Crosst.hr

Održana 18. sjednica Gradskog vijeća Grada Bjelovara

2016 09 bjelovaraktualni 107

Osim aktualnog sata na sjednici su prihvaćene i sve Odluke od dodjele javnih priznanja Grada Bjelovara u 2016. godini, polugodišnjeg izvještaja o izvršenju Proračunu Grada Bjelovara za 2016. godinu te polugodišnjeg izvješća o radu Gradonačelnika Grada Bjelovara za razdoblje siječanj-lipanj 2016. godine.

Aktualni sat započeo je pitanjima koja su vijećnici postavili pismeno, a potom usmeno iznijeli pred Gradskim vijećem. U nevelikom broju pitanja, nadasve se istaknulo ono o novoj baznoj stanici u Trojstvenom Markovcu.

Naime, Nenad Nekvapil i Zdenka Henc su uputili pitanje vezano za postavljanje bazne stanice teleoperatera na koju su građani reagirali peticijom. Grad je peticiju proslijedio institucijama, pa se traži odgovor od Grada što se trenutno događa po tom pitanju. Henc je dodala prijedlog Gradskoj upravi da se odrede prijedlozi i parametri za postavljanje baznih stanica u odnosu na stambene objekte i institucije, kao što je to već uređeno u nekim gradovima. Pročelnik Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i uređenje prostora Ivica Markovinović objasnio je kako Gradovi u svojim prostornim planovima prihvaćaju odredbe analiza i odluke donesene na državnoj razini koje su zatim raspoređene na županije. Po pitanju konkretnog slučaja, upućen je dopis inspekciji o tome kako nije dobiven zahtjev za prijavu gradilišta.

Prijava građana proslijeđena je Županijskom Zavodu za prostorno planiranje koji je nadležan za postavljanje baznih stanica i određivanje radijskih krugova. Drugim riječima, procedura je pokrenuta, a rješenje se čeka unutar postojećih okvira nadležnih službi.

Nenad Nekvapil je također postavio i pitanje može li se urediti rad šaltera na Komunalcu i subotom, s obzirom na to da je moguće dobiti kaznu za parkiranje u subotu, ali ne može se istu platiti, a isto tako pojedincima je problem preko tjedna zbog posla platiti račune. Ivan Ivančić iz Komunalca odgovorio je kako je moguće to napraviti, ali prethodni takav rad trgovačkog društva pokazao je da ima manje koristi od toga nego od trenutnog načina rada. Ipak, pokušat će se nešto napraviti po tom pitanju unatoč komplikacijama i manjku zaposlenika.

Nedjeljko Kuštović napomenuo je kako je u Mjesnom odboru Petar Krešimir IV Vinkovačka cesta koja je dosta prometna i u jako lošem stanju i zanima ga je li moguće urediti navedenu cestu. Kuštović je također postavio pitanje ograđivanja Dječjeg vrtića koji se nalazi između Vinkovačke i Šarengradske ulice. Radi se o 12 metara ograde i traži da se posao dovrši do kraja zbog sigurnosti djece. Pročelnik Markovinović oglasio se odgovorom na oba pitanja rekavši prvo kako je uređenje Vinkovačke ulice već naručeno i da se čeka P.Z.C. da “uhvati vremena“, te da će se dovršiti i ograda Dječjeg vrtića.

Svoje pitanje Gradskom vijeću uputio je i Nenad Martinovski. Radi se o prostoru oko braniteljskih zgrada u ulici Kamila Kolbe na kojem zelenu površinu kose građani o svom trošku, pa je Martinovski u ime stanara prenio pitanje je li moguće košnju zelenih površina od Cvjetne ulice proširiti do tamo. Markovinović je rekao kako je dio livada u privatnom vlasništvu te da komunalni redari imaju problema s vremena na vrijeme vlasnike natjerati da pokose površine što im je dužnost. S druge strane, gradske, odnosno javne površine se kose predviđenom dinamikom. Drugo pak pitanje koje je Martinovski postavio vezano je za pristupne staze novouređenom paviljonu, koje su tijekom protekle kiše bile u potpunosti pod vodom. Zanima ga može li se to sanirati i složiti bolja odvodnja da se situacija ne ponavlja za vrijeme kišne sezone koja tek dolazi. Pročelnik Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i uređenje prostora na tu temu dodao je kako je u sklopu rekonstrukcije predviđena i ugradnja dodatnih slivnika koja će biti obavljena kad se dovrši postavljanje nove rasvjete.

Ivan Jurčević za kraj aktualnog sata ponovno je tražio postavljanje šire staze iza III. osnovne škole u dužini od oko 70 metara kako bi bilo lakše roditeljima koji dolaze po djecu. Također je dodao i prijedlog za parkiranje u dvorištu Gradske uprave za vrijeme sjednice Gradskog vijeća.

Zamjenica gradonačelnika Lidija Novosel rekla je kako je planirano uređenje ulice i samog prolaza nakon odrađivanja završnih komunalnih radova na ulici Ante Kovačića. Predviđeni početak uređenja je u narednoj godini.

Nakon aktualnog sata, gradskim vijećnicima predstavljene su osobe kojima će na Dan Grada Bjelovara biti uručena javna priznanja. Bez ikakvih komentara i pitanja ova Odluka je jednoglasno prihvaćena kao i polugodišnji izvještaj o izvršenju Proračunu Grada Bjelovara za 2016. godinu te polugodišnje izvješće o radu gradonačelnika Grada Bjelovara za razdoblje siječanj-lipanj 2016. godine.
Bjelovarski gradonačelnik Antun Korušec obrazložio je izvješće o radu gradonačelnika Grada Bjelovara za razdoblje siječanj-lipanj 2016.g.

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.