Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr

Pet župana ponovno na okupu u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji: Spremni smo provesti velike razvojne regionalne projekte financirane iz EU

2021 02 22 bbz pet zupana 51

U ponedjeljak 22. veljače, bjelovarsko – bilogorski župan Damir Bajs u Bjelovaru je okupio kolege župane sjeverne i središnje Hrvatske. Razlog okupljanja je skorašnje potpisivanje Razvojnog sporazuma s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova EU. Naime, radi se o dokumentu koji je ključan za prijavu i odobravanje velikih razvojnih projekata na početku novog proračunskog razdoblja EU i daljnje provođenje strateških projekata unutar županija. Sastanku su nazočili Damir Bajs, Radimir Čačić, Matija Posavec, Darko Koren i Željko Kolar, odnosno župani Bjelovarsko -bilogorske, Varaždinske, Međimurske, Koprivničko – križevačke i Krapinsko – zagorske županije. Župani su se složili da bi se trebalo pristupiti potpisivanju Razvojnog sporazuma za novo proračunsko razdoblje EU 2021. do 2027. godine.

Put do sredstava EU nije jednostavan. Najvažnije je pripremiti kvalitetne strateške projekte, a zatim odraditi sve administrativne i proceduralne korake. Pet naših županija sve su uspješno provele i danas smo prvi u Republici Hrvatskoj koji su potpuno spremni za jedan od posljednjih koraka. To je potpisivanje Razvojnog sporazuma između naših županija, Vlade RH i EU, izjavio je bjelovarsko – bilogorski župan Damir Bajs.

Također, o ovoj temi se raspravljalo i u Vladi Republike Hrvatske. Premijer Andrej Plenković načelno je podržao inicijativu za potpisivanje Razvojnog sporazuma s pet navedenih županija. Nakon toga petorica župana su iskazala interes za potpisivanje sporazuma s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije te je temeljem toga napravljeno niz radnih sastanaka s nadležnim ministarstvom kako bi se utvrdio sam tekst Razvojnog sporazuma te lista prioriteta, odnosno projekata, koji će ući u Razvojni sporazum. U okviru Razvojnog sporazuma očekuju se i sredstva za pripremu projekata kako bi se odmah moglo pristupiti početnim fazama realizacije.

Ključno je da u trenutku novog proračunskog razdoblja Europske unije, županije imaju potpisan Razvojni sporazum o realizaciji važnih projekata za svaku od županija. Među prioritetima su strateški projekti vezani uz prometnu infrastrukturu, školstvo, zdravstvo, turizam. Realizacija tih projekata značiti će daljnji razvoj gospodarstva i nova zapošljavanja.

Potpisivanjem Razvojnog sporazuma sve navedene županije doći će do važnog alata za daljnje provođenje svojih strateških projekata. Kao jedna od budućih supotpusnica sporazuma, Bjelovarsko – bilogorska županija će otvoriti novo proračunsko razdoblje Europske unije.

2021 02 22 bbz pet zupana 107
Damir Bajs, župan Bjelovarsko-bilogorske županije

Ukupni očekivani iznos sredstava koji će ući u Razvojni sporazum uz državne infrastrukturne projekte iznosi oko deset  milijardi kuna, pri čemu bazu čine veliki strateški projekti uz dopunu nešto manjih regionalnih projekata. Bjelovarsko -bilogorska županija je za Razvojni sporazum predložila sedam strateških projekata, poput dogradnje bolničkog stacionara „Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Daruvarske toplice“, kao i uvođenje novih sadržaja za razvoj posebnog oblika zdravstvenog turizma, a tu je i rekonstrukcija i opremanje Centra za palijativnu skrb pri Općoj bolnici Bjelovar.  Uz velike strateške projekte, Bjelovarsko – bilogorska županija predložila je i tridesetak manjih projekata, što nam govori da nema grada ili općine koji na neki način putem predloženih projekata nisu uključeni u budući Razvojni sporazum, pojasnio je župan Bajs.

Nakon održanog sastanka, varaždinski župan Radimir Čačić istaknuo je kako je dobro pristupiti potpisivanju sporazuma i to iz najmanje dva razloga.

2021 02 22 bbz pet zupana 71
Radimir Čačić, župan Varaždinske županije

Prvi je taj da još uvijek nisu potpuno potpisani sporazumi s EU, a drugo je to što nas uskoro čekaju lokalni izbori. Drugim riječima, ovog trenutka kreće jedna nova perspektiva na regionalnoj i lokalnoj razini. Naša zajednička poruka koja je nadstranačka bit će dovoljno čvrsta i jasna da se u ovom nadolazećem razdoblju pred nama nešto i dogodi, istaknuo je Čačić.

Koprivničko – križevački župan Darko Koren smatra da je u ostvarivanju zajedničkog cilja najvažnija sloga, bez obzira što su svi župani, kao i njihove županije različite.

2021 02 22 bbz pet zupana 80
Darko Koren, župan Koprivničko-križevačke županije

Ukoliko želimo profitirati kroz model regionalnog razvojnog sporazuma, moramo se držati zajedno. Jako se veselim realizaciji projekta Daruvarskih toplica jer ćemo od toga svi imati puno koristi i zadovoljstva. Inzistirali smo i na tome da se odvoje veliki infrastrukturni projekti kao zaseban segment, a da se mi bavimo onime što može biti u našoj nadležnosti ili polunadležnosti, kratko je poručio župan Koren.

2021 02 22 bbz pet zupana 91
Matija Posavec, župan Međimurske županije

Planirani projekti ključni su za svaku županiju, no svi će oni pridonijeti zajedničkom razvoju sjeverne Hrvatske. Apsolutna spremnost postoji, kako s naše strane tako i sa strane ostalih sjevernohrvatskih županija. Nadamo se i vjerujemo da ćemo što prije potpisati sporazum, biti spremni i krenuti u realizaciju spomenutih projekta, dodao je međimurski župan Matija Posevec.

2021 02 22 bbz pet zupana 94
Željko Kolar, župan Krapinsko-zagorske županije

Željko Kolar, krapinsko – zagorski župan ističe da je jedna od glavnih politika za koju se zalaže Europska unija upravo jednakomjerni regionalni razvoj.

Nažalost, mi do sada nismo bili u poziciji da se jednako regionalni razvijamo, jer bez potpisivanja ovakve vrste sporazuma mi s našim projektima nismo ravnopravni u odnosu na Slavoniju, Baranju i Srijem. Velike strateške projekte koji su bitni i za naš zajednički razvoj mi sami, bez 85 posto financiranja iz EU fondova samostalno ne možemo provesti. Ovaj Razvojni sporazum će nam upravo to omogućiti, rekao je krapinsko – zagorski župan.

 • 2021_02_22_bbz_pet_župana_2
 • 2021_02_22_bbz_pet_župana_7
 • 2021_02_22_bbz_pet_župana_18
 • 2021_02_22_bbz_pet_župana_23
 • 2021_02_22_bbz_pet_župana_24
 • 2021_02_22_bbz_pet_župana_51
 • 2021_02_22_bbz_pet_župana_107
 • 2021_02_22_bbz_pet_župana_71
 • 2021_02_22_bbz_pet_župana_80
 • 2021_02_22_bbz_pet_župana_91
 • 2021_02_22_bbz_pet_župana_94
 • 2021_02_22_bbz_pet_župana_102

Pročitajte još

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Uvjeti korištenja

Uvjeti korištenja

Portal www.bjelovar.info, obrt za medijske usluge, Gundulićeva 6, 43 000 Bjelovar, OIB: 06014229707 u nastavku donosi Uvjete korištenja koji se primjenjuju na sve sadržaje i usluge  portala www.bjelovar.info. Korištenjem bilo kojeg dijela ovog portala, smatra se da su korisnici upoznati s Uvjetima korištenja te prihvaćaju koristiti sadržaj isključivo na vlastitu odgovornost kao i za osobnu upotrebu. Vlasnik izdavač portala www.bjelovar.info zadržava pravo izmjene Uvjeta korištenja bez prethodne najave ili objave.

Autorska prava

Bjelovar.info zadržava autorska prava na sve sadržaje objavljene na portalu, u bilo kojem formatu (tekst, slika, video, zvuk, grafika i slično ). Bez pismene dozvole vlasnika tvrtke izdavača, strogo je zabranjeno kopirati, umnožavati ili na bilo koji način koristiti sadržaj portala.

Pravo na prenošenje

Mediji koji žele prenijeti vijesti objavljenu na portalu bjelovar.info, slobodni su to napraviti uz prethodnu najavu, uz obavezno navođenje linka na originalni izvor teksta, te smiju prenositi maksimalno dvije trećine teksta, dok ostatak mora biti povezan na originalni izvor na portalu.

Poveznice na ostale stranice

Zbog prirode sadržaja, portal bjelovar.info ponekad će prenositi i objavljivati poveznice na vanjske stranice. Obzirom na prenošenje, ne smatramo se odgovornima za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem vanjskih poveznica, niti se smatramo odgovornim za sadržaj koji se nalazi na tim poveznicama.

Zaštita privatnosti

Portal bjelovar.info poštuje privatnost podataka svih svojih korisnika i posjetitelja. Podaci dobiveni registracijom korisnika prikupljaju se samo i isključivo radi poboljšanja usluge (newsletter i sl.) te se ni na koji drugi način neće koristiti. Podaci se neće dijeliti s trećim osobama, prodavati, davati na uvid ili sl. Jedina situacija u kojoj će podaci biti dati na raspolaganje trećoj su one regulirane zakonom, odnosno u slučaju da bilo koja od institucija RH vlasti zatraži uvid u podatke, a radi provedbe zakona o zaštiti ugleda, privatnog i poslovnog vlasništva, te osoba.

Prava i obveze korisnika

Korisnicima, čitateljima i posjetiteljima bjelovar.info  portala strogo je zabranjeno:

 • Objavljivanje sadržaja koje krše postojeće hrvatske i međunarodne zakone. Sadržaja koji na bilo koji način šteti drugim osobama, tvrtkama, ugledu i percepciji
 • Objavljivanje sadržaja koji je rasistički, šovinistički, štetan, uvredljiv, vulgaran i prijeteći
 • Objavljivanje lažnih informacija koje mogu naštetiti drugim korisnicima
 • Prikupljanje, čuvanje i objavljivanje podataka drugih korisnika portala
 • Lažno predstavljanje
 • Preuzimanje, korištenje i objavljivanje sadržaja zaštićenim autorskim pravima
 • Svjesno širenje malicioznih datoteka koje mogu naštetiti portalu ili njegovim korisnicima

Registracija korisnika

Korisnici su obvezni registrirati se kako bi mogli ostavljati komentare ispod članaka na portalu. Slijedom Uvjeta korištenja, podaci dobiveni registracijom se čuvaju i neće se dostavljati trećim osobama.

Pravila komentiranja

Svaki ostavljen komentar na portalu bjelovar.info nije autorsko pravo tvrtke vlasnika izdavača te ista kao takva nije odgovorna zbog eventualnih posljedica koje komentari mogu izazvati. Komentari su samo i isključivo stav osobe koja ih piše, nikako stav tvrtke izdavača portala na kojemu su komentari ostavljeni. Zadržavamo pravo brisanja svih komentara koji na bilo koji način krše domaće i/ili međunarodne zakone, dovode u pitanje ugled pojedinaca i tvrtki, lažno informiraju, vrijeđaju bilo koju osobu, po rasnoj, nacionalnoj, spolnoj, dobnoj ili statusnoj osnovi.
Brisanje komentara neće biti prethodno najavljeno niti naknadno pravdano.

Izjava o privatnosti

Ova pravila o privatnosti sastavljena su kako bi služila onima koji su zabrinuti kako se njihovi osobni podaci koriste na Internetu. Osobni podaci, kako su definirani temeljem Zakona o zaštiti osobnih podataka, su podaci koji se mogu koristiti samostalno ili s drugim podacima za identifikaciju, kontakt ili pronalaženje osobe, ili kako bi se identificiralo pojedinca. Molimo vas da pažljivo pročitate naša pravila o privatnosti kako biste jasno razumjeli kako ćemo prikupljati, koristiti, štititi ili na drugi način obrađivati vaše osobne podatke na našoj web stranici.

Koje osobne podatke skupljamo od posjetitelja našeg bloga, web stranice ili aplikacije?

Kada naručujete ili se registrirate na našoj stranici, prema potrebi, bit ćete zatraženi unijeti ime, e-mail adresu, poštansku adresu, telefonski broj, OIB ili druge podatke kako bismo vam olakšali korištenje usluga.

Kada prikupljamo podatke?

Prikupljamo podatke prilikom registracije, narudžbe, prijave na newsletter, ispunjavanja obrasca ili unosa podataka na našim stranicama.

Kako koristimo vaše podatke?

Vaše podatke koje prikupljamo prilikom registracije, narudžbe reklame, prijave na newsletter, ispune anketa, komentare, pregleda stranica koristimo u slijedeće svrhe:

 • za personalizaciju korisničkog iskustva, te kako bi omogućili dostaviti sadržaj i ponude za koje ste zainteresirani,
 • za unaprjeđenje naših stranica kako bi vam bolje služile,
 • kako biste nam omogućili da vam pružimo bolju uslugu prilikom odgovora na pitanja korisničkoj podršci
 • za administraciju natjecanja, promocija, anketa ili drugih značajki stranice,
 • za bržu obradu transakcija,
 • za slanje elektroničke pošte u vezi vaše narudžbe ili drugih proizvoda i usluga.

Kako štitimo podatke o posjetiteljima?

Naše web stranice su redovno nadzirane kako bi izbjegli sigurnosne propuste i poznate ranjivosti sustava kako bi vas posjet bio što sigurniji.

Redovno koristimo malware scanning i sukladni smo s PCI-DSS standardom.

Vaši osobni podaci čuvaju se iza osigurane mreže te su isključivo dostupni samo ograničenom broju osoba koje imaju posebna prava pristupa takvim sustavima, te su dužni čuvati informacije tajnima. Osim toga, sve osjetljive/kreditne informacije koje nam dostavljate su šifrirane pomoću Transport Layer Security (TLS) tehnologije.

Provodimo niz sigurnosnih mjera kada korisnik podnese nalog, podnosi ili pristupa svojim podacima radi održavanja sigurnosti vaših osobnih podataka. Sve transakcije obrađuju se kroz izdvojeni sigurni servis i nisu pohranjene ili obrađene na našim serverima.

Koristimo li “kolačiće”?

Da. Kolačići su male datoteke koje stranica ili njegov davatelj usluga prenosi na tvrdi disk vašeg računala putem web preglednika (ukoliko mu dopustite), a koji omogućuje sustavu stranice ili pružatelju usluga prepoznavanje vašeg ​​preglednika, te zadrže i zapamte određene informacije. Na primjer, mi koristimo kolačiće kako bi nam pomogli spremiti i obraditi proizvode u vašoj košarici. Oni se, također, koriste kako bi nam pomogli u razumijevanju vaših postavki temeljenih na prethodnoj ili trenutnoj aktivnosti na stranici, što nam omogućava pružanje vama boljih usluga. Kolačiće, također, koristimo za pomoć pri prikupljanju sveobuhvatnih podataka o prometu na stranici i interakciji, a sve kako bismo mogli ponuditi bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti.

Mi koristimo kolačiće za:

 • pomoć pri pohrani i obradi proizvoda u košarici,
 • razumijevanje i spremanje korisnikovih postavki u svrhu budućih posjeta,
 • prikupljanje sveobuhvatnih podataka o prometu i interakcijama na stranici kako bi ponudili bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti. Također možemo koristiti usluge pouzdane treće strane koji prate te podatke u naše potrebe.

Možete odabrati da vas vaše računalo upozori svaki put kada je kolačić poslan ili možete izabrati da isključite sve kolačiće. Možete to učiniti kroz postavke web preglednika (poput Internet Explorera). Svaki preglednik je malo drugačiji, pa pogledajte u izborniku “Pomoć” vašeg preglednika kako bi naučili ispravan način izmjene vaših kolačića.

Ako korisnik onemogući kolačiće u svom pregledniku:

 • ako onemogućite kolačiće, neke značajke bit će onemogućene. To će isključiti neke od značajki koje čine vaše korisničko iskustvo na našim stranica učinkovitije i neke od naših usluga neće raditi ispravno.

Objava prema trećim stranama

Ne prodajemo, trgujemo ili na drugi način prenosimo vanjskim stranama vaše osobne podatke.

Poveznice trećih strana

Povremeno, prema vlastitom nahođenju, možemo uključiti ili ponuditi proizvod ili uslugu treće strane na našim stranicama. Stranice trećih strana imaju odvojena i nezavisne pravila o privatnosti. Stoga nemamo odgovornost za sadržaj i aktivnosti na tim stranicama. Ipak, želimo zaštititi integritet naše stranice i dobrodošle su bilo kakve povratne informacije o tim stranicama.

Google

Zajedno s dobavljačima (trećom stranom), kao što je Google koristimo kolačiće te strane (kao što su Google Analytics kolačići) kako bi se sastaviti podatke o korisnikovoj interakciji s funkcijama usluga na našim web stranicama.

Pristajemo na sljedeće:

 • korisnici mogu posjetiti našu stranicu anonimno,
 • nakon što smo izradili pravila o privatnosti, dodat ćemo link na njih na našoj početnoj stranici ili na prvoj značajnoj stranici nakon ulaska na naše web stranice,
 • naš link na Izjavu o privatnosti uključuje riječ “privatnost” i može se lako naći na gore navedenoj stranici.

Korisnici će biti obaviješteni o svim promjenama politike privatnosti na našoj stranici u Izjavi o privatnosti. Korisnici mogu promijeniti svoje osobne podatke putem:

 • e-maila,
 • prijavom na vlastiti račun,
 • razgovora s nama ili slanjem upita.

Kako naša stranica obrađuje signale koji se ne smiju pratiti?

Poštujemo signale koji se ne smiju pratiti i ne pratimo, postavljamo kolačiće ili koristimo za oglašavanje kada je postavljen „Ne Prati“ (DNT) mehanizam preglednika.

Je li naše stranice dopuštaju praćenje ponašanja treće strane?

Važno je napomenuti da dopuštamo praćenje ponašanja treće strane.

Zaštita od SPAM-a

Zakon o zaštiti osobnih podataka i Zakon o elektroničkim komunikacijama su zakoni koji određuju pravila za komercijalnu e-poštu, uspostavljaju zahtjeve za komercijalne poruke, daje primatelju pravo da zaustavi primanje takvih e-mailova, i navode teške kazne za prekršaje. Mi prikupljamo vašu e-mail adresu radi:

 • slanja informacija, odgovora na upite, i/ ili bilo kakve zahtjeve ili pitanja,
 • procesa narudžbe i slanje informacija i ažuriranja koje se odnose na narudžbu,
 • možda ćemo vam slati dodatne informacije vezane uz vaš proizvod i /ili usluge,
 • promocije putem e-mail liste ili za buduće slanje e-maila našim korisnicima nakon sto je izvršena prvotna transakcija.

U skladu sa zakonskim propisima pristajemo na sljedeće:

 • nećemo koristiti lažne ili obmanjujuće teme ili e-mail adrese,
 • identificirati poruku kao oglas na neki prihvatljiv način,
 • uključiti fizičku adresu naših poslovnica ili sjedišta,
 • praćenje promotivnih usluga trećih strana putem e-maila u svrhu poštivanja ovih pravila, ukoliko iste budu korištene,
 • ispoštovati brzo zahtjeve za ne-uključivanje/odjavu,
 • dopustiti korisnicima odjavu pomoću linka na dnu svakog e-maila.

Ako se u bilo koje vrijeme želite odjaviti od primanja budućih e-mail-ova, slijedite upute na dnu svakog e-maila, a mi ćemo vas odmah ukloniti iz korespondencija.

Kontaktirajte nas

Ako postoje bilo kakva pitanja u vezi ove izjave o privatnosti možete nam se obratiti koristeći podatke u nastavku.

Bjelovar-info medij, obrt za medijske usluge
Gundulićeva 6
43000 Bjelovar
Hrvatska
info@bjelovar.info

 

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.