28. listopada 2021

Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr

Počelo cijepljenje protiv koronavirusa u COVID autobusu ‘Cjepko’ na području Bjelovarsko-bilogorske županije

2021 06 28 cijepljenje 81

U ponedjeljak 28. lipnja počelo je cijepljenje protiv koronavirusa u COVID autobusu na području Bjelovarsko – bilogorske županije. Županija u suradnji sa županijskim Zavodom za javno zdravstvo na ovaj je način omogućila građanima da se cijepe „na kućnom pragu“ odnosno u blizini društvenih i vatrogasnih domova. Prva stanica COVID busa, simbolično nazvanog „Cjepko“ bila je Gornji Križ na području općine Zrinski Topolovac, a cijepljenju je prisustvovao i župan Marko Marušić. 

2021 06 28 cijepljenje 101
( Marko Marušić, župan Bjelovarsko-bilogorske županije) ( Nina Renić, ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo BBŽ) ( Jasna Mikles Horvat, načelnica Općine Zrinski Topolovac)

– Ukupno 38 posto stanovnika naše županije primilo je prvu, a 29 posto drugu dozu cjepiva. Nastavljamo dalje s intenzivnom kampanjom cijepljenja, kako putem redovitih punktova za cijepljenje, tako i pomoću mobilnog tima u autobusu. Nastojat ćemo da “Cjepko” stigne do svakog kućnog praga. Na taj način sugrađanima koji nisu u mogućnosti ići do grada, pomažemo da se cijepe u svome mjestu. Vjerujem da će odaziv ljudi biti dobar. Moramo misliti na zdravlje svih nas i djelovati na način da procijepljenost bude što veća, kako bi nam nadolazeća jesen i zima bile mirnije po pitanju broja oboljelih. Jednako su važni i ekonomski aspekti naše države, poručio je bjelovarsko – bilogorski župan. 

COVID autobus, u kojem će se cijepiti Pfizer cjepivom, obići će svih 18 općina na području naše županije, a tijekom prvog tjedna, od 28. lipnja do 2. srpnja na rasporedu su Zrinski Topolovac, Veliko Trojstvo, Šandrovac, Kapela, Severin, Nova Rača, Velika Pisanica, Veliki Grđevac i Rovišće. Za cijepljenje u COVID busu nije potrebno naručivanje, a građani se pozivaju da se odazovu i na taj način zaštite od zaraze koronavirusom. 

– Cjepko je samo jedan način na koji se naši sugrađani mogu cijepiti. Tijekom narednih devet dana obići ćemo sve općine. Međutim, u utorak, srijedu i petak organizirano je cijepljenje u Bjelovaru u Dvorani europskih prvaka, a u četvrtak smo u Čazmi. Zavod za javno zdravstvo BBŽ sa 5. srpnjem otvara svoja vrata za cijepljenje bez najave i naručivanja. Dakle, ponedjeljkom, srijedom i petkom u vremenu od 9,00 do 12,00 mogu se cijepiti svi koji žele. Ponedjeljkom ćemo cijepiti AstraZenecom, srijedom Pfizerom i petkom Modernom. Mislim da smo poduzeli sve kako bi našim sugrađanima omogućili cijepljenje. Mlađi od 18 godina također mogu primiti cjepivo, no moraju doći u pratnji roditelja, pojasnila je Nina Renić, ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo BBŽ. 

Da je interes stanovnika iz udaljenijih područja naše županije za cijepljenjem velik, potvrdila je i načelnica Općine Zrinski Topolovac. 

2021 06 28 cijepljenje 105
Jasna Mikles Horvat, načelnica Općine Zrinski Topolovac

– Odaziv je jako dobar i većinom je riječ o starijoj populaciji kojima je problem otići do grada, najviše zbog javnog ili organizacije vlastitog prijevoza. U našoj općini nemamo liječnika, što nam je dodatni problem. Stoga, svakako pozdravljam inicijativu Županije i Zavoda za javno zdravstvo koji su se sjetili stanovnika u udaljenim mjestima, poručila je načelnica Jasna Mikles Horvat.   

Prijavljuju li se u posljednje vrijeme slučajevi težih nuspojava nakon primitka cjepiva, upitali smo v.d. ravnateljicu Zavoda za hitnu medicinu BBŽ.

2021 06 28 cijepljenje 106
Zlata Ileković Pejić, v.d. ravnateljicu Zavoda za hitnu medicinu BBŽ

– Mi detaljno pratimo cijeli proces cijepljenja, uvijek smo prisutni i svima na raspolaganju. Do sada nismo imali zabilježenih nuspojava, dapače sve prolazi jako dobro. Tu i tamo, nakon dan dva netko osjeti blage nuspojave, no sve je to u granicama normale. Govori se o primanju treće doze cjepiva kod medicinskih djelatnika, no taj segment još uvijek nije zaživio, kaže Zlata Ileković Pejić. 

Ideja za organizaciju Cjepka stigla je od strane župana Marušića i Bjelovarsko – bilogorske županije, a objeručke ju je prihvatio Čazmatrans, najveći hrvatski prijevoznik putnika. 

– Odazvali smo se pozivu i na raspolaganje dali jedno naše vozilo. Na ovaj način ljudima pomažemo da se cijepe, kako bi se zaštitili o zaraze i njenog daljnjeg prijenosa. Čazmatrans će se uvijek uključiti u akcije koje su važne za našu društvenu zajednicu. Cijepljenje na terenu do sada je bilo organizirano i na području Virovitičko – podravske županije, a mi ćemo se uključiti gdje god će to biti potrebno, zaključuje Damir Pavlović, direktor tvrtke Čazmatrans promet.  

Dojmove o cijepljenju na terenu s medijima su podijelili  stanovnici Općine Zrinski Topolovac, ali i oni koji su po drugu dozu potegnuli iz Bjelovara. 

2021 06 28 cijepljenje 115
Marija Šušnjar iz Malog Križa – Općina Zrinski Topolovac

– Do sada nas nikada nisu zvali na cijepljenje, nismo znali kuda trebamo otići, tako da nam je ovo idealna prilika. Pohvaljujem ovu akciju,  a o detaljima nas je obavijestila naša načelnica. Koronu nisam imala, rekla je Marija Šušnjar iz Malog Križa

2021 06 28 cijepljenje 94
Slobodanka Čalić,  ravnateljica Javne ustanove Razvojne agencije Bjelovarsko-bilogorske županije

– Cijepljenje sam trebala imati 24. lipnja u Daruvaru, ali zbog kolegija gradonačelnika i načelnika tog dana nisam bila u mogućnosti otići. Stoga, ovo je idealna prilika da primim drugu dozu cjepiva. Radim u Bjelovaru i nije mi bilo problem doći ovdje, rekla je Slobodanka Čalić

 


 • 2021_06_28_cijepljenje_6
 • 2021_06_28_cijepljenje_17
 • 2021_06_28_cijepljenje_26
 • 2021_06_28_cijepljenje_46
 • 2021_06_28_cijepljenje_57
 • 2021_06_28_cijepljenje_63
 • 2021_06_28_cijepljenje_68
 • 2021_06_28_cijepljenje_81
 • 2021_06_28_cijepljenje_84
 • 2021_06_28_cijepljenje_94
 • 2021_06_28_cijepljenje_97
 • 2021_06_28_cijepljenje_99
 • 2021_06_28_cijepljenje_100
 • 2021_06_28_cijepljenje_101
 • 2021_06_28_cijepljenje_105
 • 2021_06_28_cijepljenje_106
 • 2021_06_28_cijepljenje_115

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Uvjeti korištenja

Uvjeti korištenja
Portal www.bjelovar.info, obrt za medijske usluge, Gundulićeva 6, 43 000 Bjelovar, OIB: 06014229707 u nastavku donosi Uvjete korištenja koji se primjenjuju na sve sadržaje i usluge  portala www.bjelovar.info. Korištenjem bilo kojeg dijela ovog portala, smatra se da su korisnici upoznati s Uvjetima korištenja te prihvaćaju koristiti sadržaj isključivo na vlastitu odgovornost kao i za osobnu upotrebu. Vlasnik izdavač portala www.bjelovar.info zadržava pravo izmjene Uvjeta korištenja bez prethodne najave ili objave.
Autorska prava
Bjelovar.info zadržava autorska prava na sve sadržaje objavljene na portalu, u bilo kojem formatu (tekst, slika, video, zvuk, grafika i slično ). Bez pismene dozvole vlasnika tvrtke izdavača, strogo je zabranjeno kopirati, umnožavati ili na bilo koji način koristiti sadržaj portala.
Pravo na prenošenje
Mediji koji žele prenijeti vijesti objavljenu na portalu bjelovar.info, slobodni su to napraviti uz prethodnu najavu, uz obavezno navođenje linka na originalni izvor teksta, te smiju prenositi maksimalno dvije trećine teksta, dok ostatak mora biti povezan na originalni izvor na portalu.
Linkovi na ostale stranice
Zbog prirode sadržaja, portal bjelovar.info ponekad će prenositi i objavljivati linkove na vanjske stranice. Obzirom na prenošenje, ne smatramo se odgovornima za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem vanjskih poveznica, niti se smatramo odgovornim za sadržaj koji se nalazi na tim poveznicama.
Zaštita privatnosti
Portal bjelovar.info poštuje privatnost podataka svih svojih korisnika i posjetitelja. Podaci dobiveni registracijom korisnika prikupljaju se samo i isključivo radi poboljšanja usluge (newsletter i sl.) te se ni na koji drugi način neće koristiti. Podaci se neće dijeliti s trećim osobama, prodavati, davati na uvid ili sl.
Jedina situacija u kojoj će podaci biti dati na raspolaganje trećoj su one regulirane zakonom, odnosno u slučaju da bilo koja od institucija RH vlasti zatraži uvid u podatke, a radi provedbe zakona o zaštiti ugleda, privatnog i poslovnog vlasništva, te osoba.
Prava i obveze korisnika
Korisnicima, čitateljima i posjetiteljima bjelovar.info  portala strogo je zabranjeno:
•    Objavljivanje sadržaja koje krše postojeće hrvatske i međunarodne zakone. Sadržaja koji na bilo koji način šteti drugim osobama, tvrtkama, ugledu i percepciji.
•    Objavljivanje sadržaja koji je rasistički, šovinistički, štetan, uvredljiv, vulgaran i prijeteći.
•    Objavljivanje lažnih informacija koje mogu naštetiti drugim korisnicima.
•    Prikupljanje, čuvanje i objavljivanje podataka drugih korisnika portala
•    Lažno predstavljanje
•    Preuzimanje, korištenje i objavljivanje sadržaja zaštićenim autorskim pravima
•    Svjesno širenje malicioznih datoteka koje mogu naštetiti portalu ili njegovim korisnicima.
Registracija korisnika
Korisnici su obvezni registrirati se kako bi mogli ostavljati komentare ispod članaka na portalu. Slijedom Uvjeta korištenja, podaci dobiveni registracijom se čuvaju i neće se dostavljati trećim osobama.
Pravila komentiranja
Svaki ostavljen komentar na portalu bjelovar.info nije autorsko pravo tvrtke vlasnika izdavača te ista kao takva nije odgovorna zbog eventualnih posljedica koje komentari mogu izazvati. Komentari su samo i isključivo stav osobe koja ih piše, nikako stav tvrtke izdavača portala na kojemu su komentari ostavljeni.
Zadržavamo pravo brisanja svih komentara koji na bilo koji način krše domaće i/ili međunarodne zakone, dovode u pitanje ugled pojedinaca i tvrtki, lažno informiraju, vrijeđaju bilo koju osobu, po rasnoj, nacionalnoj, spolnoj, dobnoj ili statusnoj osnovi.
Brisanje komentara neće biti prethodno najavljeno niti naknadno pravdano.

Izjava o privatnosti

Ova pravila o privatnosti sastavljena su kako bi služila onima koji su zabrinuti kako se njihovi osobni podaci koriste na Internetu. Osobni podaci, kako su definirani temeljem Zakona o zaštiti osobnih podataka, su podaci koji se mogu koristiti samostalno ili s drugim podacima za identifikaciju, kontakt ili pronalaženje osobe, ili kako bi se identificiralo pojedinca. Molimo vas da pažljivo pročitate naša pravila o privatnosti kako biste jasno razumjeli kako ćemo prikupljati, koristiti, štititi ili na drugi način obrađivati vaše osobne podatke na našoj web stranici.

Koje osobne podatke skupljamo od posjetitelja našeg bloga, web stranice ili aplikacije?

Kada naručujete ili se registrirate na našoj stranici, prema potrebi, bit ćete zatraženi unijeti ime, e-mail adresu, poštansku adresu, telefonski broj, OIB ili druge podatke kako bismo vam olakšali korištenje usluga.

Kada prikupljamo podatke?

Prikupljamo podatke prilikom registracije, narudžbe, prijave na newsletter, ispunjavanja obrasca ili unosa podataka na našim stranicama.

Kako koristimo vaše podatke?

Vaše podatke koje prikupljamo prilikom registracije, narudžbe reklame, prijave na newsletter, ispune anketa, komentare, pregleda stranica koristimo u slijedeće svrhe:

 • za personalizaciju korisničkog iskustva, te kako bi omogućili dostaviti sadržaj i ponude za koje ste zainteresirani,
 • za unaprjeđenje naših stranica kako bi vam bolje služile,
 • kako biste nam omogućili da vam pružimo bolju uslugu prilikom odgovora na pitanja korisničkoj podršci
 • za administraciju natjecanja, promocija, anketa ili drugih značajki stranice,
 • za bržu obradu transakcija,
 • za slanje elektroničke pošte u vezi vaše narudžbe ili drugih proizvoda i usluga.

Kako štitimo podatke o posjetiteljima?

Naše web stranice su redovno nadzirane kako bi izbjegli sigurnosne propuste i poznate ranjivosti sustava kako bi vas posjet bio što sigurniji.

Redovno koristimo malware scanning i sukladni smo s PCI-DSS standardom.

Vaši osobni podaci čuvaju se iza osigurane mreže te su isključivo dostupni samo ograničenom broju osoba koje imaju posebna prava pristupa takvim sustavima, te su dužni čuvati informacije tajnima. Osim toga, sve osjetljive/kreditne informacije koje nam dostavljate su šifrirane pomoću Transport Layer Security (TLS) tehnologije.

Provodimo niz sigurnosnih mjera kada korisnik podnese nalog, podnosi ili pristupa svojim podacima radi održavanja sigurnosti vaših osobnih podataka. Sve transakcije obrađuju se kroz izdvojeni sigurni servis i nisu pohranjene ili obrađene na našim serverima.

Koristimo li “kolačiće”?

Da. Kolačići su male datoteke koje stranica ili njegov davatelj usluga prenosi na tvrdi disk vašeg računala putem web preglednika (ukoliko mu dopustite), a koji omogućuje sustavu stranice ili pružatelju usluga prepoznavanje vašeg ​​preglednika, te zadrže i zapamte određene informacije. Na primjer, mi koristimo kolačiće kako bi nam pomogli spremiti i obraditi proizvode u vašoj košarici. Oni se, također, koriste kako bi nam pomogli u razumijevanju vaših postavki temeljenih na prethodnoj ili trenutnoj aktivnosti na stranici, što nam omogućava pružanje vama boljih usluga. Kolačiće, također, koristimo za pomoć pri prikupljanju sveobuhvatnih podataka o prometu na stranici i interakciji, a sve kako bismo mogli ponuditi bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti.

Mi koristimo kolačiće za:

 • pomoć pri pohrani i obradi proizvoda u košarici,
 • razumijevanje i spremanje korisnikovih postavki u svrhu budućih posjeta,
 • prikupljanje sveobuhvatnih podataka o prometu i interakcijama na stranici kako bi ponudili bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti. Također možemo koristiti usluge pouzdane treće strane koji prate te podatke u naše potrebe.

Možete odabrati da vas vaše računalo upozori svaki put kada je kolačić poslan ili možete izabrati da isključite sve kolačiće. Možete to učiniti kroz postavke web preglednika (poput Internet Explorera). Svaki preglednik je malo drugačiji, pa pogledajte u izborniku “Pomoć” vašeg preglednika kako bi naučili ispravan način izmjene vaših kolačića.

Ako korisnik onemogući kolačiće u svom pregledniku:

 • ako onemogućite kolačiće, neke značajke bit će onemogućene. To će isključiti neke od značajki koje čine vaše korisničko iskustvo na našim stranica učinkovitije i neke od naših usluga neće raditi ispravno.

Objava prema trećim stranama

Ne prodajemo, trgujemo ili na drugi način prenosimo vanjskim stranama vaše osobne podatke.

Linkovi trećih strana

Povremeno, prema vlastitom nahođenju, možemo uključiti ili ponuditi proizvod ili uslugu treće strane na našim stranicama. Stranice trećih strana imaju odvojena i nezavisne pravila o privatnosti. Stoga nemamo odgovornost za sadržaj i aktivnosti na tim stranicama. Ipak, želimo zaštititi integritet naše stranice i dobrodošle su bilo kakve povratne informacije o tim stranicama.

Google

Zajedno s dobavljačima (trećom stranom), kao što je Google koristimo kolačiće te strane (kao što su Google Analytics kolačići) kako bi se sastaviti podatke o korisnikovoj interakciji s funkcijama usluga na našim web stranicama.

Pristajemo na sljedeće:

 • korisnici mogu posjetiti našu stranicu anonimno,
 • nakon što smo izradili pravila o privatnosti, dodat ćemo link na njih na našoj početnoj stranici ili na prvoj značajnoj stranici nakon ulaska na naše web stranice,
 • naš link na Izjavu o privatnosti uključuje riječ “privatnost” i može se lako naći na gore navedenoj stranici.

Korisnici će biti obaviješteni o svim promjenama politike privatnosti na našoj stranici u Izjavi o privatnosti. Korisnici mogu promijeniti svoje osobne podatke putem:

 • e-maila,
 • prijavom na vlastiti račun,
 • razgovora s nama ili slanjem upita.

Kako naša stranica obrađuje signale koji se ne smiju pratiti?

Poštujemo signale koji se ne smiju pratiti i ne pratimo, postavljamo kolačiće ili koristimo za oglašavanje kada je postavljen „Ne Prati“ (DNT) mehanizam preglednika.

Je li naše stranice dopuštaju praćenje ponašanja treće strane?

Važno je napomenuti da dopuštamo praćenje ponašanja treće strane.

Zaštita od SPAM-a

Zakon o zaštiti osobnih podataka i Zakon o elektroničkim komunikacijama su zakoni koji određuju pravila za komercijalnu e-poštu, uspostavljaju zahtjeve za komercijalne poruke, daje primatelju pravo da zaustavi primanje takvih e-mailova, i navode teške kazne za prekršaje. Mi prikupljamo vašu e-mail adresu radi:

 • slanja informacija, odgovora na upite, i/ ili bilo kakve zahtjeve ili pitanja,
 • procesa narudžbe i slanje informacija i ažuriranja koje se odnose na narudžbu,
 • možda ćemo vam slati dodatne informacije vezane uz vaš proizvod i /ili usluge,
 • promocije putem e-mail liste ili za buduće slanje e-maila našim korisnicima nakon sto je izvršena prvotna transakcija.

U skladu sa zakonskim propisima pristajemo na sljedeće:

 • nećemo koristiti lažne ili obmanjujuće teme ili e-mail adrese,
 • identificirati poruku kao oglas na neki prihvatljiv način,
 • uključiti fizičku adresu naših poslovnica ili sjedišta,
 • praćenje promotivnih usluga trećih strana putem e-maila u svrhu poštivanja ovih pravila, ukoliko iste budu korištene,
 • ispoštovati brzo zahtjeve za ne-uključivanje/odjavu,
 • dopustiti korisnicima odjavu pomoću linka na dnu svakog e-maila.

Ako se u bilo koje vrijeme želite odjaviti od primanja budućih e-mail-ova, slijedite upute na dnu svakog e-maila, a mi ćemo vas odmah ukloniti iz korespondencija.

Kontaktirajte nas

Ako postoje bilo kakva pitanja u vezi ove izjave o privatnosti možete nam se obratiti koristeći podatke u nastavku.

Bjelovar-info medij, obrt za medijske usluge
Gundulićeva 6
43 000 Bjelovar
Hrvatska
info@bjelovar.info

 

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.