26. listopada 2021

Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr

PLENKOVIĆ U BJELOVARU PREDSTAVIO SVOJ PROGRAM ŽO HDZ-a BBŽ

2016 07 HDZplenkovic 73

Plenković je iz Bjelovara poručio da je druga izborna jedinica i Bjelovarsko-bilogorska županija vrlo važna za HDZ

Plenković je iz Bjelovara poručio da je druga izborna jedinica i Bjelovarsko-bilogorska županija vrlo važna za HDZ

U sklopu unutarstranačkih izbora HDZ-a, kandidat za predsjednika stranke Andrej Plenković gostovao je 14. srpnja u Bjelovaru. Cilj posjete bio je predstavljanje programa članovima Županijskog odbora HDZ-a Bjelovarsko-bilogorske županije, što je i učinio u Hotelu Central na okupljanju zatvorenom za medije. Prije početka programa, jedini kandidat za predsjednika stranke, te time i budući predsjednik HDZ-a, Andrej Plenković obratio se novinarima.

-Zadovoljstvo mi je danas biti u Bjelovaru i Bjelovarsko-bilogorskoj županiji zajedno s mojim prijateljem predsjednikom Županijskog odbora Mirom Totgergeli. Danas želim predstaviti svoj unutarstranački program „HDZ – Središnja snaga razvoja Hrvatske“, i u dijalogu sa članicama i članovima naći novi elan i entuzijazam u HDZ-u uoči parlamentarnih izbora. Druga izborna jedinica i Bjelovarsko-bilogorska županija vrlo su važne za HDZ, uključujući i kontekst naše dosadašnje suradnje s partnerima koji su bili u domoljubnoj koaliciji. Pritom mislim osobito na onaj dio populacije koji ovdje podržava HSS,
Prokomentirao je i navode o daljnjem formiranju stranke, te odabiru svog najbližeg vodstva, rekavši kako je trenutno puno spekulacija oko toga, i da su to sve teme koje će doći na red nakon unutarstranačkih izbora koje trenutno treba staviti u fokus, a nakon njih slijede razgovori sa ciljem oformljavanja stranke koja će vratiti povjerenje glasača s kvalitetnim ljudima na listama. Osim na pitanja lokalnog karaktera i svoju unutarstranačku kampanju, Andrej Plenković osvrnuo se i na kurikularnu refrormu.
-Kurikularna reforma je jedna od ključnih razvojnih tema Hrvatskog društva. Svi koji su zainteresirani za kvalitetno obrazovanje naših mladih ljudi žele da učenici postižu bolje rezultate na testovima, no što je bio slučaj dosad. Želim da u tu reformu budu uključeni eksperti različitih grana, da ona odražava pluralizam stajališta, te da prođe međunarodne i domaće recenzije, i da naš obrazovni sustav iznjedri ljude koji su jako dobro svjesni našeg identiteta, kulture, jezika i povijesti, ali da imaju široku opću kulturu, spremni za daljnju specijalizaciju, i spremni za tržište rada u skladu s razvojem modernih tehnologija, gdje se karakter radnih mjesta vrlo brzo mijenja. Samo kvalitetnim sustavom možemo spojiti ono što razvijene zemlje rade, a to je društvo znanja i društvo gospodarstva, što prati veću zaposlenost i perspektivnost mladih.

Slične objave