Crosst.hr

Osnovnoškolci iz Bjelovarsko-bilogorske županije besplatno će ljetovati u Tkonu

2016 08 tkon2016 19

30-ero učenika provest će sedam dana na moru, gdje će za njih biti organizirane razne aktivnosti i natjecanja, poput škole plesa, likovne radionice, kviza znanja, natjecanja u stolnom tenisu, i brojnih drugih

Ljeti odlazak na more nije svima omogućen, ali kako bi djeca slabijeg imovinskog stanja s područja Bjelovarsko-bilogorske županije mogla provesti nekoliko dana na našoj obali pobrinuli su se čelnici Županije koji su omogućili da i ove godine djeca besplatno ljetuje u Tkonu na otoku Pašmanu. Prvu skupinu djece 10. kolovoza otpratio je zamjenik župana Neven Alić sa suradnicima.

30-ero učenika provest će sedam dana na moru, gdje će za njih biti organizirane razne aktivnosti i natjecanja, poput škole plesa, likovne radionice, kviza znanja, natjecanja u stolnom tenisu, i brojnih drugih.
-U grupi smo imali prijavljeno 35-ero učenika, međutim petero njih je odustalo iz različitih razloga. Uz obaveznu školu plivanja, učenici će ovih sedam dana imati organizirane različite sportske aktivnosti i kreativne radionice, te naravno obilazak Tkona i upoznavanje s mjestom i otokom. Slijedi im sedam dana igre, zabave i druženja – rekla je Martina Maras, voditeljica grupe i stručni suradnik u OŠ Dežanovac.

Županija tradicionalno omogućava besplatno ljetovanje djeci slabijeg imovinskog statusa. Ovo je dvadeseta godina.
-Za ljetovanje je odvojeno 120.000 kuna iz proračuna Županije, a iduće godine učinit ćemo isto. Danas odlazi prva grupa na ljetovanje od sedam dana, a otpratit ćemo još jednu grupu. Da im putovanje učinimo malo ugodnijim i lakšim donijeli smo im vodu, sokove i voće. Želimo im sretan put i sretan i veseo povratak – rekao je Neven Alić, zamjenik župana Bjelovarsko-bilogorske županije.

Kako je nekima od učenika ovo prva prilika da za odlazak na more potvrdile su i dvije djevojčice. Lucija iz Babinca ima 12 godina, i najviše se veseli tome što će prvi put vidjeti more i što će naučiti plivati. Anamarija iz Paljevina ima pak 11 godina, također nikada nije bila na moru, a dijeli želje s Lucijom i veseli se moru i plivanju.

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.