Crosst.hr

ORaH je peta stranka koja je podržala Bajsa za župana na predstojećim lokalnim izborima

2017 1 bajs orah 57

Potpisan koalicijski sporazum između župana Damira Bajsa i županijske organizacije ORaH-a o zajedničkom nastupu na predstojećim lokalnim izborima

U maloj dvorani Hotela Central u Bjelovaru potpisan je 27. siječnja koalicijski sporazum između župana Damira Bajsa i županijske organizacije ORaH-a o zajedničkom nastupu na predstojećim lokalnim izborima.

Članica Nadzornog foruma ORaH-a Marina Balen istaknula je kako je ovo potpisivanje sporazuma zapravo svojevrsni nastavak suradnje koja je sa županom Bajsom ostvarena još 2014. godine.
– Napravljeni su pomaci u gospodarstvu, poljoprivredi, zdravstvu, turizmu i školstvu, i to ciljevi za koje se mi zalažemo. ORaH je trenutno konsolidirao svoje redove. Nedavno smo imali izbornu skupštinu na kojoj smo izabrali novog predsjednika, Mladena Novaka. Izabrane su i sve unutarstranačke strukture, u kojima i GO Bjelovar ima svoje predstavnike što je potvrda našeg rada u prethodnom razdoblju. I u Gradskom vijeću i na Županijskoj skupštini smo tražili odgovore koji su zanimali građane, davali prijedloge, i bili konstruktivna oporba. Iz tog razloga suradnju nastavljamo sa županom Damirom Bajsom. Smatramo da on može, hoće i da zna voditi Županiju, te da je napravio velike i pozitivne ukupne promjene u odnosu na prošlo razdoblje. Stoga ga podržavamo i na predstojećim lokalnim izborima, rekla je Marina Balen.

Župan Damir Bajs napomenuo je kako aktivno vrši razgovore s političkim opcijama koje imaju zajedničke interese i ciljeve po pitanju vođenja Županije.
– ORaH je sasvim sigurno stranka koja ima svoje mjesto na političkoj sceni u državi ali i u županiji. Potpisom ovog ugovora ORaH će po prvi puta nastupiti na županijskim izborima, a drago mi je što će to biti upravo u ovoj suradnji. U razgovorima koje smo imali promotrili smo što je napravljeno i razgovarali o onome što se planira. Županija je bila u iznimno lošoj situaciji, a sadašnji pokazatelji i u gospodarstvu, zdravstvu, školstvu, poljoprivredi i turizmu su pozitivni i pokazuju rast iznad prosjeka države. ORaH je stranka koja u svojom programu ima naglasak na ekologiji, a ja bih napomenuo kako je naša županija zelena županija jer smo među najzaštićenijim županijama u Hrvatskoj prema primijenjenim ekološkim standardima. U određenim segmentima želimo napraviti dodatan pomak po tom pitanju, a to je ne samo zaštita nego i promocija onoga što se iza toga skriva, rekao je župan Bajs.

Damir Bajs trenutno kao kandidat ima podršku pet političkih stranaka, ali očekuje još veću podršku i potpisivanje daljnjih sporazuma. Sa svojim suradnicima i podrškom u narednom razdoblju planira aktivnosti vezane uz izlazak na izbore, i zadobivanje povjerenja birača. To će omogućiti nastavak niza započetih projekata i planiranja novih projekata, a smatra kako će pritom podrška ORaH-a biti veoma važna.

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.