19. listopada 2021

Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr

Otvoren Jubilarni 20. proljetni bjelovarski sajam

20 proljetni sajam 2017

Proljetni međunarodni bjelovarski sajam ove godine slavi okruglu 20. obljetnicu. Obilježit će se rekordnim brojem izlagača i popratnih manifestacija, predavanja, stručnih skupova i okruglih stolova, a sve je započelo u petak 31. ožujka.

Svečanom otvorenju su nazočili državni tajnik Ministarstva poljoprivrede Tugomir Majdak, državni tajnik Ministarstva unutarnjih poslova Dario Hrebak saborski zastupnici Vladimir Bilek, Miro Totgergeli i Vedran Babić, te izaslanstvo Narodne Republike Kine na čelu s zamjenikom ministra poljoprivrede Qu Dongyuom, kao i izaslanstva Republike Češke i Makedonije. Na prostoru sajma dočekali su ih direktor Bjelovarskog sajma d.o.o. Davorin Posavac, Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs, te gradonačelnik Grada Bjelovara Antun Korušec.

– Izuzetna mi je čast pozdraviti vas sve ovdje u ovako velikom broj. I ova godina ostat će zapamćena po velikom broju izložene poljoprivredne mehanizacije. Čast nam je također što smo ojačali međunarodnu poziciju sajma, čemu svjedoče strana izaslanstva koja su danas ovdje. Rezultate koje danas ovdje ostvarujemo svrstavaju nas u sam vrh poljoprivrednih sajmova. Sajam je tako već danas ispunio sva naša očekivanja i preostaje mi tako da svima zaželim ugodan boravak ovdje – rekao je direktor Bjelovarskog sajma d.o.o. Davorin Posavac.

– U ime Grada Bjelovara i svoje osobno ime vas pozdravljam i želim vam toplu dobrodošlicu. Ovo je uvijek prigoda da mi lokalni dužnosnici pošaljemo svoje poruke i viđenje situacije u poljoprivredi agraru. Mi smo svjesni da poljoprivreda može opstati samo zahvaljujući lokalnim i državnim poticajima i izdvajanjima iz proračuna. Grad Bjelovar je trenutno na 40 mjera kojima potiče proizvodnju. Naša strateška vizija i cilj su osnažiti i unaprijediti poljoprivredu i agrar. Provodimo ili privodimo kraju znanstvene projekte koji proizvode hrvatskog sela stavljaju kao kvalitetne proizvode na globalno tržište. Domaća hrana i na domaćem tržištu treba biti strateški resurs. Poljoprivreda i mladi u poljoprivredi imaju nadu za opstanak. Imamo mlade i kreativne ljude koji žele ostati na selu i baviti se poljoprivredom. To im treba omogućiti kroz europski novac koji treba stići kroz projekte. Ljudima treba vratiti vjeru u sustav kroz razne olakšice. Treba također napraviti poveznice s turizmom koji iz godine u godinu raste. Ako imamo turističke investicije, on raste. Unatoč svim potporama poljoprivreda stagnira zadnjih 10 godina. Proizvodi hrvatskih sela moraju doći u turističke komplekse i na police trgovačkih lanaca. Kad to napravimo, dobit ćemo optimizam na selu i to da zadovoljni ljudi ostaju na selu. To želimo i možemo napraviti, a to ćemo i napraviti, poručio je gradonačelnik Antun Korušec.

Nazočne je pozdravio i župan Damir Bajs riječima kako sajam prati trendove i raste.
– Ovo je mjesto gdje ćemo imati prilike vidjeti što je najnovije na tržištu poljoprivredne mehanizacije. Sajam je mjesto gdje se uz poslove razmjenjuju i razmišljanja o trenutnoj situaciji. Podržavam nastojanja Ministarstva poljoprivrede da se mora reći da su proizvodi hrvatskog sela najbolji proizvodi i za naše proizvođače i za naše potrošače. Vjerujem da će kad se uzme u obzir kvaliteta mnogi odlučiti da je to istina. Ne treba zanemariti činjenicu da postoji pad proizvodnje unatoč lokalnoj potpori. Međutim, glavni dio potpora ipak drži državna razina. Taj novac mora doći onim poljoprivrednicima koji doista rade na selu, a ne da skrivamo iza uvjeta natječaja pa se novac daje tvrtkama koje nemaju zaposlene na poljoprivredi. Kao župan također očekujem da Ministarstvo prepozna kako od prijavljenih 800 zahtjeva za potpore 200 dolazi iz naše županije. Ako se stvaran rad prepozna, naša županije će prosperirati – zaključio je župan Damir Bajs.

Zamjenik ministra poljoprivrede Narodne Republike Kine Qu Dongyu također se obratio okupljenima riječima kako je ovo bila jedinstvena prilika da sudjeluju na otvorenju sajma. Pohvalio je hranu koju su imali priliku kušati u našoj državi, i ujedno rekao kako su zadivljeni i smatraju hrvatskom prednošću činjenicu što proizvodimo tako puno različitih stvari od prehrane do mehanizacije i ostalog.
– Ova činjenica otvara vam mogućnost da se predstavite i na našem velikom tržištu, i nadam se kako ćete to uskoro i ostvariti, poručio je Qu Dongyu.

U ime ministra i Ministarstva poljoprivrede pozdravljam vas na jubilarnom 20. Sajmu koji obiluje novom poljoprivrednom mehanizacijom, novostima u znanosti i proučavanju poljoprivrednog sjemena i sredstava za zaštitu bilja, ali i prezentacijama opreme u šumarstvu i drvnoj industriji. Ova županija se razvija u sve većeg proizvođača što smo imali priliku vidjeti i na prethodnom pčelarskom sajmu. Nadamo se da će dobar dio proizvoda ova županije pa tako i ostalih uskoro stići na tržište Dalekog istoka i Narodne Republike Kine.

S obzirom da sam na Pčelarskom sajmu najavio planove Ministarstva poljoprivrede, danas mogu reći što smo u ovih mjesec dana odradili. Zakon o nepoštenoj trgovačkoj praksi je ušao u saborsku proceduru, i uskoro će biti usvojen. Zakon o raspolaganju poljoprivrednim zemljištem ide na e-savjetovanje, i definirat će razlike između prijavljenih na poticaje da ih dobiju oni koji se doista bave proizvodnjom. Uz prioritet tretiranja mladih poljoprivrednika ćemo definirati zakon za što veću obradivost i bolje uvjete raspolaganja poljoprivrednim površinama u Hrvatskoj. To su neke osnovne poruke koje prenosim, a u skladu s njima svim izlagačima želim što bolje poslovanje ovih dana i svim posjetiteljima ugodan boravak – rekao je državni tajnik Tugomir Majdak i otvorio 20. Proljetni međunarodni bjelovarski sajam.

Nakon svečanog otvaranja manifestacije uzvanici i domaćini su obišli sajamski prostor u Gudovcu. Posjetili su izložbu konja autohtonih hrvatskih pasmina, izložbeni prostor hrvatske tvornice traktora Labinprogress – Entrada, kao i izložbeni prostor tvornice traktora HIttner. Oko podneva su održali sastanak s proizvođačima hrane Sedlić grupe, Stočarstvo Raić i tvornicom Koestlin, a potom na prostoru Ministarstva poljoprivrede s kineskim izaslanstvom potpisali i Sporazum o poslovnoj suradnji, odnosno akcijski plan za 2017. i 2018. godinu. Uoči svečanog ručka obišli su i štandove Bjelovarsko-bilogorske županije i Grada Bjelovara gdje su imali priliku kušati domaće proizvode naših lokalnih proizvođača.

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Uvjeti korištenja

Uvjeti korištenja
Portal www.bjelovar.info, obrt za medijske usluge, Gundulićeva 6, 43 000 Bjelovar, OIB: 06014229707 u nastavku donosi Uvjete korištenja koji se primjenjuju na sve sadržaje i usluge  portala www.bjelovar.info. Korištenjem bilo kojeg dijela ovog portala, smatra se da su korisnici upoznati s Uvjetima korištenja te prihvaćaju koristiti sadržaj isključivo na vlastitu odgovornost kao i za osobnu upotrebu. Vlasnik izdavač portala www.bjelovar.info zadržava pravo izmjene Uvjeta korištenja bez prethodne najave ili objave.
Autorska prava
Bjelovar.info zadržava autorska prava na sve sadržaje objavljene na portalu, u bilo kojem formatu (tekst, slika, video, zvuk, grafika i slično ). Bez pismene dozvole vlasnika tvrtke izdavača, strogo je zabranjeno kopirati, umnožavati ili na bilo koji način koristiti sadržaj portala.
Pravo na prenošenje
Mediji koji žele prenijeti vijesti objavljenu na portalu bjelovar.info, slobodni su to napraviti uz prethodnu najavu, uz obavezno navođenje linka na originalni izvor teksta, te smiju prenositi maksimalno dvije trećine teksta, dok ostatak mora biti povezan na originalni izvor na portalu.
Linkovi na ostale stranice
Zbog prirode sadržaja, portal bjelovar.info ponekad će prenositi i objavljivati linkove na vanjske stranice. Obzirom na prenošenje, ne smatramo se odgovornima za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem vanjskih poveznica, niti se smatramo odgovornim za sadržaj koji se nalazi na tim poveznicama.
Zaštita privatnosti
Portal bjelovar.info poštuje privatnost podataka svih svojih korisnika i posjetitelja. Podaci dobiveni registracijom korisnika prikupljaju se samo i isključivo radi poboljšanja usluge (newsletter i sl.) te se ni na koji drugi način neće koristiti. Podaci se neće dijeliti s trećim osobama, prodavati, davati na uvid ili sl.
Jedina situacija u kojoj će podaci biti dati na raspolaganje trećoj su one regulirane zakonom, odnosno u slučaju da bilo koja od institucija RH vlasti zatraži uvid u podatke, a radi provedbe zakona o zaštiti ugleda, privatnog i poslovnog vlasništva, te osoba.
Prava i obveze korisnika
Korisnicima, čitateljima i posjetiteljima bjelovar.info  portala strogo je zabranjeno:
•    Objavljivanje sadržaja koje krše postojeće hrvatske i međunarodne zakone. Sadržaja koji na bilo koji način šteti drugim osobama, tvrtkama, ugledu i percepciji.
•    Objavljivanje sadržaja koji je rasistički, šovinistički, štetan, uvredljiv, vulgaran i prijeteći.
•    Objavljivanje lažnih informacija koje mogu naštetiti drugim korisnicima.
•    Prikupljanje, čuvanje i objavljivanje podataka drugih korisnika portala
•    Lažno predstavljanje
•    Preuzimanje, korištenje i objavljivanje sadržaja zaštićenim autorskim pravima
•    Svjesno širenje malicioznih datoteka koje mogu naštetiti portalu ili njegovim korisnicima.
Registracija korisnika
Korisnici su obvezni registrirati se kako bi mogli ostavljati komentare ispod članaka na portalu. Slijedom Uvjeta korištenja, podaci dobiveni registracijom se čuvaju i neće se dostavljati trećim osobama.
Pravila komentiranja
Svaki ostavljen komentar na portalu bjelovar.info nije autorsko pravo tvrtke vlasnika izdavača te ista kao takva nije odgovorna zbog eventualnih posljedica koje komentari mogu izazvati. Komentari su samo i isključivo stav osobe koja ih piše, nikako stav tvrtke izdavača portala na kojemu su komentari ostavljeni.
Zadržavamo pravo brisanja svih komentara koji na bilo koji način krše domaće i/ili međunarodne zakone, dovode u pitanje ugled pojedinaca i tvrtki, lažno informiraju, vrijeđaju bilo koju osobu, po rasnoj, nacionalnoj, spolnoj, dobnoj ili statusnoj osnovi.
Brisanje komentara neće biti prethodno najavljeno niti naknadno pravdano.

Izjava o privatnosti

Ova pravila o privatnosti sastavljena su kako bi služila onima koji su zabrinuti kako se njihovi osobni podaci koriste na Internetu. Osobni podaci, kako su definirani temeljem Zakona o zaštiti osobnih podataka, su podaci koji se mogu koristiti samostalno ili s drugim podacima za identifikaciju, kontakt ili pronalaženje osobe, ili kako bi se identificiralo pojedinca. Molimo vas da pažljivo pročitate naša pravila o privatnosti kako biste jasno razumjeli kako ćemo prikupljati, koristiti, štititi ili na drugi način obrađivati vaše osobne podatke na našoj web stranici.

Koje osobne podatke skupljamo od posjetitelja našeg bloga, web stranice ili aplikacije?

Kada naručujete ili se registrirate na našoj stranici, prema potrebi, bit ćete zatraženi unijeti ime, e-mail adresu, poštansku adresu, telefonski broj, OIB ili druge podatke kako bismo vam olakšali korištenje usluga.

Kada prikupljamo podatke?

Prikupljamo podatke prilikom registracije, narudžbe, prijave na newsletter, ispunjavanja obrasca ili unosa podataka na našim stranicama.

Kako koristimo vaše podatke?

Vaše podatke koje prikupljamo prilikom registracije, narudžbe reklame, prijave na newsletter, ispune anketa, komentare, pregleda stranica koristimo u slijedeće svrhe:

 • za personalizaciju korisničkog iskustva, te kako bi omogućili dostaviti sadržaj i ponude za koje ste zainteresirani,
 • za unaprjeđenje naših stranica kako bi vam bolje služile,
 • kako biste nam omogućili da vam pružimo bolju uslugu prilikom odgovora na pitanja korisničkoj podršci
 • za administraciju natjecanja, promocija, anketa ili drugih značajki stranice,
 • za bržu obradu transakcija,
 • za slanje elektroničke pošte u vezi vaše narudžbe ili drugih proizvoda i usluga.

Kako štitimo podatke o posjetiteljima?

Naše web stranice su redovno nadzirane kako bi izbjegli sigurnosne propuste i poznate ranjivosti sustava kako bi vas posjet bio što sigurniji.

Redovno koristimo malware scanning i sukladni smo s PCI-DSS standardom.

Vaši osobni podaci čuvaju se iza osigurane mreže te su isključivo dostupni samo ograničenom broju osoba koje imaju posebna prava pristupa takvim sustavima, te su dužni čuvati informacije tajnima. Osim toga, sve osjetljive/kreditne informacije koje nam dostavljate su šifrirane pomoću Transport Layer Security (TLS) tehnologije.

Provodimo niz sigurnosnih mjera kada korisnik podnese nalog, podnosi ili pristupa svojim podacima radi održavanja sigurnosti vaših osobnih podataka. Sve transakcije obrađuju se kroz izdvojeni sigurni servis i nisu pohranjene ili obrađene na našim serverima.

Koristimo li “kolačiće”?

Da. Kolačići su male datoteke koje stranica ili njegov davatelj usluga prenosi na tvrdi disk vašeg računala putem web preglednika (ukoliko mu dopustite), a koji omogućuje sustavu stranice ili pružatelju usluga prepoznavanje vašeg ​​preglednika, te zadrže i zapamte određene informacije. Na primjer, mi koristimo kolačiće kako bi nam pomogli spremiti i obraditi proizvode u vašoj košarici. Oni se, također, koriste kako bi nam pomogli u razumijevanju vaših postavki temeljenih na prethodnoj ili trenutnoj aktivnosti na stranici, što nam omogućava pružanje vama boljih usluga. Kolačiće, također, koristimo za pomoć pri prikupljanju sveobuhvatnih podataka o prometu na stranici i interakciji, a sve kako bismo mogli ponuditi bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti.

Mi koristimo kolačiće za:

 • pomoć pri pohrani i obradi proizvoda u košarici,
 • razumijevanje i spremanje korisnikovih postavki u svrhu budućih posjeta,
 • prikupljanje sveobuhvatnih podataka o prometu i interakcijama na stranici kako bi ponudili bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti. Također možemo koristiti usluge pouzdane treće strane koji prate te podatke u naše potrebe.

Možete odabrati da vas vaše računalo upozori svaki put kada je kolačić poslan ili možete izabrati da isključite sve kolačiće. Možete to učiniti kroz postavke web preglednika (poput Internet Explorera). Svaki preglednik je malo drugačiji, pa pogledajte u izborniku “Pomoć” vašeg preglednika kako bi naučili ispravan način izmjene vaših kolačića.

Ako korisnik onemogući kolačiće u svom pregledniku:

 • ako onemogućite kolačiće, neke značajke bit će onemogućene. To će isključiti neke od značajki koje čine vaše korisničko iskustvo na našim stranica učinkovitije i neke od naših usluga neće raditi ispravno.

Objava prema trećim stranama

Ne prodajemo, trgujemo ili na drugi način prenosimo vanjskim stranama vaše osobne podatke.

Linkovi trećih strana

Povremeno, prema vlastitom nahođenju, možemo uključiti ili ponuditi proizvod ili uslugu treće strane na našim stranicama. Stranice trećih strana imaju odvojena i nezavisne pravila o privatnosti. Stoga nemamo odgovornost za sadržaj i aktivnosti na tim stranicama. Ipak, želimo zaštititi integritet naše stranice i dobrodošle su bilo kakve povratne informacije o tim stranicama.

Google

Zajedno s dobavljačima (trećom stranom), kao što je Google koristimo kolačiće te strane (kao što su Google Analytics kolačići) kako bi se sastaviti podatke o korisnikovoj interakciji s funkcijama usluga na našim web stranicama.

Pristajemo na sljedeće:

 • korisnici mogu posjetiti našu stranicu anonimno,
 • nakon što smo izradili pravila o privatnosti, dodat ćemo link na njih na našoj početnoj stranici ili na prvoj značajnoj stranici nakon ulaska na naše web stranice,
 • naš link na Izjavu o privatnosti uključuje riječ “privatnost” i može se lako naći na gore navedenoj stranici.

Korisnici će biti obaviješteni o svim promjenama politike privatnosti na našoj stranici u Izjavi o privatnosti. Korisnici mogu promijeniti svoje osobne podatke putem:

 • e-maila,
 • prijavom na vlastiti račun,
 • razgovora s nama ili slanjem upita.

Kako naša stranica obrađuje signale koji se ne smiju pratiti?

Poštujemo signale koji se ne smiju pratiti i ne pratimo, postavljamo kolačiće ili koristimo za oglašavanje kada je postavljen „Ne Prati“ (DNT) mehanizam preglednika.

Je li naše stranice dopuštaju praćenje ponašanja treće strane?

Važno je napomenuti da dopuštamo praćenje ponašanja treće strane.

Zaštita od SPAM-a

Zakon o zaštiti osobnih podataka i Zakon o elektroničkim komunikacijama su zakoni koji određuju pravila za komercijalnu e-poštu, uspostavljaju zahtjeve za komercijalne poruke, daje primatelju pravo da zaustavi primanje takvih e-mailova, i navode teške kazne za prekršaje. Mi prikupljamo vašu e-mail adresu radi:

 • slanja informacija, odgovora na upite, i/ ili bilo kakve zahtjeve ili pitanja,
 • procesa narudžbe i slanje informacija i ažuriranja koje se odnose na narudžbu,
 • možda ćemo vam slati dodatne informacije vezane uz vaš proizvod i /ili usluge,
 • promocije putem e-mail liste ili za buduće slanje e-maila našim korisnicima nakon sto je izvršena prvotna transakcija.

U skladu sa zakonskim propisima pristajemo na sljedeće:

 • nećemo koristiti lažne ili obmanjujuće teme ili e-mail adrese,
 • identificirati poruku kao oglas na neki prihvatljiv način,
 • uključiti fizičku adresu naših poslovnica ili sjedišta,
 • praćenje promotivnih usluga trećih strana putem e-maila u svrhu poštivanja ovih pravila, ukoliko iste budu korištene,
 • ispoštovati brzo zahtjeve za ne-uključivanje/odjavu,
 • dopustiti korisnicima odjavu pomoću linka na dnu svakog e-maila.

Ako se u bilo koje vrijeme želite odjaviti od primanja budućih e-mail-ova, slijedite upute na dnu svakog e-maila, a mi ćemo vas odmah ukloniti iz korespondencija.

Kontaktirajte nas

Ako postoje bilo kakva pitanja u vezi ove izjave o privatnosti možete nam se obratiti koristeći podatke u nastavku.

Bjelovar-info medij, obrt za medijske usluge
Gundulićeva 6
43 000 Bjelovar
Hrvatska
info@bjelovar.info

 

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.