Crosst.hr

Održano natjecanje – Čitanje naglas uz posebnog gosta književnika Miru Gavrana

2016 11 mirogavran 210

Na natjecanju su sudjelovali mladi natjecatelji s područja cijele Bjelovarsko-bilogorske županije

U petak, 4. studenog u Bjelovarskom kazalištu održano je Županijsko natjecanje u čitanju naglas u sklopu mjeseca Hrvatske knjige koji se obilježava od 15. listopada do 15. studenog. Ovo natjecanje privuklo je svoju vjernu publiku koja je ne samo uživala u odabranim tekstovima, već je svojim ovacijama pridonijela i Stručnom povjerenstvu za odabir najboljeg čitatelja naglas.

Na natjecanju su sudjelovali mladi natjecatelji s područja cijele Bjelovarsko-bilogorske županije. Prije čitanja svoga djela, natjecatelji i natjecateljke predstavili su sebe i ono što najviše vole raditi, a to je čitanje knjiga, romana, domaćih i stranih pisaca za djecu i mlade.

Zadatak Stručnog povjerenstva bio je da zbraja, oduzima, dodaje i razmišlja tko će od natjecatelja osvojiti prva tri mjesta, i ono što je najvažnije kojih će dvoje natjecatelja predstavljati Bjelovarsko-bilogorsku županiju na nacionalnom natjecanju u čitanju naglas.

Natjecanju je prisustvovao i poznati književnik Miro Gavran koji se nakon natjecateljskog djela družio sa natjecateljima, ali i publikom. Riječ je o književniku i dobitniku nagrade “Mato Lovrak” za najbolji roman za djecu i mlade objavljen u 2015. godini “Ljeto za pamćenje”.
Tako je pred brojnim ljubiteljima čitanja, Miro Gavran predstavio i nagrađeni roman Ljeto za pamćenje, istaknuvši da je riječ o više generacijskom romanu, prožetim toplinom. Nakon predstavljanja romana, pisac je odgovarao na zanimljiva pitanja mladih natjecatelja koje je zanimalo kako je postao književnik, od kuda je nastala takva ideja i mnogo drugih sličnih pitanja koja se tiču samog književnika, ali i njegovih djela.

Autor: Branka Sobodić

1147544778668518.1073742637.

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.