19. listopada 2021

Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr

Pčelari iz cijele Hrvatske i Bosne i Hercegovine s talijanskim kolegama u Garešnici

2017 3 pčelari garešnica 5

Impresivan skup sa više od 200 sudionika početkom ožujka održan je u Garešnici

Impresivan skup sa više od 200 sudionika početkom ožujka održan je u Garešnici.Pčelarska udruga Cvijet organizirala je dolazak pčelara na ovo događanje i popunila veliku salu Hotela Garić do zadnjeg mjesta. Predavač je bio dr.Antonio Nanetti, poznati i priznati svjetski stručnjak za zaštitu pčelinjih zajednica iz Italije.

Dr. sc. Nanetti Antonio održao je 2 školska sata dugo predavanje o biološkom suzbijanju varoe Oksalnom kiselinom i VMP-ovima na bazi timola, ali i u kombinaciji sa bio-tehničkim metodama rada. Prikazani su podaci mjerenja i rezultata sa testnih pčelinjaka u Italiji. Pitanja predavaču bilo je dosta, a poslije službenog dijela predavanja održano je zajedničko druženje uz domjenak i čašicu pčelarskih razgovora na pragu nove sezone. Ovo stručno i zanimljivo predavanje pratilo je 200-tinjak pčelara iz Hrvatske te iz Bosne i Hercegovine, a među njima i dr.Goran Mirjanić. Predstavnici mnogih Pčelarskih udruga održali su na marginama skupa, razgovore i kratke sastanke sa članovima UO-a i predsjednikom naše udruge, te su tako dogovoreni i pokrenuti novi vidovi suradnje. Članovi PU Cvijet-a, podmirili su godišnje članarine te primili Izvješća o radu udruge. Prema prikupljenim podacima i Evidenciji sudionika ovog predavanja, pčelara je bilo iz raznih udruga i krajeva (Bjelovar, Daruvar, Popovača, Čazma, Kutina, Grubišno Polje, Slatina, Zagreb, Sisak, Garešnica, Virovitica, Split, Novska, Požega, Koprivnica, Križevci, Đurđevac, Petrinja, Ivanić Grad, Velika Gorica, Bosna i Herecegovina….)

Okupljanje je pratila i ekipa HTV-a te kroz dva dana rada snimila materijal za najgledaniju poljoprivrednu emisiju Plodovi zemlje. Snimani su, osim predavača i Konferencije i pčelinjaci oko Garešnice te neki članovi Pčelarske udruge Cvijet!

Ovo predavanje i okupljanje pčelara prvi je i početni dio Projekta Međunarodne konferencije na temu Pčelarstva, klime i poljoprivrede, koju provodi Pčelarska udruga Cvijet. Sljedeće okupljanje predviđa goste i to velike profesionalne pčelare iz Mađarske, Slovenije i Srbije.

 

Post source : www.pu-cvijet.hr

Slične objave