Crosst.hr

Otvorena novoobnovljena ambulanta u Velikom Grđevcu

2016 11 velikigrdevac 6

Bjelovarsko-bilogorska županija temeljem decentraliziranih sredstava preko svog Doma zdravlja staviti u obnovu sve ambulante na svom području za što je u 2016. i 2017. godini osiguran iznos od 1.200.000,00 kuna

Točno prije tri mjeseca započela je obnova ambulanti na području Bjelovarsko-bilogorske županije. Početak obnove započeo je u ambulantama u Velikom Grđevcu kada je župan Damir Bajs najavio da će Bjelovarsko-bilogorska županija i Dom zdravlja Bjelovarsko-bilogorske županije u 2016. i 2017. godini krenuti sa temeljitom obnovom ambulanti u kojima rade liječnici opće prakse i stomatoloških ordinacija.

Sukladno najavama župana Damira Bajsa obnova je započela i tako je u srijedu, 9. studenog otvorena prva novoobnovljena ambulanta u Velikom Grđevcu. Povodom otvaranja, župan Damir Bajs nije došao praznih ruku, već je poklonio i televizor koji će se postaviti u čekaonicu ambulante kako bi se građanima skratilo vrijeme dok čekaju na pregled kod liječnika. Osim poklona, župan je rekao da je u ambulantu u Velikom Grđevcu uloženo oko 100 tisuća kuna.
– Ovdje djeluju dva tima Opće medicine i Stomatološka ordinacija. Njenom obnovom djelatnici ambulante, ali i sami stanovnici općine, dobili su zdravstveni standard primjeren 21. stoljeću. Tako je u novoobnovljenoj ambulanti postavljena nova stolarija, klimatizacijski uređaji, obojane su prostorije, te riješen pristup samoj zgradi. Želimo da svi imaju jednaki standard u zdravstvu jer to je od iznimne važnosti za naše građane, ali i za naš kraj, rekao je župan i dodao da su radovi započeti na nizu ambulanti na području županije.

Župan je također istaknuo da u sklopu obnove ambulanti, Bjelovarsko-bilogorska županija ostvaruje dobru suradnju i partnerski odnos s gradovima i općinama prvenstveno u pogledu uređenja okoliša i boljeg pristupa ordinaciji.

Koliko stanovnicima općine znači obnova ambulante, rekao je i načelnik Općine Veliki Grđevac Marijan Dautanac koji se zahvalio Bjelovarsko-bilogorskoj županiji što se odlučila na ovakvu investicuju, naravno i u obnovu njihove ambulante u Velikom Grđevcu.
– Obnova ambulanti znači puno za medicinsko osoblje koje ovdje radi, ali naravno i za naše stanovnike. U obnovu se uključila i općina Veliki Grđevac, koja je kroz javne radove uredila okoliš, na kojem ćemo još poraditi da bi sve bilo ljepše i pristupačnije za one koji dolaze ovdje, rekao je načelnik Marijan Dautanac.

Podsjetimo, Bjelovarsko-bilogorska županija i Dom zdravlja Bjelovarsko-bilogorske županije u 2016. i 2017. godini krenuli su u temeljitu obnovu ambulanti u kojima rade liječnici opće prakse, a koji pokrivaju potrebe kako u ruralnim tako i u urbanim sredinama. Naime, jednak standard u zdravstvu je od iznimne važnosti za građane našeg kraja i uz velike projekte u zdravstvu, poput gradnje nove zgrade Opće bolnice Bjelovar, ne treba zanemariti potrebe u primarnoj zdravstvenoj zaštiti gdje naši pacijenti zapravo ostvaruju prvi kontakt s liječnikom.

Tako će Bjelovarsko-bilogorska županija temeljem decentraliziranih sredstava preko svog Doma zdravlja staviti u obnovu sve ambulante na svom području za što je u 2016. i 2017. godini osiguran iznos od 1.200.000,00 kuna. Time su se osigurali financijski okviri za radove i obnovu ambulanti koje će tada imati ujednačeni standard, a radovi će se odvijati ovisno o potrebama svake pojedine ambulante. Radovi će tako obuhvatiti izgradnju vezanu uz bolji prolaz objektu, izmjenu stolarije ili neke druge radove ovisno o potrebi.

Navedeni radovi ujedno su i priprema za ulaganja u primarnu zdravstvenu zaštitu temeljem sredstava Europske unije i natječaja za dobivanje europskih sredstava na koja će aplicirati Bjelovarsko-bilogorska županija kao predlagač. Riječ je o natječaju koji podrazumijeva nabavu dijagnostičko-terapijske i medicinsko-tehničke opreme kako bi ordinacije primarne zdravstvene zaštite uz uređen prostor za rad imale i najsuvremeniju opremu i dijagnostiku.

U konačnici riječ je o trideset i devet objekata u kojima naši građani dobivaju primarnu zdravstvenu zaštitu, a koji bi u naredne dvije godine prema planu trebali biti kompletno uređeni i primjereni zdravstvenom standardu 21. stoljeća.
Autor: Branka Sobodić

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.