Crosst.hr

Počast braniteljima Bjelovara odali predstavnici zagrebačke Udruge roditelja poginulih branitelja

2016 09 udrugazagreb 30

Grad Bjelovar upriličio je prijem za predstavnike i članove Udruge roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata Grada Zagreba i predstavnike Hrvatske zajednice udruge roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata

Povodom Dana bjelovarskih branitelja koji se obilježava 29. rujna Grad Bjelovar posjetili su članovi Udruge roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata Grada Zagreba sa predsjednicom Irenom Škarić i predsjednicom Zajednice udruga roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata Lucijom Kober. Članove Udruge dočekali su gradonačelnik Grada Bjelovara Antun Korušec sa suradnicima i predstavnicima bjelovarske Udruge roditelja poginulih branitelja, na čelu s predsjednikom Vinkom Pervanom.

Drage goste pozdravio je bjelovarski gradonačelnik Antun Korušec, istaknuvši da ovo nije početak suradnje, da ona postoji i da će tako biti i dalje.
-Grad Bjelovar ima dobru suradnju sa svim braniteljskim udrugama, sa svim udrugama proisteklim iz Domovinskog rata i sa svim braniteljima. Danas je ovdje s nama i predsjednik Odbora za hrvatske branitelje i članove njihovih obitelji grada Bjelovara – Željko Paun. Također, moram istaknuti da je grad Bjelovar među prvim gradovima u Hrvatskoj, koji je u ustroju jedinica lokalne uprave i samouprave kao radno tijelo Gradskog vijeća formirao odbor za branitelje i članove njihovih obitelji, rekao je Korušec i nastavio da je suradnja dobra, naglasivši da ne misle uvijek istoimeno, ali se razgovorom sve dogovori.
– Mislim da šaljemo jednu poruku jedinstva, zajedništva i sloge, koja danas nedostaje u Hrvatskoj, ali je zato 1991. bila primjer iz kojeg je nastala neovisna država Hrvatska.
Gradonačelnik je goste upoznao i sa gradom Bjelovarom, od osnivanja grada do onoga što grad pruža svojim građanima, ali i gostima. Također je govorio o gradu Bjelovaru u Domovinskom ratu i najvažnijem datumu obilježavanja Dana Grada Bjelovara i Dana bjelovarskih branitelja 29. rujna.

Roditelje i sve članove Udruge poginulih branitelja Domovinskog rata Grada Zagreba pozdravio je i Željko Paun, predsjednik Odbora za hrvatske branitelje i članove njihovih obitelji grada Bjelovara.

Ispred Udruge poginulih branitelja Domovinskog rata Grada Zagreba na srdačnom prijemu zahvalila se predsjednica Irena Škarić.
-Duboko smo dirnuti vašom dobrodošlicom i pažnjom koju ste iskazali. Ovaj susret je za nas nešto posebno jer vaše riječi upućene nama iskazuju veliko poštovanje. U razgovoru s Udrugom roditelja poginulih branitelja grada Bjelovara iskazane su samo riječi hvale što se tiče vaše konkretne suradnje Grada Bjelovara i Bjelovarsko-bilogorske županije. Takav je slučaj i kod nas u Zagrebu i jako to cijenimo, rekla je predsjednica Škarić i nastavila da prema programu Očuvanje sjećanja na hrvatske branitelje s glavnim motom “Da se ne zaboravi“ svake godine odlaze u drugi grad i drugu županiju.
– Stoga smo danas tu u gradu Bjelovaru gdje ćemo zajedno s roditeljima bjelovarske udruge odati počast bjelovarskim braniteljima polaganjem vijenca i paljenjem svijeća na Spomen obilježju u gradskom parku i na Barutani.

Na srdačnom prijemu zahvalila se i Lucija Kober, predsjednica Zajednice udruga roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata Republike Hrvatske. Ona je sve prisutne upoznala s osnivanjem Zajednice, istaknuvši da je to bilo u najvećem jeku rata 1993. godine i da Zajednica broji 44 udruge.

Nakon prijema u Gradu Bjelovar, predstavnici i članovi Udruge iz Zagreba sa predstavnicima bjelovarske udruge odali su počast bjelovarskim braniteljima polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća.

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.