26. listopada 2021

Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr

Pokrenuta peticija za ukidanje naplate parkiranja u Gradu Garešnici

2016 06 garesnica 1

Točno prije deset godina uvedena je naplata za parkirna mjesta u centru Garešnice

Već deset godina građani Garešnice, ali i oni koji dođu u Garešnicu plaćaju skupo parkirna mjesta. Možda je za neke to najmanji problem, ali takvih je sigurno malo. Najveći dio populacije čine umirovljenici koji spajaju kraj s krajem, a onda im za nekih 10 do 15 minuta parkiranja naplate toliko da mogu živjeti dva dana. Ni to ne bi bio problem da parkirna mjesta nisu iscrtana na asfaltiranim i betoniranim površinama grada koja su upravo građani izgrađivali još u socijalizmu kao i svu ostalu infrastrukturu odričući se pri tome vlastitih sredstava . Stoga je BUZ grada Garešnice odlučio pokrenuti peticiju i pomoći svojim sugrađanima.

Cijenjeni moji dragi prijatelji i umirovljenici , građani grada Garešnice !

PETICIJE ZA UKIDANJE NAPLATE PARKIRANJA U NAŠEM MALOM ALI LIJEPOM GRADU GAREŠNICI !

Zato što se za istu naplatu odlučio bivši gradonačelnik Milan Sužnjević sa tvrtkom Komunalac d.o.o. iz razloga kako bi poboljšao ( krvnu sliku ) istoj tvrtci, a uveo još jedan od bespotrebnih nameta građanima grada Garešnice bez obzira što je svjestan kao i svi malo stariji građani grada ponajprije UMIROVLJENICI da su ista parkirna mjesta iscrtana na asfaltiranim i betoniranim površinama grada koja su upravo građani izgrađivali još u socijalizmu kao i svu ostalu infrastrukturu odričući se pri tome vlastitih sredstava , ” DOBROVOLJNOM OBUSTAVOM NA PLAĆAMA”!

I vidi čuda , taman kada su aparati za naplatu parkinga otplaćeni i trebali krenuti u zarada za tvrtku, novi gradonačelnik Velimir Žunac i njegovi ” stručni ” suradnici daju istu parking naplatu u koncesiju tvrtci “DVORAC ” iz Križevaca ( vjerojatno je ” krvna slika“ u tvrtci Komunalac d.o.o. poboljšanja zbrinjavanjem otpada iz velikih gradova Lijepe naše, pa je naplata parkinga postao sitan posao … )
Pitamo se ? … ako se već isplati raditi istoj tvrtci iz drugoga grada, pa i županije , kako se nije isplatilo garešničkoj gradskoj tvrtci Komunalac d.o.o. ili zašto se nije tražio ponuđač iz našega grada ili naše županije?

U tom slučaju zaposlili bi se građani našega grada, a i prihod bi djelomice išao u gradsku blagajnu, bar porez na potrošnju, naglašavamo AKO UOPĆE IMA SMISLA UZ BEZBROJ NAMETA GRAĐANIMA NAPLAĆIVATI I PARKIRNO MJESTO!

Ovih dana BUZ grada Garešnice pokreće prikupljanja potpisa PROTIV NAPLATE PARKIRANJA u gradu koji je u samo godinu dana ostao bez OSAM STOTINA radnih mjesta i doživio ekonomsku katastrofu!

PETICIJA SE MOŽE POTPISATI UTORKOM NA GRADSKOJ TRŽNICI ISPRED PROSTORIJE BUZ – a , a pored prostorija tvrtke “DVORAC”!

Slične objave