Crosst.hr

Održana završna konferencija projekta – Pletenica života

2016 09 pletenica 13

Pletenica života, jedan je od najbitnijih projekata, ne samo financijski, iako je vrijedan 1.100.000,00 kuna, već ono što pruža, a to je skrb i briga za naše ljude, rekao je župan Damir Bajs na završnoj konferenciji projekta.

U Hotelu Central održana je završna konferencija projekta „Pletenica života“ i predstavljeni su ostvareni rezultati. Naime, riječ je o projektu kojeg provodi Bjelovarsko-bilogorska županija s partnerima Centar za pomoć i njegu u Općini Veliki Grđevac, Grad Grubišno Polje, Pomoć u kući starijim osobama Općine Veliko Trojstvo.

Cilj projekta je bio povećati mogućnost za zapošljavanje i samozapošljavanje nezaposlenih članova obitelji s ovisnim članom, koji je ostvaren otvaranjem dva dnevna boravka i jednog mobilnog. Provođenjem ovih aktivnosti osigurana je pomoć za ovisne članove dok su njihovi članovi obitelji na poslu ili potrazi za istim.
-Pletenica života, jedan je od najbitnijih projekata, ne samo financijski, iako je vrijedan 1.100.000,00 kuna, već ono što pruža, a to je skrb i briga za ljude našega kraja, rekao je župan Damir Bajs na završnoj konferenciji i nastavio da je putem projekta omogućeno zapošljavanje i samozapošljavanje nezaposlenih članova obitelji s ovisnim članom.

Župan je također rekao da osim navedenih mogućnosti, kroz projekt su otvorena dva dnevna boravka i jedan mobilni tim koji je u cjelosti opskrbljen.
-To pokazuje da je ovaj projekt omogućio jedan normalan standard svim korisnicima, posebno onima treće životne dobi. Važno je istaknuti da ovaj projekt ima još jedan bitan element, a vezan je za obrazovanje. Naime, kroz ovaj projekt je educirano 15 njegovatelja/ica, deset dadilja i pet osoba je pohađalo tečaj za razvoj poduzetništva. Prema tome, projekt kao takav je jedini u Hrvatskoj i jedina smo županija koja provodi taj projekt, istaknuo je župan i dodao da Županija provodi projekt, ali ne sama već u partnerskom odnosu s Centrom za pomoć i njegu u Općini Veliki Grđevac, Gradom Grubišno Polje i Općinom Veliki Trojstvo – Udrugom Pomoć u kući starijim osobama.

Načelnik Općine Veliko Trojstvo Ivan Kovačić i načelnik Općine Veliki Grđevac Marijan Dautanac naglasili su važnost ovog projekta, istaknuvši da je sve više starijih osoba i da su ovakvi projekti potrebni.
-Koliko je projekt značajan pokazuje i to da naši korisnici imaju stalnu podršku ne samo radnim danom, već nedjeljom i praznikom, rekli su načelnici općina.

S načelnicima općina složila se i pročelnica Stručne službe Gradskog vijeća Grada Grubišno Polje Marija Jungić koja je istaknula da Grad Grubišno Polje već deset godina ima Pomoć u kući starijim osobama. Ona se također zahvalila Županiji što je prepoznala Grad Grubišno Polje i uključila ga u projekt „Pletenica života“.

Projekt Pletenica života promijenio mi je život, rekla je Đurđica Olijan iz Velikog Trojstva, majka djeteta s posebnim potrebama i zaposlenica putem projekta – Pletenica života.
-Osjećam se korisno da mogu nekome pomoći i da vama netko može pomoći. Zaista mi je potrebna pomoć. Imam kćerku koja ima 23 godine i živimo u takvoj državi da nemam prava na ništa. Ovaj projekt mi je omogućio da zaradim, pomognem drugima, a i svojoj djevojčici. Najvažnije je to što sam u mogućnosti biti s njom svaki dan, kazala je Đurđica i još jedanput dodala da je ovaj projekt nešto najljepše što joj se dogodilo u životu.
– Vjerujte mi, najljepše je kad je vaše dijete koje vas treba uz vas!

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.