Crosst.hr

Održana završna večer IPEW-a 2017., Međunarodnog festivala udaraljkaša u Bjelovaru

2017 1 duga treća vecer udaraljkaša2017 138

Publika nije skrivala oduševljenje u večernjim koncertima poznatih sastava i solista udaraljkaške glazbe s raznih kontinenata

Publika nije skrivala oduševljenje u večernjim koncertima poznatih sastava i solista udaraljkaške glazbe s raznih kontinenata

Pred velikim brojem zaljubljenika u udaraljkašku glazbu, u subotu, 21. siječnja, održana je završna večer 14. Međunarodnog udaraljkaškog tjedna u Bjelovaru. Revijalni Gala koncerta Međunarodnog udaraljkaškog tjedna održat će se večeras u Zagrebu, u 19, 30 sati na Muzičkoj akademiji.

I ovaj 14. po redu Međunarodni udaraljkaški tjedan oduševio je bjelovarsku publiku. Svi večernji koncerti profesionalnih i renomiranih izvođača pokazali su vrhunsku glazbu koja je doslovno opijala publiku izmamivši ovacije kojima su izvođače iznova i iznova pozivali natrag na pozornicu.

Na otvorenju udaraljkaškog tjedna nastupili su Filip Merčep i Nikola Sinković iz Hrvatske, Saverio Tasca i Daniel Sabatani iz Italije i biNgbang ansambl, čiji je gost bio solist Ludwig Albert, marimba iz Belgije i Marta Schwaiger, sopran iz Hrvatske.

U večernjim koncertima, u petak 20. siječnja, publika je uživala u nastupu vrhunskih izvođača iz Španjolske, Italije i Tajvana.

Na završnoj večeri, u subotu, 21.siječnja, nastupili su izvođači iz Francuske i Španjolske.

Tako je svjetska krema udaraljkaša pokazala što umije na radost bjelovarskih ljubitelja dobre glazbe. S obzirom na svjetsku kvalitetu izvođača koje bira profesor Igor Lešnik, umjetnički direktor ovog, u Hrvatskoj, a i šire jedinstvenog festivala, nema sumnje da će i ubuduće publika oduševljeno puniti dvoranu Doma kulture do posljednjeg mjesta, a Bjelovar i dalje biti prepoznat kao mjesto kulture i glazbe.

Kao i dosadašnjih godina, organizator Udaraljkaškog tjedna je bjelovarska Glazbena škola Vatroslav Lisinski, a Grad Bjelovar glavni pokrovitelj ove svjetske poznate glazbene manifestacije.

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.