Crosst.hr

Oporbeni vijećnici Grada Bjelovara: HDZ I HREBAK PREKRŠILI ZAKON – Odbili dati odgovore oko putnih naloga

2020 6 12 oporbeni vijecnici

Nakon pet dana od sjednice Gradskog vijeća Grada Bjelovara, oporbeni vijećnici poslali priopćenje u kojem ističu da je gradonačelnik Hrebak u suradnji s HDZ-om prekršio Zakon jer je odbio dati odgovore na Gradskom viječu oko putnih naloga Alena Kiđemeta.

Priopćenje donosimo u cijelosti.


U PREDIZBORNO VRIJEME HDZ I HREBAK PREKRŠILI ZAKON TE ODBILI DATI ODGOVORE NA GRADSKOM VIJEĆU OKO PUTNIH NALOGA ALENA KIĐEMETA

Pred nama su parlamentarni izbori i očito HDZ i HSLS u nikada čvršćoj koaliciji spremni su prekršiti Zakon, Statut i Poslovnik samo da u predizborno vrijeme ne bi odgovarali pred oporbenim vijećnicima, ali i javnosti o situaciji u gradskoj Športskoj zajednici te o sumnjivim putnim nalozima bivšeg tajnika Alena Kiđemeta.

Oporbeni vijećnici već su prije najavili da će tražiti uvrštenje izvanredne točke u redovitu sjednicu Gradskog vijeća, te su to i napravili predanim zahtjevom.

Sukladno Zakonu i Statutu zahtijevana točka mora se uvrstiti u dnevni red.

HDZ-ov predsjednik Gradskog vijeća Ante Topalović i HSLS-ov gradonačelnik Dario Hrebak to su glatko odbili i time prekršili Zakon uz izgovor kako nemaju materijale.

Međutim, to nije istina, jer je sam gradonačelnik rekao kako imaju:

 • Izvješće o financijskom poslovanju Športske zajednice Grada Bjelovara
 • Revizijski nalaz privatne revizijske kuće
 • Nalaz interne Revizije Grada Bjelovara
 • Putne naloge bivšeg tajnika Alena Kiđemeta

Ujedno grad koji se ponosi transparentnošću, kršenjem Zakona i Statuta govori da se tu radi o nečemu vrlo bitnom.

Prisjetimo se zbog čega smo zahtijevali uvrštenje točke u dnevni red i što smo htjeli razjasniti:

Kroz 40 naloga Športske zajednice Grada Bjelovara isplaćeno je preko 40 tisuća kuna sada već bivšem tajniku Športske zajednice Alenu Kiđemetu za putovanje po cijeloj Hrvatskoj da bi gledao bazenske komplekse u Rijeci, Puli, Zadru i Vukovaru, gledao umjetnu travu u Poreču i Zadru, a očito postoji mogućnost da se organizira ATP turnir u Bjelovaru, jer ga je bivši tajnik Kiđemet išao gledati u Umag. I još uvijek nije jasno zašto je napravio turneju po Hrvatskoj.

Predsjednik Športske zajednice Grada Bjelovara Željko Maletić (HDZ) je rekao da je Alen Kiđemet (HSLS) nekada putovao po nalogu Grada Bjelovara, a ponekad po nalogu Športske zajednice Grada Bjelovara.

Sam bivši tajnik Alen Kiđemet rekao je da je putovao po vlastitom nahođenju, ali u dogovoru ne sa Športskom zajednicom, nego u dogovoru s Gradom Bjelovarom radi dugoročnog razvoja sporta.

Tako oboje izričito upućuju samo na Grad Bjelovar, a Grad Bjelovar predstavlja gradonačelnik Dario Hrebak (HSLS). Gradonačelnik se konačno na Gradskom vijeću oglasio po tom pitanju rekavši da nikoga nije slao na putovanja, da nitko iz grada nema pojma o tome, ali bar je jasno rekao da se radi o aferi.

Mi moramo postaviti nova pitanja. Prvo je jasno, a to je da ne govore istinu ili Grad Bjelovar ili predsjednik i sada već bivši tajnik Športske zajednice.

Međutim, gradonačelnik Hrebak koji kaže da s tim nema ništa je rekao da je poslao svoju internu reviziju da provjeri samo ta putovanja, odnosno putne naloge od bivšeg tajnika Alena Kiđemeta, pa se postavlja pitanje zašto je poslao internu reviziju ako to nema nikakve veze s njim.

I gradonačelnik Hrebak nakon obavljene interne revizije je izričito rekao da su putni nalozi po mišljenju vlastite revizije, a i njega – vjerodostojni.

Nakon toga u Bjelovarskom listu izašlo je ne samo da nisu vjerodostojni, nego dokazi da putni nalozi su i protivni zakonu. Kako su tu činjenicu novinari mogli utvrditi, a čini se i svatko tko pročita putne naloge, a navodno stručna osoba koja se bavi samo time to ne može.

Ono što je propustila su putni nalozi u kojima je Alen Kiđemet očito koristio službeno vozilo, a isplaćena mu je naknada kao da je vozio osobno vozilo. Naime, bivši tajnik Kiđemet mijenjao je gume na službenom automobilu i to u Zagrebu, a isplatio si je naknadu kao da je išao s privatnim automobilom.  Pa moramo se i zapitati još jednu stvar. Zar zaista Športska zajednica mora slati na promjenu guma u Zagreb, jer mi u Bjelovaru nemamo vulkanizera?

Kako to stručna osoba interne revizije Grada Bjelovara nije mogla ustanoviti to je dobro pitanje. Ali ako znamo da se u reviziju ide isključivo po nalogu gradonačelnika Hrebaka onda je stvar jasnija. I tako su ti putni nalozi postali vjerodostojni, zakonski i ispravni, a nisu.

Je li to vezano uz činjenicu da je gradonačelnik Hrebak i predsjednik HSLS-a, a Alen Kiđemet član Nadzornog odbora HSLS-a i te je još k tome lagao da je išao po nalogu Grada Bjelovara to je svakako za provjeriti.

U Bjelovaru, 12 lipnja 2020.god

Gradski vijećnici:

Paun Željko

Horvatić Mirjana

Pavleković Željko

Oltra Botinčan Sabina

Nekvapil Nenad

Smešnjak Vedran

Višnjević Jasna

Posavec Davorin, nezavisni
Pročitajte još

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Uvjeti korištenja

Uvjeti korištenja

Portal www.bjelovar.info, obrt za medijske usluge, Gundulićeva 6, 43 000 Bjelovar, OIB: 06014229707 u nastavku donosi Uvjete korištenja koji se primjenjuju na sve sadržaje i usluge  portala www.bjelovar.info. Korištenjem bilo kojeg dijela ovog portala, smatra se da su korisnici upoznati s Uvjetima korištenja te prihvaćaju koristiti sadržaj isključivo na vlastitu odgovornost kao i za osobnu upotrebu. Vlasnik izdavač portala www.bjelovar.info zadržava pravo izmjene Uvjeta korištenja bez prethodne najave ili objave.

Autorska prava

Bjelovar.info zadržava autorska prava na sve sadržaje objavljene na portalu, u bilo kojem formatu (tekst, slika, video, zvuk, grafika i slično ). Bez pismene dozvole vlasnika tvrtke izdavača, strogo je zabranjeno kopirati, umnožavati ili na bilo koji način koristiti sadržaj portala.

Pravo na prenošenje

Mediji koji žele prenijeti vijesti objavljenu na portalu bjelovar.info, slobodni su to napraviti uz prethodnu najavu, uz obavezno navođenje linka na originalni izvor teksta, te smiju prenositi maksimalno dvije trećine teksta, dok ostatak mora biti povezan na originalni izvor na portalu.

Poveznice na ostale stranice

Zbog prirode sadržaja, portal bjelovar.info ponekad će prenositi i objavljivati poveznice na vanjske stranice. Obzirom na prenošenje, ne smatramo se odgovornima za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem vanjskih poveznica, niti se smatramo odgovornim za sadržaj koji se nalazi na tim poveznicama.

Zaštita privatnosti

Portal bjelovar.info poštuje privatnost podataka svih svojih korisnika i posjetitelja. Podaci dobiveni registracijom korisnika prikupljaju se samo i isključivo radi poboljšanja usluge (newsletter i sl.) te se ni na koji drugi način neće koristiti. Podaci se neće dijeliti s trećim osobama, prodavati, davati na uvid ili sl. Jedina situacija u kojoj će podaci biti dati na raspolaganje trećoj su one regulirane zakonom, odnosno u slučaju da bilo koja od institucija RH vlasti zatraži uvid u podatke, a radi provedbe zakona o zaštiti ugleda, privatnog i poslovnog vlasništva, te osoba.

Prava i obveze korisnika

Korisnicima, čitateljima i posjetiteljima bjelovar.info  portala strogo je zabranjeno:

 • Objavljivanje sadržaja koje krše postojeće hrvatske i međunarodne zakone. Sadržaja koji na bilo koji način šteti drugim osobama, tvrtkama, ugledu i percepciji
 • Objavljivanje sadržaja koji je rasistički, šovinistički, štetan, uvredljiv, vulgaran i prijeteći
 • Objavljivanje lažnih informacija koje mogu naštetiti drugim korisnicima
 • Prikupljanje, čuvanje i objavljivanje podataka drugih korisnika portala
 • Lažno predstavljanje
 • Preuzimanje, korištenje i objavljivanje sadržaja zaštićenim autorskim pravima
 • Svjesno širenje malicioznih datoteka koje mogu naštetiti portalu ili njegovim korisnicima

Registracija korisnika

Korisnici su obvezni registrirati se kako bi mogli ostavljati komentare ispod članaka na portalu. Slijedom Uvjeta korištenja, podaci dobiveni registracijom se čuvaju i neće se dostavljati trećim osobama.

Pravila komentiranja

Svaki ostavljen komentar na portalu bjelovar.info nije autorsko pravo tvrtke vlasnika izdavača te ista kao takva nije odgovorna zbog eventualnih posljedica koje komentari mogu izazvati. Komentari su samo i isključivo stav osobe koja ih piše, nikako stav tvrtke izdavača portala na kojemu su komentari ostavljeni. Zadržavamo pravo brisanja svih komentara koji na bilo koji način krše domaće i/ili međunarodne zakone, dovode u pitanje ugled pojedinaca i tvrtki, lažno informiraju, vrijeđaju bilo koju osobu, po rasnoj, nacionalnoj, spolnoj, dobnoj ili statusnoj osnovi.
Brisanje komentara neće biti prethodno najavljeno niti naknadno pravdano.

Izjava o privatnosti

Ova pravila o privatnosti sastavljena su kako bi služila onima koji su zabrinuti kako se njihovi osobni podaci koriste na Internetu. Osobni podaci, kako su definirani temeljem Zakona o zaštiti osobnih podataka, su podaci koji se mogu koristiti samostalno ili s drugim podacima za identifikaciju, kontakt ili pronalaženje osobe, ili kako bi se identificiralo pojedinca. Molimo vas da pažljivo pročitate naša pravila o privatnosti kako biste jasno razumjeli kako ćemo prikupljati, koristiti, štititi ili na drugi način obrađivati vaše osobne podatke na našoj web stranici.

Koje osobne podatke skupljamo od posjetitelja našeg bloga, web stranice ili aplikacije?

Kada naručujete ili se registrirate na našoj stranici, prema potrebi, bit ćete zatraženi unijeti ime, e-mail adresu, poštansku adresu, telefonski broj, OIB ili druge podatke kako bismo vam olakšali korištenje usluga.

Kada prikupljamo podatke?

Prikupljamo podatke prilikom registracije, narudžbe, prijave na newsletter, ispunjavanja obrasca ili unosa podataka na našim stranicama.

Kako koristimo vaše podatke?

Vaše podatke koje prikupljamo prilikom registracije, narudžbe reklame, prijave na newsletter, ispune anketa, komentare, pregleda stranica koristimo u slijedeće svrhe:

 • za personalizaciju korisničkog iskustva, te kako bi omogućili dostaviti sadržaj i ponude za koje ste zainteresirani,
 • za unaprjeđenje naših stranica kako bi vam bolje služile,
 • kako biste nam omogućili da vam pružimo bolju uslugu prilikom odgovora na pitanja korisničkoj podršci
 • za administraciju natjecanja, promocija, anketa ili drugih značajki stranice,
 • za bržu obradu transakcija,
 • za slanje elektroničke pošte u vezi vaše narudžbe ili drugih proizvoda i usluga.

Kako štitimo podatke o posjetiteljima?

Naše web stranice su redovno nadzirane kako bi izbjegli sigurnosne propuste i poznate ranjivosti sustava kako bi vas posjet bio što sigurniji.

Redovno koristimo malware scanning i sukladni smo s PCI-DSS standardom.

Vaši osobni podaci čuvaju se iza osigurane mreže te su isključivo dostupni samo ograničenom broju osoba koje imaju posebna prava pristupa takvim sustavima, te su dužni čuvati informacije tajnima. Osim toga, sve osjetljive/kreditne informacije koje nam dostavljate su šifrirane pomoću Transport Layer Security (TLS) tehnologije.

Provodimo niz sigurnosnih mjera kada korisnik podnese nalog, podnosi ili pristupa svojim podacima radi održavanja sigurnosti vaših osobnih podataka. Sve transakcije obrađuju se kroz izdvojeni sigurni servis i nisu pohranjene ili obrađene na našim serverima.

Koristimo li “kolačiće”?

Da. Kolačići su male datoteke koje stranica ili njegov davatelj usluga prenosi na tvrdi disk vašeg računala putem web preglednika (ukoliko mu dopustite), a koji omogućuje sustavu stranice ili pružatelju usluga prepoznavanje vašeg ​​preglednika, te zadrže i zapamte određene informacije. Na primjer, mi koristimo kolačiće kako bi nam pomogli spremiti i obraditi proizvode u vašoj košarici. Oni se, također, koriste kako bi nam pomogli u razumijevanju vaših postavki temeljenih na prethodnoj ili trenutnoj aktivnosti na stranici, što nam omogućava pružanje vama boljih usluga. Kolačiće, također, koristimo za pomoć pri prikupljanju sveobuhvatnih podataka o prometu na stranici i interakciji, a sve kako bismo mogli ponuditi bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti.

Mi koristimo kolačiće za:

 • pomoć pri pohrani i obradi proizvoda u košarici,
 • razumijevanje i spremanje korisnikovih postavki u svrhu budućih posjeta,
 • prikupljanje sveobuhvatnih podataka o prometu i interakcijama na stranici kako bi ponudili bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti. Također možemo koristiti usluge pouzdane treće strane koji prate te podatke u naše potrebe.

Možete odabrati da vas vaše računalo upozori svaki put kada je kolačić poslan ili možete izabrati da isključite sve kolačiće. Možete to učiniti kroz postavke web preglednika (poput Internet Explorera). Svaki preglednik je malo drugačiji, pa pogledajte u izborniku “Pomoć” vašeg preglednika kako bi naučili ispravan način izmjene vaših kolačića.

Ako korisnik onemogući kolačiće u svom pregledniku:

 • ako onemogućite kolačiće, neke značajke bit će onemogućene. To će isključiti neke od značajki koje čine vaše korisničko iskustvo na našim stranica učinkovitije i neke od naših usluga neće raditi ispravno.

Objava prema trećim stranama

Ne prodajemo, trgujemo ili na drugi način prenosimo vanjskim stranama vaše osobne podatke.

Poveznice trećih strana

Povremeno, prema vlastitom nahođenju, možemo uključiti ili ponuditi proizvod ili uslugu treće strane na našim stranicama. Stranice trećih strana imaju odvojena i nezavisne pravila o privatnosti. Stoga nemamo odgovornost za sadržaj i aktivnosti na tim stranicama. Ipak, želimo zaštititi integritet naše stranice i dobrodošle su bilo kakve povratne informacije o tim stranicama.

Google

Zajedno s dobavljačima (trećom stranom), kao što je Google koristimo kolačiće te strane (kao što su Google Analytics kolačići) kako bi se sastaviti podatke o korisnikovoj interakciji s funkcijama usluga na našim web stranicama.

Pristajemo na sljedeće:

 • korisnici mogu posjetiti našu stranicu anonimno,
 • nakon što smo izradili pravila o privatnosti, dodat ćemo link na njih na našoj početnoj stranici ili na prvoj značajnoj stranici nakon ulaska na naše web stranice,
 • naš link na Izjavu o privatnosti uključuje riječ “privatnost” i može se lako naći na gore navedenoj stranici.

Korisnici će biti obaviješteni o svim promjenama politike privatnosti na našoj stranici u Izjavi o privatnosti. Korisnici mogu promijeniti svoje osobne podatke putem:

 • e-maila,
 • prijavom na vlastiti račun,
 • razgovora s nama ili slanjem upita.

Kako naša stranica obrađuje signale koji se ne smiju pratiti?

Poštujemo signale koji se ne smiju pratiti i ne pratimo, postavljamo kolačiće ili koristimo za oglašavanje kada je postavljen „Ne Prati“ (DNT) mehanizam preglednika.

Je li naše stranice dopuštaju praćenje ponašanja treće strane?

Važno je napomenuti da dopuštamo praćenje ponašanja treće strane.

Zaštita od SPAM-a

Zakon o zaštiti osobnih podataka i Zakon o elektroničkim komunikacijama su zakoni koji određuju pravila za komercijalnu e-poštu, uspostavljaju zahtjeve za komercijalne poruke, daje primatelju pravo da zaustavi primanje takvih e-mailova, i navode teške kazne za prekršaje. Mi prikupljamo vašu e-mail adresu radi:

 • slanja informacija, odgovora na upite, i/ ili bilo kakve zahtjeve ili pitanja,
 • procesa narudžbe i slanje informacija i ažuriranja koje se odnose na narudžbu,
 • možda ćemo vam slati dodatne informacije vezane uz vaš proizvod i /ili usluge,
 • promocije putem e-mail liste ili za buduće slanje e-maila našim korisnicima nakon sto je izvršena prvotna transakcija.

U skladu sa zakonskim propisima pristajemo na sljedeće:

 • nećemo koristiti lažne ili obmanjujuće teme ili e-mail adrese,
 • identificirati poruku kao oglas na neki prihvatljiv način,
 • uključiti fizičku adresu naših poslovnica ili sjedišta,
 • praćenje promotivnih usluga trećih strana putem e-maila u svrhu poštivanja ovih pravila, ukoliko iste budu korištene,
 • ispoštovati brzo zahtjeve za ne-uključivanje/odjavu,
 • dopustiti korisnicima odjavu pomoću linka na dnu svakog e-maila.

Ako se u bilo koje vrijeme želite odjaviti od primanja budućih e-mail-ova, slijedite upute na dnu svakog e-maila, a mi ćemo vas odmah ukloniti iz korespondencija.

Kontaktirajte nas

Ako postoje bilo kakva pitanja u vezi ove izjave o privatnosti možete nam se obratiti koristeći podatke u nastavku.

Bjelovar-info medij, obrt za medijske usluge
Gundulićeva 6
43000 Bjelovar
Hrvatska
info@bjelovar.info

 

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.