28. rujna 2021

Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr

Otvorena humanitarna izložba slika za pomoć hrvatskim braniteljima

2016 11 hvidra 14

Galerija prekrasnih slika izložena je u bjelovarskoj slastičarni Zagorje

U srijedu, 23. studenog u slastičarnici Zagorje u Bjelovaru otvorena je izložba slika članova Hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata te slika akademskih slikara koji su HVIDR-i donirali svoje slike. Izložbu je otvorio bjelovarski gradonačelnik Antun Korušec, a riječ je o prodajnoj izložbi humanitarnog karaktera čiji će cjelokupni prihod od prodaje ići za pomoć članovima HVIDR-e Bjelovar i Bjelovarsko-bilogorske županije.

Predsjednik Udruge HVIDR-e Bjelovar, Željko Dragašević rekao je da izložba ima 15 krasnih slika čiji su autori članovi HVIDR-e, ali i akademski slikara koji su Udruzi donirali svoje slike u humanitarne svrhe.
– Cilj ove izložbe je prikupiti sredstva i pomoći našim članovima, točnije hrvatskim braniteljima u obrani za koje se vode procesi da su počinili ratne zločine, rekao je predsjednik Dragašević i dodao da je izložba otvorena od 23. studenoga pa sve do kraja prosinca.

Također je pozvao sve koji vole lijepu sliku da dođu u slastičarnicu Zagorje, da pogledaju, i ako mogu kupe kako bi pomogli našim braniteljima.

Grad Bjelovar i Bjelovarsko-bilogorska županija uvijek su tu kada je potrebna pomoć hrvatskim braniteljima. Stoga je ovu izložbu otvorio gradonačelnik Antun Korušec koji je rekao da je Grad Bjelovar, ali i on osobno počašćen pozivom da otvori humanitarnu izložbu slika članova Hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata i slika poznatih akademskih slikara.
– Drago mi je što je ova humanitarna izložba postavljenja ovdje u lijepom i ugodnom prostoru slastičarnice Zagorje koja već ima kultni status male galerije. Posebno mi je drago što je ova izložba u organizaciji članova HVIDR-e Bjelovar i Bjelovarsko-bilogorske županije i što je cilj izložbe pomoći hrvatskim braniteljima i obiteljima hrvatskih branitelja, rekao je gradonačelnik i dodao da Grad Bjelovar iz proračunskih sredstava izdvaja za sve redovne programe braniteljskih udruga na području grada temeljem raspisanog natječaja.
– Kad je riječ o humanitarnim akcijama naših braniteljskih udruga onda je to dodatak i poseban program. Grad Bjelovar podržava i posebne programe kao što je ova humanitarna izložba slika u kojoj će Grad sudjelovati sa kupnjom slike u iznosu od 2.5000,00 kuna, ali ćemo i senzibilizirati javnost kao i sve gospodarstvenike, trgovačka društva i sve institucije, rekao je Korušec prigodom otvaranja ove lijepe humanitarne izložbe.

Ovo je poziv svih članova HVIDR-e Bjelovar i Bjelovarsko-bilogorske županije da dođete i pogledate slike, i u skladu sa vašim mogućnostima pomognete hrvatskim braniteljima.

Autor: Branka Sobodić

Slične objave