Crosst.hr

Počela nezapamćena školska godina – Župan Bajs posjetio čazmanske osnovnoškolce – bjelovar.info

prvi dan škole 2

Povodom početka nove školske godine, koja će se odvijati sukladno svim epidemiološkim preporukama, bjelovarsko – bilogorski župan Damir Bajs tim je povodom u ponedjeljak 7. rujna posjetio Osnovnu školu Čazma.

Podsjećamo, OŠ Čazma jedna je od 12 županijskih škola koje su uoči nove školske godine obnovljene. Zbog trenutne situacije vezane za pandemiju koronavirusa i ova je škola, baš kao i mnoge druge morala prijeći na rad u dvije smjene.  Projekt energetske obnove OŠ Čazma, kao i pripadajuće dvorane vrijedan je 12,5 milijuna kuna. Radovi su podrazumijevali temeljitu energetsku obnovu škole što će pridonijeti znatno kvalitetnijim uvjetima rada za učenike i zaposlenike škole. Osim energetske obnove, OŠ Čazma biti će opremljena novim namještajem za što će sredstva izdvojiti Bjelovarsko – bilogorska županija.

Na području grada Čazme obnovljena je i škola u Gornjem Dragancu, a energetska obnova uskoro očekuje i Područnu školu Dapci te školu u Gornjem Mikloušu. Time će ukupna ulaganja Bjelovarsko – bilogorske županije u školstvo na području grada Čazme iznositi više od 20 milijuna kuna.

 

Sve naše učionice i kompletan prostor u kojem će naši učenici boraviti su potpuno sigurni i spremni za novu školsku godinu. Na našoj školi ćemo se još odvijati vanjski radovi, no oni neće utjecati na sigurnost učenika. Sa obnovom OŠ Čazma smo izuzetno zadovoljni i za koji dan nas čeka opremanje škole novim namještajem. Tu je i PŠ Gornji Draganec koja je obnovljena u potpunosti i to u vrijednosti 140 tisuća kuna koje je osigurala Bjelovarsko – bilogorska županija. Našu matičnu školu pohađa 420 učenika koji će nastavu odrađivati kroz tri smjene. Danas ujutro su prvi došli peti i šesti razredi, u 9,30 sedmi i osmi, a od 14,00 sati razredna nastava. Što se tiče naših učitelja, imamo samo jednu učiteljicu koja zbog svojih zdravstvenih tegoba treba nositi zaštitnu masku. Za dvoje učenika ćemo organizirati on line nastavu, jer njihovi roditelji ne žive zajedno, zbog čega nisu mogli osigurati prijevoz učenika do škole. Razredi koji uče njemački jezik će raditi naizmjence, odnosno svaki tjedan će u školu dolaziti druga grupa učenika koja uči njemački jezik, dok će druge grupe nastavu iz tog predmeta pratiti on-line. U tijeku je priprema i kompletnog materijala za učenike sa teškoćama, s kojima će raditi učitelji. Do sada nismo dobili odobrenje za zapošljavanje tri čistačice i kuharice, koja nam je otišla u mirovinu još u srpnju. Autobusni prijevoz učenika organiziran je od strane grupe Čazmatrans i svoj raspored smo uskladili sa mogućnostima prijevoza, istaknula je ravnateljica Osnovne škole Čazma, Lidija Osman.

Živim u Čazmi i jako se veselim početku škole. Nastava će ovaj put biti drugačija. Malo mi je problem zbog maske, jer je pod njom vruće. Druženje će nam u školi biti drugačije, ali nema veze, sve ćemo nekako izdržati. Cijelo vrijeme ćemo morati biti u istoj učionici. Nastavu na daljinu je bilo teže pratiti nego u učionici. Bolje je dok nam nastavnici objašnjavaju na satu u školi. Nova škola super izgleda i zbog toga sam jako sretan, kazao je Ivan Fržić, učenik 6. b razreda Osnovne škole Čazma.

prvi dan škole 3

Za našu županiju je veliki plus što imamo čak 12 škola koje su energetski obnovljene ili dograđene. To učenicima, učiteljima i ostalom školskom osoblju omogućava bolje i jednostavnije snalaženje u ovoj korona krizi. U školama su osigurani svi uvjeti, sukladno epidemiološkim mjerama. Pitanje školskog prijevoza riješeno je uvođenjem dopunskih autobusnih linija, njih oko 40. Taj dio će Županija financirati sa 200 tisuća kuna mjesečno. Resorno ministarstvo je obećalo u određenim segmentima snositi dio nekih troškova. Oni učenici koji su dobili odobrenje za asistenta u nastavi, imat će ga na raspolaganju i asistenti će biti financirani iz EU fondova. Za učenike koji nisu dobili odobrenje, njihove asistente će financirati Županija. Tu nema mjesta za nikakvu štednju jer nam je briga za učenika za djecu s posebnim potrebama prioritetna. Mi ćemo svakako morati organizirati i dopunski dio za zapošljavanje dodatnog osoblja koje je zaduženo za dezinfekciju školskih prostorija. Očekujemo što skoriji odgovor na zahtjeve koje su naša ravnateljstva uputila prema ministarstvu. Ukoliko to pitanje neće biti odrađeno u skorije vrijeme, Županija će pronaći način. Koliko sam informiran, svi su se u ovoj situaciji ponijeli odgovorno, od učenika, njihovih roditelja, učitelja, do ravnateljstava i ostalog osoblja naših škola. Mislim da je upravo to ključ uspjeha u borbi protiv koronavirusa. Puno sreće u ovoj školskoj godini želim svim učenicima i učiteljima, posebno učenicima prvih razreda. Vjerujem da će im početak škole ostati u lijepom sjećanju, bez obzira na ovu krizu, maske, distancu i sve ostalo, pojasnio je župan Damir Bajs.

 
Pročitajte još

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Uvjeti korištenja

Uvjeti korištenja

Portal www.bjelovar.info, obrt za medijske usluge, Gundulićeva 6, 43 000 Bjelovar, OIB: 06014229707 u nastavku donosi Uvjete korištenja koji se primjenjuju na sve sadržaje i usluge  portala www.bjelovar.info. Korištenjem bilo kojeg dijela ovog portala, smatra se da su korisnici upoznati s Uvjetima korištenja te prihvaćaju koristiti sadržaj isključivo na vlastitu odgovornost kao i za osobnu upotrebu. Vlasnik izdavač portala www.bjelovar.info zadržava pravo izmjene Uvjeta korištenja bez prethodne najave ili objave.

Autorska prava

Bjelovar.info zadržava autorska prava na sve sadržaje objavljene na portalu, u bilo kojem formatu (tekst, slika, video, zvuk, grafika i slično ). Bez pismene dozvole vlasnika tvrtke izdavača, strogo je zabranjeno kopirati, umnožavati ili na bilo koji način koristiti sadržaj portala.

Pravo na prenošenje

Mediji koji žele prenijeti vijesti objavljenu na portalu bjelovar.info, slobodni su to napraviti uz prethodnu najavu, uz obavezno navođenje linka na originalni izvor teksta, te smiju prenositi maksimalno dvije trećine teksta, dok ostatak mora biti povezan na originalni izvor na portalu.

Poveznice na ostale stranice

Zbog prirode sadržaja, portal bjelovar.info ponekad će prenositi i objavljivati poveznice na vanjske stranice. Obzirom na prenošenje, ne smatramo se odgovornima za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem vanjskih poveznica, niti se smatramo odgovornim za sadržaj koji se nalazi na tim poveznicama.

Zaštita privatnosti

Portal bjelovar.info poštuje privatnost podataka svih svojih korisnika i posjetitelja. Podaci dobiveni registracijom korisnika prikupljaju se samo i isključivo radi poboljšanja usluge (newsletter i sl.) te se ni na koji drugi način neće koristiti. Podaci se neće dijeliti s trećim osobama, prodavati, davati na uvid ili sl. Jedina situacija u kojoj će podaci biti dati na raspolaganje trećoj su one regulirane zakonom, odnosno u slučaju da bilo koja od institucija RH vlasti zatraži uvid u podatke, a radi provedbe zakona o zaštiti ugleda, privatnog i poslovnog vlasništva, te osoba.

Prava i obveze korisnika

Korisnicima, čitateljima i posjetiteljima bjelovar.info  portala strogo je zabranjeno:

 • Objavljivanje sadržaja koje krše postojeće hrvatske i međunarodne zakone. Sadržaja koji na bilo koji način šteti drugim osobama, tvrtkama, ugledu i percepciji
 • Objavljivanje sadržaja koji je rasistički, šovinistički, štetan, uvredljiv, vulgaran i prijeteći
 • Objavljivanje lažnih informacija koje mogu naštetiti drugim korisnicima
 • Prikupljanje, čuvanje i objavljivanje podataka drugih korisnika portala
 • Lažno predstavljanje
 • Preuzimanje, korištenje i objavljivanje sadržaja zaštićenim autorskim pravima
 • Svjesno širenje malicioznih datoteka koje mogu naštetiti portalu ili njegovim korisnicima

Registracija korisnika

Korisnici su obvezni registrirati se kako bi mogli ostavljati komentare ispod članaka na portalu. Slijedom Uvjeta korištenja, podaci dobiveni registracijom se čuvaju i neće se dostavljati trećim osobama.

Pravila komentiranja

Svaki ostavljen komentar na portalu bjelovar.info nije autorsko pravo tvrtke vlasnika izdavača te ista kao takva nije odgovorna zbog eventualnih posljedica koje komentari mogu izazvati. Komentari su samo i isključivo stav osobe koja ih piše, nikako stav tvrtke izdavača portala na kojemu su komentari ostavljeni. Zadržavamo pravo brisanja svih komentara koji na bilo koji način krše domaće i/ili međunarodne zakone, dovode u pitanje ugled pojedinaca i tvrtki, lažno informiraju, vrijeđaju bilo koju osobu, po rasnoj, nacionalnoj, spolnoj, dobnoj ili statusnoj osnovi.
Brisanje komentara neće biti prethodno najavljeno niti naknadno pravdano.

Izjava o privatnosti

Ova pravila o privatnosti sastavljena su kako bi služila onima koji su zabrinuti kako se njihovi osobni podaci koriste na Internetu. Osobni podaci, kako su definirani temeljem Zakona o zaštiti osobnih podataka, su podaci koji se mogu koristiti samostalno ili s drugim podacima za identifikaciju, kontakt ili pronalaženje osobe, ili kako bi se identificiralo pojedinca. Molimo vas da pažljivo pročitate naša pravila o privatnosti kako biste jasno razumjeli kako ćemo prikupljati, koristiti, štititi ili na drugi način obrađivati vaše osobne podatke na našoj web stranici.

Koje osobne podatke skupljamo od posjetitelja našeg bloga, web stranice ili aplikacije?

Kada naručujete ili se registrirate na našoj stranici, prema potrebi, bit ćete zatraženi unijeti ime, e-mail adresu, poštansku adresu, telefonski broj, OIB ili druge podatke kako bismo vam olakšali korištenje usluga.

Kada prikupljamo podatke?

Prikupljamo podatke prilikom registracije, narudžbe, prijave na newsletter, ispunjavanja obrasca ili unosa podataka na našim stranicama.

Kako koristimo vaše podatke?

Vaše podatke koje prikupljamo prilikom registracije, narudžbe reklame, prijave na newsletter, ispune anketa, komentare, pregleda stranica koristimo u slijedeće svrhe:

 • za personalizaciju korisničkog iskustva, te kako bi omogućili dostaviti sadržaj i ponude za koje ste zainteresirani,
 • za unaprjeđenje naših stranica kako bi vam bolje služile,
 • kako biste nam omogućili da vam pružimo bolju uslugu prilikom odgovora na pitanja korisničkoj podršci
 • za administraciju natjecanja, promocija, anketa ili drugih značajki stranice,
 • za bržu obradu transakcija,
 • za slanje elektroničke pošte u vezi vaše narudžbe ili drugih proizvoda i usluga.

Kako štitimo podatke o posjetiteljima?

Naše web stranice su redovno nadzirane kako bi izbjegli sigurnosne propuste i poznate ranjivosti sustava kako bi vas posjet bio što sigurniji.

Redovno koristimo malware scanning i sukladni smo s PCI-DSS standardom.

Vaši osobni podaci čuvaju se iza osigurane mreže te su isključivo dostupni samo ograničenom broju osoba koje imaju posebna prava pristupa takvim sustavima, te su dužni čuvati informacije tajnima. Osim toga, sve osjetljive/kreditne informacije koje nam dostavljate su šifrirane pomoću Transport Layer Security (TLS) tehnologije.

Provodimo niz sigurnosnih mjera kada korisnik podnese nalog, podnosi ili pristupa svojim podacima radi održavanja sigurnosti vaših osobnih podataka. Sve transakcije obrađuju se kroz izdvojeni sigurni servis i nisu pohranjene ili obrađene na našim serverima.

Koristimo li “kolačiće”?

Da. Kolačići su male datoteke koje stranica ili njegov davatelj usluga prenosi na tvrdi disk vašeg računala putem web preglednika (ukoliko mu dopustite), a koji omogućuje sustavu stranice ili pružatelju usluga prepoznavanje vašeg ​​preglednika, te zadrže i zapamte određene informacije. Na primjer, mi koristimo kolačiće kako bi nam pomogli spremiti i obraditi proizvode u vašoj košarici. Oni se, također, koriste kako bi nam pomogli u razumijevanju vaših postavki temeljenih na prethodnoj ili trenutnoj aktivnosti na stranici, što nam omogućava pružanje vama boljih usluga. Kolačiće, također, koristimo za pomoć pri prikupljanju sveobuhvatnih podataka o prometu na stranici i interakciji, a sve kako bismo mogli ponuditi bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti.

Mi koristimo kolačiće za:

 • pomoć pri pohrani i obradi proizvoda u košarici,
 • razumijevanje i spremanje korisnikovih postavki u svrhu budućih posjeta,
 • prikupljanje sveobuhvatnih podataka o prometu i interakcijama na stranici kako bi ponudili bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti. Također možemo koristiti usluge pouzdane treće strane koji prate te podatke u naše potrebe.

Možete odabrati da vas vaše računalo upozori svaki put kada je kolačić poslan ili možete izabrati da isključite sve kolačiće. Možete to učiniti kroz postavke web preglednika (poput Internet Explorera). Svaki preglednik je malo drugačiji, pa pogledajte u izborniku “Pomoć” vašeg preglednika kako bi naučili ispravan način izmjene vaših kolačića.

Ako korisnik onemogući kolačiće u svom pregledniku:

 • ako onemogućite kolačiće, neke značajke bit će onemogućene. To će isključiti neke od značajki koje čine vaše korisničko iskustvo na našim stranica učinkovitije i neke od naših usluga neće raditi ispravno.

Objava prema trećim stranama

Ne prodajemo, trgujemo ili na drugi način prenosimo vanjskim stranama vaše osobne podatke.

Poveznice trećih strana

Povremeno, prema vlastitom nahođenju, možemo uključiti ili ponuditi proizvod ili uslugu treće strane na našim stranicama. Stranice trećih strana imaju odvojena i nezavisne pravila o privatnosti. Stoga nemamo odgovornost za sadržaj i aktivnosti na tim stranicama. Ipak, želimo zaštititi integritet naše stranice i dobrodošle su bilo kakve povratne informacije o tim stranicama.

Google

Zajedno s dobavljačima (trećom stranom), kao što je Google koristimo kolačiće te strane (kao što su Google Analytics kolačići) kako bi se sastaviti podatke o korisnikovoj interakciji s funkcijama usluga na našim web stranicama.

Pristajemo na sljedeće:

 • korisnici mogu posjetiti našu stranicu anonimno,
 • nakon što smo izradili pravila o privatnosti, dodat ćemo link na njih na našoj početnoj stranici ili na prvoj značajnoj stranici nakon ulaska na naše web stranice,
 • naš link na Izjavu o privatnosti uključuje riječ “privatnost” i može se lako naći na gore navedenoj stranici.

Korisnici će biti obaviješteni o svim promjenama politike privatnosti na našoj stranici u Izjavi o privatnosti. Korisnici mogu promijeniti svoje osobne podatke putem:

 • e-maila,
 • prijavom na vlastiti račun,
 • razgovora s nama ili slanjem upita.

Kako naša stranica obrađuje signale koji se ne smiju pratiti?

Poštujemo signale koji se ne smiju pratiti i ne pratimo, postavljamo kolačiće ili koristimo za oglašavanje kada je postavljen „Ne Prati“ (DNT) mehanizam preglednika.

Je li naše stranice dopuštaju praćenje ponašanja treće strane?

Važno je napomenuti da dopuštamo praćenje ponašanja treće strane.

Zaštita od SPAM-a

Zakon o zaštiti osobnih podataka i Zakon o elektroničkim komunikacijama su zakoni koji određuju pravila za komercijalnu e-poštu, uspostavljaju zahtjeve za komercijalne poruke, daje primatelju pravo da zaustavi primanje takvih e-mailova, i navode teške kazne za prekršaje. Mi prikupljamo vašu e-mail adresu radi:

 • slanja informacija, odgovora na upite, i/ ili bilo kakve zahtjeve ili pitanja,
 • procesa narudžbe i slanje informacija i ažuriranja koje se odnose na narudžbu,
 • možda ćemo vam slati dodatne informacije vezane uz vaš proizvod i /ili usluge,
 • promocije putem e-mail liste ili za buduće slanje e-maila našim korisnicima nakon sto je izvršena prvotna transakcija.

U skladu sa zakonskim propisima pristajemo na sljedeće:

 • nećemo koristiti lažne ili obmanjujuće teme ili e-mail adrese,
 • identificirati poruku kao oglas na neki prihvatljiv način,
 • uključiti fizičku adresu naših poslovnica ili sjedišta,
 • praćenje promotivnih usluga trećih strana putem e-maila u svrhu poštivanja ovih pravila, ukoliko iste budu korištene,
 • ispoštovati brzo zahtjeve za ne-uključivanje/odjavu,
 • dopustiti korisnicima odjavu pomoću linka na dnu svakog e-maila.

Ako se u bilo koje vrijeme želite odjaviti od primanja budućih e-mail-ova, slijedite upute na dnu svakog e-maila, a mi ćemo vas odmah ukloniti iz korespondencija.

Kontaktirajte nas

Ako postoje bilo kakva pitanja u vezi ove izjave o privatnosti možete nam se obratiti koristeći podatke u nastavku.

Bjelovar-info medij, obrt za medijske usluge
Gundulićeva 6
43000 Bjelovar
Hrvatska
info@bjelovar.info

 

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.