20. rujna 2021

Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr

Početkom iduće godine kreće provedba projekta „Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Bjelovar“ težak 200 milijuna kuna, skoro u cijelosti financiran europskim novcem

2017 aglomeracija 24

U Bjelovaru je u tijeku veliki projekt pod nazivom „Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Bjelovar“. Predstavnici izvršitelja projekta, Vodoprivredno-projektni biro, Hidroprojekt-ing, SI consult, Elektroprojekt i Ka projekt, predstavili su kompletan projekt, njegov sadržaj i stupanj izvršenja u utorak 3. listopada u velikoj vijećnici Grada Bjelovar.

2017 aglomeracija 8
Ivan Ivančić, predsjednik Uprave Komunalca i Vodnih usluga d.o.o. Bjelovar

– Pozdravljam sve nazočne koji su izdvojili dragocjeno vrijeme i došli na prezentaciju. Zahvaljujem svim suradnicima, predstavnicima izvršitelja projekta, partnerima, stručnim službama, kao i ostalima koji ovom projektu pružaju podršku, a posebno gospodinu Korušecu koji je u prethodnom mandatu prepoznao ovaj projekt, rekao je na samom početku predsjednik Uprave Komunalca i Vodnih usluga Ivan Ivančić.

2017 aglomeracija 10
Dario Hrebak, gradonačelnik grada Bjelovara

Bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak također se zahvalio prijašnjem gradonačelniku, Antunu Korušecu koji je praktički odobrio da projekat danas bude takav kakav je.

– Ovo je vrhunski projekt koji će jako puno značiti za grad Bjelovar u slijedeće četiri godine. Sama činjenica da je projekt težak 200 milijuna kuna, govori dovoljno sama za sebe. Od tog iznosa Grad Bjelovar treba osigurati deset milijuna kuna, Vodne usluge i Komunalac deset milijuna kuna. Imat ćemo Pročišćivač voda u slijedeće četiri godine završnog stadija što ima jako malo gradova u Republici Hrvatskoj. Oko 180 milijuna kuna dolazi na područje Bjelovara tijekom slijedeće četiri godine. Ovim projektom, udio kanalizacijske mreže podići ćemo sa nekih 40 na 70 posto. Mnogi naši građani imati će nešto što sanjaju već dugo. I mnoga ruralna mjesta imati će upravo tu mogućnost. Projektom će se tako obnoviti jedan veliki dio dotrajale mreže, što će značiti velike uštede kod tvrtke Vodne usluge Bjelovar. Na kraju krajeva, od 180 milijuna kuna, siguran sam da će kao podizvođači ili u nekom drugom obliku suradnje, biti i bjelovarske tvrtke. Novac koji će tijekom nadolazećih godina stizati u Bjelovar značiti će jedan veliki generator novih radnih mjesta i gospodarskih aktivnosti u Bjelovaru. Grad Bjelovar će indirektno ući u ovaj projekat, nakon što jedna faza projekta završi. Smatram da smo dobro procijenili da ne treba čekati, već iskoristiti priliku pošto će se korzo prokopati i uči u priču vezanu za njegovu rekonstrukciju. Zašto ne bi iskoristili EU sredstva i sami se nadovezali na cijelu situaciju, kako bismo dosita napravili jedan prekrasan bjelovarski korzo, baš kao „šlag na tortu“ cijeloga projekta. Naš Komunalac i Vodne usluge su firma koja se zaista ima čime pohvaliti i doista dobro radi. Svima želim puno uspjeha i da se sve odradi kako treba. S EU fondovima zaista treba biti oprezan, ali smatram da u Komunalcu i Vodnim uslugama rade sposobni i pametni ljudi. Svi zajedno možemo napraviti puno, bitno je zajedništvo i međusobna potpora. Na tome svima zahvaljujem rekao je gradonačelnik Bjelovara, Dario Hrebak.

2017 aglomeracija 49
Zoran Đuroković, direktor Hrvatskih voda

– Ovo je odličan način da postignemo potrebnu koordinaciju, kako bismo sve odradili na nivou i projekat učinili što uspješnijim. Kroz projekt treba napraviti gotovo 20 kilometara kanalizacijske mreže, 20 kilometara što rekonstrukcije, što gradnje novih vodoopskrbnih cjevovoda. Isto tako treba dograditi na završni stupanj tih 47 tisuća “ekvivalent stanovnika”  što će zaista podići standard, i isto tako omogućiti gospodarske aktivnosti, ali i bolju kvalitetu življenja na ovom području. Sada kada smo sve to projektirali, ne smijemo pasti na realizaciji. Rekao bih da je ovaj projekat izuzetno važan i za cijelu Hrvatsku, jer sredstva dodijeljena na ovom projektu na razini države iznose više od milijardu eura. Tako da upravo o svima nama koji smo na terenu ovisi uspješnost, kako nam u slijedećem razdoblju nešto ne bi bilo uskraćeno ili čak već u ovom, ukoliko nešto slabije realiziramo. Nadogradnja uređenja korza na osnovni projekt je jako dobra, kako bismo više toga učinili. Zašto bi se građani dvaput uznemiravali i zašto bi se dvaput bušilo i kopalo, ako se sve može odraditi odjednom? Tu inicijativu posebno pozdravljam. Dobra zajednička koordinacija i planiranje radova ključan su element svega. Što se tiče početka radova, pričamo o proljeću, početku ljeta na području grada Bjelovara. Veliku korist imat će i dio naselja koji sada nisu priključeni na sustav vodoopskrbe, prema mojoj informaciji riječ je oko 1 500 ljudi koji će sada dobiti pitku vodu, dok će se više od dvije tisuće stanovnika moći priključiti na kanalizacijske sustave. Zbog određene koncepcije, jedno je područje ostalo izvan obuhvata projekta, no pozivam sve da zajednički riješimo tu situaciju, kako nitko ne bi ostao uskraćen. Postoje Mjere iz ruralnog razvoja, pa tako postoji mogućnost apliciranja projekta vrijednog milijun eura. Na taj bismo način mogli riješiti taj problem, a konkretno radi se o Rovišću. Osobno vjerujem u uspješnost dobivanja tih sredstava i radova. Ako neće biti uspjeha na taj način, uvijek postoje Hrvatske vode koje će pomoći razvijati sustav odvodnje, vodoopskrbe i ostalog, rekao je direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković.

 • 2017_aglomeracija_40
 • 2017_aglomeracija_42
 • 2017_aglomeracija_60
 • 2017_aglomeracija_64
 • 2017_aglomeracija_65
 • 2017_aglomeracija_66
 • 2017_aglomeracija_67
 • 2017_aglomeracija_70
 • 2017_aglomeracija_73
 • 2017_aglomeracija_77
 • 2017_aglomeracija_80
 • 2017_aglomeracija_81
 • 2017_aglomeracija_83
 • 2017_aglomeracija_84
 • 2017_aglomeracija_85
 • 2017_aglomeracija_89
 • 2017_aglomeracija_91
 • 2017_aglomeracija_93
 • 2017_aglomeracija_95
 • 2017_aglomeracija_96
 • 2017_aglomeracija_99
 • 2017_aglomeracija_102

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Uvjeti korištenja

Uvjeti korištenja
Portal www.bjelovar.info, obrt za medijske usluge, Gundulićeva 6, 43 000 Bjelovar, OIB: 06014229707 u nastavku donosi Uvjete korištenja koji se primjenjuju na sve sadržaje i usluge  portala www.bjelovar.info. Korištenjem bilo kojeg dijela ovog portala, smatra se da su korisnici upoznati s Uvjetima korištenja te prihvaćaju koristiti sadržaj isključivo na vlastitu odgovornost kao i za osobnu upotrebu. Vlasnik izdavač portala www.bjelovar.info zadržava pravo izmjene Uvjeta korištenja bez prethodne najave ili objave.
Autorska prava
Bjelovar.info zadržava autorska prava na sve sadržaje objavljene na portalu, u bilo kojem formatu (tekst, slika, video, zvuk, grafika i slično ). Bez pismene dozvole vlasnika tvrtke izdavača, strogo je zabranjeno kopirati, umnožavati ili na bilo koji način koristiti sadržaj portala.
Pravo na prenošenje
Mediji koji žele prenijeti vijesti objavljenu na portalu bjelovar.info, slobodni su to napraviti uz prethodnu najavu, uz obavezno navođenje linka na originalni izvor teksta, te smiju prenositi maksimalno dvije trećine teksta, dok ostatak mora biti povezan na originalni izvor na portalu.
Linkovi na ostale stranice
Zbog prirode sadržaja, portal bjelovar.info ponekad će prenositi i objavljivati linkove na vanjske stranice. Obzirom na prenošenje, ne smatramo se odgovornima za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem vanjskih poveznica, niti se smatramo odgovornim za sadržaj koji se nalazi na tim poveznicama.
Zaštita privatnosti
Portal bjelovar.info poštuje privatnost podataka svih svojih korisnika i posjetitelja. Podaci dobiveni registracijom korisnika prikupljaju se samo i isključivo radi poboljšanja usluge (newsletter i sl.) te se ni na koji drugi način neće koristiti. Podaci se neće dijeliti s trećim osobama, prodavati, davati na uvid ili sl.
Jedina situacija u kojoj će podaci biti dati na raspolaganje trećoj su one regulirane zakonom, odnosno u slučaju da bilo koja od institucija RH vlasti zatraži uvid u podatke, a radi provedbe zakona o zaštiti ugleda, privatnog i poslovnog vlasništva, te osoba.
Prava i obveze korisnika
Korisnicima, čitateljima i posjetiteljima bjelovar.info  portala strogo je zabranjeno:
•    Objavljivanje sadržaja koje krše postojeće hrvatske i međunarodne zakone. Sadržaja koji na bilo koji način šteti drugim osobama, tvrtkama, ugledu i percepciji.
•    Objavljivanje sadržaja koji je rasistički, šovinistički, štetan, uvredljiv, vulgaran i prijeteći.
•    Objavljivanje lažnih informacija koje mogu naštetiti drugim korisnicima.
•    Prikupljanje, čuvanje i objavljivanje podataka drugih korisnika portala
•    Lažno predstavljanje
•    Preuzimanje, korištenje i objavljivanje sadržaja zaštićenim autorskim pravima
•    Svjesno širenje malicioznih datoteka koje mogu naštetiti portalu ili njegovim korisnicima.
Registracija korisnika
Korisnici su obvezni registrirati se kako bi mogli ostavljati komentare ispod članaka na portalu. Slijedom Uvjeta korištenja, podaci dobiveni registracijom se čuvaju i neće se dostavljati trećim osobama.
Pravila komentiranja
Svaki ostavljen komentar na portalu bjelovar.info nije autorsko pravo tvrtke vlasnika izdavača te ista kao takva nije odgovorna zbog eventualnih posljedica koje komentari mogu izazvati. Komentari su samo i isključivo stav osobe koja ih piše, nikako stav tvrtke izdavača portala na kojemu su komentari ostavljeni.
Zadržavamo pravo brisanja svih komentara koji na bilo koji način krše domaće i/ili međunarodne zakone, dovode u pitanje ugled pojedinaca i tvrtki, lažno informiraju, vrijeđaju bilo koju osobu, po rasnoj, nacionalnoj, spolnoj, dobnoj ili statusnoj osnovi.
Brisanje komentara neće biti prethodno najavljeno niti naknadno pravdano.

Izjava o privatnosti

Ova pravila o privatnosti sastavljena su kako bi služila onima koji su zabrinuti kako se njihovi osobni podaci koriste na Internetu. Osobni podaci, kako su definirani temeljem Zakona o zaštiti osobnih podataka, su podaci koji se mogu koristiti samostalno ili s drugim podacima za identifikaciju, kontakt ili pronalaženje osobe, ili kako bi se identificiralo pojedinca. Molimo vas da pažljivo pročitate naša pravila o privatnosti kako biste jasno razumjeli kako ćemo prikupljati, koristiti, štititi ili na drugi način obrađivati vaše osobne podatke na našoj web stranici.

Koje osobne podatke skupljamo od posjetitelja našeg bloga, web stranice ili aplikacije?

Kada naručujete ili se registrirate na našoj stranici, prema potrebi, bit ćete zatraženi unijeti ime, e-mail adresu, poštansku adresu, telefonski broj, OIB ili druge podatke kako bismo vam olakšali korištenje usluga.

Kada prikupljamo podatke?

Prikupljamo podatke prilikom registracije, narudžbe, prijave na newsletter, ispunjavanja obrasca ili unosa podataka na našim stranicama.

Kako koristimo vaše podatke?

Vaše podatke koje prikupljamo prilikom registracije, narudžbe reklame, prijave na newsletter, ispune anketa, komentare, pregleda stranica koristimo u slijedeće svrhe:

 • za personalizaciju korisničkog iskustva, te kako bi omogućili dostaviti sadržaj i ponude za koje ste zainteresirani,
 • za unaprjeđenje naših stranica kako bi vam bolje služile,
 • kako biste nam omogućili da vam pružimo bolju uslugu prilikom odgovora na pitanja korisničkoj podršci
 • za administraciju natjecanja, promocija, anketa ili drugih značajki stranice,
 • za bržu obradu transakcija,
 • za slanje elektroničke pošte u vezi vaše narudžbe ili drugih proizvoda i usluga.

Kako štitimo podatke o posjetiteljima?

Naše web stranice su redovno nadzirane kako bi izbjegli sigurnosne propuste i poznate ranjivosti sustava kako bi vas posjet bio što sigurniji.

Redovno koristimo malware scanning i sukladni smo s PCI-DSS standardom.

Vaši osobni podaci čuvaju se iza osigurane mreže te su isključivo dostupni samo ograničenom broju osoba koje imaju posebna prava pristupa takvim sustavima, te su dužni čuvati informacije tajnima. Osim toga, sve osjetljive/kreditne informacije koje nam dostavljate su šifrirane pomoću Transport Layer Security (TLS) tehnologije.

Provodimo niz sigurnosnih mjera kada korisnik podnese nalog, podnosi ili pristupa svojim podacima radi održavanja sigurnosti vaših osobnih podataka. Sve transakcije obrađuju se kroz izdvojeni sigurni servis i nisu pohranjene ili obrađene na našim serverima.

Koristimo li “kolačiće”?

Da. Kolačići su male datoteke koje stranica ili njegov davatelj usluga prenosi na tvrdi disk vašeg računala putem web preglednika (ukoliko mu dopustite), a koji omogućuje sustavu stranice ili pružatelju usluga prepoznavanje vašeg ​​preglednika, te zadrže i zapamte određene informacije. Na primjer, mi koristimo kolačiće kako bi nam pomogli spremiti i obraditi proizvode u vašoj košarici. Oni se, također, koriste kako bi nam pomogli u razumijevanju vaših postavki temeljenih na prethodnoj ili trenutnoj aktivnosti na stranici, što nam omogućava pružanje vama boljih usluga. Kolačiće, također, koristimo za pomoć pri prikupljanju sveobuhvatnih podataka o prometu na stranici i interakciji, a sve kako bismo mogli ponuditi bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti.

Mi koristimo kolačiće za:

 • pomoć pri pohrani i obradi proizvoda u košarici,
 • razumijevanje i spremanje korisnikovih postavki u svrhu budućih posjeta,
 • prikupljanje sveobuhvatnih podataka o prometu i interakcijama na stranici kako bi ponudili bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti. Također možemo koristiti usluge pouzdane treće strane koji prate te podatke u naše potrebe.

Možete odabrati da vas vaše računalo upozori svaki put kada je kolačić poslan ili možete izabrati da isključite sve kolačiće. Možete to učiniti kroz postavke web preglednika (poput Internet Explorera). Svaki preglednik je malo drugačiji, pa pogledajte u izborniku “Pomoć” vašeg preglednika kako bi naučili ispravan način izmjene vaših kolačića.

Ako korisnik onemogući kolačiće u svom pregledniku:

 • ako onemogućite kolačiće, neke značajke bit će onemogućene. To će isključiti neke od značajki koje čine vaše korisničko iskustvo na našim stranica učinkovitije i neke od naših usluga neće raditi ispravno.

Objava prema trećim stranama

Ne prodajemo, trgujemo ili na drugi način prenosimo vanjskim stranama vaše osobne podatke.

Linkovi trećih strana

Povremeno, prema vlastitom nahođenju, možemo uključiti ili ponuditi proizvod ili uslugu treće strane na našim stranicama. Stranice trećih strana imaju odvojena i nezavisne pravila o privatnosti. Stoga nemamo odgovornost za sadržaj i aktivnosti na tim stranicama. Ipak, želimo zaštititi integritet naše stranice i dobrodošle su bilo kakve povratne informacije o tim stranicama.

Google

Zajedno s dobavljačima (trećom stranom), kao što je Google koristimo kolačiće te strane (kao što su Google Analytics kolačići) kako bi se sastaviti podatke o korisnikovoj interakciji s funkcijama usluga na našim web stranicama.

Pristajemo na sljedeće:

 • korisnici mogu posjetiti našu stranicu anonimno,
 • nakon što smo izradili pravila o privatnosti, dodat ćemo link na njih na našoj početnoj stranici ili na prvoj značajnoj stranici nakon ulaska na naše web stranice,
 • naš link na Izjavu o privatnosti uključuje riječ “privatnost” i može se lako naći na gore navedenoj stranici.

Korisnici će biti obaviješteni o svim promjenama politike privatnosti na našoj stranici u Izjavi o privatnosti. Korisnici mogu promijeniti svoje osobne podatke putem:

 • e-maila,
 • prijavom na vlastiti račun,
 • razgovora s nama ili slanjem upita.

Kako naša stranica obrađuje signale koji se ne smiju pratiti?

Poštujemo signale koji se ne smiju pratiti i ne pratimo, postavljamo kolačiće ili koristimo za oglašavanje kada je postavljen „Ne Prati“ (DNT) mehanizam preglednika.

Je li naše stranice dopuštaju praćenje ponašanja treće strane?

Važno je napomenuti da dopuštamo praćenje ponašanja treće strane.

Zaštita od SPAM-a

Zakon o zaštiti osobnih podataka i Zakon o elektroničkim komunikacijama su zakoni koji određuju pravila za komercijalnu e-poštu, uspostavljaju zahtjeve za komercijalne poruke, daje primatelju pravo da zaustavi primanje takvih e-mailova, i navode teške kazne za prekršaje. Mi prikupljamo vašu e-mail adresu radi:

 • slanja informacija, odgovora na upite, i/ ili bilo kakve zahtjeve ili pitanja,
 • procesa narudžbe i slanje informacija i ažuriranja koje se odnose na narudžbu,
 • možda ćemo vam slati dodatne informacije vezane uz vaš proizvod i /ili usluge,
 • promocije putem e-mail liste ili za buduće slanje e-maila našim korisnicima nakon sto je izvršena prvotna transakcija.

U skladu sa zakonskim propisima pristajemo na sljedeće:

 • nećemo koristiti lažne ili obmanjujuće teme ili e-mail adrese,
 • identificirati poruku kao oglas na neki prihvatljiv način,
 • uključiti fizičku adresu naših poslovnica ili sjedišta,
 • praćenje promotivnih usluga trećih strana putem e-maila u svrhu poštivanja ovih pravila, ukoliko iste budu korištene,
 • ispoštovati brzo zahtjeve za ne-uključivanje/odjavu,
 • dopustiti korisnicima odjavu pomoću linka na dnu svakog e-maila.

Ako se u bilo koje vrijeme želite odjaviti od primanja budućih e-mail-ova, slijedite upute na dnu svakog e-maila, a mi ćemo vas odmah ukloniti iz korespondencija.

Kontaktirajte nas

Ako postoje bilo kakva pitanja u vezi ove izjave o privatnosti možete nam se obratiti koristeći podatke u nastavku.

Bjelovar-info medij, obrt za medijske usluge
Gundulićeva 6
43 000 Bjelovar
Hrvatska
info@bjelovar.info

 

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.