25. veljače 2021

crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr

ORaH je peta stranka koja je podržala Bajsa za župana na predstojećim lokalnim izborima

Potpisan koalicijski sporazum između župana Damira Bajsa i županijske organizacije ORaH-a o zajedničkom nastupu na predstojećim lokalnim izborima

U maloj dvorani Hotela Central u Bjelovaru potpisan je 27. siječnja koalicijski sporazum između župana Damira Bajsa i županijske organizacije ORaH-a o zajedničkom nastupu na predstojećim lokalnim izborima.

Članica Nadzornog foruma ORaH-a Marina Balen istaknula je kako je ovo potpisivanje sporazuma zapravo svojevrsni nastavak suradnje koja je sa županom Bajsom ostvarena još 2014. godine.
– Napravljeni su pomaci u gospodarstvu, poljoprivredi, zdravstvu, turizmu i školstvu, i to ciljevi za koje se mi zalažemo. ORaH je trenutno konsolidirao svoje redove. Nedavno smo imali izbornu skupštinu na kojoj smo izabrali novog predsjednika, Mladena Novaka. Izabrane su i sve unutarstranačke strukture, u kojima i GO Bjelovar ima svoje predstavnike što je potvrda našeg rada u prethodnom razdoblju. I u Gradskom vijeću i na Županijskoj skupštini smo tražili odgovore koji su zanimali građane, davali prijedloge, i bili konstruktivna oporba. Iz tog razloga suradnju nastavljamo sa županom Damirom Bajsom. Smatramo da on može, hoće i da zna voditi Županiju, te da je napravio velike i pozitivne ukupne promjene u odnosu na prošlo razdoblje. Stoga ga podržavamo i na predstojećim lokalnim izborima, rekla je Marina Balen.

Župan Damir Bajs napomenuo je kako aktivno vrši razgovore s političkim opcijama koje imaju zajedničke interese i ciljeve po pitanju vođenja Županije.
– ORaH je sasvim sigurno stranka koja ima svoje mjesto na političkoj sceni u državi ali i u županiji. Potpisom ovog ugovora ORaH će po prvi puta nastupiti na županijskim izborima, a drago mi je što će to biti upravo u ovoj suradnji. U razgovorima koje smo imali promotrili smo što je napravljeno i razgovarali o onome što se planira. Županija je bila u iznimno lošoj situaciji, a sadašnji pokazatelji i u gospodarstvu, zdravstvu, školstvu, poljoprivredi i turizmu su pozitivni i pokazuju rast iznad prosjeka države. ORaH je stranka koja u svojom programu ima naglasak na ekologiji, a ja bih napomenuo kako je naša županija zelena županija jer smo među najzaštićenijim županijama u Hrvatskoj prema primijenjenim ekološkim standardima. U određenim segmentima želimo napraviti dodatan pomak po tom pitanju, a to je ne samo zaštita nego i promocija onoga što se iza toga skriva, rekao je župan Bajs.

Damir Bajs trenutno kao kandidat ima podršku pet političkih stranaka, ali očekuje još veću podršku i potpisivanje daljnjih sporazuma. Sa svojim suradnicima i podrškom u narednom razdoblju planira aktivnosti vezane uz izlazak na izbore, i zadobivanje povjerenja birača. To će omogućiti nastavak niza započetih projekata i planiranja novih projekata, a smatra kako će pritom podrška ORaH-a biti veoma važna.

Povezani članci

newsend_hgk