Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr

Posjet predsjednika Vatrogasne zajednice RH Ante Sanadera Čazmi

2016 06 antesanader 1

Vatrogasnu zajednicu i Grad Čazmu posjetio je Ante Sanader, predsjednik Vatrogasne zajednice RH.

Vatrogasnu zajednicu i Grad Čazmu posjetio je Ante Sanader, predsjednik Vatrogasne zajednice RH.
Tom prigodom prezentirano mu je stanje u vatrogastvu na području grada Čazme te buduća ulaganja i projekt izgradnje novog Vatrogasnog centra Vatrogasne zajednice grada Čazme.

– Čestitam gradonačelniku jer se vidi da se vodi briga Grada prema vatrogascima i ovo ovdje stvarno je na zadovoljavajućoj razini i zaslužuju čestitku uz gradonačelnika i vatrogasci za koje se vidi da brinu o svakom djelu svoje opreme. Vidi se briga i odgovornost prema ovoj prevažnoj funkciji – kazao je Sanader te je pohvalio ideju izgradnje Vatrogasnog centra u Čazmi.

– Ideja je za pohvalu jer se vidi da je razvoj aktivnosti veći nego što zadovoljava trenutni prostor i sigurno treba pohvaliti gradonačelnika i vatrogasce koji su potakli tu ideju, a idejno rješenje je za svaku pohvalu. Ono što ja mogu učiniti je zajedno s njima lobirati. Hrvatska vatrogasna zajednica zajedno s Ministarstvom poljoprivrede radi na tom projektu odnosno mi pokušavamo lobirati u ministarstvu i sigurno će čazmanski vatrogasci i Grad Čazma imati potporu u tom. Vjerujem da će projekt biti u dobroj konkurenciji za sredstva EU fondova koja mogu biti velika pomoć, jer Gradu je to sigurno veliko opterećenje da mora sam graditi Vatrogasni centar kakav je prezentirao.- rekao je Sanader. Vatrogasci su Antu Sanadera, upozorili i na problem vozila iz robnih zaliha koje koriste, a koje preko ljeta ide na dislokacije te se vraća u lošem stanju.

– Sa gradonačelnikom smo dogovorili da ćemo otići u ministarstvo razgovarati sa odgovornom osobom, odnosno voditeljem da se nađe kvalitetno rješenje i da se zaštiti to vozilo. Već je dovoljno godina prošlo i ovo bi vozilo trebalo ostati čazmanskim vatrogascima, a neko drugo bi trebalo ići na dislokacije u ljetnom period – zaključio je Sanader.

Susretom je bio zadovoljan i gradonačelnik Dinko Pirak.

– Prije svega nam je velika čast da nam predsjednik Vatrogasne zajednice Hrvatske bude ovdje među nama, među našim vatrogascima. Zadovoljstvo nam je da imamo potporu hrvatske Vatrogasne zajednice na našoj viziji vatrogastva i daljnjeg razvoja vatrogastva u Čazmi. Puno toga smo razgovarali, pokazali smo s čim baratamo, što imamo. Prije svega i uvijek ističem da se ponosim svojim vatrogascima gdje god idem jer ljudi su ipak najvažniji. Ovi strojevi, oni imaju vijek trajanja, ali tradicija vatrogastva na području Čazme je preko 140 godina i to je ono što nas obavezuje da u budućnosti isto tako svoj put vidimo u razvoju vatrogastva jer gdje su vatrogasci u selu problema nema. Dogovorili smo danas da ćemo na jednom sastanku malo razgovarati o ovoj opremi što je gospodin Sanader govorio i vjerujem da ćemo naći rješenje. Kao i uvijek glavni cilj nam je za budućnost izgraditi Vatrogasni centar. Sami to ne možemo, ali zajedničkim lobiranjem Vatrogasne zajednice Hrvatske i nas lokalno možemo napraviti dobar projekt da bude pozitivno ocijenjen od strane EU fondova – rekao je Pirak.

Pročitajte još