Crosst.hr

Predsjednik Milanović pohvalio općinu Rovišće za rad na dobrobiti svojih stanovnika

2022 04 27 dan opcine rovisce 12

U srijedu 27. ožujka održan je svečani program obilježavanja Dana Općine Rovišće, koju već dugi niz godina uspješno vodi načelnik Slavko Prišćan. Program je započeo Svetom misom u crkvi Presvetog Trojstva, nastavio se polaganjem vijenaca kod spomenika poginulim braniteljima, svečanom sjednicom u Kulturnom centru te završio uz ručak i druženje. 

Uz brojne uvažene goste, poziv za sudjelovanje prihvatio je i predsjednik Zoran Milanović te na taj način postao prvi predsjednik Republike Hrvatske koji se odazvao na proslavu Općine Rovišće, najveće na području Bjelovarsko – bilogorske županije. 

Tijekom posljednjih nekoliko godina, općina Rovišće doživljava dinamičan rast i razvoj te se oblikuje upravo po mjeri čovjeka, brine o svim naraštajima putem iscrpnog planiranja i provođenja mjera. Misli se na novorođenčad, vrtićku djecu, učenike, studente, udruge, umirovljenike, dugotrajno nezaposlene žene. Od 2015. do 2022. godine, proračun Općine Rovišće porastao je za čak 447 posto. Osim sredstava vidljivih u proračunu, uloženo je još oko 25 milijuna kuna namijenjenih za provedbu važnih projekata za mještane. To su primjerice Aglomeracija Bjelovar – Rovišće – Gudovac, raskrižje na državnoj cesti u samom centru Rovišća i Vatrogasni dom Rovišće. 

2022 04 27 dan opcine rovisce 126
Svečana sjednica povodom Dana općine Rovišće

Radom, kvalitetnom komunikacijom i podrškom, općina raste u svim segmentima, što je u svom obraćanju potvrdio i općinski načelnik. 

– Rovišće je istinski potencijal, no ništa nije došlo tijekom noći. Planiramo i podjednako ulažemo u razvoj cijelog općinskog područja. Neki kažu da je centar naše općine poput malog grada. Na 300 do 400 metara, možete stići do vrtića, škole, ljekarne, zubarske ambulante, Doma zdravlja, dvorane Kulturnog centra i svega onoga što nam je potrebno za normalan život. U fokusu nam svakako ostaje briga za čovjeka, djecu, obitelj. Rekonstruirali smo i dogradili vrtić, pomažemo roditeljima pri rođenju djeteta, sufinanciramo cijene dječjeg vrtića u iznosu od  1.000 kuna mjesečno, kao i predškolski i školski odgoj. Naravno, tu su i sufinanciranje prijevoza školaraca, financijska potpora za studente od 2.000 kuna, pomoć za socijalno ugrožene osobe, a posebnu brigu vodimo i o našim umirovljenicima, kako kroz rad umirovljeničkih udruga, tako i putem redovite isplate božićnica i uskrsnica za što Općina Rovišće izdvaja više od 200 tisuća kuna.  Omogućili smo zapošljavanje 26 žena koje brinu o 100 starijih mještana. Uradili smo i rekonstrukciju jednog objekta, koji danas nosi ime Kulturni centar Predavac. Obnovljene su dvije područne škole, a sada je u procesu kompletna obnova matične škole u Rovišću gdje dolazimo do iznosa od gotovo 15 milijuna kuna, pojasnio je Slavko Prišćan

Kako bi se svi projekti ostvarili, potrebna je racionalna briga o općinskom proračunu. Od 2015. godine, kada je Vlada RH donijela Zakon o fiskalnom izravnanju, puno toga se u Općini Rovišće promijenilo na bolje. Da taj zakon nije zaživio, veliki dio općina bi vrlo vjerojatno danas bio zatvoren. Prišćan je ovom prilikom Vladi RH i ministru financija Zdravku Mariću čestitao na toj odluci. Načelnik je siguran da takvi potezi stanovnike zadržavaju na ruralnom području. 

2022 04 28 rovisce 1
Slavko Prišćan, načelnik Općine Rovišće

– Zajedno su tijekom godina radili HDZ, SDP i neke druge političke stranke. Odluke smo uglavnom donosili konsenzusom i nikada nismo imali nikakve probleme. Svi smo djelovali za dobrobit našeg kraja i svih naših mještana. Naša svrha je društvena odgovornost i pružanje pomoći svima kojima je to potrebno. Želio bih još istaknuti kako nam je sljedeći korak izgradnja mini tržnice u samom centru općine koja će poljoprivrednicima služiti za prodaju zdravih, domaćih proizvoda. U planu je izgradnja i stambeno-poslovnog objekta, dječjeg vrtića u Predavcu, a postoje ideje i za sportsko-rekreacijski centar, zaključio je načelnik Prišćan

Predsjednik Milanović istaknuo je kako Općina Rovišće jako dobro radi svoj posao, prvenstveno za dobrobit svojih stanovnika. Smatra da je vrlo teško podignuti proračun, a pohvalio je izgradnju te uređenje Kulturnog centra pomoću novca iz EU fondova. 

2022 04 27 dan opcine rovisce 157
Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović na svečanoj sjednici povodom Dana općine Rovišće

– Jasno je vidljivo da u Europskoj uniji nisu svi jednaki. Neke se gazi, neke ignorira, a neke vrlo pažljivo sluša. Pravila igre i uloge su davno podijeljene. Na raspolaganju je veliki novac koji se nudi kao jedna vrsta kompenzacije i ukoliko taj novac ne iskoristimo do zadnjeg eura, onda posao ne radimo dobro. Hrvatska mora igrati po pravilima koji se određuju negdje drugdje. To je svijet u kojem živimo i njemu se trebamo prilagoditi. Što više eura iz EU fondova iskoristimo, to će nam više novac ostati za plaće naših učitelja, nastavnika, medicinskih sestara i druge. Kada se nešto financira iz državnog proračuna, to mi uvijek smrdi na neku vrstu pogodovanja. Zahvaljujem se na prijateljskom pozivu, držite se i budite ambiciozni, poručio je Milanović.

2022 04 27 dan opcine rovisce 197
Povodom Dana općine Rovišće uručena javna priznanja

Dodajmo da je na sjednici Općinskog vijeća Općine Rovišće donesena Odluka o dodjeli javnih priznanja koja su ovom prilikom uručena svim izabranim. 

2022 04 27 dan opcine rovisce 150
Načelnica Zrinskog Topolovca, Jasna Mikles – Horvat (HDZ)

Iz redova HDZ-a, proslavi Dana Općine Rovišće odazvala se jedino načelnica Zrinskog Topolovca, Jasna Mikles – Horvat, dok su primjerice bjelovarsko – bilogorski župan Marko Marušić i Miro Totgergeli, saborski zastupnik te predsjednik ŽO HDZ-a BBŽ bojkotirali posjet Rovišću. Bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak nazočio je Svetoj misi u crkvi Presvetog Trojstva, nakon čega je krenuo put Zagreba gdje je sudjelovao na rekonstrukciji Vlade RH. 

VEZANI ČLANCI

Donosimo bogat program povodom obilježavanja Dana općine Rovišće

 • 2022_04_27_dan_opcine_rovisce_12
 • 2022_04_27_dan_opcine_rovisce_34
 • 2022_04_27_dan_opcine_rovisce_67
 • 2022_04_27_dan_opcine_rovisce_126
 • 2022_04_27_dan_opcine_rovisce_133
 • 2022_04_27_dan_opcine_rovisce_155
 • 2022_04_27_dan_opcine_rovisce_150
 • 2022_04_27_dan_opcine_rovisce_157
 • 2022_04_27_dan_opcine_rovisce_197

Pročitajte još

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Uvjeti korištenja

Uvjeti korištenja

Portal www.bjelovar.info, obrt za medijske usluge, Gundulićeva 6, 43 000 Bjelovar, OIB: 06014229707 u nastavku donosi Uvjete korištenja koji se primjenjuju na sve sadržaje i usluge  portala www.bjelovar.info. Korištenjem bilo kojeg dijela ovog portala, smatra se da su korisnici upoznati s Uvjetima korištenja te prihvaćaju koristiti sadržaj isključivo na vlastitu odgovornost kao i za osobnu upotrebu. Vlasnik izdavač portala www.bjelovar.info zadržava pravo izmjene Uvjeta korištenja bez prethodne najave ili objave.

Autorska prava

Bjelovar.info zadržava autorska prava na sve sadržaje objavljene na portalu, u bilo kojem formatu (tekst, slika, video, zvuk, grafika i slično ). Bez pismene dozvole vlasnika tvrtke izdavača, strogo je zabranjeno kopirati, umnožavati ili na bilo koji način koristiti sadržaj portala.

Pravo na prenošenje

Mediji koji žele prenijeti vijesti objavljenu na portalu bjelovar.info, slobodni su to napraviti uz prethodnu najavu, uz obavezno navođenje linka na originalni izvor teksta, te smiju prenositi maksimalno dvije trećine teksta, dok ostatak mora biti povezan na originalni izvor na portalu.

Poveznice na ostale stranice

Zbog prirode sadržaja, portal bjelovar.info ponekad će prenositi i objavljivati poveznice na vanjske stranice. Obzirom na prenošenje, ne smatramo se odgovornima za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem vanjskih poveznica, niti se smatramo odgovornim za sadržaj koji se nalazi na tim poveznicama.

Zaštita privatnosti

Portal bjelovar.info poštuje privatnost podataka svih svojih korisnika i posjetitelja. Podaci dobiveni registracijom korisnika prikupljaju se samo i isključivo radi poboljšanja usluge (newsletter i sl.) te se ni na koji drugi način neće koristiti. Podaci se neće dijeliti s trećim osobama, prodavati, davati na uvid ili sl. Jedina situacija u kojoj će podaci biti dati na raspolaganje trećoj su one regulirane zakonom, odnosno u slučaju da bilo koja od institucija RH vlasti zatraži uvid u podatke, a radi provedbe zakona o zaštiti ugleda, privatnog i poslovnog vlasništva, te osoba.

Prava i obveze korisnika

Korisnicima, čitateljima i posjetiteljima bjelovar.info  portala strogo je zabranjeno:

 • Objavljivanje sadržaja koje krše postojeće hrvatske i međunarodne zakone. Sadržaja koji na bilo koji način šteti drugim osobama, tvrtkama, ugledu i percepciji
 • Objavljivanje sadržaja koji je rasistički, šovinistički, štetan, uvredljiv, vulgaran i prijeteći
 • Objavljivanje lažnih informacija koje mogu naštetiti drugim korisnicima
 • Prikupljanje, čuvanje i objavljivanje podataka drugih korisnika portala
 • Lažno predstavljanje
 • Preuzimanje, korištenje i objavljivanje sadržaja zaštićenim autorskim pravima
 • Svjesno širenje malicioznih datoteka koje mogu naštetiti portalu ili njegovim korisnicima

Registracija korisnika

Korisnici su obvezni registrirati se kako bi mogli ostavljati komentare ispod članaka na portalu. Slijedom Uvjeta korištenja, podaci dobiveni registracijom se čuvaju i neće se dostavljati trećim osobama.

Pravila komentiranja

Svaki ostavljen komentar na portalu bjelovar.info nije autorsko pravo tvrtke vlasnika izdavača te ista kao takva nije odgovorna zbog eventualnih posljedica koje komentari mogu izazvati. Komentari su samo i isključivo stav osobe koja ih piše, nikako stav tvrtke izdavača portala na kojemu su komentari ostavljeni. Zadržavamo pravo brisanja svih komentara koji na bilo koji način krše domaće i/ili međunarodne zakone, dovode u pitanje ugled pojedinaca i tvrtki, lažno informiraju, vrijeđaju bilo koju osobu, po rasnoj, nacionalnoj, spolnoj, dobnoj ili statusnoj osnovi.
Brisanje komentara neće biti prethodno najavljeno niti naknadno pravdano.

Izjava o privatnosti

Ova pravila o privatnosti sastavljena su kako bi služila onima koji su zabrinuti kako se njihovi osobni podaci koriste na Internetu. Osobni podaci, kako su definirani temeljem Zakona o zaštiti osobnih podataka, su podaci koji se mogu koristiti samostalno ili s drugim podacima za identifikaciju, kontakt ili pronalaženje osobe, ili kako bi se identificiralo pojedinca. Molimo vas da pažljivo pročitate naša pravila o privatnosti kako biste jasno razumjeli kako ćemo prikupljati, koristiti, štititi ili na drugi način obrađivati vaše osobne podatke na našoj web stranici.

Koje osobne podatke skupljamo od posjetitelja našeg bloga, web stranice ili aplikacije?

Kada naručujete ili se registrirate na našoj stranici, prema potrebi, bit ćete zatraženi unijeti ime, e-mail adresu, poštansku adresu, telefonski broj, OIB ili druge podatke kako bismo vam olakšali korištenje usluga.

Kada prikupljamo podatke?

Prikupljamo podatke prilikom registracije, narudžbe, prijave na newsletter, ispunjavanja obrasca ili unosa podataka na našim stranicama.

Kako koristimo vaše podatke?

Vaše podatke koje prikupljamo prilikom registracije, narudžbe reklame, prijave na newsletter, ispune anketa, komentare, pregleda stranica koristimo u slijedeće svrhe:

 • za personalizaciju korisničkog iskustva, te kako bi omogućili dostaviti sadržaj i ponude za koje ste zainteresirani,
 • za unaprjeđenje naših stranica kako bi vam bolje služile,
 • kako biste nam omogućili da vam pružimo bolju uslugu prilikom odgovora na pitanja korisničkoj podršci
 • za administraciju natjecanja, promocija, anketa ili drugih značajki stranice,
 • za bržu obradu transakcija,
 • za slanje elektroničke pošte u vezi vaše narudžbe ili drugih proizvoda i usluga.

Kako štitimo podatke o posjetiteljima?

Naše web stranice su redovno nadzirane kako bi izbjegli sigurnosne propuste i poznate ranjivosti sustava kako bi vas posjet bio što sigurniji.

Redovno koristimo malware scanning i sukladni smo s PCI-DSS standardom.

Vaši osobni podaci čuvaju se iza osigurane mreže te su isključivo dostupni samo ograničenom broju osoba koje imaju posebna prava pristupa takvim sustavima, te su dužni čuvati informacije tajnima. Osim toga, sve osjetljive/kreditne informacije koje nam dostavljate su šifrirane pomoću Transport Layer Security (TLS) tehnologije.

Provodimo niz sigurnosnih mjera kada korisnik podnese nalog, podnosi ili pristupa svojim podacima radi održavanja sigurnosti vaših osobnih podataka. Sve transakcije obrađuju se kroz izdvojeni sigurni servis i nisu pohranjene ili obrađene na našim serverima.

Koristimo li “kolačiće”?

Da. Kolačići su male datoteke koje stranica ili njegov davatelj usluga prenosi na tvrdi disk vašeg računala putem web preglednika (ukoliko mu dopustite), a koji omogućuje sustavu stranice ili pružatelju usluga prepoznavanje vašeg ​​preglednika, te zadrže i zapamte određene informacije. Na primjer, mi koristimo kolačiće kako bi nam pomogli spremiti i obraditi proizvode u vašoj košarici. Oni se, također, koriste kako bi nam pomogli u razumijevanju vaših postavki temeljenih na prethodnoj ili trenutnoj aktivnosti na stranici, što nam omogućava pružanje vama boljih usluga. Kolačiće, također, koristimo za pomoć pri prikupljanju sveobuhvatnih podataka o prometu na stranici i interakciji, a sve kako bismo mogli ponuditi bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti.

Mi koristimo kolačiće za:

 • pomoć pri pohrani i obradi proizvoda u košarici,
 • razumijevanje i spremanje korisnikovih postavki u svrhu budućih posjeta,
 • prikupljanje sveobuhvatnih podataka o prometu i interakcijama na stranici kako bi ponudili bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti. Također možemo koristiti usluge pouzdane treće strane koji prate te podatke u naše potrebe.

Možete odabrati da vas vaše računalo upozori svaki put kada je kolačić poslan ili možete izabrati da isključite sve kolačiće. Možete to učiniti kroz postavke web preglednika (poput Internet Explorera). Svaki preglednik je malo drugačiji, pa pogledajte u izborniku “Pomoć” vašeg preglednika kako bi naučili ispravan način izmjene vaših kolačića.

Ako korisnik onemogući kolačiće u svom pregledniku:

 • ako onemogućite kolačiće, neke značajke bit će onemogućene. To će isključiti neke od značajki koje čine vaše korisničko iskustvo na našim stranica učinkovitije i neke od naših usluga neće raditi ispravno.

Objava prema trećim stranama

Ne prodajemo, trgujemo ili na drugi način prenosimo vanjskim stranama vaše osobne podatke.

Poveznice trećih strana

Povremeno, prema vlastitom nahođenju, možemo uključiti ili ponuditi proizvod ili uslugu treće strane na našim stranicama. Stranice trećih strana imaju odvojena i nezavisne pravila o privatnosti. Stoga nemamo odgovornost za sadržaj i aktivnosti na tim stranicama. Ipak, želimo zaštititi integritet naše stranice i dobrodošle su bilo kakve povratne informacije o tim stranicama.

Google

Zajedno s dobavljačima (trećom stranom), kao što je Google koristimo kolačiće te strane (kao što su Google Analytics kolačići) kako bi se sastaviti podatke o korisnikovoj interakciji s funkcijama usluga na našim web stranicama.

Pristajemo na sljedeće:

 • korisnici mogu posjetiti našu stranicu anonimno,
 • nakon što smo izradili pravila o privatnosti, dodat ćemo link na njih na našoj početnoj stranici ili na prvoj značajnoj stranici nakon ulaska na naše web stranice,
 • naš link na Izjavu o privatnosti uključuje riječ “privatnost” i može se lako naći na gore navedenoj stranici.

Korisnici će biti obaviješteni o svim promjenama politike privatnosti na našoj stranici u Izjavi o privatnosti. Korisnici mogu promijeniti svoje osobne podatke putem:

 • e-maila,
 • prijavom na vlastiti račun,
 • razgovora s nama ili slanjem upita.

Kako naša stranica obrađuje signale koji se ne smiju pratiti?

Poštujemo signale koji se ne smiju pratiti i ne pratimo, postavljamo kolačiće ili koristimo za oglašavanje kada je postavljen „Ne Prati“ (DNT) mehanizam preglednika.

Je li naše stranice dopuštaju praćenje ponašanja treće strane?

Važno je napomenuti da dopuštamo praćenje ponašanja treće strane.

Zaštita od SPAM-a

Zakon o zaštiti osobnih podataka i Zakon o elektroničkim komunikacijama su zakoni koji određuju pravila za komercijalnu e-poštu, uspostavljaju zahtjeve za komercijalne poruke, daje primatelju pravo da zaustavi primanje takvih e-mailova, i navode teške kazne za prekršaje. Mi prikupljamo vašu e-mail adresu radi:

 • slanja informacija, odgovora na upite, i/ ili bilo kakve zahtjeve ili pitanja,
 • procesa narudžbe i slanje informacija i ažuriranja koje se odnose na narudžbu,
 • možda ćemo vam slati dodatne informacije vezane uz vaš proizvod i /ili usluge,
 • promocije putem e-mail liste ili za buduće slanje e-maila našim korisnicima nakon sto je izvršena prvotna transakcija.

U skladu sa zakonskim propisima pristajemo na sljedeće:

 • nećemo koristiti lažne ili obmanjujuće teme ili e-mail adrese,
 • identificirati poruku kao oglas na neki prihvatljiv način,
 • uključiti fizičku adresu naših poslovnica ili sjedišta,
 • praćenje promotivnih usluga trećih strana putem e-maila u svrhu poštivanja ovih pravila, ukoliko iste budu korištene,
 • ispoštovati brzo zahtjeve za ne-uključivanje/odjavu,
 • dopustiti korisnicima odjavu pomoću linka na dnu svakog e-maila.

Ako se u bilo koje vrijeme želite odjaviti od primanja budućih e-mail-ova, slijedite upute na dnu svakog e-maila, a mi ćemo vas odmah ukloniti iz korespondencija.

Kontaktirajte nas

Ako postoje bilo kakva pitanja u vezi ove izjave o privatnosti možete nam se obratiti koristeći podatke u nastavku.

Bjelovar-info medij, obrt za medijske usluge
Gundulićeva 6
43000 Bjelovar
Hrvatska
info@bjelovar.info

 

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.