Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak pružio potporu Bajsu na predstojećim lokalnim izborima

2017 2 bajs vrdoljak 49

Ovim želimo dokazati da HNS nema problema s egom, i da se lokalne razine trebaju fokusirati na čovjeka i na rezultat, a ne na politička prepucavanja, poručio je Vrdoljak s potpisivanja sporazuma s Damirom Bajsom u Bjelovaru

Župan Damir Bajs za predstojeće lokalne izbore skuplja impozantnu podršku i partnerstvo sa strankama. U Bjelovaru je tako, u petak 17. veljače potpisao Sporazum o zajedničkom nastupu na predstojećim lokalnim izborima s predsjednikom Hrvatske narodne stranke – liberalni demokrati Ivanom Vrdoljakom.

U maloj sali hotela Central u Bjelovaru su tom prigodom predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak i kandidat za župana Damir Bajs izvijestili javnost o zajedničkim planovima i programu koji ih veže uz predstojeće lokalne izbore.

– Zahvaljujem HNS-u na podršci. Surađivat ćemo na županijskoj listi, ali i drugdje na lokalnim listama. Istaknuo bih kako je ovo prvi sporazum na županijskoj razini u Hrvatskoj i zahvaljujem se ujedno i na povjerenju. Sa HNS-om surađujemo cijeli ovaj mandat, a suradnja je postojala i prije. Pritom bih naglasio kako je osim na županijskoj razini, suradnja i s vodstvom HNS-a i predsjednikom Vrdoljakom također bila na visokoj ravni kad je još kao ministar gospodarstva kroz niz mjera i aktivnosti pomagao programe na području naše županije. Temeljem tih ukupnih aktivnosti došli smo do toga da je naša županija među prvima došla u pozitivnu situaciju, odnosno da su svi trendovi porasta prešli u pozitivne. Tu je u pitanju rast gospodarstva i obrtništva, izvoza, dobiti, investicija i zapošljavanja. Tako moramo nastaviti raditi,a zajednički možemo dosta napraviti, rekao je Damir Bajs prigodom potpisivanja Sporazuma s predsjednikom HNS-a.

Ovo je Damiru Bajsu osmi potpis u nizu o suradnji na lokalnim izborima, međutim to je prvi potpis kojem prisustvuje predstavnik s državne razine, i to predsjednik stranke koja ima značajnu ulogu u Hrvatskom Saboru.

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak napomenuo je kako su ovo prvi lokalni izbori za njegovog mandata na čelu stranke, te da uz ovaj prvi potpis vode još razgovore u ostalim županijama.
– Ovaj potpis ujedno govori kako župan i cijela garnitura u vodstvu Županije na vrijeme obavljaju svoj posao i planiraju aktivnosti na mudar način i u pravo vrijeme. Damir Bajs je predstavnik umjerene i razumne politike građanskog centra, fokusiran je na projekte i pravi rezultat koji mijenja živote naših građana nabolje. Napravio je to da je Bjelovarsko-bilogorska županija prva u državi izašla iz krize. Sve što je posao političkog vodstva i političke odgovornosti on obavlja. Manje se bavi drugima, bavimo se svojim rezultatima i svojom preuzetom odgovornošću, i ja mu na tome čestitam. On se uklapa u HNS-ov model funkcioniranja na lokalnim razinama, a na nama je da te modele prenesemo i na ostatak države. Ovim želimo dokazati da HNS nema problema s egom, i da se lokalne razine trebaju fokusirati na čovjeka i na rezultat, a ne na politička prepucavanja. Naš posao je da život ljudima napravimo boljim, da županiju napravimo boljom no što je danas, a ne da robujemo uskim stranačkim interesima. Zato se ovdje sve lijepo poklopilo i pred četiri godine a i danas, i nastavljamo zajednički rad tako da ćemo udružiti sve pozitivne snage u političkom društvu, u cjelini kako bismo vratili optimizam i vjeru u sebe, poručio je predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak i zahvalio Damiru Bajsu na dosadašnjoj dobroj suradnji.

Podsjetimo kako je aktualni župan i kandidat na predstojećim lokalnim izborima Damir Bajs dosad potpisao Sporazume o suradnji sa HSU-om, BUZ-om, Strankom umirovljenika, ORaH-om, strankom Nezavisni seljaci Hrvatske (NSH), nezavisnim kandidatom Danijelom Kovačecom, a po svemu sudeći pred njim je potpisivanje suradnje s još nekoliko nezavisnih kandidata, ali i stranaka.

Pročitajte još