Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr

Općina Veliki Grđevac obilježila svoj dan predstavljanjem projekata i otvaranjem novoasafaltirane prometnice u Poslovnoj zoni koju je otvorio ministar Predrag Štromar

2018 grdevac 221

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs sa suradnicima bio je u radnom posjetu Općini Veliki Grđevac, 22. svibnja 2018., a u sklopu obilježavanja njihovog Dana. Župan Bajs, potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar i direktor  Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Dubravko Ponoš u pratnji načelnika Marijana Dautanca posjetili su Osnovnu školu Mate Lovraka gdje ih je dočekala ravnateljica Marina Balen.

Svečani Dan Općine bio je povod za predstavljanje projekata koji su realizirani, ali i koji su trenutačno u realizaciji.

Kao i većina škola na području Bjelovarsko-bilogorske županije, tako se i Osnovna škola Mate Lovraka u Velikom Grđevcu te pripadajuće područne škole nalaze u projektima energetske obnove. Sama škola energetski je obnovljena 2014. godine, a prošle godine je obnovljeno i krovište školske zgrade.

2018 grdevac 119

Ravnateljica Balen je rekla kako trenutno postoje dva projekta energetske obnove od kojih se prvi odnosi na obnovu školsko-sportske dvorane vrijednom 2,8 milijuna kuna, te obnovi Područne škole Donja Kovačica projektu vrijednom 1,2 milijuna kuna. Riječ je o projektima koje Bjelovarsko-bilogorska županija kao osnivač škole sufinancira sa 40%. Ravnateljica je navela i kako će se realizacijom ovog projekta uštediti na energentima, ali i pružiti bolji uvjeti za odvijanje djelatnosti škole. Također se zahvalila svim sudionicima ovih projektnih aktivnosti –  Regionalnoj razvojnoj agenciji, Općini Veliki Grđevac i posebno Bjelovarsko-bilogorskoj županiji kao osnivaču, te predstavnicima Fonda i Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja.

2018 grdevac 128

Načelnik Općine Marijan Dautanac je dodao da se trenutačno obnavlja i područna škola u Pavlovcu, projekt vrijedan milijun kuna kao i potkrovlje Osnovne škole Mato Lovrak gdje će se održavati informatika te biti prostori knjižnice. U dogovoru s osnivačem BBŽ-om, uređenjem potkrovlja oslobodit će se prostor za proširenje postojećeg dječjeg vrtića.

2018 grdevac 134

Župan Bajs je ovom prilikom svim stanovnicima čestitao Dan Općine Veliki Grđevac, te naglasio kako ovi projekti najbolje pokazuju kako se radi o mjestu za življenje i da standard koji se ovdje pruža može i treba biti jednak standardu bilo gdje u Hrvatskoj. Naglasio je i kako je Osnovna škola Mate Lovraka jedna od tri škole na području BBŽ  koje su ušle u eksperimentalni program Ministarstva znanosti i obrazovanja “Škola  za život” koji će joj donijeti novi način rada, kako za učenike tako i za učitelje i nastavnike, pa se slobodno može reći kako će ta škola u pravom smislu riječi biti škola 21. stoljeća.

 

Podsjetimo, Bjelovarsko-bilogorska županija i njene obrazovne ustanove su na posljednji natječaj Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost prijavile 30-tak školskih zgrada u vrijednosti od preko 100 milijuna kuna.

2018 grdevac 138

Direktor Fonda Dubravko Ponoš je primijetio kako često dolazi u Bjelovarsko-bilogorsku županiju te da za to postoji nekoliko opravdanih razloga.

– Jedan od njih je taj što vi znate kako napisati projekt, što znate kako iskoristiti stručno-tehničku pomoć Fonda i što znate dobiti sredstva koja su predviđena iz EU fondova. Meni je izuzetno drago što ste vi toliko uspješni i nije nikakav problem što dolazite često u Fond jer je to naš posao i mi to vrlo rado radimo, a pogotovo kad vidimo rezultate na kraju dana koji su kod vas izuzetno kvalitetni. Vi ste jedna od najuspješnijih županija i po broju prijavljenih projekata, ali i ono što mi je draže reći, po povlačenju sredstava.

Direktor Fonda je dodao kako je cilj Fonda omogućiti informaciju o tome kada i pod kojim uvjetima izlaze određeni natječaji kako bi se svi mogli na vrijeme pripremiti. Također, nije im u cilju administrativno-birokratski odbiti zaprimljenu aplikaciju već im je cilj omogućiti da prijavitelji projekata dobiju sredstva jer će to doprinijeti uspješnosti države u povlačenju financijskih sredstava iz EU fondova. Naglasio je i kako mu je izuzetno drago  kad vidi da je mala sredina poput Velikog Grđevca izuzetno uspješna i što će djeca koja se školuju ovdje imati iste uvjete kao i djeca u centra Zagreba, te smatra da bi bilo krajnje nekorektno da bude drugačije.

2018 grdevac 143

Nakon direktora Fonda, svima okupljenima obratio se ministar Predrag Štromar koji je osim Dana Općine čestitao i na prijavi za projekt „Škola za život“, te činjenici da će od rujna Osnovna škola Mate Lovraka biti jedna od 72 škole u kojima će se provoditi taj program. Naglasio je kako će djeci bit jednostavnije i zanimljivije učiti temeljem ovog projekta.

– Svi se boje promjena, ali bez promjena nema boljeg i kvalitetnijeg života u našoj državi. Počinjemo s obrazovanjem koje je najbitnije. Mi kao Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja smo tu da stvorimo bolje uvjete za bivanje u školi. Sigurno je da više neće biti vrućina kroz proljeće i ljeto, te hladnoća kroz zimu u školi, kao i to da se više neće trošiti toliko energije koliko se trošilo do sada, dodao je ministar Štromar i rekao kako će ovim obnovama ostati više sredstava za ulaganje u standard obrazovanja, zdravstva i ostalog potrebnog za kvalitetan život građana, a ne za trošenje u energente.

2018 grdevac 216

Nakon obilježavanja Dana Općine u školi, uzvanici su se uputili u Poslovnu zonu u Velikom Grđevcu gdje je ministar Predrag Štromar zajedno sa županom Damirom Bajsom i direktorom Fonda za zaštitu okoliša Dubravkom Ponošom svečanim rezanjem vrpce otvorio novoasfaltiranu dionicu ceste Veliki Grđevac – Donja Kovačica.

Potom su obišli bazene u Velikom Grđevcu i prisustvovali svečanoj sjednici povodom obilježavanja Dana Općine Veliki Grđevac.

2018 grdevac 261

 


 

Pročitajte još

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Uvjeti korištenja

Uvjeti korištenja

Portal www.bjelovar.info, obrt za medijske usluge, Gundulićeva 6, 43 000 Bjelovar, OIB: 06014229707 u nastavku donosi Uvjete korištenja koji se primjenjuju na sve sadržaje i usluge  portala www.bjelovar.info. Korištenjem bilo kojeg dijela ovog portala, smatra se da su korisnici upoznati s Uvjetima korištenja te prihvaćaju koristiti sadržaj isključivo na vlastitu odgovornost kao i za osobnu upotrebu. Vlasnik izdavač portala www.bjelovar.info zadržava pravo izmjene Uvjeta korištenja bez prethodne najave ili objave.

Autorska prava

Bjelovar.info zadržava autorska prava na sve sadržaje objavljene na portalu, u bilo kojem formatu (tekst, slika, video, zvuk, grafika i slično ). Bez pismene dozvole vlasnika tvrtke izdavača, strogo je zabranjeno kopirati, umnožavati ili na bilo koji način koristiti sadržaj portala.

Pravo na prenošenje

Mediji koji žele prenijeti vijesti objavljenu na portalu bjelovar.info, slobodni su to napraviti uz prethodnu najavu, uz obavezno navođenje linka na originalni izvor teksta, te smiju prenositi maksimalno dvije trećine teksta, dok ostatak mora biti povezan na originalni izvor na portalu.

Poveznice na ostale stranice

Zbog prirode sadržaja, portal bjelovar.info ponekad će prenositi i objavljivati poveznice na vanjske stranice. Obzirom na prenošenje, ne smatramo se odgovornima za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem vanjskih poveznica, niti se smatramo odgovornim za sadržaj koji se nalazi na tim poveznicama.

Zaštita privatnosti

Portal bjelovar.info poštuje privatnost podataka svih svojih korisnika i posjetitelja. Podaci dobiveni registracijom korisnika prikupljaju se samo i isključivo radi poboljšanja usluge (newsletter i sl.) te se ni na koji drugi način neće koristiti. Podaci se neće dijeliti s trećim osobama, prodavati, davati na uvid ili sl. Jedina situacija u kojoj će podaci biti dati na raspolaganje trećoj su one regulirane zakonom, odnosno u slučaju da bilo koja od institucija RH vlasti zatraži uvid u podatke, a radi provedbe zakona o zaštiti ugleda, privatnog i poslovnog vlasništva, te osoba.

Prava i obveze korisnika

Korisnicima, čitateljima i posjetiteljima bjelovar.info  portala strogo je zabranjeno:

 • Objavljivanje sadržaja koje krše postojeće hrvatske i međunarodne zakone. Sadržaja koji na bilo koji način šteti drugim osobama, tvrtkama, ugledu i percepciji
 • Objavljivanje sadržaja koji je rasistički, šovinistički, štetan, uvredljiv, vulgaran i prijeteći
 • Objavljivanje lažnih informacija koje mogu naštetiti drugim korisnicima
 • Prikupljanje, čuvanje i objavljivanje podataka drugih korisnika portala
 • Lažno predstavljanje
 • Preuzimanje, korištenje i objavljivanje sadržaja zaštićenim autorskim pravima
 • Svjesno širenje malicioznih datoteka koje mogu naštetiti portalu ili njegovim korisnicima

Registracija korisnika

Korisnici su obvezni registrirati se kako bi mogli ostavljati komentare ispod članaka na portalu. Slijedom Uvjeta korištenja, podaci dobiveni registracijom se čuvaju i neće se dostavljati trećim osobama.

Pravila komentiranja

Svaki ostavljen komentar na portalu bjelovar.info nije autorsko pravo tvrtke vlasnika izdavača te ista kao takva nije odgovorna zbog eventualnih posljedica koje komentari mogu izazvati. Komentari su samo i isključivo stav osobe koja ih piše, nikako stav tvrtke izdavača portala na kojemu su komentari ostavljeni. Zadržavamo pravo brisanja svih komentara koji na bilo koji način krše domaće i/ili međunarodne zakone, dovode u pitanje ugled pojedinaca i tvrtki, lažno informiraju, vrijeđaju bilo koju osobu, po rasnoj, nacionalnoj, spolnoj, dobnoj ili statusnoj osnovi.
Brisanje komentara neće biti prethodno najavljeno niti naknadno pravdano.

Izjava o privatnosti

Ova pravila o privatnosti sastavljena su kako bi služila onima koji su zabrinuti kako se njihovi osobni podaci koriste na Internetu. Osobni podaci, kako su definirani temeljem Zakona o zaštiti osobnih podataka, su podaci koji se mogu koristiti samostalno ili s drugim podacima za identifikaciju, kontakt ili pronalaženje osobe, ili kako bi se identificiralo pojedinca. Molimo vas da pažljivo pročitate naša pravila o privatnosti kako biste jasno razumjeli kako ćemo prikupljati, koristiti, štititi ili na drugi način obrađivati vaše osobne podatke na našoj web stranici.

Koje osobne podatke skupljamo od posjetitelja našeg bloga, web stranice ili aplikacije?

Kada naručujete ili se registrirate na našoj stranici, prema potrebi, bit ćete zatraženi unijeti ime, e-mail adresu, poštansku adresu, telefonski broj, OIB ili druge podatke kako bismo vam olakšali korištenje usluga.

Kada prikupljamo podatke?

Prikupljamo podatke prilikom registracije, narudžbe, prijave na newsletter, ispunjavanja obrasca ili unosa podataka na našim stranicama.

Kako koristimo vaše podatke?

Vaše podatke koje prikupljamo prilikom registracije, narudžbe reklame, prijave na newsletter, ispune anketa, komentare, pregleda stranica koristimo u slijedeće svrhe:

 • za personalizaciju korisničkog iskustva, te kako bi omogućili dostaviti sadržaj i ponude za koje ste zainteresirani,
 • za unaprjeđenje naših stranica kako bi vam bolje služile,
 • kako biste nam omogućili da vam pružimo bolju uslugu prilikom odgovora na pitanja korisničkoj podršci
 • za administraciju natjecanja, promocija, anketa ili drugih značajki stranice,
 • za bržu obradu transakcija,
 • za slanje elektroničke pošte u vezi vaše narudžbe ili drugih proizvoda i usluga.

Kako štitimo podatke o posjetiteljima?

Naše web stranice su redovno nadzirane kako bi izbjegli sigurnosne propuste i poznate ranjivosti sustava kako bi vas posjet bio što sigurniji.

Redovno koristimo malware scanning i sukladni smo s PCI-DSS standardom.

Vaši osobni podaci čuvaju se iza osigurane mreže te su isključivo dostupni samo ograničenom broju osoba koje imaju posebna prava pristupa takvim sustavima, te su dužni čuvati informacije tajnima. Osim toga, sve osjetljive/kreditne informacije koje nam dostavljate su šifrirane pomoću Transport Layer Security (TLS) tehnologije.

Provodimo niz sigurnosnih mjera kada korisnik podnese nalog, podnosi ili pristupa svojim podacima radi održavanja sigurnosti vaših osobnih podataka. Sve transakcije obrađuju se kroz izdvojeni sigurni servis i nisu pohranjene ili obrađene na našim serverima.

Koristimo li “kolačiće”?

Da. Kolačići su male datoteke koje stranica ili njegov davatelj usluga prenosi na tvrdi disk vašeg računala putem web preglednika (ukoliko mu dopustite), a koji omogućuje sustavu stranice ili pružatelju usluga prepoznavanje vašeg ​​preglednika, te zadrže i zapamte određene informacije. Na primjer, mi koristimo kolačiće kako bi nam pomogli spremiti i obraditi proizvode u vašoj košarici. Oni se, također, koriste kako bi nam pomogli u razumijevanju vaših postavki temeljenih na prethodnoj ili trenutnoj aktivnosti na stranici, što nam omogućava pružanje vama boljih usluga. Kolačiće, također, koristimo za pomoć pri prikupljanju sveobuhvatnih podataka o prometu na stranici i interakciji, a sve kako bismo mogli ponuditi bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti.

Mi koristimo kolačiće za:

 • pomoć pri pohrani i obradi proizvoda u košarici,
 • razumijevanje i spremanje korisnikovih postavki u svrhu budućih posjeta,
 • prikupljanje sveobuhvatnih podataka o prometu i interakcijama na stranici kako bi ponudili bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti. Također možemo koristiti usluge pouzdane treće strane koji prate te podatke u naše potrebe.

Možete odabrati da vas vaše računalo upozori svaki put kada je kolačić poslan ili možete izabrati da isključite sve kolačiće. Možete to učiniti kroz postavke web preglednika (poput Internet Explorera). Svaki preglednik je malo drugačiji, pa pogledajte u izborniku “Pomoć” vašeg preglednika kako bi naučili ispravan način izmjene vaših kolačića.

Ako korisnik onemogući kolačiće u svom pregledniku:

 • ako onemogućite kolačiće, neke značajke bit će onemogućene. To će isključiti neke od značajki koje čine vaše korisničko iskustvo na našim stranica učinkovitije i neke od naših usluga neće raditi ispravno.

Objava prema trećim stranama

Ne prodajemo, trgujemo ili na drugi način prenosimo vanjskim stranama vaše osobne podatke.

Poveznice trećih strana

Povremeno, prema vlastitom nahođenju, možemo uključiti ili ponuditi proizvod ili uslugu treće strane na našim stranicama. Stranice trećih strana imaju odvojena i nezavisne pravila o privatnosti. Stoga nemamo odgovornost za sadržaj i aktivnosti na tim stranicama. Ipak, želimo zaštititi integritet naše stranice i dobrodošle su bilo kakve povratne informacije o tim stranicama.

Google

Zajedno s dobavljačima (trećom stranom), kao što je Google koristimo kolačiće te strane (kao što su Google Analytics kolačići) kako bi se sastaviti podatke o korisnikovoj interakciji s funkcijama usluga na našim web stranicama.

Pristajemo na sljedeće:

 • korisnici mogu posjetiti našu stranicu anonimno,
 • nakon što smo izradili pravila o privatnosti, dodat ćemo link na njih na našoj početnoj stranici ili na prvoj značajnoj stranici nakon ulaska na naše web stranice,
 • naš link na Izjavu o privatnosti uključuje riječ “privatnost” i može se lako naći na gore navedenoj stranici.

Korisnici će biti obaviješteni o svim promjenama politike privatnosti na našoj stranici u Izjavi o privatnosti. Korisnici mogu promijeniti svoje osobne podatke putem:

 • e-maila,
 • prijavom na vlastiti račun,
 • razgovora s nama ili slanjem upita.

Kako naša stranica obrađuje signale koji se ne smiju pratiti?

Poštujemo signale koji se ne smiju pratiti i ne pratimo, postavljamo kolačiće ili koristimo za oglašavanje kada je postavljen „Ne Prati“ (DNT) mehanizam preglednika.

Je li naše stranice dopuštaju praćenje ponašanja treće strane?

Važno je napomenuti da dopuštamo praćenje ponašanja treće strane.

Zaštita od SPAM-a

Zakon o zaštiti osobnih podataka i Zakon o elektroničkim komunikacijama su zakoni koji određuju pravila za komercijalnu e-poštu, uspostavljaju zahtjeve za komercijalne poruke, daje primatelju pravo da zaustavi primanje takvih e-mailova, i navode teške kazne za prekršaje. Mi prikupljamo vašu e-mail adresu radi:

 • slanja informacija, odgovora na upite, i/ ili bilo kakve zahtjeve ili pitanja,
 • procesa narudžbe i slanje informacija i ažuriranja koje se odnose na narudžbu,
 • možda ćemo vam slati dodatne informacije vezane uz vaš proizvod i /ili usluge,
 • promocije putem e-mail liste ili za buduće slanje e-maila našim korisnicima nakon sto je izvršena prvotna transakcija.

U skladu sa zakonskim propisima pristajemo na sljedeće:

 • nećemo koristiti lažne ili obmanjujuće teme ili e-mail adrese,
 • identificirati poruku kao oglas na neki prihvatljiv način,
 • uključiti fizičku adresu naših poslovnica ili sjedišta,
 • praćenje promotivnih usluga trećih strana putem e-maila u svrhu poštivanja ovih pravila, ukoliko iste budu korištene,
 • ispoštovati brzo zahtjeve za ne-uključivanje/odjavu,
 • dopustiti korisnicima odjavu pomoću linka na dnu svakog e-maila.

Ako se u bilo koje vrijeme želite odjaviti od primanja budućih e-mail-ova, slijedite upute na dnu svakog e-maila, a mi ćemo vas odmah ukloniti iz korespondencija.

Kontaktirajte nas

Ako postoje bilo kakva pitanja u vezi ove izjave o privatnosti možete nam se obratiti koristeći podatke u nastavku.

Bjelovar-info medij, obrt za medijske usluge
Gundulićeva 6
43000 Bjelovar
Hrvatska
info@bjelovar.info

 

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.