Crosst.hr

Predrag Matić i Bojan Glavašević u Bjelovaru na skupu članstva SDP-a

2017 2 sdp2017 222

Branitelji i priprema dijela programa za lokalne izbore, koji se tiče braniteljske populacije

Bjelovar – Gradsku organizaciju SDP-a Bjelovar, u subotu 4. veljače posjetili su saborski zastupnici Predrag Matić i Bojan Glavašević, na čelu sa saborskim zastupnikom i predsjednikom Županijske organizacije SDP-a Bjelovarsko-bilogorske županije Vedranom Babićem. Tom prigodom održali su i tiskovnu konferenciju čija je tema bila aktualno stanje u državi.

Tiskovnu konferenciju započeo je predsjednik GO SDP-a Bjelovar Vedran Smešnjak zahvalivši saborskim zastupnicima na dolasku. Pritom je napomenuo kako je u Gradskoj organizaciji nedavno osnovan Savjet za branitelje, na čiju su inicijativu zastupnici i posjetili Bjelovar. Nakon konferencije održan je i radni sastanak. Glavna tema je bila priprema dijela programa za lokalne izbore, koji se tiče braniteljske populacije.

– Vjerujem da će zaključci ovog sastanka biti dobar temelj za pripremu programa cijele Županijske organizacije, i čast mi je da su danas upravo zastupnici Matić i Glavašević s nama ovdje da nam u tome pomognu, rekao je predsjednik ŽO SDP-a Vedran Babić.

– Upravo u vrijeme kada je Predrag Matić bio na čelu Ministarstva branitelja, otvaranje veteranskog centra u Daruvaru stavljeno je među prioritete Ministarstva. Nažalost, ovaj kapitalni projekt nisu prepoznale ni ova, ali ni prethodna Vlada HDZ-a i Mosta, napomenuo je Vedran Babić.

– Sa zadovoljstvom smo danas posjetili naše stranačke kolege iz Bjelovarsko-bilogorske županije, a došli smo se susresti i sa našim veteranima. Iako je naša Vlada osigurala gotovo 21 milijun eura za izgradnju veteranskih centara u Šibeniku, Sinju, Petrinji i Daruvaru, nažalost već godinu dana ove Vlade ne čine ništa za branitelje. Obećali su im jedinstveni zakon za branitelje i promjenu naziva Ministarstva, i uspjeli su dosad samo promijeniti naziv. Donošenje zakona odgađaju jer sve ono što su obećali braniteljima kroz potrebni zakon ne mogu ispuniti. Posebno mi je drago što krećemo u formiranje ovakvih Savjeta za branitelje poput ovoga u sklopu bjelovarskog SDP-a jer Domovinski rat i branitelji ne pripadaju samo HDZ-u iako ih oni praktički privatiziraju već 25 godina. Hrvatsku nisu branili HDZ-ovci već branitelji koji su blago cijele države, rekao je na tiskovnoj konferenciji Predrag Matić.

Zastupnici su također izrazili zabrinutost zbog najave o uvođenju vojnog roka kao nečeg arhaičnog što Hrvatskoj nije potrebno. Kao ultimativni argument protiv uvođenja vojnog roka pak navode i da su sredstva koja bi bila potrebna za to dovoljna da se provede stopirana kurikularna reforma ili 1000 eura za svako novorođeno dijete što su i obećali.

– Ideja je neargumentirana i apsurdna da jedino može biti spin da se pažnja javnosti odmakne sa zakulisnih radnji poput primjerice prodaje HEP-a, ustvrdio je Bojan Glavašević. Po pitanju posjeta Bjelovaru osvrnuo se na suradnju sa Savjetom za branitelje i iskazao kako je ovaj posjet organiziran u cilju pružanja dodatne podrške i davanja zamaha trudu stranačkih kolega.
– Ponosni smo na naše prijatelje u Bjelovaru koji imaju sjajne ideje i vrlo su operativni. Žele napraviti dobru pripremu za lokalne izbore i za građane ove zajednice, a mi ćemo im pomoći u tome. Sigurni smo da će građani taj trud prepoznati, a mi im i ubuduće stojimo na raspolaganju, poručio je Bojan Glavašević.

Nakon ove konferencije održan je najavljeni skup članstva SDP-a sa kojeg neslužbeno doznajemo da su nazočili članovi SDP-a koji su naklonjeni Ranku Ostojiću, pa je logično zapitati se, je li ovo osnivanje neke nove frakcije unutar SDP-a koja će pokušati rušiti Davora Bernardića ???

DEMANT SDP-a

Gradska organizacija SDP-a Bjelovar i Županijska organizacija SDP-a Bjelovarskobilogorske županije u skladu s odredbama Zakona o medijima (čl. 40) zahtijeva objavu demantija na dio članka pod naslovom „Predrag Matić i Bojan Glavašević u Bjelovaru na skupu članstva SDP-a“ objavljenog 5. veljače na portalu bjelovar.info.

Demanti se odnosi na završni dio članka koji glasi: „Nakon ove konferencije održan je najavljeni skup članstva SDP-a sa kojeg neslužbeno doznajemo da su nazočili članovi SDP-a koji su naklonjeni Ranku Ostojiću, pa je logično zapitati se, je li ovo osnivanje neke nove frakcije unutar SDP-a koja će pokušati rušiti Davora Bernardića ???“

Tvrdimo da je ovaj dio teksta neistinit i neprovjeren. Naime, glasovanje za predsjednika SDP-a Hrvatske se odvijalo po principu „jedan član – jedan glas“ te je tajno. Niti je moguće, a niti potrebno utvrđivati kako su članovi/ce osobno glasali, jer je SDP ponosan na svoju unutarstranačku demokraciju koju na takav način ne prakticira niti jedna druga stranka u Hrvatskoj. Oštro demantiramo stvaranje bilo kakve frakcije unutar SDP-a. Upravo suprotno, predsjednik SDP-a Hrvatske Davor Bernardić ima našu punu potporu u vođenju stranke. Koncentrirani smo isključivo na izradu programa za lokalne izbore, u čemu su nam saborski zastupnici Matić i Glavašević i pomogli (dio programa koji se tiče veteranske populacije). Stoga ova objava nije u skladu s činjenicama i doprinosi stvaranju negativne slike u javnosti.

Predsjednik GO SDP Bjelovar Vedran Smešnjak
Predsjednik ŽO SDP BBŽ Vedran Babić

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.