Crosst.hr

Održana skupština Hrvatskih ratnih veterana

HDP 16977jpg

Skupština nacionalne udruge Hrvatski ratni veterani po prvi puta našla se u Bjelovaru prema novom Statutu udruge koji je prihvaćen u veljači, 2016. godine

BJELOVAR – Skupština nacionalne udruge Hrvatski ratni veterani po prvi puta našla se u Bjelovaru prema novom Statutu udruge koji je prihvaćen u veljači, 2016. godine. Delegati su zasjedali na redovnoj Skupštini u Bjelovaru 15. siječnja u prostoru Zajednice tehničke kulture Grada Bjelovara na samu obljetnicu Međunarodnog priznanja RH. Osim delegata i članova udruge, skupštini se u ime Bjelovarsko-bilogorske županije obratila Anita Nekić Pavičić, pročelnica županijskog odjela za financije. Čestitala je obljetnicu međunarodnog priznanja RH svima te zahvalila na pozivu na skupštinu.

Predsjednik udruge, Nenad Šantalab tom je prilikom posebno naglasio kako je na nama svima koji smo živjeli u vrijeme nastanka samostalne Hrvatske obaveza da za svoje unuke i praunuke ostavimo makar neku malu uspomenu sa spomenom toga vremena. To će prema riječima Šantalaba u budućnosti sigurno biti spomen od sentimentalnog ali i povijesnog značenja i podsjetnik na ova ponosna i burna vremena.

Skupština je protekla u radnoj atmosferi i raspravi u kojoj je najviše vremena posvećeno godišnjem planu rada i financijskoj projekciji očekivanih prihoda te izvješću Upravnog odbora o radu u posljednjih 11 mjeseci. Glede planova najviše se govorilo o daljnjim pomacima na polju psiho-socijalizacije branitelja i članova braniteljskih obitelji.

Veterani rata tim aktivnostima žele poticati i prezentirati stvaralaštvo i poduzetništvo svih koji su uključeni u rad Udruge bilo da se radi o bivšim ratnicima, njihovoj djeci ili članovima obitelji. Glavne aktivnosti udruge će i dalje očuvanje nacionalnog identiteta, kulturno-umjetničke i izložbene aktivnosti, poticanje kreativnosti, izvornosti i stvaralaštva te stvaranje pozitivne slike o Hrvatskoj u svijetu. Ciljevi projekata koje udruga planira provesti su razmjena iskustva i saznanja o problematici daljnjeg poboljšanja uvjeta života i rada, bolja informiranost o svim temama svakodnevnog života, a posebno temama bliskih braniteljskoj populaciji te realizacija projekta.

Hrvatski ratni veterani žele pridonijeti, odnosno pomoći svima onima koji svojim vlastitim rukama i aktivnostima javno promoviraju svoje hobi i druge djelatnosti, te povezivanju u zajedničkom rješavanju problema.

Socijalno i psihološko integriranje u društvenu zajednicu donosi korist upravo zajednicama u kojima se projekti provode jer su njihovi članovi direktni korisnici usluga koje se u ovim aktivnostima veterana rata nude.

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.