Crosst.hr

Održana završna konferencija projekta energetske obnove zgrade Opće bolnice Bjelovar i Stomatologije

2020 8 21 bbž 66

Bjelovarsko-bilogorska županija treća je županija u Hrvatskoj po povlačenju europskih sredstava s ugovorenim projektima u vrijednosti od 700 milijuna kuna. Jedan u nizu je i projekt energetske obnove zgrade Opće bolnice Bjelovar i Stomatologije za koji je u petak, 21. kolovoza održana završna konferencija kojoj je prisustvovao župan Damir Bajs sa suradnicima i državni tajnik Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Velimir Žunac.

Ukupan iznos projekta bio je 7 milijuna kuna, a financiranje je provedeno na način da je 4.190.421,25 kuna osigurano iz europskih sredstava putem Fonda za zaštitu okoliša i energetske učinkovitosti, 2.181.183,00 kuna je sufinanciranje Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, dok vlastita sredstva Bjelovarsko-bilogorske županije iznose 633.210,55 kuna.

Projekt energetske obnove zgrade bolnice u kojoj se nalaze Ginekologija, ambulante Opće medicine, Dispanzer za žene i popratni odjeli, kao i zgrada Stomatologije podrazumijevao je kompletnu energetsku obnovu, a radovi su se odnosili na izmjenu stolarije, postavljanje nove termo ovojnice/fasade i izmjenu krovišta.

Možemo reći da je ovo vrijedno ulaganje u zdravstvo naše županije, a radovi koji su se odnosili na izmjenu stolarije, postavljanje nove termo ovojnice te izmjenu krovišta doprinijeli su tome da zgrada bolnice i stomatologije izgleda kao nova, a  značajne su i uštede u potrošnji energije koje iznose oko 60 posto.

Također, važno je istaknuti i dodatne radove koji nisu bili obuhvaćeni projektom energetske obnove, a u koje, između ostalog, ulazi uređenje ulaza u zgradu bolnice te uređenje okoliša i rasvjeta koji će uslijediti.

2020 8 21 bbž 76

Tim povodom je na završnoj konferenciji projekta, ravnatelj Opće bolnice Bjelovar prim. Ali Allouch dr.med. istaknuo:

Zahvaljujem svima na velikoj podršci u realizaciji ovog projekta koji je uspješno i prije vremena završen. Na projektu energetske obnove zgrade Opće Bolnice Bjelovar radila je tvrtka Jukić-Dam koja je prošla na javnom natječaju i koja je radove završila prije zadanog roka, koji je bio deset mjeseci. Važno je naglasiti da su se radovi odvijali kontinuirano bez poremećaja funkcioniranja rada bolnice i bez pritužbi korisnika. Sada zgrada Opće bolnice Bjelovar izgleda kao nova. Ima novu termičku fasadu, novo krovište i novu stolariju, što će omogućiti smanjenje primarne energije za grijanje oko 45 posto i potrošnju toplinske energije za grijanje oko 69 posto. Zgrada će iz energetskog razreda D preći u energetski razred B, rekao je ravnatelj Ali Allouch te dodao da su obnovom zgrade Opće bolnice Bjelovar osigurali ugodniji i ljepši boravak korisnicima, te kvalitetnije uvjete rada djelatnicima.

2020 8 21 bbž 70

Energetskom obnovom zgrade Opće bolnice Bjelovar zadovoljna je i ravnateljica Doma zdravlja Bjelovarsko-bilogorske županije, Ljubica Čaić.

Zgrada Opće bolnice Bjelovar koju svi zovemo nova bolnica ponovno je zablistala novim izgledom. Nakon radova koji su izvedeni stručno, zgrada bolnica je dobila ljepši vanjski izgled, i što je najvažnije funkcionalnost, od uštede energije do ugodnijeg prostora za zdravstvene djelatnike i naše pacijente, kazala je ravnateljica Čaić, te se zahvalila svima koji su sudjelovali u provedbi projekta energetske obnove zgrade Opće bolnice Bjelovar.

2020 8 21 bbž 81

U ime Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, državni tajnik Velimir Žunac pozdravio je sve prisutne na završnoj konferenciji projekta energetske obnove zgrade Opće bolnice Bjelovar i Stomatologije.

Zadovoljstvo mi je vidjeti našu bolnicu u novom ruhu. To je sada prekrasan objekt, na korist svih građana ove županije, učinjeno je zaista puno, rekao je Žunac i dodao da je Bjelovarsko-bilogorskoj županiji do sada sufinancirano 87 projekata s vrijednošću oko 80 milijuna kuna.

2020 8 21 bbž 94

Završnoj konferenciji prisustvovao je i župan Damir Bajs koji je podsjetio da je Bjelovarsko-bilogorska županija prije 7 godina bila zadnja po povlačenju sredstava Europske unije.

Sada smo na trećem mjestu. Imamo s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost gotovo 50 projekata, od kojih je najveći dio vezan uz školstvo, a dio se odnosi i na zdravstvo. Mi smo iskoristili tu mogućnost koja nam je dana. Nakon što su obnovljene ispostave Doma Zdravlja BBŽ i ambulante opće medicine, sada smo krenuli korak dalje, prema gradnji nove zgrade Opće bolnice Bjelovar što je najvrjednija investicija u povijesti grada Bjelovara. Projekt energetske obnove Opće bolnice Bjelovar napravljen je u roku i s manje sredstava nego što je to bilo predviđeno. Bili smo ekonomični i brzi. Zahvaljujem svima koji su sudjelovali u ovom projektu, kazao je župan Damir Bajs.

I dok je energetska obnova zgrade Opće bolnice Bjelovar završena, ono što je u tijeku su radovi na izgradnji nove zgrade Opće bolnice Bjelovar tako da možemo govoriti o cjelovitoj obnovi zdravstva županije, a epidemija koronavirusa pokazala je koliko je važno da zdravstveni sistem ima standarde koje očekujemo.

Inače, od ukupno ugovorenih 700 milijuna kuna europskih projekata, Bjelovarsko­ bilogorska županija više od 350 milijuna kuna ulaže na području grada Bjelovara, a riječ je o projektima energetske obnove Doma za starije osobe Bjelovar, Centra kompetentnosti pri Medicinskoj školi Bjelovar i izgradnji Glazbene škole.
2020 8 21 bbž 95

Pročitajte još

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Uvjeti korištenja

Uvjeti korištenja

Portal www.bjelovar.info, obrt za medijske usluge, Gundulićeva 6, 43 000 Bjelovar, OIB: 06014229707 u nastavku donosi Uvjete korištenja koji se primjenjuju na sve sadržaje i usluge  portala www.bjelovar.info. Korištenjem bilo kojeg dijela ovog portala, smatra se da su korisnici upoznati s Uvjetima korištenja te prihvaćaju koristiti sadržaj isključivo na vlastitu odgovornost kao i za osobnu upotrebu. Vlasnik izdavač portala www.bjelovar.info zadržava pravo izmjene Uvjeta korištenja bez prethodne najave ili objave.

Autorska prava

Bjelovar.info zadržava autorska prava na sve sadržaje objavljene na portalu, u bilo kojem formatu (tekst, slika, video, zvuk, grafika i slično ). Bez pismene dozvole vlasnika tvrtke izdavača, strogo je zabranjeno kopirati, umnožavati ili na bilo koji način koristiti sadržaj portala.

Pravo na prenošenje

Mediji koji žele prenijeti vijesti objavljenu na portalu bjelovar.info, slobodni su to napraviti uz prethodnu najavu, uz obavezno navođenje linka na originalni izvor teksta, te smiju prenositi maksimalno dvije trećine teksta, dok ostatak mora biti povezan na originalni izvor na portalu.

Poveznice na ostale stranice

Zbog prirode sadržaja, portal bjelovar.info ponekad će prenositi i objavljivati poveznice na vanjske stranice. Obzirom na prenošenje, ne smatramo se odgovornima za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem vanjskih poveznica, niti se smatramo odgovornim za sadržaj koji se nalazi na tim poveznicama.

Zaštita privatnosti

Portal bjelovar.info poštuje privatnost podataka svih svojih korisnika i posjetitelja. Podaci dobiveni registracijom korisnika prikupljaju se samo i isključivo radi poboljšanja usluge (newsletter i sl.) te se ni na koji drugi način neće koristiti. Podaci se neće dijeliti s trećim osobama, prodavati, davati na uvid ili sl. Jedina situacija u kojoj će podaci biti dati na raspolaganje trećoj su one regulirane zakonom, odnosno u slučaju da bilo koja od institucija RH vlasti zatraži uvid u podatke, a radi provedbe zakona o zaštiti ugleda, privatnog i poslovnog vlasništva, te osoba.

Prava i obveze korisnika

Korisnicima, čitateljima i posjetiteljima bjelovar.info  portala strogo je zabranjeno:

 • Objavljivanje sadržaja koje krše postojeće hrvatske i međunarodne zakone. Sadržaja koji na bilo koji način šteti drugim osobama, tvrtkama, ugledu i percepciji
 • Objavljivanje sadržaja koji je rasistički, šovinistički, štetan, uvredljiv, vulgaran i prijeteći
 • Objavljivanje lažnih informacija koje mogu naštetiti drugim korisnicima
 • Prikupljanje, čuvanje i objavljivanje podataka drugih korisnika portala
 • Lažno predstavljanje
 • Preuzimanje, korištenje i objavljivanje sadržaja zaštićenim autorskim pravima
 • Svjesno širenje malicioznih datoteka koje mogu naštetiti portalu ili njegovim korisnicima

Registracija korisnika

Korisnici su obvezni registrirati se kako bi mogli ostavljati komentare ispod članaka na portalu. Slijedom Uvjeta korištenja, podaci dobiveni registracijom se čuvaju i neće se dostavljati trećim osobama.

Pravila komentiranja

Svaki ostavljen komentar na portalu bjelovar.info nije autorsko pravo tvrtke vlasnika izdavača te ista kao takva nije odgovorna zbog eventualnih posljedica koje komentari mogu izazvati. Komentari su samo i isključivo stav osobe koja ih piše, nikako stav tvrtke izdavača portala na kojemu su komentari ostavljeni. Zadržavamo pravo brisanja svih komentara koji na bilo koji način krše domaće i/ili međunarodne zakone, dovode u pitanje ugled pojedinaca i tvrtki, lažno informiraju, vrijeđaju bilo koju osobu, po rasnoj, nacionalnoj, spolnoj, dobnoj ili statusnoj osnovi.
Brisanje komentara neće biti prethodno najavljeno niti naknadno pravdano.

Izjava o privatnosti

Ova pravila o privatnosti sastavljena su kako bi služila onima koji su zabrinuti kako se njihovi osobni podaci koriste na Internetu. Osobni podaci, kako su definirani temeljem Zakona o zaštiti osobnih podataka, su podaci koji se mogu koristiti samostalno ili s drugim podacima za identifikaciju, kontakt ili pronalaženje osobe, ili kako bi se identificiralo pojedinca. Molimo vas da pažljivo pročitate naša pravila o privatnosti kako biste jasno razumjeli kako ćemo prikupljati, koristiti, štititi ili na drugi način obrađivati vaše osobne podatke na našoj web stranici.

Koje osobne podatke skupljamo od posjetitelja našeg bloga, web stranice ili aplikacije?

Kada naručujete ili se registrirate na našoj stranici, prema potrebi, bit ćete zatraženi unijeti ime, e-mail adresu, poštansku adresu, telefonski broj, OIB ili druge podatke kako bismo vam olakšali korištenje usluga.

Kada prikupljamo podatke?

Prikupljamo podatke prilikom registracije, narudžbe, prijave na newsletter, ispunjavanja obrasca ili unosa podataka na našim stranicama.

Kako koristimo vaše podatke?

Vaše podatke koje prikupljamo prilikom registracije, narudžbe reklame, prijave na newsletter, ispune anketa, komentare, pregleda stranica koristimo u slijedeće svrhe:

 • za personalizaciju korisničkog iskustva, te kako bi omogućili dostaviti sadržaj i ponude za koje ste zainteresirani,
 • za unaprjeđenje naših stranica kako bi vam bolje služile,
 • kako biste nam omogućili da vam pružimo bolju uslugu prilikom odgovora na pitanja korisničkoj podršci
 • za administraciju natjecanja, promocija, anketa ili drugih značajki stranice,
 • za bržu obradu transakcija,
 • za slanje elektroničke pošte u vezi vaše narudžbe ili drugih proizvoda i usluga.

Kako štitimo podatke o posjetiteljima?

Naše web stranice su redovno nadzirane kako bi izbjegli sigurnosne propuste i poznate ranjivosti sustava kako bi vas posjet bio što sigurniji.

Redovno koristimo malware scanning i sukladni smo s PCI-DSS standardom.

Vaši osobni podaci čuvaju se iza osigurane mreže te su isključivo dostupni samo ograničenom broju osoba koje imaju posebna prava pristupa takvim sustavima, te su dužni čuvati informacije tajnima. Osim toga, sve osjetljive/kreditne informacije koje nam dostavljate su šifrirane pomoću Transport Layer Security (TLS) tehnologije.

Provodimo niz sigurnosnih mjera kada korisnik podnese nalog, podnosi ili pristupa svojim podacima radi održavanja sigurnosti vaših osobnih podataka. Sve transakcije obrađuju se kroz izdvojeni sigurni servis i nisu pohranjene ili obrađene na našim serverima.

Koristimo li “kolačiće”?

Da. Kolačići su male datoteke koje stranica ili njegov davatelj usluga prenosi na tvrdi disk vašeg računala putem web preglednika (ukoliko mu dopustite), a koji omogućuje sustavu stranice ili pružatelju usluga prepoznavanje vašeg ​​preglednika, te zadrže i zapamte određene informacije. Na primjer, mi koristimo kolačiće kako bi nam pomogli spremiti i obraditi proizvode u vašoj košarici. Oni se, također, koriste kako bi nam pomogli u razumijevanju vaših postavki temeljenih na prethodnoj ili trenutnoj aktivnosti na stranici, što nam omogućava pružanje vama boljih usluga. Kolačiće, također, koristimo za pomoć pri prikupljanju sveobuhvatnih podataka o prometu na stranici i interakciji, a sve kako bismo mogli ponuditi bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti.

Mi koristimo kolačiće za:

 • pomoć pri pohrani i obradi proizvoda u košarici,
 • razumijevanje i spremanje korisnikovih postavki u svrhu budućih posjeta,
 • prikupljanje sveobuhvatnih podataka o prometu i interakcijama na stranici kako bi ponudili bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti. Također možemo koristiti usluge pouzdane treće strane koji prate te podatke u naše potrebe.

Možete odabrati da vas vaše računalo upozori svaki put kada je kolačić poslan ili možete izabrati da isključite sve kolačiće. Možete to učiniti kroz postavke web preglednika (poput Internet Explorera). Svaki preglednik je malo drugačiji, pa pogledajte u izborniku “Pomoć” vašeg preglednika kako bi naučili ispravan način izmjene vaših kolačića.

Ako korisnik onemogući kolačiće u svom pregledniku:

 • ako onemogućite kolačiće, neke značajke bit će onemogućene. To će isključiti neke od značajki koje čine vaše korisničko iskustvo na našim stranica učinkovitije i neke od naših usluga neće raditi ispravno.

Objava prema trećim stranama

Ne prodajemo, trgujemo ili na drugi način prenosimo vanjskim stranama vaše osobne podatke.

Poveznice trećih strana

Povremeno, prema vlastitom nahođenju, možemo uključiti ili ponuditi proizvod ili uslugu treće strane na našim stranicama. Stranice trećih strana imaju odvojena i nezavisne pravila o privatnosti. Stoga nemamo odgovornost za sadržaj i aktivnosti na tim stranicama. Ipak, želimo zaštititi integritet naše stranice i dobrodošle su bilo kakve povratne informacije o tim stranicama.

Google

Zajedno s dobavljačima (trećom stranom), kao što je Google koristimo kolačiće te strane (kao što su Google Analytics kolačići) kako bi se sastaviti podatke o korisnikovoj interakciji s funkcijama usluga na našim web stranicama.

Pristajemo na sljedeće:

 • korisnici mogu posjetiti našu stranicu anonimno,
 • nakon što smo izradili pravila o privatnosti, dodat ćemo link na njih na našoj početnoj stranici ili na prvoj značajnoj stranici nakon ulaska na naše web stranice,
 • naš link na Izjavu o privatnosti uključuje riječ “privatnost” i može se lako naći na gore navedenoj stranici.

Korisnici će biti obaviješteni o svim promjenama politike privatnosti na našoj stranici u Izjavi o privatnosti. Korisnici mogu promijeniti svoje osobne podatke putem:

 • e-maila,
 • prijavom na vlastiti račun,
 • razgovora s nama ili slanjem upita.

Kako naša stranica obrađuje signale koji se ne smiju pratiti?

Poštujemo signale koji se ne smiju pratiti i ne pratimo, postavljamo kolačiće ili koristimo za oglašavanje kada je postavljen „Ne Prati“ (DNT) mehanizam preglednika.

Je li naše stranice dopuštaju praćenje ponašanja treće strane?

Važno je napomenuti da dopuštamo praćenje ponašanja treće strane.

Zaštita od SPAM-a

Zakon o zaštiti osobnih podataka i Zakon o elektroničkim komunikacijama su zakoni koji određuju pravila za komercijalnu e-poštu, uspostavljaju zahtjeve za komercijalne poruke, daje primatelju pravo da zaustavi primanje takvih e-mailova, i navode teške kazne za prekršaje. Mi prikupljamo vašu e-mail adresu radi:

 • slanja informacija, odgovora na upite, i/ ili bilo kakve zahtjeve ili pitanja,
 • procesa narudžbe i slanje informacija i ažuriranja koje se odnose na narudžbu,
 • možda ćemo vam slati dodatne informacije vezane uz vaš proizvod i /ili usluge,
 • promocije putem e-mail liste ili za buduće slanje e-maila našim korisnicima nakon sto je izvršena prvotna transakcija.

U skladu sa zakonskim propisima pristajemo na sljedeće:

 • nećemo koristiti lažne ili obmanjujuće teme ili e-mail adrese,
 • identificirati poruku kao oglas na neki prihvatljiv način,
 • uključiti fizičku adresu naših poslovnica ili sjedišta,
 • praćenje promotivnih usluga trećih strana putem e-maila u svrhu poštivanja ovih pravila, ukoliko iste budu korištene,
 • ispoštovati brzo zahtjeve za ne-uključivanje/odjavu,
 • dopustiti korisnicima odjavu pomoću linka na dnu svakog e-maila.

Ako se u bilo koje vrijeme želite odjaviti od primanja budućih e-mail-ova, slijedite upute na dnu svakog e-maila, a mi ćemo vas odmah ukloniti iz korespondencija.

Kontaktirajte nas

Ako postoje bilo kakva pitanja u vezi ove izjave o privatnosti možete nam se obratiti koristeći podatke u nastavku.

Bjelovar-info medij, obrt za medijske usluge
Gundulićeva 6
43000 Bjelovar
Hrvatska
info@bjelovar.info

 

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.