26. veljače 2021

crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr

Opća bolnica Bjelovar obilježila Svjetski dan bolesnika

Svjetski dan bolesnika obilježava se svake godine 11. veljače u mnogim zemljama, a cilj je skrenuti pozornost na bolesnike i njihove probleme

Svjetski Dan bolesnika obilježen je u subotu, 11. veljače u Općoj bolnici Bjelovar svetom misom u bolničkoj kapelici koju je predvodio Bjelovarsko-križevački biskup mons. dr. Vjekoslav Huzjak.

Nakon mise goste je u obilazak prostora anesteziologije, reanimatologije i intenzivne medicine poveo Ali Allouch, dr. med. specijalist opće kirurgije, ortopedije i traumatologije i ravnatelj Opće bolnice Bjelovar.

Obilježavanje Dana bolesnika ima za cilj ojačati svijest naroda o potrebi bolesnih. Tim je povodom ravnatelj Opće bolnice Bjelovar Ali Allouch zahvalio biskupu na predvođenju mise u bolničkoj kapelici.

Nakon obilaska prostora odjela u Općoj bolnici Bjelovar, ravnatelj je istaknuo da se trude kako bi bolnicu opremili svime što je potrebno bolesnicima.
– Naša želja je da jednog dana usluga bude na još višem nivou i da otvorimo hospicij. Najvažnije je da se pobrinemo za pacijente s akutnim stanjem. Naravno da tim pacijentima treba i dalje skrb, naglasio je ravnatelj i nastavio o situaciji vezanoj za liječnike u Općoj bolnici Bjelovar, istaknuvši da je situacija malo bolja, ali potrebe su puno veće.
– Lijepa vijest je veliki odaziv liječnika za specijalizaciju, točnije njih 19.

Ravnatelj je također spomenuo i novi aparat koji je stigao na odjel kirurgije, naglasivši da je u punoj funkciji.
– Moramo locirati što nam još treba, pa ćemo uz pomoć svih pokušati obnoviti opremu koja je neophodna jer svakim danom imamo sve više pacijenata. Od devetog mjeseca je popunjenost oko 80 do 83 posto.

Povezani članci

newsend_hgk