20. listopada 2021

Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr

Oporbeni vijećnici Grubišnog Polja izrazili nezadovoljstvo zbog nebrige vladajućih za građane, a sebi isplaćuju velike naknade: predsjednik GV Grubišnog Polja prima mjesečnu naknadu od 4 tisuće kuna

2018 grubisno polje 5

U petak 21. rujna, u Grubišnom Polju održana tiskovna konferencija Kluba vijećnika Damir Bajs – nezavisna lista, lista grupe birača Sebastijan Svat i nezavisnih vijećnika Irene Cugovčan i Dalibora Jurine u Gradskom Vijeću Grada Grubišnoga Polja na temu prekida prošlotjedne sjednice Gradskog Vijeća i aktualne političke situacije u Gradu Grubišnom Polju.

Novinarima se prvo obratio vijećnik Dalibor Jurina osvrćući se na temu prošlotjedne sjednice Gradskog Vijeća Grada Grubišnoga Polja. Jurina je rekao da je on u ime Kluba oporbenih vijećnika upozorio predsjednika Gradskog Vijeća Grada Grubišnoga Polja na nezakonitost i ništetnost oko donošenja Odluke o izvršenju proračuna Grada Grubišnoga Polja za 2018. Godinu, jer za navedeni prijedlog je bila potrebna apsolutna većina svih vijećnika a to je u ovom slučaju 8 vijećnika koja nije postignuta jer je u tom trenutku za navedenu odluku glasalo 7 vijećnika a 6 je bilo protiv.

Navedene primjedbe predsjednik GV nije prihvatio te je 6 oporbenih vijećnika napustilo sjednicu i u tom trenutku je i srušen kvorum na istoj.

Nastavak svega je da je predsjednik GV GP Ivo Martinović sazvao nastavak sjednice sutradan za 9:00 sati o čemu je Jurina obavješten istog dana u 7:45 sati, a vijećnik Senastijan Svat u 7:39 sati te u slično vrijeme i ostali oporbeni vijećnici, što samo znači da se oporba htjela izbjeći na nastavku sjednice jer je rok od malo više od sat vremena možda poslovnički ispravan, ali praktički neprovediv i u krajnju ruku bezobrazan.

Još tužnije od svega toga je da je predsjednik Gradskog vijeća GP Ivo Martinović iskoristio odsutnost većine oporbenih vijećnika u nastavku sjednice, gdje je održao monolog o tome da se oporba bavi politikanstvom i bez veze troše gradski novac, a izabrani su da se bore i zastupaju interese grada i boljeg života u Gradu Grubišnom Polju, međutim stvarnost i istina su gotovo u cijelosti drugačiji pa krenimo redom:

 1. Vijećnici u Gradskom Vijeću Grada Grubišnog Polja primaju 270,00 naknade neto po sjednici na kojoj prisustvuju, dok predsjednik Vijeća prima mjesečni iznos od preko 4.000,00 kn neto, ne po sjednici već mjesečno;
 2. Predsjednik GV po gore navedenom ima naknadu veću nego 14 ostalih vijećnika zajedno;
 3. Predsjednik GV je jedan od najskupljih predsjednika u Republici Hrvatskoj i najskuplji u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, primjerice ima oko 20 puta veću naknadu od predsjednika GV Grada Bjelovara i to za funkciju koju bi trebao obnašati volonterski ili uz minimalnu naknadu jer bi to trebala biti časna funkcija, ali su Martinoviću prema svemu navedenom očito samo novci bitni.

Iz svega navedenog pitamo građane tko je ustvari politikant, oporbeni vijećnici ili gradska vlast na čelu s predsjednikom GV, gradonačelnikom koji to sve podržava kao i dogradonačelnicima, naglasio je Jurina.

Jurina je na kraju svog obraćanja najavio da će Klub vijećnika Damir Bajs – nezavisna lista, lista grupe birača Sebastijan Svat i nezavisnih vijećnika Irene Cugovčan i Dalibora Jurine ponovno uputiti prijedlog za smanjivanjem naknade predsjedniku GV te izrazio nadu da će to biti i prihvaćeno od vladajućih HDZ-a, HSU-a i SU-a, jer je naknada koju prima predsjednik GV veća od prosječne plaće u Grubišnom Polju što je i više nego jadno i bezobrazno, dok Grubišno Polje skoro svakim danom napuštaju cijele obitelju koje odlaze u inozemstvo ”trbuhom za kruhom”, dok se gradska vlast bahati i ne radi ono za što su zaduženi i više nego dobro plaćeni, a to je osigurati što bolji i kvalitetniji svakodnevni život građana Grubišnoga Polja.

 

U nastavku konferencije obratio se i Sebastijan Svat – predsjednik Kluba vijećnika Damir Bajs – nezavisna lista, lista grupe birača Sebastijan Svat i nezavisnih vijećnika Irene Cugovčan i Dalibora Jurine.

Svat je istaknuo kako se slaže sa svime što je rekao kolega Jurina i da to sve samo pokazuje jedan ”bahatluk” vladajućih na čelu sa gradonačelnikom, dogradonačelnicima i predsjednikom GV koji očito nije briga za građane, već samo i isključivo za svoje vlastite interese i interese uskog kruga ljudi što je nažalost tokom svih ovih godina rezultiralo ”egzodusom” stanovništva s područja Grada Grubišnoga Polja i sada imamo prazna sela, ali i samo naselje  Grubišno Polje je iz dana u dan sve praznije.

Potom je objasnio da su se danas našli na križanju naselja Donja i Gornja Rašenica kako bi upozorili na nemar gradskih vlasti prema tim naseljima, ali nažalost i ostalim naseljima na području Grada Grubišnoga Polja.

2018 grubisno polje 4

Naime, tiskovna konferencija je održana ispred nekadašnjeg parka na križanju tih dvaju naselja, ali danas nažalost ”džungle” u kojoj se legu štakori i zmije te ugrožavaju okolno stanovništvo.

Svat je također rekao, kako je više puta tijekom 2017. i 2018. godine kolegica Danijela Šoma upozoravala na problem obraslosti navedenog parka i osim obećanja kako će to biti riješeno nije napravljeno ništa i park je danas u takvom stanju da više sliči džungli nego parku.

Najskandaloznije od svega je to što je predsjednik GV Ivo Martinović, na njen ponovni upit o čišćenju navedenog parka, odgovorio da ako se njega pita da taj park NIKADA neće biti očišćen, te se Svat s pravom zapitao, jesu li građani Donje i Gornje Rašenice građani drugog, trećeg ili četvrtog reda i kome oni plaćaju poreze, prireze, komunalne naknade i slično. Također se pita iz kojih sredstava Grad Grubišno Polje isplaćuje bezobrazno visoku naknadu predsjedniku Gradskog vijeća Ivi Martinoviću, što još jednom pokazuje bahatost i bezobrazluk gradske vlasti, odnosno umjesto da se brinu o rješavanju problema građana, oni su svrha sami sebi.

2018 grubisno polje 2

Nadalje, Svat je napomenuo kako ne postoji samo problem parka u Donjoj Rašenici, već i niz drugih problema na području mjesnih odbora kao što je adaptacija društvenih domova u Treglavi i Donjoj Rašenici, gdje se svega par mjeseci nakon radova počela odljepljivati žbuka na pojedinim mjestima što do danas nije sanirano unatoč višekratnim upozorenjima oporbenih vijećnika.

– Ovdje je važno napomenuti kako je radove izvodila grubišnopoljcima dobro poznata tvrtka, koja obavlja veliku većinu građevinskih poslova za Grad Grubišno Polje. Problem je i odnos gradskih vlasti prema onim mjesnim odborima u kojima većinu nije dobila gradska vlast, a to je polovina mjesnih odbora, gdje se na sjednicama Vijeća MO ne pojavljuju vijećnici HDZ-a (u većini ne, u nekima se pojavljuju), a niti predstavnici gradske uprave niti gradskih vlasti iako su pravovremeno obaviješteni i pozvani na iste, što samo znači da ih za probleme građana u tim Mjesnim odborima a i preostaloj polovici MO-a uopće nije briga.

Na kraju je Svat istaknuo kako će se vijećnici iz Kluba vijećnika Damir Bajs – nezavisna lista, lista grupe birača Sebastijan Svat i nezavisnih vijećnika Irene Cugovčan i Dalibora Jurine i dalje kao i do sada boriti za interese građanki i građana Grada Grubišnoga Polja svim legalnim i zakonskim sredstvima te upozoravati na štetne odluke gradskih vlasti koje nije briga za probleme građana već očito samo za svoje vlastite interese.

 • 2018_grubisno_polje_1
 • 2018_grubisno_polje_2
 • 2018_grubisno_polje_3
 • 2018_grubisno_polje_6
 • 2018_grubisno_polje_7
 • 2018_grubisno_polje_8
 • 2018_grubisno_polje_9

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Uvjeti korištenja

Uvjeti korištenja
Portal www.bjelovar.info, obrt za medijske usluge, Gundulićeva 6, 43 000 Bjelovar, OIB: 06014229707 u nastavku donosi Uvjete korištenja koji se primjenjuju na sve sadržaje i usluge  portala www.bjelovar.info. Korištenjem bilo kojeg dijela ovog portala, smatra se da su korisnici upoznati s Uvjetima korištenja te prihvaćaju koristiti sadržaj isključivo na vlastitu odgovornost kao i za osobnu upotrebu. Vlasnik izdavač portala www.bjelovar.info zadržava pravo izmjene Uvjeta korištenja bez prethodne najave ili objave.
Autorska prava
Bjelovar.info zadržava autorska prava na sve sadržaje objavljene na portalu, u bilo kojem formatu (tekst, slika, video, zvuk, grafika i slično ). Bez pismene dozvole vlasnika tvrtke izdavača, strogo je zabranjeno kopirati, umnožavati ili na bilo koji način koristiti sadržaj portala.
Pravo na prenošenje
Mediji koji žele prenijeti vijesti objavljenu na portalu bjelovar.info, slobodni su to napraviti uz prethodnu najavu, uz obavezno navođenje linka na originalni izvor teksta, te smiju prenositi maksimalno dvije trećine teksta, dok ostatak mora biti povezan na originalni izvor na portalu.
Linkovi na ostale stranice
Zbog prirode sadržaja, portal bjelovar.info ponekad će prenositi i objavljivati linkove na vanjske stranice. Obzirom na prenošenje, ne smatramo se odgovornima za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem vanjskih poveznica, niti se smatramo odgovornim za sadržaj koji se nalazi na tim poveznicama.
Zaštita privatnosti
Portal bjelovar.info poštuje privatnost podataka svih svojih korisnika i posjetitelja. Podaci dobiveni registracijom korisnika prikupljaju se samo i isključivo radi poboljšanja usluge (newsletter i sl.) te se ni na koji drugi način neće koristiti. Podaci se neće dijeliti s trećim osobama, prodavati, davati na uvid ili sl.
Jedina situacija u kojoj će podaci biti dati na raspolaganje trećoj su one regulirane zakonom, odnosno u slučaju da bilo koja od institucija RH vlasti zatraži uvid u podatke, a radi provedbe zakona o zaštiti ugleda, privatnog i poslovnog vlasništva, te osoba.
Prava i obveze korisnika
Korisnicima, čitateljima i posjetiteljima bjelovar.info  portala strogo je zabranjeno:
•    Objavljivanje sadržaja koje krše postojeće hrvatske i međunarodne zakone. Sadržaja koji na bilo koji način šteti drugim osobama, tvrtkama, ugledu i percepciji.
•    Objavljivanje sadržaja koji je rasistički, šovinistički, štetan, uvredljiv, vulgaran i prijeteći.
•    Objavljivanje lažnih informacija koje mogu naštetiti drugim korisnicima.
•    Prikupljanje, čuvanje i objavljivanje podataka drugih korisnika portala
•    Lažno predstavljanje
•    Preuzimanje, korištenje i objavljivanje sadržaja zaštićenim autorskim pravima
•    Svjesno širenje malicioznih datoteka koje mogu naštetiti portalu ili njegovim korisnicima.
Registracija korisnika
Korisnici su obvezni registrirati se kako bi mogli ostavljati komentare ispod članaka na portalu. Slijedom Uvjeta korištenja, podaci dobiveni registracijom se čuvaju i neće se dostavljati trećim osobama.
Pravila komentiranja
Svaki ostavljen komentar na portalu bjelovar.info nije autorsko pravo tvrtke vlasnika izdavača te ista kao takva nije odgovorna zbog eventualnih posljedica koje komentari mogu izazvati. Komentari su samo i isključivo stav osobe koja ih piše, nikako stav tvrtke izdavača portala na kojemu su komentari ostavljeni.
Zadržavamo pravo brisanja svih komentara koji na bilo koji način krše domaće i/ili međunarodne zakone, dovode u pitanje ugled pojedinaca i tvrtki, lažno informiraju, vrijeđaju bilo koju osobu, po rasnoj, nacionalnoj, spolnoj, dobnoj ili statusnoj osnovi.
Brisanje komentara neće biti prethodno najavljeno niti naknadno pravdano.

Izjava o privatnosti

Ova pravila o privatnosti sastavljena su kako bi služila onima koji su zabrinuti kako se njihovi osobni podaci koriste na Internetu. Osobni podaci, kako su definirani temeljem Zakona o zaštiti osobnih podataka, su podaci koji se mogu koristiti samostalno ili s drugim podacima za identifikaciju, kontakt ili pronalaženje osobe, ili kako bi se identificiralo pojedinca. Molimo vas da pažljivo pročitate naša pravila o privatnosti kako biste jasno razumjeli kako ćemo prikupljati, koristiti, štititi ili na drugi način obrađivati vaše osobne podatke na našoj web stranici.

Koje osobne podatke skupljamo od posjetitelja našeg bloga, web stranice ili aplikacije?

Kada naručujete ili se registrirate na našoj stranici, prema potrebi, bit ćete zatraženi unijeti ime, e-mail adresu, poštansku adresu, telefonski broj, OIB ili druge podatke kako bismo vam olakšali korištenje usluga.

Kada prikupljamo podatke?

Prikupljamo podatke prilikom registracije, narudžbe, prijave na newsletter, ispunjavanja obrasca ili unosa podataka na našim stranicama.

Kako koristimo vaše podatke?

Vaše podatke koje prikupljamo prilikom registracije, narudžbe reklame, prijave na newsletter, ispune anketa, komentare, pregleda stranica koristimo u slijedeće svrhe:

 • za personalizaciju korisničkog iskustva, te kako bi omogućili dostaviti sadržaj i ponude za koje ste zainteresirani,
 • za unaprjeđenje naših stranica kako bi vam bolje služile,
 • kako biste nam omogućili da vam pružimo bolju uslugu prilikom odgovora na pitanja korisničkoj podršci
 • za administraciju natjecanja, promocija, anketa ili drugih značajki stranice,
 • za bržu obradu transakcija,
 • za slanje elektroničke pošte u vezi vaše narudžbe ili drugih proizvoda i usluga.

Kako štitimo podatke o posjetiteljima?

Naše web stranice su redovno nadzirane kako bi izbjegli sigurnosne propuste i poznate ranjivosti sustava kako bi vas posjet bio što sigurniji.

Redovno koristimo malware scanning i sukladni smo s PCI-DSS standardom.

Vaši osobni podaci čuvaju se iza osigurane mreže te su isključivo dostupni samo ograničenom broju osoba koje imaju posebna prava pristupa takvim sustavima, te su dužni čuvati informacije tajnima. Osim toga, sve osjetljive/kreditne informacije koje nam dostavljate su šifrirane pomoću Transport Layer Security (TLS) tehnologije.

Provodimo niz sigurnosnih mjera kada korisnik podnese nalog, podnosi ili pristupa svojim podacima radi održavanja sigurnosti vaših osobnih podataka. Sve transakcije obrađuju se kroz izdvojeni sigurni servis i nisu pohranjene ili obrađene na našim serverima.

Koristimo li “kolačiće”?

Da. Kolačići su male datoteke koje stranica ili njegov davatelj usluga prenosi na tvrdi disk vašeg računala putem web preglednika (ukoliko mu dopustite), a koji omogućuje sustavu stranice ili pružatelju usluga prepoznavanje vašeg ​​preglednika, te zadrže i zapamte određene informacije. Na primjer, mi koristimo kolačiće kako bi nam pomogli spremiti i obraditi proizvode u vašoj košarici. Oni se, također, koriste kako bi nam pomogli u razumijevanju vaših postavki temeljenih na prethodnoj ili trenutnoj aktivnosti na stranici, što nam omogućava pružanje vama boljih usluga. Kolačiće, također, koristimo za pomoć pri prikupljanju sveobuhvatnih podataka o prometu na stranici i interakciji, a sve kako bismo mogli ponuditi bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti.

Mi koristimo kolačiće za:

 • pomoć pri pohrani i obradi proizvoda u košarici,
 • razumijevanje i spremanje korisnikovih postavki u svrhu budućih posjeta,
 • prikupljanje sveobuhvatnih podataka o prometu i interakcijama na stranici kako bi ponudili bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti. Također možemo koristiti usluge pouzdane treće strane koji prate te podatke u naše potrebe.

Možete odabrati da vas vaše računalo upozori svaki put kada je kolačić poslan ili možete izabrati da isključite sve kolačiće. Možete to učiniti kroz postavke web preglednika (poput Internet Explorera). Svaki preglednik je malo drugačiji, pa pogledajte u izborniku “Pomoć” vašeg preglednika kako bi naučili ispravan način izmjene vaših kolačića.

Ako korisnik onemogući kolačiće u svom pregledniku:

 • ako onemogućite kolačiće, neke značajke bit će onemogućene. To će isključiti neke od značajki koje čine vaše korisničko iskustvo na našim stranica učinkovitije i neke od naših usluga neće raditi ispravno.

Objava prema trećim stranama

Ne prodajemo, trgujemo ili na drugi način prenosimo vanjskim stranama vaše osobne podatke.

Linkovi trećih strana

Povremeno, prema vlastitom nahođenju, možemo uključiti ili ponuditi proizvod ili uslugu treće strane na našim stranicama. Stranice trećih strana imaju odvojena i nezavisne pravila o privatnosti. Stoga nemamo odgovornost za sadržaj i aktivnosti na tim stranicama. Ipak, želimo zaštititi integritet naše stranice i dobrodošle su bilo kakve povratne informacije o tim stranicama.

Google

Zajedno s dobavljačima (trećom stranom), kao što je Google koristimo kolačiće te strane (kao što su Google Analytics kolačići) kako bi se sastaviti podatke o korisnikovoj interakciji s funkcijama usluga na našim web stranicama.

Pristajemo na sljedeće:

 • korisnici mogu posjetiti našu stranicu anonimno,
 • nakon što smo izradili pravila o privatnosti, dodat ćemo link na njih na našoj početnoj stranici ili na prvoj značajnoj stranici nakon ulaska na naše web stranice,
 • naš link na Izjavu o privatnosti uključuje riječ “privatnost” i može se lako naći na gore navedenoj stranici.

Korisnici će biti obaviješteni o svim promjenama politike privatnosti na našoj stranici u Izjavi o privatnosti. Korisnici mogu promijeniti svoje osobne podatke putem:

 • e-maila,
 • prijavom na vlastiti račun,
 • razgovora s nama ili slanjem upita.

Kako naša stranica obrađuje signale koji se ne smiju pratiti?

Poštujemo signale koji se ne smiju pratiti i ne pratimo, postavljamo kolačiće ili koristimo za oglašavanje kada je postavljen „Ne Prati“ (DNT) mehanizam preglednika.

Je li naše stranice dopuštaju praćenje ponašanja treće strane?

Važno je napomenuti da dopuštamo praćenje ponašanja treće strane.

Zaštita od SPAM-a

Zakon o zaštiti osobnih podataka i Zakon o elektroničkim komunikacijama su zakoni koji određuju pravila za komercijalnu e-poštu, uspostavljaju zahtjeve za komercijalne poruke, daje primatelju pravo da zaustavi primanje takvih e-mailova, i navode teške kazne za prekršaje. Mi prikupljamo vašu e-mail adresu radi:

 • slanja informacija, odgovora na upite, i/ ili bilo kakve zahtjeve ili pitanja,
 • procesa narudžbe i slanje informacija i ažuriranja koje se odnose na narudžbu,
 • možda ćemo vam slati dodatne informacije vezane uz vaš proizvod i /ili usluge,
 • promocije putem e-mail liste ili za buduće slanje e-maila našim korisnicima nakon sto je izvršena prvotna transakcija.

U skladu sa zakonskim propisima pristajemo na sljedeće:

 • nećemo koristiti lažne ili obmanjujuće teme ili e-mail adrese,
 • identificirati poruku kao oglas na neki prihvatljiv način,
 • uključiti fizičku adresu naših poslovnica ili sjedišta,
 • praćenje promotivnih usluga trećih strana putem e-maila u svrhu poštivanja ovih pravila, ukoliko iste budu korištene,
 • ispoštovati brzo zahtjeve za ne-uključivanje/odjavu,
 • dopustiti korisnicima odjavu pomoću linka na dnu svakog e-maila.

Ako se u bilo koje vrijeme želite odjaviti od primanja budućih e-mail-ova, slijedite upute na dnu svakog e-maila, a mi ćemo vas odmah ukloniti iz korespondencija.

Kontaktirajte nas

Ako postoje bilo kakva pitanja u vezi ove izjave o privatnosti možete nam se obratiti koristeći podatke u nastavku.

Bjelovar-info medij, obrt za medijske usluge
Gundulićeva 6
43 000 Bjelovar
Hrvatska
info@bjelovar.info

 

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.