Crosst.hr

Povodom Dana vatrogasaca glavni zapovjednik Slavko Tucaković proglašen počasnim članom JVP Grada Bjelovara

2022 05 03 slike bjelovar 355

Ovaj tjedan završeni su radovi na izgradnji garaža te obnovi objekata Vatrogasne zajednice Grada Bjelovara koje koristi i Javna vatrogasna postrojba Bjelovar. Ukupna vrijednost radova prelazi 5 milijuna kuna, od čega je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost projekt sufinancirao sa 1,7 milijuna kuna. 

Najveća je to pojedinačna investicija u vatrogastvo Grada Bjelovara tijekom posljednjih 40 godina, zajedno s izgradnjom dodatnih nužnih garaža i popratnih objekata unazad 30 godina.

U povodu obilježavanja Mjeseca zaštite od požara te Dana svetog Florijana i Dana hrvatskog vatrogastva, u utorak, 3. svibnja obilježen je završetak radova te je svečano otvorena novoizgrađena garaža. 

Svečanosti u Vatrogasnoj zajednici Grada Bjelovara nazočio je bjelovarski gradonačelnik. 

2022 05 03 slike bjelovar 235
Dario Hrebak, bjelovarski gradonačelnik

Projekt je odrađen u kvalitetnoj sinergiji s Gradom Bjelovarom, no ipak najveće zasluge idu prema našim vatrogascima. Prije dvije godine stiglo je navalno vozilo, a kada ga u potpunosti otplatimo, kroz otprilike naredne dvije godine slijedi nabava još jednog, potpuno novog. Dakle, u vatrogastvo ćemo nastaviti ulagati jednako ili još više nego sada. Što putem vlastitih sredstava, što kroz ona decentralizirana, Grad Bjelovar godišnje za vatrogastvo izdvaja 9 milijuna kuna. Dobra vijest svakako je uspješno pomlađivanje kadra. Uzimajući u obzir opremu, educiranost, stručnost i znanje naših vatrogasaca, svi možemo biti itekako zadovoljni. Usuđujem se reći da je naša postrojba jedna od najboljih u Republici Hrvatskoj, istaknuo je Dario Hrebak.

Mjesec svibanj inače je mjesec zaštite od požara, dok se 4. svibnja slavi Sveti Florijan, zaštitnik vatrogasaca. 

2022 05 03 slike bjelovar 233
Josip Heger, glavni vatrogasni zapovjednik BBŽ

– Zgrada je jako lijepo uređena, a energetska obnova se itekako isplatila. Zaista je lijepo vidjeti odličnu suradnju između Vatrogasne zajednice Grada Bjelovara, Javne vatrogasne postrojbe Bjelovar i Grada Bjelovara. Sinergija, kvalitetni projekti i održivost važni su za neometan rad i unapređivanje lokalnog vatrogastva, poručio je županijski zapovjednik Josip Heger, glavni vatrogasni zapovjednik BBŽ.

Vatrogasna zajednica Grada Bjelovara dugi niz godina provodi niz investicija, počevši s DVD-ima, obnovom vatrogasnih objekata, spremišta, domova i ostalog. 

2022 05 03 slike bjelovar 231
Darko Despot, predsjednik VZ Grada Bjelovara

Sretni smo zbog uređenja naše zgrade. Priču oko nadogradnje objekta započeli smo 2017. godine, a osim same potrebe za novim garažama, pojavila se i mogućnost sufinanciranja. Tako smo krenuli i u sveobuhvatnu energetsku obnovu zgrade. U odnosu na prijašnje godine, ostvarili smo oko 54 posto uštede energenata. Poznato je da naša zgrada radi 24 dnevno, sedam dana tjedno i svih 365 dana u godini. Pred nama su još neki sitni poslovi uređenja, no oni su zanemarivi u usporedbi s ostvarenim ciljevima, pojasnio je Darko Despot, predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Bjelovara.

Na području grada Bjelovara djeluje 1 500 članova i članica vatrogasnih organizacija. 

2022 05 03 slike bjelovar 238
Davor Đalog, zapovjednik JVP Grada Bjelovara

Govorimo o prvoj velikoj investiciji u posljednjih 40 godina. Zgrada je izgrađena 1980. godine i tek sada je doživjela sveobuhvatno uređenje i proširenje. Isto tako, od 1991. godine nisu bile izgrađene dodatne garaže. Uložena su ogromna financijska sredstva i možemo reći da smo vrlo zadovoljni učinjenim. Jasno je da ulaganja u kompletnu infrastrukturu podižu kvalitetu rada i učinkovitost vatrogasaca, rekao je Davor Đalog, zapovjednik JVP Grada Bjelovara.

Da bez zajedničkog, timskog rada nema ni dobrih rezultata, potvrdio je glavni vatrogasni zapovjednik Republike Hrvatske. 

2022 05 03 slike bjelovar 248
Slavko Tucaković, glavni vatrogasni zapovjednik Republike Hrvatske

Svima vam čestitam na intervencijama, brizi za sigurnost sugrađana, ulaganjima, suradnji s ostalim službama, uspješnim projektima, pomlađivanju vatrogasaca, obnovi i unapređenju kvalitete rada. Kroz timski rad s članovima ostalih službi, bivate snažniji i još bolje možete odgovoriti na brojne izazove s kojima se susrećete na terenu. Ove godine očekujemo tešku sezonu i na te okolnosti moramo biti spremni. Vjerujem da ćete kao i prijašnjih godina biti u punoj spremi i uvijek na raspolaganju, poručio je bjelovarskim vatrogascima Slavko Tucaković, glavni vatrogasni zapovjednik Republike Hrvatske.

Ovom prilikom, zapovjednik Tucaković dodijelio je zahvalnice za nesebičnu pomoć stradalima u potresu na pogođenom području 17-torici djelatnika Javne vatrogasne postrojbe Grada Bjelovara. Nagrađeni su Tomislav Sušilović, Danijel Sabljak, Josip Demaj, Vedran Zrinščak, Matej Albert, Mario Šingerberger, Mario Mihaljinec, Boris Nadilo, Goran Cikač, Vjeran Pribil, Tomislav Bačić, Avdo Gadžo, Slaven Orlović, Tomislav Bet, Tomislav Ćavarušić, Miroslav Ravenšćak i Tomislav Dolenčić.

2022 05 03 slike bjelovar 352
Slavko Tucaković, glavni vatrogasni zapovjednik Republike Hrvatske proglašen počasnim članom JVP Grada Bjelovara

Također, temeljem Statuta JVP Grada Bjelovara zbog 25 godišnje suradnje i potpore u radu, a na prijedlog zapovjednika JVP Grada Bjelovara donesena je odluka kojom se Slavka Tucakovića proglasilo počasnim članom JVP Grada Bjelovara.

 

Pročitajte još

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Uvjeti korištenja

Uvjeti korištenja

Portal www.bjelovar.info, obrt za medijske usluge, Gundulićeva 6, 43 000 Bjelovar, OIB: 06014229707 u nastavku donosi Uvjete korištenja koji se primjenjuju na sve sadržaje i usluge  portala www.bjelovar.info. Korištenjem bilo kojeg dijela ovog portala, smatra se da su korisnici upoznati s Uvjetima korištenja te prihvaćaju koristiti sadržaj isključivo na vlastitu odgovornost kao i za osobnu upotrebu. Vlasnik izdavač portala www.bjelovar.info zadržava pravo izmjene Uvjeta korištenja bez prethodne najave ili objave.

Autorska prava

Bjelovar.info zadržava autorska prava na sve sadržaje objavljene na portalu, u bilo kojem formatu (tekst, slika, video, zvuk, grafika i slično ). Bez pismene dozvole vlasnika tvrtke izdavača, strogo je zabranjeno kopirati, umnožavati ili na bilo koji način koristiti sadržaj portala.

Pravo na prenošenje

Mediji koji žele prenijeti vijesti objavljenu na portalu bjelovar.info, slobodni su to napraviti uz prethodnu najavu, uz obavezno navođenje linka na originalni izvor teksta, te smiju prenositi maksimalno dvije trećine teksta, dok ostatak mora biti povezan na originalni izvor na portalu.

Poveznice na ostale stranice

Zbog prirode sadržaja, portal bjelovar.info ponekad će prenositi i objavljivati poveznice na vanjske stranice. Obzirom na prenošenje, ne smatramo se odgovornima za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem vanjskih poveznica, niti se smatramo odgovornim za sadržaj koji se nalazi na tim poveznicama.

Zaštita privatnosti

Portal bjelovar.info poštuje privatnost podataka svih svojih korisnika i posjetitelja. Podaci dobiveni registracijom korisnika prikupljaju se samo i isključivo radi poboljšanja usluge (newsletter i sl.) te se ni na koji drugi način neće koristiti. Podaci se neće dijeliti s trećim osobama, prodavati, davati na uvid ili sl. Jedina situacija u kojoj će podaci biti dati na raspolaganje trećoj su one regulirane zakonom, odnosno u slučaju da bilo koja od institucija RH vlasti zatraži uvid u podatke, a radi provedbe zakona o zaštiti ugleda, privatnog i poslovnog vlasništva, te osoba.

Prava i obveze korisnika

Korisnicima, čitateljima i posjetiteljima bjelovar.info  portala strogo je zabranjeno:

 • Objavljivanje sadržaja koje krše postojeće hrvatske i međunarodne zakone. Sadržaja koji na bilo koji način šteti drugim osobama, tvrtkama, ugledu i percepciji
 • Objavljivanje sadržaja koji je rasistički, šovinistički, štetan, uvredljiv, vulgaran i prijeteći
 • Objavljivanje lažnih informacija koje mogu naštetiti drugim korisnicima
 • Prikupljanje, čuvanje i objavljivanje podataka drugih korisnika portala
 • Lažno predstavljanje
 • Preuzimanje, korištenje i objavljivanje sadržaja zaštićenim autorskim pravima
 • Svjesno širenje malicioznih datoteka koje mogu naštetiti portalu ili njegovim korisnicima

Registracija korisnika

Korisnici su obvezni registrirati se kako bi mogli ostavljati komentare ispod članaka na portalu. Slijedom Uvjeta korištenja, podaci dobiveni registracijom se čuvaju i neće se dostavljati trećim osobama.

Pravila komentiranja

Svaki ostavljen komentar na portalu bjelovar.info nije autorsko pravo tvrtke vlasnika izdavača te ista kao takva nije odgovorna zbog eventualnih posljedica koje komentari mogu izazvati. Komentari su samo i isključivo stav osobe koja ih piše, nikako stav tvrtke izdavača portala na kojemu su komentari ostavljeni. Zadržavamo pravo brisanja svih komentara koji na bilo koji način krše domaće i/ili međunarodne zakone, dovode u pitanje ugled pojedinaca i tvrtki, lažno informiraju, vrijeđaju bilo koju osobu, po rasnoj, nacionalnoj, spolnoj, dobnoj ili statusnoj osnovi.
Brisanje komentara neće biti prethodno najavljeno niti naknadno pravdano.

Izjava o privatnosti

Ova pravila o privatnosti sastavljena su kako bi služila onima koji su zabrinuti kako se njihovi osobni podaci koriste na Internetu. Osobni podaci, kako su definirani temeljem Zakona o zaštiti osobnih podataka, su podaci koji se mogu koristiti samostalno ili s drugim podacima za identifikaciju, kontakt ili pronalaženje osobe, ili kako bi se identificiralo pojedinca. Molimo vas da pažljivo pročitate naša pravila o privatnosti kako biste jasno razumjeli kako ćemo prikupljati, koristiti, štititi ili na drugi način obrađivati vaše osobne podatke na našoj web stranici.

Koje osobne podatke skupljamo od posjetitelja našeg bloga, web stranice ili aplikacije?

Kada naručujete ili se registrirate na našoj stranici, prema potrebi, bit ćete zatraženi unijeti ime, e-mail adresu, poštansku adresu, telefonski broj, OIB ili druge podatke kako bismo vam olakšali korištenje usluga.

Kada prikupljamo podatke?

Prikupljamo podatke prilikom registracije, narudžbe, prijave na newsletter, ispunjavanja obrasca ili unosa podataka na našim stranicama.

Kako koristimo vaše podatke?

Vaše podatke koje prikupljamo prilikom registracije, narudžbe reklame, prijave na newsletter, ispune anketa, komentare, pregleda stranica koristimo u slijedeće svrhe:

 • za personalizaciju korisničkog iskustva, te kako bi omogućili dostaviti sadržaj i ponude za koje ste zainteresirani,
 • za unaprjeđenje naših stranica kako bi vam bolje služile,
 • kako biste nam omogućili da vam pružimo bolju uslugu prilikom odgovora na pitanja korisničkoj podršci
 • za administraciju natjecanja, promocija, anketa ili drugih značajki stranice,
 • za bržu obradu transakcija,
 • za slanje elektroničke pošte u vezi vaše narudžbe ili drugih proizvoda i usluga.

Kako štitimo podatke o posjetiteljima?

Naše web stranice su redovno nadzirane kako bi izbjegli sigurnosne propuste i poznate ranjivosti sustava kako bi vas posjet bio što sigurniji.

Redovno koristimo malware scanning i sukladni smo s PCI-DSS standardom.

Vaši osobni podaci čuvaju se iza osigurane mreže te su isključivo dostupni samo ograničenom broju osoba koje imaju posebna prava pristupa takvim sustavima, te su dužni čuvati informacije tajnima. Osim toga, sve osjetljive/kreditne informacije koje nam dostavljate su šifrirane pomoću Transport Layer Security (TLS) tehnologije.

Provodimo niz sigurnosnih mjera kada korisnik podnese nalog, podnosi ili pristupa svojim podacima radi održavanja sigurnosti vaših osobnih podataka. Sve transakcije obrađuju se kroz izdvojeni sigurni servis i nisu pohranjene ili obrađene na našim serverima.

Koristimo li “kolačiće”?

Da. Kolačići su male datoteke koje stranica ili njegov davatelj usluga prenosi na tvrdi disk vašeg računala putem web preglednika (ukoliko mu dopustite), a koji omogućuje sustavu stranice ili pružatelju usluga prepoznavanje vašeg ​​preglednika, te zadrže i zapamte određene informacije. Na primjer, mi koristimo kolačiće kako bi nam pomogli spremiti i obraditi proizvode u vašoj košarici. Oni se, također, koriste kako bi nam pomogli u razumijevanju vaših postavki temeljenih na prethodnoj ili trenutnoj aktivnosti na stranici, što nam omogućava pružanje vama boljih usluga. Kolačiće, također, koristimo za pomoć pri prikupljanju sveobuhvatnih podataka o prometu na stranici i interakciji, a sve kako bismo mogli ponuditi bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti.

Mi koristimo kolačiće za:

 • pomoć pri pohrani i obradi proizvoda u košarici,
 • razumijevanje i spremanje korisnikovih postavki u svrhu budućih posjeta,
 • prikupljanje sveobuhvatnih podataka o prometu i interakcijama na stranici kako bi ponudili bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti. Također možemo koristiti usluge pouzdane treće strane koji prate te podatke u naše potrebe.

Možete odabrati da vas vaše računalo upozori svaki put kada je kolačić poslan ili možete izabrati da isključite sve kolačiće. Možete to učiniti kroz postavke web preglednika (poput Internet Explorera). Svaki preglednik je malo drugačiji, pa pogledajte u izborniku “Pomoć” vašeg preglednika kako bi naučili ispravan način izmjene vaših kolačića.

Ako korisnik onemogući kolačiće u svom pregledniku:

 • ako onemogućite kolačiće, neke značajke bit će onemogućene. To će isključiti neke od značajki koje čine vaše korisničko iskustvo na našim stranica učinkovitije i neke od naših usluga neće raditi ispravno.

Objava prema trećim stranama

Ne prodajemo, trgujemo ili na drugi način prenosimo vanjskim stranama vaše osobne podatke.

Poveznice trećih strana

Povremeno, prema vlastitom nahođenju, možemo uključiti ili ponuditi proizvod ili uslugu treće strane na našim stranicama. Stranice trećih strana imaju odvojena i nezavisne pravila o privatnosti. Stoga nemamo odgovornost za sadržaj i aktivnosti na tim stranicama. Ipak, želimo zaštititi integritet naše stranice i dobrodošle su bilo kakve povratne informacije o tim stranicama.

Google

Zajedno s dobavljačima (trećom stranom), kao što je Google koristimo kolačiće te strane (kao što su Google Analytics kolačići) kako bi se sastaviti podatke o korisnikovoj interakciji s funkcijama usluga na našim web stranicama.

Pristajemo na sljedeće:

 • korisnici mogu posjetiti našu stranicu anonimno,
 • nakon što smo izradili pravila o privatnosti, dodat ćemo link na njih na našoj početnoj stranici ili na prvoj značajnoj stranici nakon ulaska na naše web stranice,
 • naš link na Izjavu o privatnosti uključuje riječ “privatnost” i može se lako naći na gore navedenoj stranici.

Korisnici će biti obaviješteni o svim promjenama politike privatnosti na našoj stranici u Izjavi o privatnosti. Korisnici mogu promijeniti svoje osobne podatke putem:

 • e-maila,
 • prijavom na vlastiti račun,
 • razgovora s nama ili slanjem upita.

Kako naša stranica obrađuje signale koji se ne smiju pratiti?

Poštujemo signale koji se ne smiju pratiti i ne pratimo, postavljamo kolačiće ili koristimo za oglašavanje kada je postavljen „Ne Prati“ (DNT) mehanizam preglednika.

Je li naše stranice dopuštaju praćenje ponašanja treće strane?

Važno je napomenuti da dopuštamo praćenje ponašanja treće strane.

Zaštita od SPAM-a

Zakon o zaštiti osobnih podataka i Zakon o elektroničkim komunikacijama su zakoni koji određuju pravila za komercijalnu e-poštu, uspostavljaju zahtjeve za komercijalne poruke, daje primatelju pravo da zaustavi primanje takvih e-mailova, i navode teške kazne za prekršaje. Mi prikupljamo vašu e-mail adresu radi:

 • slanja informacija, odgovora na upite, i/ ili bilo kakve zahtjeve ili pitanja,
 • procesa narudžbe i slanje informacija i ažuriranja koje se odnose na narudžbu,
 • možda ćemo vam slati dodatne informacije vezane uz vaš proizvod i /ili usluge,
 • promocije putem e-mail liste ili za buduće slanje e-maila našim korisnicima nakon sto je izvršena prvotna transakcija.

U skladu sa zakonskim propisima pristajemo na sljedeće:

 • nećemo koristiti lažne ili obmanjujuće teme ili e-mail adrese,
 • identificirati poruku kao oglas na neki prihvatljiv način,
 • uključiti fizičku adresu naših poslovnica ili sjedišta,
 • praćenje promotivnih usluga trećih strana putem e-maila u svrhu poštivanja ovih pravila, ukoliko iste budu korištene,
 • ispoštovati brzo zahtjeve za ne-uključivanje/odjavu,
 • dopustiti korisnicima odjavu pomoću linka na dnu svakog e-maila.

Ako se u bilo koje vrijeme želite odjaviti od primanja budućih e-mail-ova, slijedite upute na dnu svakog e-maila, a mi ćemo vas odmah ukloniti iz korespondencija.

Kontaktirajte nas

Ako postoje bilo kakva pitanja u vezi ove izjave o privatnosti možete nam se obratiti koristeći podatke u nastavku.

Bjelovar-info medij, obrt za medijske usluge
Gundulićeva 6
43000 Bjelovar
Hrvatska
info@bjelovar.info

 

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.