25. siječnja 2021

crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr

Predstavljen projekt i dodijeljeni standardi Okusi bjelovarsko-bilogorskog kraja biranim ugostiteljskim objektima

Utorak, 5. veljače na Izletištu Vrata Bilogore, u Velikom Trojstvu predstavljen je projekt i dodjeljeni standardi Okusi Bjelovarsko-bilogorskog kraja biranim ugostiteljskim objektima s područja Bjelovarsko-bilogorske županije. Standarde ugostiteljskim objektima uručio je župan Damir Bajs, ujedno i predsjednik Turističke zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije.

Projekt “Okusi bjelovarsko-bilogorskog kraja“ provela je Turistička zajednica BBŽ-a, u suradnji s tvrtkom DMK Vall 042. Za spomenuti projekt ostvarena je financijska potpora od 40 tisuća kuna, a dodatnih 10 tisuća kuna osigurala je sama Turistička zajednica i Bjelovarsko-bilogorska županija. Projekt je bio usmjeren na unapređenje ponude tradicijskih jela i pića u našim ugostiteljskim objektima i još je jedan vid proširenja ponude na području eno-gastronomije u turizmu.

Ugostiteljski objekti koji su bili zainteresirani za uključivanje u projekt „Okusi bjelovarsko-bilogorskog kraja“ u dnevnoj ponudi moraju imati minimalno dva lokalna tradicijska jela i šest pića, od kojih najmanje četiri vrsta vina te koji vrednovanjem kroz 5 kategorija (hrana, usluga, piće, ambijent, okoliš) zadovoljavaju uvjete.

Nakon pripremne radionice s potencijalnim nosiocima standarda Okusi Bjelovarsko-bilogorskog kraja, napravljeno je  istraživanje, obrada, izrada popisa tradicijskih jela te izrada pravilnika.

Projekt u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji je uspješno proveden, a uvjete je u ispunilo 12 ugostiteljskih objekata:

RESTORAN&CATERING ROKO, AGROTURIZAM VINIA, RESTORAN BJELOVAR, IZLETIŠTE VRATA BILOGORE, IZLETIŠTE NA MALENOM BRIJEGU, GOSTIONICA ANA, VILA GARIĆ, BISTRO KOD BAKE, HOTEL GARIĆ, HOTEL BILOGORA, KAVANA QUEEN i RESTORAN TERASA – DARUVARSKE TOPLICE.

Navedeni ugostiteljski objekti su verificirani, izrađeni su im jelovnici (s ponudom tradicijske hrane bjelovarsko-bilogorskog kraja) na hrvatskom i engleskom jeziku i table standarda „Okusi Bjelovarsko-bilogorskog kraja“, a napravljen im je i promocijski materijal.

Svakog ugostitelja se zasebno obrađivalo i oblikovao mu se jelovnik prema lokalnim namirnicama koje koristi u svojoj ponudi. Isto tako, svi podaci, jelovnici  i ponuda bit će postavljeni na web stranicu – www.okusi.hr, a time ujedno i na mobilnu aplikaciju. Također, pregled svih nosioca standarda objavljuje se i u specijaliziranom turističkom magazinu „Way to Croatia“, kao i na istoimenom portalu.

To je samo jedan od projekata koji je prepoznat kao mogućnost koja može poboljšati i promovirati turističku ponudu našega kraja.

Kontinuirani rad i ulaganja u turističku ponudu naše županije posljednjih godina donose dobre rezultate i bilježimo značajan turistički rast. 2018. godine na području Bjelovarsko-bilogorske županije prema nacionalnom sustavu evidencije eVisitor ostvareno je 29 685 dolazaka i 102 446 noćenja što je povećanje u odnosnu na godinu ranije za 19% u dolascima i 27% u noćenjima. Po trendu rasta  u ukupnom dvanaestomjesečnom prometu naša županija po porastu dolaska je 5 županija u Hrvatskoj, a po noćenjima na 4 mjestu od svih hrvatskih županija.

Koliko to znači za ugostiteljske objekte, rekao je Roko Tulić, vlasnik restorana & cateringa Roko.

– Današnji skup na kojem se nalazimo ne znači samo za mene i za naš lokal, našu ponudu i promociju već za kompletnu destinaciju jer sačinjavamo jedan cjelokupni niz sadržaja koje jedna destinacija može ponuditi u našoj županiji, našem gradu. Ono što će definitivno privući turiste u našu županiju i na jedan kreativan način omogućiti turistima da okuse okuse zavičaja što sigurno svi priželjkuju. To je jedna drugačija ponuda na tržištu i sama izvedba jela i ponuda pića naših okolnih vinara. Po tome smo posebni i zato je ovaj projekt hvalevrijedan za našu destinaciju i nas kao ugostitelje.

Standard je dobio i ugostiteljski objekt „Kod bake“, vlasnice Danijele Crnjak Andri, koja je kazala da su oni ugostiteljski objekt s više od 50 godina tradicije u ugostiteljstvu.

– Kod nas su isključivo tradicijska jela po tradicijskoj recepturi. Specifična jela koja se pripremaju su jela koja imamo svakodnevno u ponudi. Često u ponudi imamo grah, špek fileke, buncek s dinstanim zeljem i krumpirom, zeleno varivo od mahunarki i špinata. Možemo se pohvaliti da smo ove godine u ponudu uveli meso iz masti.

 

Vlasnik izletišta „Na malenom brijegu“ Vladimir Vlajinić je također rekao:

– Ovo nam je poticaj za dalje i jedno priznanje naše kuhinje, naših recepata i nastojanja da koristimo što više domaćih proizvoda. Ponuda je šarolika. Aktivan turizam je u trendu, možemo ponuditi jahanje kao vrlo atraktivnu turističku ponudu kao i okuse tradicije.

 

Vezano za projekt, više je rekao voditelj projekta Borislav Šimenc.

– Ugostitelji su morali zadovoljiti kriterije u nekoliko kategorija. Osnovno je da svaki od objekata mora imati u dnevnoj ponudi, tijekom 365 dana, najmanje 2 tradicijska jela s prilogom i pet etiketa domaćih lokalnih pića, od čega mogu biti dva žestoka i tri vina. Lokalno, ono što obilježava područje na kojem objekt djeluje. Sve su to oni ispunili, a nakon toga morali su u toku verifikacije ostvariti minimum 70 do maksimalno 100 bodova. Meni je zadovoljstvo kazati da su objekti, ovih 12 koji danas ulaze pod standard Okusi hrvatske tradicije- Okusi bjelovarsko-bilogorskog kraja izuzetno visoko ocijenjeni i da je to jedan značajan doprinos u ukupnoj kvaliteti, ukupnoj ponudi našeg projekta Okusi hrvatske tradicije, pojasnio je Šimenc.

 

Što se tiče turizma Bjelovarsko-bilogorske županije, župan Damir Bajs je rekao:

– Kada govorimo o dolascima i noćenjima, naša županija nalazi se pri vrhu hrvatskog turizma općenito. Međutim, mi moramo i trebamo napraviti pomake tamo gdje mislimo da postoji mogućnost dovođenja novih turista. Kada govorimo o kontinentalnom turizmu, gastronomija, tradicija jedan je od aduta, u ovom slučaju Bjelovarsko-bilogorske županije. Veseli me da se 12 ugostitelja iz našeg kraja uključilo u ovaj program, da su danas dobili mogućnost da u svojim objektima imaju oznaku da se u njima jedu jela koja su vezana uz našu tradiciju i kraj, ali i ujedno, ono što  je možda ključno, da uđu u oglašavanje preko interneta, mobilne aplikacije.

Povezani članci

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Uvjeti korištenja

Uvjeti korištenja
Portal www.bjelovar.info, obrt za medijske usluge, Gundulićeva 6, 43 000 Bjelovar, OIB: 06014229707 u nastavku donosi Uvjete korištenja koji se primjenjuju na sve sadržaje i usluge  portala www.bjelovar.info. Korištenjem bilo kojeg dijela ovog portala, smatra se da su korisnici upoznati s Uvjetima korištenja te prihvaćaju koristiti sadržaj isključivo na vlastitu odgovornost kao i za osobnu upotrebu. Vlasnik izdavač portala www.bjelovar.info zadržava pravo izmjene Uvjeta korištenja bez prethodne najave ili objave.
Autorska prava
Bjelovar.info zadržava autorska prava na sve sadržaje objavljene na portalu, u bilo kojem formatu (tekst, slika, video, zvuk, grafika i slično ). Bez pismene dozvole vlasnika tvrtke izdavača, strogo je zabranjeno kopirati, umnožavati ili na bilo koji način koristiti sadržaj portala.
Pravo na prenošenje
Mediji koji žele prenijeti vijesti objavljenu na portalu bjelovar.info, slobodni su to napraviti uz prethodnu najavu, uz obavezno navođenje linka na originalni izvor teksta, te smiju prenositi maksimalno dvije trećine teksta, dok ostatak mora biti povezan na originalni izvor na portalu.
Linkovi na ostale stranice
Zbog prirode sadržaja, portal bjelovar.info ponekad će prenositi i objavljivati linkove na vanjske stranice. Obzirom na prenošenje, ne smatramo se odgovornima za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem vanjskih poveznica, niti se smatramo odgovornim za sadržaj koji se nalazi na tim poveznicama.
Zaštita privatnosti
Portal bjelovar.info poštuje privatnost podataka svih svojih korisnika i posjetitelja. Podaci dobiveni registracijom korisnika prikupljaju se samo i isključivo radi poboljšanja usluge (newsletter i sl.) te se ni na koji drugi način neće koristiti. Podaci se neće dijeliti s trećim osobama, prodavati, davati na uvid ili sl.
Jedina situacija u kojoj će podaci biti dati na raspolaganje trećoj su one regulirane zakonom, odnosno u slučaju da bilo koja od institucija RH vlasti zatraži uvid u podatke, a radi provedbe zakona o zaštiti ugleda, privatnog i poslovnog vlasništva, te osoba.
Prava i obveze korisnika
Korisnicima, čitateljima i posjetiteljima bjelovar.info  portala strogo je zabranjeno:
•    Objavljivanje sadržaja koje krše postojeće hrvatske i međunarodne zakone. Sadržaja koji na bilo koji način šteti drugim osobama, tvrtkama, ugledu i percepciji.
•    Objavljivanje sadržaja koji je rasistički, šovinistički, štetan, uvredljiv, vulgaran i prijeteći.
•    Objavljivanje lažnih informacija koje mogu naštetiti drugim korisnicima.
•    Prikupljanje, čuvanje i objavljivanje podataka drugih korisnika portala
•    Lažno predstavljanje
•    Preuzimanje, korištenje i objavljivanje sadržaja zaštićenim autorskim pravima
•    Svjesno širenje malicioznih datoteka koje mogu naštetiti portalu ili njegovim korisnicima.
Registracija korisnika
Korisnici su obvezni registrirati se kako bi mogli ostavljati komentare ispod članaka na portalu. Slijedom Uvjeta korištenja, podaci dobiveni registracijom se čuvaju i neće se dostavljati trećim osobama.
Pravila komentiranja
Svaki ostavljen komentar na portalu bjelovar.info nije autorsko pravo tvrtke vlasnika izdavača te ista kao takva nije odgovorna zbog eventualnih posljedica koje komentari mogu izazvati. Komentari su samo i isključivo stav osobe koja ih piše, nikako stav tvrtke izdavača portala na kojemu su komentari ostavljeni.
Zadržavamo pravo brisanja svih komentara koji na bilo koji način krše domaće i/ili međunarodne zakone, dovode u pitanje ugled pojedinaca i tvrtki, lažno informiraju, vrijeđaju bilo koju osobu, po rasnoj, nacionalnoj, spolnoj, dobnoj ili statusnoj osnovi.
Brisanje komentara neće biti prethodno najavljeno niti naknadno pravdano.

Izjava o privatnosti

Ova pravila o privatnosti sastavljena su kako bi služila onima koji su zabrinuti kako se njihovi osobni podaci koriste na Internetu. Osobni podaci, kako su definirani temeljem Zakona o zaštiti osobnih podataka, su podaci koji se mogu koristiti samostalno ili s drugim podacima za identifikaciju, kontakt ili pronalaženje osobe, ili kako bi se identificiralo pojedinca. Molimo vas da pažljivo pročitate naša pravila o privatnosti kako biste jasno razumjeli kako ćemo prikupljati, koristiti, štititi ili na drugi način obrađivati vaše osobne podatke na našoj web stranici.

Koje osobne podatke skupljamo od posjetitelja našeg bloga, web stranice ili aplikacije?

Kada naručujete ili se registrirate na našoj stranici, prema potrebi, bit ćete zatraženi unijeti ime, e-mail adresu, poštansku adresu, telefonski broj, OIB ili druge podatke kako bismo vam olakšali korištenje usluga.

Kada prikupljamo podatke?

Prikupljamo podatke prilikom registracije, narudžbe, prijave na newsletter, ispunjavanja obrasca ili unosa podataka na našim stranicama.

Kako koristimo vaše podatke?

Vaše podatke koje prikupljamo prilikom registracije, narudžbe reklame, prijave na newsletter, ispune anketa, komentare, pregleda stranica koristimo u slijedeće svrhe:

 • za personalizaciju korisničkog iskustva, te kako bi omogućili dostaviti sadržaj i ponude za koje ste zainteresirani,
 • za unaprjeđenje naših stranica kako bi vam bolje služile,
 • kako biste nam omogućili da vam pružimo bolju uslugu prilikom odgovora na pitanja korisničkoj podršci
 • za administraciju natjecanja, promocija, anketa ili drugih značajki stranice,
 • za bržu obradu transakcija,
 • za slanje elektroničke pošte u vezi vaše narudžbe ili drugih proizvoda i usluga.

Kako štitimo podatke o posjetiteljima?

Naše web stranice su redovno nadzirane kako bi izbjegli sigurnosne propuste i poznate ranjivosti sustava kako bi vas posjet bio što sigurniji.

Redovno koristimo malware scanning i sukladni smo s PCI-DSS standardom.

Vaši osobni podaci čuvaju se iza osigurane mreže te su isključivo dostupni samo ograničenom broju osoba koje imaju posebna prava pristupa takvim sustavima, te su dužni čuvati informacije tajnima. Osim toga, sve osjetljive/kreditne informacije koje nam dostavljate su šifrirane pomoću Transport Layer Security (TLS) tehnologije.

Provodimo niz sigurnosnih mjera kada korisnik podnese nalog, podnosi ili pristupa svojim podacima radi održavanja sigurnosti vaših osobnih podataka. Sve transakcije obrađuju se kroz izdvojeni sigurni servis i nisu pohranjene ili obrađene na našim serverima.

Koristimo li “kolačiće”?

Da. Kolačići su male datoteke koje stranica ili njegov davatelj usluga prenosi na tvrdi disk vašeg računala putem web preglednika (ukoliko mu dopustite), a koji omogućuje sustavu stranice ili pružatelju usluga prepoznavanje vašeg ​​preglednika, te zadrže i zapamte određene informacije. Na primjer, mi koristimo kolačiće kako bi nam pomogli spremiti i obraditi proizvode u vašoj košarici. Oni se, također, koriste kako bi nam pomogli u razumijevanju vaših postavki temeljenih na prethodnoj ili trenutnoj aktivnosti na stranici, što nam omogućava pružanje vama boljih usluga. Kolačiće, također, koristimo za pomoć pri prikupljanju sveobuhvatnih podataka o prometu na stranici i interakciji, a sve kako bismo mogli ponuditi bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti.

Mi koristimo kolačiće za:

 • pomoć pri pohrani i obradi proizvoda u košarici,
 • razumijevanje i spremanje korisnikovih postavki u svrhu budućih posjeta,
 • prikupljanje sveobuhvatnih podataka o prometu i interakcijama na stranici kako bi ponudili bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti. Također možemo koristiti usluge pouzdane treće strane koji prate te podatke u naše potrebe.

Možete odabrati da vas vaše računalo upozori svaki put kada je kolačić poslan ili možete izabrati da isključite sve kolačiće. Možete to učiniti kroz postavke web preglednika (poput Internet Explorera). Svaki preglednik je malo drugačiji, pa pogledajte u izborniku “Pomoć” vašeg preglednika kako bi naučili ispravan način izmjene vaših kolačića.

Ako korisnik onemogući kolačiće u svom pregledniku:

 • ako onemogućite kolačiće, neke značajke bit će onemogućene. To će isključiti neke od značajki koje čine vaše korisničko iskustvo na našim stranica učinkovitije i neke od naših usluga neće raditi ispravno.

Objava prema trećim stranama

Ne prodajemo, trgujemo ili na drugi način prenosimo vanjskim stranama vaše osobne podatke.

Linkovi trećih strana

Povremeno, prema vlastitom nahođenju, možemo uključiti ili ponuditi proizvod ili uslugu treće strane na našim stranicama. Stranice trećih strana imaju odvojena i nezavisne pravila o privatnosti. Stoga nemamo odgovornost za sadržaj i aktivnosti na tim stranicama. Ipak, želimo zaštititi integritet naše stranice i dobrodošle su bilo kakve povratne informacije o tim stranicama.

Google

Zajedno s dobavljačima (trećom stranom), kao što je Google koristimo kolačiće te strane (kao što su Google Analytics kolačići) kako bi se sastaviti podatke o korisnikovoj interakciji s funkcijama usluga na našim web stranicama.

Pristajemo na sljedeće:

 • korisnici mogu posjetiti našu stranicu anonimno,
 • nakon što smo izradili pravila o privatnosti, dodat ćemo link na njih na našoj početnoj stranici ili na prvoj značajnoj stranici nakon ulaska na naše web stranice,
 • naš link na Izjavu o privatnosti uključuje riječ “privatnost” i može se lako naći na gore navedenoj stranici.

Korisnici će biti obaviješteni o svim promjenama politike privatnosti na našoj stranici u Izjavi o privatnosti. Korisnici mogu promijeniti svoje osobne podatke putem:

 • e-maila,
 • prijavom na vlastiti račun,
 • razgovora s nama ili slanjem upita.

Kako naša stranica obrađuje signale koji se ne smiju pratiti?

Poštujemo signale koji se ne smiju pratiti i ne pratimo, postavljamo kolačiće ili koristimo za oglašavanje kada je postavljen „Ne Prati“ (DNT) mehanizam preglednika.

Je li naše stranice dopuštaju praćenje ponašanja treće strane?

Važno je napomenuti da dopuštamo praćenje ponašanja treće strane.

Zaštita od SPAM-a

Zakon o zaštiti osobnih podataka i Zakon o elektroničkim komunikacijama su zakoni koji određuju pravila za komercijalnu e-poštu, uspostavljaju zahtjeve za komercijalne poruke, daje primatelju pravo da zaustavi primanje takvih e-mailova, i navode teške kazne za prekršaje. Mi prikupljamo vašu e-mail adresu radi:

 • slanja informacija, odgovora na upite, i/ ili bilo kakve zahtjeve ili pitanja,
 • procesa narudžbe i slanje informacija i ažuriranja koje se odnose na narudžbu,
 • možda ćemo vam slati dodatne informacije vezane uz vaš proizvod i /ili usluge,
 • promocije putem e-mail liste ili za buduće slanje e-maila našim korisnicima nakon sto je izvršena prvotna transakcija.

U skladu sa zakonskim propisima pristajemo na sljedeće:

 • nećemo koristiti lažne ili obmanjujuće teme ili e-mail adrese,
 • identificirati poruku kao oglas na neki prihvatljiv način,
 • uključiti fizičku adresu naših poslovnica ili sjedišta,
 • praćenje promotivnih usluga trećih strana putem e-maila u svrhu poštivanja ovih pravila, ukoliko iste budu korištene,
 • ispoštovati brzo zahtjeve za ne-uključivanje/odjavu,
 • dopustiti korisnicima odjavu pomoću linka na dnu svakog e-maila.

Ako se u bilo koje vrijeme želite odjaviti od primanja budućih e-mail-ova, slijedite upute na dnu svakog e-maila, a mi ćemo vas odmah ukloniti iz korespondencija.

Kontaktirajte nas

Ako postoje bilo kakva pitanja u vezi ove izjave o privatnosti možete nam se obratiti koristeći podatke u nastavku.

Bjelovar-info medij, obrt za medijske usluge
Gundulićeva 6
43 000 Bjelovar
Hrvatska
info@bjelovar.info

 

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.