20. listopada 2021

Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr

Ponovno uspostavljen željeznički promet na relaciji Daruvar – Zagreb

VlakDaruvar

Na inicijativu bjelovarsko-bilogorskog župana Damira Bajsa, a zahvaljujući dobroj suradnji s Hrvatskim željeznicama Putnički prijevoz 4. veljače, ponovno je krenuo željeznički promet na daruvarskom području.

Podsjetimo, HŽ Infrastruktura 2014. započela je rekonstrukciju pruge na daruvarskom području vrijednu 70 milijuna kuna. Završetkom obnove pruge, vlakovi se nisu vratili prometovati istom. Postavljalo se pitanje čemu rekonstrukcija i ulaganje od 70 milijuna kuna, ako pruga nije stavljena u promet ?

S navedenom problematikom župan Bajs upoznao je i tražio rješenje od ministra mora, prometa i infrastrukture Olega Butkovića, posebno ističući činjenicu obnove pruge i ne puštanje iste u promet.

Tako se Bjelovarsko-bilogorska županija jedina aktivno uključila u projekt vraćanja željezničkog prometa na daruvarsko područje. Podsjećamo, prošle godine osnovano je i zajedničko Povjerenstvo HŽ Putničkog prijevoza i Županije, kao prvo i jedino takvo Povjerenstvo u Republici Hrvatskoj.

Nakon niza radnih sastanaka župana Bajsa s HŽ Putničkim prijevozom, ali i sastanka s ministrom mora, prometa i infrastrukture Olegom Butkovićem, dogovoreni su tehnološki okviri i smjernice po kojima je HŽ Putnički prijevoz napravio novi vozni red i vratio željeznički promet na daruvarsko područje.

2018 vlakdaruvar 6

Tako je nakon šesnaest godina ponovno krenuo direktni vlak na relaciji Virovitica – Daruvar – Zagreb. Riječ je o liniji koja će omogućiti brže, lakše, ali i jeftinije putovanje do metropole, a vozni red na ovoj dionici, prilagođen je najprije učenicima i studentima.

Također, od 5. veljače u promet će biti uvedeno 13 vlakova; dva vlaka vozit će na relaciji Virovitica – Banova Jaruga – Virovitica, devet vlakova na relaciji Daruvar – Banova Jaruga – Daruvar, a dva vlaka namijenjena prvenstveno prijevozu studenata vozit će petkom na relaciji Zagreb GK – Daruvar – Virovitica i nedjeljom na relaciji Virovitica – Daruvar – Zagreb GK.

______________________________________________________________

 

BESPLATAN PRIJEVOZ ZA SVE REDOVNE STUDENTE I OSNOVNOŠKOLCE

 

Ipak, kako bi putnike dodatno stimulirali na vožnju vlakom, HŽ Putnički prijevoz i Bjelovarsko-bilogorska županija dogovorili su i subvencije zbog kojih će prijevoz vlakom biti iznimno primamljiv, a tomu su se pridružile i još tri županije Sisačko-moslavačka, Požeško-slavonska i Virovitička županija. Očekuje se da će novim voznim redom, ali i pristupačnim cijenama karata broj putnika u kratkom roku nadmašiti onaj broj koji je bio prije ukidanja navedenih linija.

Tako je na prvoj liniji vlaka potpisan Sporazum o sufinanciranju troškova javnog prijevoza učenika srednjih škola s područja Bjelovarsko-bilogorske županije, kao i studenata. Temeljem Sporazuma tako će redovnim studentima financiranje karte po 50% podijeliti HŽ Putnički prijevoz i Bjelovarsko-bilogorska županija i prijevoz će za sve redovne studente biti besplatan.  Što se pak tiče učenika srednjih škola odlukom Vlade RH njima se već sada pokriva 75% karte, a sada sufinanciranjem Bjelovarsko-bilogorske županije i za njih će prijevoz vlakom biti u potpunosti besplatan.

2018 vlakdaruvar 11

Povodom ponovnog uspostavljanja željezničkoga putničkog prijevoza na relaciji Virovitica – Daruvar – Banova Jaruga, predsjednik Uprave HŽ Putnički prijevoz, Željko Ukić je rekao:

– Iznimno mi je zadovoljstvo što smo putnicima omogućili prijevoz vlakom na relaciji Virovitica – Daruvar – Banova Jaruga, a od sutra će na ovoj liniji prometovati 13 vlakova i 9 autobusnih linija. Godišnje se na ovoj liniji preveze 60 tisuća putnika. Sporazumom između HŽ PP i Bjelovarsko-bilogorske, Virovitičko-podravske, Požeško-slavonske i Sisačko-moslavačke županije, omogućili smo učenicima i studentima besplatan prijevoz. To je jedna od mjera revitalizacije željezničkog putničkog prijevoza, gdje ćemo zajedno s lokalnom upravom i regionalnom samoupravom pokušati popularizirati putnički prijevoz, povećati broj putovanja da bi na određeni način poboljšali mobilnost stanovništva, a samim tim utjecali na sam razvoj županija. Na inicijativu Bjelovarsko-bilogorske županije, odnosno župana i resornog Ministarstva, uspjeli smo uspostaviti ponovno promet vlakom na ovom području.

Župan Damir Bajs također je zahvalio ministru Butkoviću i predsjedniku Uprave Ukiću, što je nakon 4 godine i nakon što pruga nije bila korištena, ponovno uspostavljen željeznički promet na području Daruvara, odnosno Bjelovarsko-bilogorske županije i ostalih triju županija.

– Istakao bih, da u dogovoru koji je postignut i potpisom ugovora, dali smo učenicima i studentima mogućnost da se voze besplatno. To je način revitalizacije ruralnih dijelova Hrvatske, a poveznica koju imamo da putuju direktnim linijama, pokazuje, da se i to može, naglasio je župan i ponovno zahvalio svima koji su sudjelovali u dogovoru i omogućili povratak vlaka.

 

U ime Ministarstva, savjetnik ministra za infrastrukturu Igor Radić, također je istaknuo:

– U suradnji s Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture u studenom prošle godine usuglasili smo potrebu ponovne uspostave ove linije, što smo formalno danas i napravili. Htio bih naglasiti da Ministarstvo nije potpisnik, ali svojim postupcima dali smo do znanja da nam je itekako stalo da se ova linija ponovno uspostavi.

Ponovna uspostava direktne linije vlaka Virovitica- Daruvar-Zagreb, izuzetno je važna za studente, što je potvrdila i studentica Marijeta Jareš.

– Ja sam studentica 5. godine agronomije i iznimno mi je drago što vlak ponovno prolazi kroz Daruvar, pogotovo što će biti izravna linija. Vlak je dosta komotniji od autobusa, ima više mjesta, stabilniji je i nadam se da će ova linija opstati, jer grad bez vlaka je kao slijepo crijevo i mislim da je veliki značaj u tome. Jedini prijedlog je da se uvede wifi, to bi nama baš pomoglo s obzirom da se ovo i promovira kao studentski vlak.

 • 2018_vlakdaruvar_1
 • 2018_vlakdaruvar_2
 • 2018_vlakdaruvar_3
 • 2018_vlakdaruvar_4
 • 2018_vlakdaruvar_5
 • 2018_vlakdaruvar_6
 • 2018_vlakdaruvar_7
 • 2018_vlakdaruvar_8
 • 2018_vlakdaruvar_9
 • 2018_vlakdaruvar_10
 • 2018_vlakdaruvar_11
 • Vlak-Daruvar-02-02-2018-000005_preview
 • Vlak-Daruvar-02-02-2018-000011_preview
 • Vlak-Daruvar-02-02-2018-000016_preview
 • Vlak-Daruvar-02-02-2018-000017_preview
 • Vlak-Daruvar-02-02-2018-000018_preview
 • Vlak-Daruvar-02-02-2018-000031_preview
 • Vlak-Daruvar-02-02-2018-000037_preview
 • Vlak-Daruvar-02-02-2018-000038_preview
 • Vlak-Daruvar-02-02-2018-000044_preview
 • Vlak-Daruvar-02-02-2018-000047_preview
 • Vlak-Daruvar-02-02-2018-000052_preview
 • Vlak-Daruvar-02-02-2018-000057_preview
 • Vlak-Daruvar-02-02-2018-000060_preview
 • Vlak-Daruvar-02-02-2018-000063_preview
 • Vlak-Daruvar-02-02-2018-000066_preview

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Uvjeti korištenja

Uvjeti korištenja
Portal www.bjelovar.info, obrt za medijske usluge, Gundulićeva 6, 43 000 Bjelovar, OIB: 06014229707 u nastavku donosi Uvjete korištenja koji se primjenjuju na sve sadržaje i usluge  portala www.bjelovar.info. Korištenjem bilo kojeg dijela ovog portala, smatra se da su korisnici upoznati s Uvjetima korištenja te prihvaćaju koristiti sadržaj isključivo na vlastitu odgovornost kao i za osobnu upotrebu. Vlasnik izdavač portala www.bjelovar.info zadržava pravo izmjene Uvjeta korištenja bez prethodne najave ili objave.
Autorska prava
Bjelovar.info zadržava autorska prava na sve sadržaje objavljene na portalu, u bilo kojem formatu (tekst, slika, video, zvuk, grafika i slično ). Bez pismene dozvole vlasnika tvrtke izdavača, strogo je zabranjeno kopirati, umnožavati ili na bilo koji način koristiti sadržaj portala.
Pravo na prenošenje
Mediji koji žele prenijeti vijesti objavljenu na portalu bjelovar.info, slobodni su to napraviti uz prethodnu najavu, uz obavezno navođenje linka na originalni izvor teksta, te smiju prenositi maksimalno dvije trećine teksta, dok ostatak mora biti povezan na originalni izvor na portalu.
Linkovi na ostale stranice
Zbog prirode sadržaja, portal bjelovar.info ponekad će prenositi i objavljivati linkove na vanjske stranice. Obzirom na prenošenje, ne smatramo se odgovornima za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem vanjskih poveznica, niti se smatramo odgovornim za sadržaj koji se nalazi na tim poveznicama.
Zaštita privatnosti
Portal bjelovar.info poštuje privatnost podataka svih svojih korisnika i posjetitelja. Podaci dobiveni registracijom korisnika prikupljaju se samo i isključivo radi poboljšanja usluge (newsletter i sl.) te se ni na koji drugi način neće koristiti. Podaci se neće dijeliti s trećim osobama, prodavati, davati na uvid ili sl.
Jedina situacija u kojoj će podaci biti dati na raspolaganje trećoj su one regulirane zakonom, odnosno u slučaju da bilo koja od institucija RH vlasti zatraži uvid u podatke, a radi provedbe zakona o zaštiti ugleda, privatnog i poslovnog vlasništva, te osoba.
Prava i obveze korisnika
Korisnicima, čitateljima i posjetiteljima bjelovar.info  portala strogo je zabranjeno:
•    Objavljivanje sadržaja koje krše postojeće hrvatske i međunarodne zakone. Sadržaja koji na bilo koji način šteti drugim osobama, tvrtkama, ugledu i percepciji.
•    Objavljivanje sadržaja koji je rasistički, šovinistički, štetan, uvredljiv, vulgaran i prijeteći.
•    Objavljivanje lažnih informacija koje mogu naštetiti drugim korisnicima.
•    Prikupljanje, čuvanje i objavljivanje podataka drugih korisnika portala
•    Lažno predstavljanje
•    Preuzimanje, korištenje i objavljivanje sadržaja zaštićenim autorskim pravima
•    Svjesno širenje malicioznih datoteka koje mogu naštetiti portalu ili njegovim korisnicima.
Registracija korisnika
Korisnici su obvezni registrirati se kako bi mogli ostavljati komentare ispod članaka na portalu. Slijedom Uvjeta korištenja, podaci dobiveni registracijom se čuvaju i neće se dostavljati trećim osobama.
Pravila komentiranja
Svaki ostavljen komentar na portalu bjelovar.info nije autorsko pravo tvrtke vlasnika izdavača te ista kao takva nije odgovorna zbog eventualnih posljedica koje komentari mogu izazvati. Komentari su samo i isključivo stav osobe koja ih piše, nikako stav tvrtke izdavača portala na kojemu su komentari ostavljeni.
Zadržavamo pravo brisanja svih komentara koji na bilo koji način krše domaće i/ili međunarodne zakone, dovode u pitanje ugled pojedinaca i tvrtki, lažno informiraju, vrijeđaju bilo koju osobu, po rasnoj, nacionalnoj, spolnoj, dobnoj ili statusnoj osnovi.
Brisanje komentara neće biti prethodno najavljeno niti naknadno pravdano.

Izjava o privatnosti

Ova pravila o privatnosti sastavljena su kako bi služila onima koji su zabrinuti kako se njihovi osobni podaci koriste na Internetu. Osobni podaci, kako su definirani temeljem Zakona o zaštiti osobnih podataka, su podaci koji se mogu koristiti samostalno ili s drugim podacima za identifikaciju, kontakt ili pronalaženje osobe, ili kako bi se identificiralo pojedinca. Molimo vas da pažljivo pročitate naša pravila o privatnosti kako biste jasno razumjeli kako ćemo prikupljati, koristiti, štititi ili na drugi način obrađivati vaše osobne podatke na našoj web stranici.

Koje osobne podatke skupljamo od posjetitelja našeg bloga, web stranice ili aplikacije?

Kada naručujete ili se registrirate na našoj stranici, prema potrebi, bit ćete zatraženi unijeti ime, e-mail adresu, poštansku adresu, telefonski broj, OIB ili druge podatke kako bismo vam olakšali korištenje usluga.

Kada prikupljamo podatke?

Prikupljamo podatke prilikom registracije, narudžbe, prijave na newsletter, ispunjavanja obrasca ili unosa podataka na našim stranicama.

Kako koristimo vaše podatke?

Vaše podatke koje prikupljamo prilikom registracije, narudžbe reklame, prijave na newsletter, ispune anketa, komentare, pregleda stranica koristimo u slijedeće svrhe:

 • za personalizaciju korisničkog iskustva, te kako bi omogućili dostaviti sadržaj i ponude za koje ste zainteresirani,
 • za unaprjeđenje naših stranica kako bi vam bolje služile,
 • kako biste nam omogućili da vam pružimo bolju uslugu prilikom odgovora na pitanja korisničkoj podršci
 • za administraciju natjecanja, promocija, anketa ili drugih značajki stranice,
 • za bržu obradu transakcija,
 • za slanje elektroničke pošte u vezi vaše narudžbe ili drugih proizvoda i usluga.

Kako štitimo podatke o posjetiteljima?

Naše web stranice su redovno nadzirane kako bi izbjegli sigurnosne propuste i poznate ranjivosti sustava kako bi vas posjet bio što sigurniji.

Redovno koristimo malware scanning i sukladni smo s PCI-DSS standardom.

Vaši osobni podaci čuvaju se iza osigurane mreže te su isključivo dostupni samo ograničenom broju osoba koje imaju posebna prava pristupa takvim sustavima, te su dužni čuvati informacije tajnima. Osim toga, sve osjetljive/kreditne informacije koje nam dostavljate su šifrirane pomoću Transport Layer Security (TLS) tehnologije.

Provodimo niz sigurnosnih mjera kada korisnik podnese nalog, podnosi ili pristupa svojim podacima radi održavanja sigurnosti vaših osobnih podataka. Sve transakcije obrađuju se kroz izdvojeni sigurni servis i nisu pohranjene ili obrađene na našim serverima.

Koristimo li “kolačiće”?

Da. Kolačići su male datoteke koje stranica ili njegov davatelj usluga prenosi na tvrdi disk vašeg računala putem web preglednika (ukoliko mu dopustite), a koji omogućuje sustavu stranice ili pružatelju usluga prepoznavanje vašeg ​​preglednika, te zadrže i zapamte određene informacije. Na primjer, mi koristimo kolačiće kako bi nam pomogli spremiti i obraditi proizvode u vašoj košarici. Oni se, također, koriste kako bi nam pomogli u razumijevanju vaših postavki temeljenih na prethodnoj ili trenutnoj aktivnosti na stranici, što nam omogućava pružanje vama boljih usluga. Kolačiće, također, koristimo za pomoć pri prikupljanju sveobuhvatnih podataka o prometu na stranici i interakciji, a sve kako bismo mogli ponuditi bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti.

Mi koristimo kolačiće za:

 • pomoć pri pohrani i obradi proizvoda u košarici,
 • razumijevanje i spremanje korisnikovih postavki u svrhu budućih posjeta,
 • prikupljanje sveobuhvatnih podataka o prometu i interakcijama na stranici kako bi ponudili bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti. Također možemo koristiti usluge pouzdane treće strane koji prate te podatke u naše potrebe.

Možete odabrati da vas vaše računalo upozori svaki put kada je kolačić poslan ili možete izabrati da isključite sve kolačiće. Možete to učiniti kroz postavke web preglednika (poput Internet Explorera). Svaki preglednik je malo drugačiji, pa pogledajte u izborniku “Pomoć” vašeg preglednika kako bi naučili ispravan način izmjene vaših kolačića.

Ako korisnik onemogući kolačiće u svom pregledniku:

 • ako onemogućite kolačiće, neke značajke bit će onemogućene. To će isključiti neke od značajki koje čine vaše korisničko iskustvo na našim stranica učinkovitije i neke od naših usluga neće raditi ispravno.

Objava prema trećim stranama

Ne prodajemo, trgujemo ili na drugi način prenosimo vanjskim stranama vaše osobne podatke.

Linkovi trećih strana

Povremeno, prema vlastitom nahođenju, možemo uključiti ili ponuditi proizvod ili uslugu treće strane na našim stranicama. Stranice trećih strana imaju odvojena i nezavisne pravila o privatnosti. Stoga nemamo odgovornost za sadržaj i aktivnosti na tim stranicama. Ipak, želimo zaštititi integritet naše stranice i dobrodošle su bilo kakve povratne informacije o tim stranicama.

Google

Zajedno s dobavljačima (trećom stranom), kao što je Google koristimo kolačiće te strane (kao što su Google Analytics kolačići) kako bi se sastaviti podatke o korisnikovoj interakciji s funkcijama usluga na našim web stranicama.

Pristajemo na sljedeće:

 • korisnici mogu posjetiti našu stranicu anonimno,
 • nakon što smo izradili pravila o privatnosti, dodat ćemo link na njih na našoj početnoj stranici ili na prvoj značajnoj stranici nakon ulaska na naše web stranice,
 • naš link na Izjavu o privatnosti uključuje riječ “privatnost” i može se lako naći na gore navedenoj stranici.

Korisnici će biti obaviješteni o svim promjenama politike privatnosti na našoj stranici u Izjavi o privatnosti. Korisnici mogu promijeniti svoje osobne podatke putem:

 • e-maila,
 • prijavom na vlastiti račun,
 • razgovora s nama ili slanjem upita.

Kako naša stranica obrađuje signale koji se ne smiju pratiti?

Poštujemo signale koji se ne smiju pratiti i ne pratimo, postavljamo kolačiće ili koristimo za oglašavanje kada je postavljen „Ne Prati“ (DNT) mehanizam preglednika.

Je li naše stranice dopuštaju praćenje ponašanja treće strane?

Važno je napomenuti da dopuštamo praćenje ponašanja treće strane.

Zaštita od SPAM-a

Zakon o zaštiti osobnih podataka i Zakon o elektroničkim komunikacijama su zakoni koji određuju pravila za komercijalnu e-poštu, uspostavljaju zahtjeve za komercijalne poruke, daje primatelju pravo da zaustavi primanje takvih e-mailova, i navode teške kazne za prekršaje. Mi prikupljamo vašu e-mail adresu radi:

 • slanja informacija, odgovora na upite, i/ ili bilo kakve zahtjeve ili pitanja,
 • procesa narudžbe i slanje informacija i ažuriranja koje se odnose na narudžbu,
 • možda ćemo vam slati dodatne informacije vezane uz vaš proizvod i /ili usluge,
 • promocije putem e-mail liste ili za buduće slanje e-maila našim korisnicima nakon sto je izvršena prvotna transakcija.

U skladu sa zakonskim propisima pristajemo na sljedeće:

 • nećemo koristiti lažne ili obmanjujuće teme ili e-mail adrese,
 • identificirati poruku kao oglas na neki prihvatljiv način,
 • uključiti fizičku adresu naših poslovnica ili sjedišta,
 • praćenje promotivnih usluga trećih strana putem e-maila u svrhu poštivanja ovih pravila, ukoliko iste budu korištene,
 • ispoštovati brzo zahtjeve za ne-uključivanje/odjavu,
 • dopustiti korisnicima odjavu pomoću linka na dnu svakog e-maila.

Ako se u bilo koje vrijeme želite odjaviti od primanja budućih e-mail-ova, slijedite upute na dnu svakog e-maila, a mi ćemo vas odmah ukloniti iz korespondencija.

Kontaktirajte nas

Ako postoje bilo kakva pitanja u vezi ove izjave o privatnosti možete nam se obratiti koristeći podatke u nastavku.

Bjelovar-info medij, obrt za medijske usluge
Gundulićeva 6
43 000 Bjelovar
Hrvatska
info@bjelovar.info

 

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.