17. ožujka 2018

Potpisan sporazum o poslijeizbornoj koaliciji između HSLS-a, HDZ-a HSS-a i Akcije bjelovarsko – bilogorske

U Hotelu Central, jučer 16. lipnja potpisan je Sporazum o poslijeizbornoj koaliciji, a potpisali su ga Ante Topalović u ime Hrvatske demokratske zajednice, gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak u ime Hrvatske socijalno liberalne stranke, ovlaštenica predsjednika Hrvatske seljačke stranke Kreše Beljaka Valna Bastijančić Erjavec te u ime Akcije bjelovarsko bilogorske, potpredsjednica Lidija Novosel. U slijedeće četiri godine ova će koalicija činiti većinu u Gradskom vijeću Grada Bjelovara. HDZ broji osam vijećnika, koalicija HSLS i HSS pet vijećnika, a ABB tri vijećnika, što čini 16 od ukupno 25 vijećnika.

– Ne sjećam se da je u prošlosti bilo ovakvih poslijeizbornih koalicija. Stoga je ovo jedna novina koju smo odlučili napraviti, kako bi sproveli sve one odluke za koje se nova gradska vlast zalaže. Konkretne sadržaje i programe smo stavili na papir, a kroz slijedeće četiri godine namjeravamo raditi na svim projektima o kojima smo govorili u predizbornoj kampanji. Nakon izbora smo svi sjeli zajedno, razgovarali i vidjeli u kojim nam se stvarima mišljenja podudaraju. Mislim da je ovaj sporazum garancija da će se ti projekti i programi ostvariti, rekao ja Dario Hrebak.

Ono po čemu se ovaj sporazum razlikuje od sporazuma drugih gradova i općina, nalazi se na 3. i 4. stranici, a to su konkretni projekti koji su navedeni i pojašnjeni u sporazumu. Oni predstavljaju plan Grada Bjelovara, Gradskog vijeća i novoizabranog gradonačelnika, odnosno „garanciju“ za njihovu provedbu.

Ante Topalović je naglasio kako će koalicija svaka tri mjeseca odrađivati zajednički sastanak kako bi se vidjelo trenutno stanje, rezultati, daljnji planovi i slično. U moru potreba građana, trenutni su prioriteti besplatni udžbenici, niže cijene dječjih vrtića, razvoj poslovnih zona u Velikom Korenovu i Cigleni.

– Akcija bjelovarsko bilogorska u drugom je krugu za izbor gradonačelnika podržala upravo Daria Hrebaka, prvenstveno zbog njegovih kompetencija i što u cijelu priču ulazi „čistih ruku“. Mnogi projekti koje smo svi predlagali u kampanju su uvršteni u ovaj sporazum. Tiču se gospodarstva, komunalne infrastrukture, obrazovanja, socijale, kulture, ali ono što je najbitnije je jedna stabilnost grada, nastavak gradskih projekata koji su već započeti, stabilnost u Gradskom vijeću. Svima nam je u interesu da grad dobro funkcionira. Vjerujem da ćemo naredne četiri godine dobro surađivati. Ograničenja što se tiču financija uvijek postoje, ali ćemo se truditi da zajedničkim snagama pronađemo novac, ako ga za nešto u gradskom proračunu neće biti, istaknula je Lidija Novosel dok je Valna Bastijančić Erjavec potvrdila kako će zajednička suradnja biti korektna. Također, nada se da će u poslijeizbornoj koaliciji opravdati očekivanja građana.

Povezani članci

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *