Crosst.hr

OSIGURANO 1,85 MILIJARDI EURA EUROPSKOG NOVCA ZA PRORAČUN REPUBLIKE HRVATSKE

dr nada iki

Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava je organiziralo sustav za uspješno povlačenje europskog novca i dobilo akreditaciju za korištenje 1 milijarde 850 milijuna eura do 2020. godine. Za proračun su spašena i značajna sredstva za zapošljavanje mladih.

Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava dobilo je akreditaciju za korištenje 1 milijarde 850 milijuna eura iz Europskog socijalnog fonda za period 2014. – 2020. za zapošljavanje, socijalnu uključenost, obrazovanje i dobro upravljanje. Ovime smo u proteklih 100 dana dokazali da znamo i možemo osigurati uspješno povlačenje europskih sredstava“ – izjavila je nakon sjednice Vlade dr. sc. Nada Šikić, ministrica rada i mirovinskoga sustava.

– Ovom akreditacijom spriječili smo i povrat sredstava u blagajnu Europske komisije u iznosu od 150 milijuna kuna predujma za potrebe zapošljavanja mladih. Do sada smo od tog iznosa potrošili nešto više od 78 milijuna kuna i zaposlili 3.800 mladih putem mjera Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u sklopu Inicijative za zapošljavanje mladih. Sve aktivnosti iz ove inicijative nastavljaju se i dalje intenzivno provoditi, kao i ostale mjere aktivne politike tržišta rada koje su neopravdano bile zapostavljane protekle četiri godine. U narednom razdoblju želimo prilagoditi mjere potrebama tržišta rada, a ne nezaposlene prilagođavati mjerama kao do sada, naglasila je Nada Šikić, ministrica rada i mirovinskoga sustava.

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.