Crosst.hr

Otvoren novi most u Prgomelju

2016 12 prgomelje 117

U izgradnju mosta uloženo 660 tisuća kuna

Nakon jučerašnjeg obilaska radova u Radničkom naselju, predstavnici Grada Bjelovara u srijedu, 7. studenog otvorili su novi most na potoku Bokane u mjestu Prgomelju. Naime, riječ je o potpuno novoj konstrukciji mosta čija je gradnja dovršena i tim je povodom bjelovarski gradonačelnik Antun Korušec zajedno s mještanima simbolično prerezao vrpcu i otvorio most za promet.

Uz gradonačelnika, zamjenice i suradnike, na otvorenju su bili predstavnici izvođača radova te brojni mještani. Osim rezanja vrpce, novi most je blagoslovio i svećenik.

Nakon malog i svečanog čina, Jasna Višnjević, zamjenica gradonačelnika govorila je o gradnji mosta te ulaganjima u Mjesni odbor Prgomelj.
– Nakon preuzimanja županijske prometnice ovdje u Prgomelju, utvrđeno je da je potrebna izgradnja novog mosta. Naime, stari most je bio u lošem građevinskom stanju, vrlo uzak i prometovanje je bilo otežano. Problem je bio i kod velikih kiša, često je dolazilo do poplave poljoprivrednih zemljišta pa sve do obiteljskih kuća. Stoga je Grad odlučio krenuti u izgradnju novog mosta u 9. mjesecu ove godine i uloženo je 660 tisuća kuna. Izgradnjom novog mosta dobili smo bolju prometnu protočnost i sigurnost vozila i pješaka što je posebno važno za mještane ovog naselja, istaknula je zamjenica Višnjević i nastavila o daljnjim ulaganjima u Mjesni odbor u Prgomelju.
– Kada govorimo o ulaganjima, onda ćemo istaknuti i novi prostor za ispraćaj pokojnika čija je izgradnja započela u ljeto ove godine i uloženo je 520 tisuća kuna. Prostor za ispraćaj pokojnika će služiti za katoličko, ali i pravoslavno groblje. Stoga će Grad Bjelovar izgraditi i pješačku stazu koja će spojiti ova dva groblja. Ulaganje u groblje je poštovanje Grada Bjelovara prema pokojnim našim sugrađanima. Osim ovog ulaganja, moram istaknuti i vodovodnu mrežu koja je ovdje u Prgomelju u potpunosti provedena, u dužini od 10 kilometara i uloženo je 2 milijuna kuna. Time smo omogućili građanima da mogu koristiti kvalitetnu i zdravstveno ispravnu vodu. Ovo nisu sva ulaganja. Grad je u proteklih nekoliko godina uložio preko 450 tisuća kuna u Mjesni odbor u Prgomelju. Napravljena su četiri poslovna prostora koja se daju u najam, saniran je pod u sportskoj dvorani, zgrada Mjesnog odbora dobila je energetski certifikat. Planiramo sanirati krov zgrade i urediti fasadu, kazala je Višnjević i dodala da je ovo dio ulaganja, tu je još i zgrada škole u koju je uloženo preko 200 tisuća kuna, od fasade, stolarije, limarije, vodovodnog priključka do nabave informatičke opreme.
– Pregrađene su i učionice u školi kako bi se omogućio rad male škole koju pohađa 15 učenika, a ukupno je u 45 učenika u školi. Ovo je veći dio ulaganja, a bilo je tu još, od golova na nogometnom igralištu, kosilica za održavanje zelenih površina i ono što bi posebno istaknula da će Grad Bjelovar do kraja godine izgraditi i pristupnu rampu koja će olakšati djeci s tjelesnim invaliditetom ulazak u školu.

Kada je riječ o ukupnim ulaganjima u Mjesni odbor u Prgomelju, onda se ta brojka kreće oko 4 milijuna kuna. Nadam se da smo na taj način omogućili našim sugrađanima bolji i kvalitetniji život u svom Mjesnom odboru, istaknula je zamjenica gradonačelnika Jasna Višnjević.

Da je život puno lakši i kvalitetniji potvrdio je i predsjednik Mjesnog odbora Krista Dejaković. On je istaknuo da je izgradnja novog mosta olakšala život mještana, ali i svih drugih učesnika u prometu.
– Most je bio tako uzak da se moralo čekati da jedan auto prođe, pa tek onda drugi. Tu je i pilana, pa je problem bio i sa šleperima. Sada je to nešto sasvim drugo. Normalno se može prolaziti. Čekali smo dva mjeseca i snalazili se na razne načine, ali je vrijedilo čekati, rekao je predsjednik Dejaković i zahvalio se Gradu Bjelovar na izgradnji mosta, prostorije za pokojnike te na svim ulaganjima u njihov Mjesni odbor.

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.