26. listopada 2021

Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr

Otvorene Likovne radionice u Gradskom muzeju Bjelovar

2016 07 muzej 3

Radionice su predviđene za učenike od petog do osmog razreda, besplatne su kao i materijal za rad.

Povodom 260 godina grada Bjelovara, u Gradskom muzeju Bjelovar otvorene su Likovne radionice za djecu od petog do osmog razreda. Prva radionica počela je utorak 19. srpnja, a predviđeno je 30 radionica utorkom, srijedom i četvrtkom tijekom srpnja i kolovoza od 9:30 do 11:00 sati.

Na otvorenju Likovne radionice nazočio je i ravnatelj Gradskog muzeja Milan Pavlović koji je pozdravio sve koji su se prijavili za sudjelovanje, istaknuvši da će se učenici pod stručno vodstvom kroz Izložbu „Od utvrde do grada 260 godina Bjelovara“ upoznati s bogatom kulturno-povijesnom građom izložbe.

– Likovna radionica održat će se u trajanju od ukupno 30 sati, a cilj je prenijeti trodimenzionalni svijet na dvodimenzionalnu plohu. Predviđeni termin održavanja je utorak, srijeda i četvrtak od 9:30 do 11:00 sati. Radit će se više likovnih tehnika, od kojih će prve biti ugljen, olovka i pastel. Likovni poticaj bit će sama izložba „Od utvrde do grada“, odnosno izabrani radovi s izložbe. Očekujemo da upravo dječja kreativnost izvuče ono zanimljivo iz eksponata. Kod nekih će se inzistirati na bojama i njihovim odnosima, kod drugih pak ornamenti, ili na kraju i sama mašta i dodavanje onoga što sama djeca u tome vide, odnosno njihova interpretacija uz analizu viđenog – objasnio je Milan Pavlović, te dodao kako uz obilazak izložbenih prostora planiraju i izaći s djecom iz muzeja kako bi crtali sam grad.
Ravnatelj Gradskog muzeja Bjelovar rekao je i to da se materijal i radionice ne plaćaju.

Osim Likovnih radionica u Gradskom muzeju Bjelovar ovaj tjedan održan je i Kviz o gradu Bjelovaru u organizaciji Gradskog muzeja Bjelovar i Narodne knjižnice Petar Preradović.
U Kvizu su sudjelovale četveročlane ekipe. Cilj natjecanja je bio poznavanje povijesti grada Bjelovara. Bilo je dozvoljeno dogovaranje unutar tima u trajanju od 40 sekundi, a nakon toga je bilo potrebno dati točan odgovor na pitanje. Ispravnost natjecanja pratilo je Povjerenstvo sastavljeno od zaposlenika Knjižnice i Muzeja.

Slične objave