Crosst.hr

Poseban program u predblagdanskom duhu na manifestaciji Božić u Bjelovaru

2016 12 bjelovar11 44

Bjelovarski paviljon postao je pravi glazbeni paviljon

U subotu, 10. prosinca, prije podne stigla je iščekivana kočija Djeda Mraza. Vukle su je dvije kobile gidranke poznate publici od prije iz slatkih nedjelja. Ovoga puta kočija je dovezla čak dva Djeda Mraza. U prekrasnom prizoru hladnog subotnjeg jutra, kočija sa Djeda Mrazovima i dva vilenjaka vozila je djecu koja su poželjela uživati u ovoj zabavnoj čaroliji. Nakon vožnje, djeca su uživala u bombonima i fotografiranju s Djeda Mrazovima i vilenjacima.

Središte ovih veselih zbivanja bio je nedavno potpuno restauriran jedinstveni glazbeni Bjelovarski paviljon; jedan od upečatljivih simbola za vizuru Grada Bjelovara. Tako su na ovom posebnom Bjelovarskom paviljonu u svečanom ruhu nastupili mali zborovi djece iz Dječjih vrtića. Dok su jedni pjevali, drugi su uživali u božićnim radionicama u grijanom šatoru. Prava atrakcija bili su učenici srednje Turističko ugostiteljske i Prehrambene škole koji su za publiku pripremili tradicionalne božićne delicije, od prazničnog kruha sa suhim voćem do pravog domaćeg gulaša. Nakon svih uzbuđenja, točno u podne nastupio je Plesni Klub H-8 sa svojom točkom pod nazivom “Rasplesani Božić”.

Cijeli ugođaj Božića u Bjelovaru krase lijepe drvene kućice u kojima su se smjestili mali zanati, OPG-ovi sa svojim proizvodima i udruge koje imaju svoje vrijedne programe.

Za sve one koji vole uživati u Luna parku, vlakići i vrtuljci rade od jutra do mraka.

Tako je večernji program Božića u Bjelovaru započeo u 17,00 sati nastupom KUD-a Širine iz Novog Virja te božićnim radionicama. Nakon Kulturnog umjetničkog društva iz Virja održan je koncert Glazbene skupine zabavljača “Tko pjeva zlo ne misli”, a u kasnim večernjim satima publika je uživala u koncertu grupe “Petica”.
Ovo je samo dio bogatog programa Božića u Bjelovaru, koji će se u ove predblagdanske dane održavati u jutarnjim i večernjim satima. Svi će moći uživati i naći nešto za sebe. Da je tako pokazuju i fotografije, ali i pozitivni komentari naših sugrađana i gostiju.

Nova koncepcija pred Božićne blagdane za sada je pun pogodak i nešto sasvim novo i kvalitetom puno veće nego dosadašnjih godina. Sigurno će ova manifestacija kao i ostale koje podupire Grad Bjelovar (Božićni Gala koncert, koncert udaraljkaša, Bjelovarsko ljeto i druge manifestacije postati prava tradicija našeg grada.

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.