Crosst.hr

Pčelari otvorili 9. Dane meda u Bjelovaru

2016 09 inovacije 85

Izložba meda i medenih proizvoda na bjelovarskom paviljona

Već tradicionalnu izložbu meda i medenih proizvoda povodom Dana Grada Bjelovara održali su pčelari sa područja grada. Riječ je o manifestaciji koja se održava 9. put pod nazivom „Pčelari Gradu Bjelovaru“.

Lijepo vrijeme omogućilo je da se izložba održi na malim štandovima oko bjelovarskog paviljona. Pčelari su svoje štandova okitili maštovitim ukrasima od voska i slatkim delicijama od meda. Manifestacija je posebna jer nije samo prodajna već i edukativna. Pčelari su inače najorganiziranija poljoprivredna proizvodnja u Hrvatskoj, a svi proizvodi se plasiraju u Hrvatskoj ili izvoze. Sa plasmanom nemaju problema, a po njihovim riječima, najviše vole kada prodaju na vlastitom pragu; to im omogućava da se u razgovoru sa direktnim korisnicima njihovih proizvoda obavijeste o željama kupaca. Također imaju informaciju sviđa li se kupcima neki njihov inovativni proizvod ili ne.

Na nekim štandovima mogli su se kušati i namazi od sira, meda i peluda kao prava mala energetska bjelančevinasta bomba. Hranljivo i ukusno. Na drugim štandovima bilo je likera, medice i drugih pića od meda, a na nekima i kozmetičkih proizvoda za svakovrsnu upotrebu.

Štandove pčelara obišla je zamjenica gradonačelnika Jasna Višnjević koja je i sama degustirala kolačiće, medenjake i sve ostalo što se nudilo.

Grad Bjelovar je pokrovitelj ove najslađe manifestacije i uvijek podrška bjelovarskim udrugama pčelara.

Manifestacija se nastavlja i sutra, 1. listopada u bjelovarskom parku na Trgu Eugena Kvaternika.

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.