28. listopada 2021

Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr

Počeli radovi na Boriku – najavljeni radovi u centru grada i na još 46 lokacija

2019 bjelovar info borik 22

Grad Bjelovar je kao i dosadašnjih godina građanima predstavio novu građevinsku sezonu. Jedno od gradilišta je i poznati bjelovarski sportsko-rekreacijski park Borik, na kojem su gradonačelnik Dario Hrebak i predsjednik Uprave Komunalca i Vodnih usluga Ivan Ivančić, u petak 7. lipnja javnost upoznali s aktualnim bjelovarskim građevinskim investicijama.

Gradonačelnik je tim povodom naglasio kako su radovi, procijenjene vrijednosti preko 60 milijuna kuna, planirani na 46 mjesta diljem grada, a kazao je i kako bez obzira na kasniji početak, sa završetkom radova neće biti problema.

– Prošle godine neke stvari nismo mogli napraviti zbog javne nabave; iako smo imali odobrene projekte, neke od njih nismo stigli ni započeti jer javna nabava nije bila provedena. Stoga to sve sad dolazi na naplatu u vidu ovih 70 milijuna kuna vrijednih projekata, pojasnio je Hrebak, koji je istaknuo kako se pretežno radi o sredstvima koja su financirana iz europskih ili nacionalnih fondova.

2019 bjelovar info borik 24

Također, kazao je o kojim se radovima konkretno radi. Tako je među najbitnijima istaknuo završetke radova u Radničkom naselju i Starim Plavnicama.

– Od bitnih radova završavamo Radničko naselje, također ide rekonstrukcija nerazvrstanih cesta u Starim Plavnicama, vrijednosti 5 i pol milijuna kuna – taj dio će se završiti do kraja ljeta, rekao je Hrebak te pojasnio koje još gradske ulice očekuje novo ruho.

– Imamo rekonstrukciju Zagorske ulice, Ulice Ferde Livadića i Livadske ulice. U Rajiću nas očekuje završetak biciklističke, odnosno pješačke staze. Isto tako, završavaju se radovi asfaltiranja u Tomašu, Cigleni, Gornjem Tomašu, Patkovacu, čija je ukupna vrijednost 3 milijuna kuna, poručio je gradonačelnik.Tu je i obnova Zagorske ulice koja je u potpunosti povezana s revitalizacijom Borika na kojem će se proširiti i graditi nova parkirna mjesta, promijeniti će se javna rasvjeta, a graditi će se i novo dječje igralište. Novo igralište namijenjeno najmlađima biti će izgrađeno i u Ulici Antuna Mihanovića.

– Što se pak Upravnog odjela za društvene djelatnosti tiče, tu imamo početak izgradnje dječjeg vrtića u Gudovcu koji će započeti ove godine, energetske obnove zgrade dječjeg vrtića u Radničkom naselju, škola u Cigleni, Gudovcu, Novim Plavnicama, Velikom Korenovu, Ždralovima, Kokincu, Gornjim Plavnicama, istaknuo je Hrebak te je nastavio:

– Imamo i škole koje se sve obnavljaju, mjesni odbori u Kokincu, Stančićima, Gudovcu i Križevačkoj cesti, od većih infrastrukturnih radova čeka nas obnova društvenog doma u Zvijercima.

2019 bjelovar info borik 28

Gradonačelnik je napomenuo i kako je u planu izgradnja dviju velikih mreža odvodnje. Tako će ona u Trojstvenom Markovcu vrijediti oko 5,2 milijuna kuna, a izgradnja kanalizacijske mreže na Križevačkoj cesti 6,4 milijuna kuna, od čega je velik dio sufinanciran iz Hrvatskih voda. Također, najavio je izgradnju mjernih regulacijskih okana, vrijednih 8 milijuna i 800 tisuća kuna.

Hrebak se dotaknuo i onoga što nas očekuje u idućoj 2020. godini, gdje je jedan od najznačajnijih projekata 10 milijuna kuna vrijedan Dom kulture.

– Dom kulture pretvaramo u malo kazalište i radimo energetsku obnovu. Sljedeće godine planiramo napraviti i potpuno uređenje, spuštanje terase te povećanje kapaciteta za oko 100 mjesta u Domu kulture, kazao je Hrebak te je za iduću godinu najavio još jedan ključan projekt.

– Očekuje nas dosta plodno ljeto, ljeto puno bagera na cestama i htio bih naglasiti da ove godine još nismo otišli toliko jako u infrastrukturu u centru grada, ali ono što građane najviše žulja su ulice u samom centru grada. Već sad imamo plan za sam centar grada, potpuno se koncentrirati u sljedećoj godini upravo na centar grada i da posložimo sve ove ulice koje su kritične na području centra, poručio je gradonačelnik.

2019 bjelovar info borik 2

Ivan Ivančić tim povodom je istaknuo kako je grad Bjelovar u potpunosti pokriven vodoopskrbnom mrežom, a ono što slijedi u razdoblju za 2019. godinu nadalje je povećanje kvalitete gospodarenja tim sustavom.

– Ove godine je u realizaciji rekonstrukcija djela vodoopskrbnih cjevovoda koji su vezani uz statistiku kvarova, to su, između ostalih, dionice u užem centru grada, Male Sredice, Ulica svetog Antuna, Mihanovićeva, dobar dio tog dijela rekonstrukcije biti će riješen i u sljedećem razdoblju kroz aglomeraciju, poručio je Ivančić koji je kazao kako ove godine slijedi i strojarsko opremanje bunara koji je izbušen prošle godine, a uskoro se kreće i s programom izgradnje mjerno redukcijskih okana na 12 lokacija u gradu.

– Ugovor je potpisan i izvođač je uveden u radove te sljedeći mjesec očekujemo prva okna koja će biti ugrađena.

Predsjednik Uprave Komunalca i Vodnih usluga također je napomenuo kako je dio projekata vezanih uz zaštitu okoliša i gospodarenje otpadom sastavljen upravo slijedom nekih zakonskih rješenja u ingerenciji lokalne samouprave.

– Stoga je reciklažno dvorište i proširenje odlagališta ustvari naš zajednički projekt gdje će Grad biti nositelj uz punu podršku gradske komunalne tvrtke, pojasnio je Ivančić.

 • 2019_bjelovar_info_borik_2
 • 2019_bjelovar_info_borik_28
 • 2019_bjelovar_info_borik_24
 • 2019_bjelovar_info_borik_22

 

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Uvjeti korištenja

Uvjeti korištenja
Portal www.bjelovar.info, obrt za medijske usluge, Gundulićeva 6, 43 000 Bjelovar, OIB: 06014229707 u nastavku donosi Uvjete korištenja koji se primjenjuju na sve sadržaje i usluge  portala www.bjelovar.info. Korištenjem bilo kojeg dijela ovog portala, smatra se da su korisnici upoznati s Uvjetima korištenja te prihvaćaju koristiti sadržaj isključivo na vlastitu odgovornost kao i za osobnu upotrebu. Vlasnik izdavač portala www.bjelovar.info zadržava pravo izmjene Uvjeta korištenja bez prethodne najave ili objave.
Autorska prava
Bjelovar.info zadržava autorska prava na sve sadržaje objavljene na portalu, u bilo kojem formatu (tekst, slika, video, zvuk, grafika i slično ). Bez pismene dozvole vlasnika tvrtke izdavača, strogo je zabranjeno kopirati, umnožavati ili na bilo koji način koristiti sadržaj portala.
Pravo na prenošenje
Mediji koji žele prenijeti vijesti objavljenu na portalu bjelovar.info, slobodni su to napraviti uz prethodnu najavu, uz obavezno navođenje linka na originalni izvor teksta, te smiju prenositi maksimalno dvije trećine teksta, dok ostatak mora biti povezan na originalni izvor na portalu.
Linkovi na ostale stranice
Zbog prirode sadržaja, portal bjelovar.info ponekad će prenositi i objavljivati linkove na vanjske stranice. Obzirom na prenošenje, ne smatramo se odgovornima za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem vanjskih poveznica, niti se smatramo odgovornim za sadržaj koji se nalazi na tim poveznicama.
Zaštita privatnosti
Portal bjelovar.info poštuje privatnost podataka svih svojih korisnika i posjetitelja. Podaci dobiveni registracijom korisnika prikupljaju se samo i isključivo radi poboljšanja usluge (newsletter i sl.) te se ni na koji drugi način neće koristiti. Podaci se neće dijeliti s trećim osobama, prodavati, davati na uvid ili sl.
Jedina situacija u kojoj će podaci biti dati na raspolaganje trećoj su one regulirane zakonom, odnosno u slučaju da bilo koja od institucija RH vlasti zatraži uvid u podatke, a radi provedbe zakona o zaštiti ugleda, privatnog i poslovnog vlasništva, te osoba.
Prava i obveze korisnika
Korisnicima, čitateljima i posjetiteljima bjelovar.info  portala strogo je zabranjeno:
•    Objavljivanje sadržaja koje krše postojeće hrvatske i međunarodne zakone. Sadržaja koji na bilo koji način šteti drugim osobama, tvrtkama, ugledu i percepciji.
•    Objavljivanje sadržaja koji je rasistički, šovinistički, štetan, uvredljiv, vulgaran i prijeteći.
•    Objavljivanje lažnih informacija koje mogu naštetiti drugim korisnicima.
•    Prikupljanje, čuvanje i objavljivanje podataka drugih korisnika portala
•    Lažno predstavljanje
•    Preuzimanje, korištenje i objavljivanje sadržaja zaštićenim autorskim pravima
•    Svjesno širenje malicioznih datoteka koje mogu naštetiti portalu ili njegovim korisnicima.
Registracija korisnika
Korisnici su obvezni registrirati se kako bi mogli ostavljati komentare ispod članaka na portalu. Slijedom Uvjeta korištenja, podaci dobiveni registracijom se čuvaju i neće se dostavljati trećim osobama.
Pravila komentiranja
Svaki ostavljen komentar na portalu bjelovar.info nije autorsko pravo tvrtke vlasnika izdavača te ista kao takva nije odgovorna zbog eventualnih posljedica koje komentari mogu izazvati. Komentari su samo i isključivo stav osobe koja ih piše, nikako stav tvrtke izdavača portala na kojemu su komentari ostavljeni.
Zadržavamo pravo brisanja svih komentara koji na bilo koji način krše domaće i/ili međunarodne zakone, dovode u pitanje ugled pojedinaca i tvrtki, lažno informiraju, vrijeđaju bilo koju osobu, po rasnoj, nacionalnoj, spolnoj, dobnoj ili statusnoj osnovi.
Brisanje komentara neće biti prethodno najavljeno niti naknadno pravdano.

Izjava o privatnosti

Ova pravila o privatnosti sastavljena su kako bi služila onima koji su zabrinuti kako se njihovi osobni podaci koriste na Internetu. Osobni podaci, kako su definirani temeljem Zakona o zaštiti osobnih podataka, su podaci koji se mogu koristiti samostalno ili s drugim podacima za identifikaciju, kontakt ili pronalaženje osobe, ili kako bi se identificiralo pojedinca. Molimo vas da pažljivo pročitate naša pravila o privatnosti kako biste jasno razumjeli kako ćemo prikupljati, koristiti, štititi ili na drugi način obrađivati vaše osobne podatke na našoj web stranici.

Koje osobne podatke skupljamo od posjetitelja našeg bloga, web stranice ili aplikacije?

Kada naručujete ili se registrirate na našoj stranici, prema potrebi, bit ćete zatraženi unijeti ime, e-mail adresu, poštansku adresu, telefonski broj, OIB ili druge podatke kako bismo vam olakšali korištenje usluga.

Kada prikupljamo podatke?

Prikupljamo podatke prilikom registracije, narudžbe, prijave na newsletter, ispunjavanja obrasca ili unosa podataka na našim stranicama.

Kako koristimo vaše podatke?

Vaše podatke koje prikupljamo prilikom registracije, narudžbe reklame, prijave na newsletter, ispune anketa, komentare, pregleda stranica koristimo u slijedeće svrhe:

 • za personalizaciju korisničkog iskustva, te kako bi omogućili dostaviti sadržaj i ponude za koje ste zainteresirani,
 • za unaprjeđenje naših stranica kako bi vam bolje služile,
 • kako biste nam omogućili da vam pružimo bolju uslugu prilikom odgovora na pitanja korisničkoj podršci
 • za administraciju natjecanja, promocija, anketa ili drugih značajki stranice,
 • za bržu obradu transakcija,
 • za slanje elektroničke pošte u vezi vaše narudžbe ili drugih proizvoda i usluga.

Kako štitimo podatke o posjetiteljima?

Naše web stranice su redovno nadzirane kako bi izbjegli sigurnosne propuste i poznate ranjivosti sustava kako bi vas posjet bio što sigurniji.

Redovno koristimo malware scanning i sukladni smo s PCI-DSS standardom.

Vaši osobni podaci čuvaju se iza osigurane mreže te su isključivo dostupni samo ograničenom broju osoba koje imaju posebna prava pristupa takvim sustavima, te su dužni čuvati informacije tajnima. Osim toga, sve osjetljive/kreditne informacije koje nam dostavljate su šifrirane pomoću Transport Layer Security (TLS) tehnologije.

Provodimo niz sigurnosnih mjera kada korisnik podnese nalog, podnosi ili pristupa svojim podacima radi održavanja sigurnosti vaših osobnih podataka. Sve transakcije obrađuju se kroz izdvojeni sigurni servis i nisu pohranjene ili obrađene na našim serverima.

Koristimo li “kolačiće”?

Da. Kolačići su male datoteke koje stranica ili njegov davatelj usluga prenosi na tvrdi disk vašeg računala putem web preglednika (ukoliko mu dopustite), a koji omogućuje sustavu stranice ili pružatelju usluga prepoznavanje vašeg ​​preglednika, te zadrže i zapamte određene informacije. Na primjer, mi koristimo kolačiće kako bi nam pomogli spremiti i obraditi proizvode u vašoj košarici. Oni se, također, koriste kako bi nam pomogli u razumijevanju vaših postavki temeljenih na prethodnoj ili trenutnoj aktivnosti na stranici, što nam omogućava pružanje vama boljih usluga. Kolačiće, također, koristimo za pomoć pri prikupljanju sveobuhvatnih podataka o prometu na stranici i interakciji, a sve kako bismo mogli ponuditi bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti.

Mi koristimo kolačiće za:

 • pomoć pri pohrani i obradi proizvoda u košarici,
 • razumijevanje i spremanje korisnikovih postavki u svrhu budućih posjeta,
 • prikupljanje sveobuhvatnih podataka o prometu i interakcijama na stranici kako bi ponudili bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti. Također možemo koristiti usluge pouzdane treće strane koji prate te podatke u naše potrebe.

Možete odabrati da vas vaše računalo upozori svaki put kada je kolačić poslan ili možete izabrati da isključite sve kolačiće. Možete to učiniti kroz postavke web preglednika (poput Internet Explorera). Svaki preglednik je malo drugačiji, pa pogledajte u izborniku “Pomoć” vašeg preglednika kako bi naučili ispravan način izmjene vaših kolačića.

Ako korisnik onemogući kolačiće u svom pregledniku:

 • ako onemogućite kolačiće, neke značajke bit će onemogućene. To će isključiti neke od značajki koje čine vaše korisničko iskustvo na našim stranica učinkovitije i neke od naših usluga neće raditi ispravno.

Objava prema trećim stranama

Ne prodajemo, trgujemo ili na drugi način prenosimo vanjskim stranama vaše osobne podatke.

Linkovi trećih strana

Povremeno, prema vlastitom nahođenju, možemo uključiti ili ponuditi proizvod ili uslugu treće strane na našim stranicama. Stranice trećih strana imaju odvojena i nezavisne pravila o privatnosti. Stoga nemamo odgovornost za sadržaj i aktivnosti na tim stranicama. Ipak, želimo zaštititi integritet naše stranice i dobrodošle su bilo kakve povratne informacije o tim stranicama.

Google

Zajedno s dobavljačima (trećom stranom), kao što je Google koristimo kolačiće te strane (kao što su Google Analytics kolačići) kako bi se sastaviti podatke o korisnikovoj interakciji s funkcijama usluga na našim web stranicama.

Pristajemo na sljedeće:

 • korisnici mogu posjetiti našu stranicu anonimno,
 • nakon što smo izradili pravila o privatnosti, dodat ćemo link na njih na našoj početnoj stranici ili na prvoj značajnoj stranici nakon ulaska na naše web stranice,
 • naš link na Izjavu o privatnosti uključuje riječ “privatnost” i može se lako naći na gore navedenoj stranici.

Korisnici će biti obaviješteni o svim promjenama politike privatnosti na našoj stranici u Izjavi o privatnosti. Korisnici mogu promijeniti svoje osobne podatke putem:

 • e-maila,
 • prijavom na vlastiti račun,
 • razgovora s nama ili slanjem upita.

Kako naša stranica obrađuje signale koji se ne smiju pratiti?

Poštujemo signale koji se ne smiju pratiti i ne pratimo, postavljamo kolačiće ili koristimo za oglašavanje kada je postavljen „Ne Prati“ (DNT) mehanizam preglednika.

Je li naše stranice dopuštaju praćenje ponašanja treće strane?

Važno je napomenuti da dopuštamo praćenje ponašanja treće strane.

Zaštita od SPAM-a

Zakon o zaštiti osobnih podataka i Zakon o elektroničkim komunikacijama su zakoni koji određuju pravila za komercijalnu e-poštu, uspostavljaju zahtjeve za komercijalne poruke, daje primatelju pravo da zaustavi primanje takvih e-mailova, i navode teške kazne za prekršaje. Mi prikupljamo vašu e-mail adresu radi:

 • slanja informacija, odgovora na upite, i/ ili bilo kakve zahtjeve ili pitanja,
 • procesa narudžbe i slanje informacija i ažuriranja koje se odnose na narudžbu,
 • možda ćemo vam slati dodatne informacije vezane uz vaš proizvod i /ili usluge,
 • promocije putem e-mail liste ili za buduće slanje e-maila našim korisnicima nakon sto je izvršena prvotna transakcija.

U skladu sa zakonskim propisima pristajemo na sljedeće:

 • nećemo koristiti lažne ili obmanjujuće teme ili e-mail adrese,
 • identificirati poruku kao oglas na neki prihvatljiv način,
 • uključiti fizičku adresu naših poslovnica ili sjedišta,
 • praćenje promotivnih usluga trećih strana putem e-maila u svrhu poštivanja ovih pravila, ukoliko iste budu korištene,
 • ispoštovati brzo zahtjeve za ne-uključivanje/odjavu,
 • dopustiti korisnicima odjavu pomoću linka na dnu svakog e-maila.

Ako se u bilo koje vrijeme želite odjaviti od primanja budućih e-mail-ova, slijedite upute na dnu svakog e-maila, a mi ćemo vas odmah ukloniti iz korespondencija.

Kontaktirajte nas

Ako postoje bilo kakva pitanja u vezi ove izjave o privatnosti možete nam se obratiti koristeći podatke u nastavku.

Bjelovar-info medij, obrt za medijske usluge
Gundulićeva 6
43 000 Bjelovar
Hrvatska
info@bjelovar.info

 

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.