Crosst.hr

Otvoren 6. Komedija FEST u Bjelovaru

2016 09 bjelovardrustvo 116

Ovogodišnji festival traje do 25. rujna, 2016.

U bjelovarskom Domu kulture u petak navečer otvoren je 6. Komedija FEST s predstavom „Audicija“ u izvedbi Zelinskog amaterskog kazališta Zamka. Ovogodišnji festival završava 25. rujna, 2016. u Bjelovarskom kazalištu. Prije završetka festivala i dodjele nagrada, gledatelji će moći uživati u nagrađenoj predstavi Šmizle, Gradskog kazališta mladih iz Viteza (BiH).

Na ovogodišnjem festivalu nastupit će šest amaterskih kazališta iz Zeline, Slunja, Tuhelja, Zagreba, Sinja i Retkovaca sa svojim predstavama. Nastupit će i van konkurencije, dvije predstave za djecu gostujućih kazališta iz Belog Manastira i Viteza (BiH).

Za najbolju predstavu odlučivat će stručni žiri u sastavu: Erna Rudnički (predsjednica), Ivan Ožegović i Tugomir Pemper.

Nagrade će biti dodijeljene za glavnu i sporednu žensku ulogu, glavnu i sporednu mušku ulogu, kostimografiju, scenografiju, tekst, režiju, za predstavu u cjelini te za najbolju predstavu po ocjeni publike. (Publika ocjenjuje na način da se na svakoj „ulazni“ označi ocjena koju gledatelj daje za ogledanu predstavu.

Dodijelit će se i posebna nagrada za počasnog gosta festivala, gostujuću predstavu iz inozemstva. Ove godine to je Gradsko kazalište mladih iz Viteza, BIH).
U proteklih pet godina koliko traje Komedija fest održano je trideset izvrsnih komedija najboljih amaterskih kazalište iz svih krajeva Hrvatske, tri iz BiH i jedna iz Slovenije. Tristotinjak amaterskih glumaca uveseljavalo je više od šest tisuća gledatelja, a dodijeljeno je pedesetak nagrada.

Grad Bjelovar je, kao i svake godine, pokrovitelj Festivala kojeg još financijski podupiru i Bjelovarsko-bilogorska županija te Ministarstvo kulture RH.

Festival je počeo i na vama je da budete dio publike, da pogledate predstave i ocijenite.

Koje vas sve predstave čekaju do kraja festivala, pogledajte http://www.bjelovar.info/index.php/info/pocinje_bjelovarski_6_komedija_fest/

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.