Crosst.hr

Održano filmsko druženje na Bilogori i najavljen 11. DOKUart

2016 08 dokurat2016 71

Jedanaesto izdanje bjelovarskog festivala dokumentarnog filma održat će se od 8.-14.10.2016. Selektorica Rada Šešić odabrala je najbolje iz aktualne dokumentarne produkcije.

Udruga DOKUart organizirala je filmsko druženje pod vedrim nebom! U prirodnom ambijentu Bilogore na izletištu OPG Mihoci održana je projekcija DOKUart uspješnice i najavljen 11. DOKUart.

Prva projekcija održana je u Maglenči na izletištu OPG Mihoci, a DOKUart na Bilogori otvorio je Denis Hladiš.
-Ovo je velika stvar za nas jer od brojnih projekcija i lokacija dosad još nismo radili na otvorenom. Zahvalni smo stoga i na lijepom vremenu, te nadasve publici na dolasku jer bez njih ovo sve ne bi imalo smisla, dakako – rekao je Hladiš te zahvalio na dugogodišnjoj podršci u organizaciji Gradu Bjelovaru

Selektorica projekcija Rada Šešić rekla je kako se Udruga godinama trudi dovesti značajne filmove i zahvalila publici što to prepoznaje.
-Dokumentarni film ima značaj u svakom društvu da postavlja bitna pitanja, a ne da smo služi za zabavu. Poslije trebamo ponesti nešto kući u sebi o čemu ćemo i sami razmišljati ili razgovarati o tome sa svojom obitelji i prijateljima. Od deset filmova imamo pet hrvatskih premijera i mislim da je to za naš mali festival zbilja bitno – naglasila je Rada Šešić.

Udruga DOKUart također najavljuje nastavak redovitog programa FILMODROM-a nakon ljetne pauze od subote 3. rujna. Prvi prikazani dokumentarac bit će rumunjski film „Zlatni robot“ o boksačici Steluti Duti.
Kao najava 9. Malog DOKUarta koji će se održavati također od 8. do 14. listopada, vjerni sudionici Malog DOKUarta iz Udruge Hodači po žici iz Zagreba, za ovogodišnji festival dokumentaraca osnovnoškolaca snimili su zanimljivi spot kojim pokazuju kako dobro vladaju filmskim jezikom. Na natječaj je ove godine prijavljeno rekordnih 40 dokumentaraca osnovnoškolaca iz cijele Hrvatske.

ŠTO SVE MOŽETE GLEDATI

FILMODROM 3.9.2016.

Poštovana publiko.

Nakon ljetne pauze Filmodrom nastavlja sa svojim redovitim programom.

U subotu 3. rujna u 20 sati pogledajte zanimljivi dokumentarac o rumunjskoj boksačici Steluti Duti višestrukoj osvajačici Europskog i Svjetskog boksačkog kupa.
Dobro nam došli!

FILMODROM (Korzo, Frana Supila 11, I kat, iznad Caffe bara “KLUB”)

SUBOTA /3.9.2016./20h/ULAZ BESPLATAN/

ZLATNI ROBOT
dokumentarni, Rumunjska, 2015., 79 min.
redatelji: Mihai Dragolea, Radu Constantin Mocanu

9. Mali DOKUart – teaser

Naši vjerni sudionici Malog DOKUarta iz Udruge Hodači po žici iz Zagreba, za ovogodišnji festival dokumentaraca osnovnoškolaca snimili su zanimljivi spot kojim pokazuju kako dobro vladaju filmskim jezikom.

Ovo je lijepa najava 9. Malog DOKUarta koji će se održati od 8 . – 14.10. 2016. u Bjelovaru.

Na natječaj je ove godine prijavljeno rekordnih 40 dokumentaraca osnovnoškolaca iz cijele Hrvatske!

Više na stranicama http://dokuart.hr/

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.