Crosst.hr

Održana tradicionalna Večer folklora Češke OBEC u bjelovarskom Domu kulture

2016 10 cesi 1

Svome gradu za 260. obljetnicu posvetili Večer plesa i druženja

Jedna od dvije velike predstave koje u Bjelovaru redovito održava udruge Češke nacionalne manjine Češka OBEC Bjelovar svakako je tradicionalna večer folklora. Ove godine Večer folklora bila je posvećena 260. obljetnici Grada Bjelovara.

Tako su ovogodišnji nastup ovog društva svojim plesovima uveličali i gosti iz prijateljskih društava KUD Veliko Trojstvo i Plesna udruga ”Stari fijaker” iz Đakova. Naizmjence su se smjenjivali nastupi gostiju i domaćina, a dvorana Doma kulture bila je ispunjena do posljednjeg mjesta. Uz gradonačelnika i zamjenice na svečanosti Češkog društva došli su i predstavnici Bjelovarsko-bilogorske županije i mnogi drugi viđeni gosti.

Osim ovog velikog godišnjeg nastupa, Češka OBEC organizira i Večer nacionalnih manjina čija je veličina nadrasla Dom kulture i već se godinama održava u velikoj Školskoj – sportskoj dvorani na Poljani dr. Franje Tuđmana u Bjelovaru.

U svom sjedištu Češka OBEC Bjelovara tijekom cijele godine organizira brojna događanja, ali i nastupe i gostovanja širom Hrvatske, i u inozemstvu.

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.