Crosst.hr

Otvorena izložba „Vrijeme kroz objektiv“ Ivane Cikoja

2017 2 izložba 3

Izložba je otvorena u Tehničkoj školi Bjelovar

Krajem siječnja, 2017. održano je otvorenje izložbe fotografija Ivane Cikoja, profesorice Hrvatskoga jezika zaposlene u Tehničkoj školi Bjelovar. To je prva samostalna autoričina izložba, ali i prvo svečano otvorenje jedne izložbe u Tehničkoj školi.

Na početku je ravnatelj Tehničke škole Ante Šola pozdravio prisutne, a Matko Dasović i Luka Markovinović, dvojac na gitarama i učenici 4. razreda, glazbeno su popratili otvorenje izložbe.

O fotografijama je govorio Milan Pavlović, akademski slikar i ravnatelj bjelovarskog Gradskog muzeja. Pavlović je istaknuo da „autorica bilježi fototrenutke u različito doba dana i prateći godišnja doba. Uočava se jasnoća kadriranja i prirodnost, bez dodanih efekata u obradi fotografije. Šetnjom kroz krajolike autorica putuje, bilježi i zaustavlja trenutke za sjećanje.“

Ovdje treba napomenuti da je izložba prodajna i da je humanitarnog karaktera. Cijena fotografije je 50 kuna, a skupljeni novac namijenjen je učenicima slabijeg imovinskog stanja koji pohađaju Tehničku školu Bjelovar. Izložba se može razgledati od 31. siječnja do 1. ožujka 2017.

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.