26. listopada 2021

Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr

Održana 15. humanitarna utrka -Trčanjem protiv raka

2016 09 ligaprotivraka 78

Tradicionalna humanitarna utrka koja je prerasla u veliki društveni događaj u znak sjećanja na mladog Kanađanina, koji je zbog raka ostao bez noge, ali je usprkos tome nastavio trčati kako bi prikupio novac za liječenje te opake bolesti.

U četvrtak 22. rujna na bjelovarskom Korzu održana je tradicionalna i 15. po redu humanitarna utrka „Trčanjem protiv raka“ u organizaciji Lige protiv raka Bjelovarsko-bilogorske županije.

I ovogodišnja humanitarna utrka imala je za cilj sakupiti sredstva kroz simboličnu prodaju majica od 20,00 kuna za nabavu medicinske opreme Općoj bolnici Bjelovar te za aktivnosti prevencije ranog otkrivanja zloćudnih bolesti.

U sklopu utrke i ove je godine sudjelovala Sportska akademija „Mali olimpijac“ u koju su uključena djeca predškolske i školske dobi s ciljem razvoja motorike i uvođenja djece u svijet sporta. Ovaj program humanosti uveličale su i bjelovarske mažoretkinje, a podršku utrci dali su i bjelovarski veterani u rukometu i naši argonauti.

Sve sudionike utrke, djecu, roditelje i brojne gledatelje pozdravio je bjelovarski gradonačelnik Antun Korušec sa zamjenicama Lidijom Novosel i Jasnom Višnjević.
-Hvala svima koji ste došli i koji sudjelujete u ovoj velikoj humanitarnoj manifestaciji za prevenciju malignih bolesti. Najvažnije je čuvati zdravlje, a sport i zdrava prehrana čine čuda. Nemojte to zaboraviti, rekao je gradonačelnik i dodao da je zadatak svih nas da ovakve manifestacije pomažemo financijski i logistički.
-Hvala Ligi protiv raka Bjelovarsko-bilogorske županije što organizira ove aktivnosti koje su prerasle jedan uski okvir i postale veliko društveno događanje koje je obogaćeno s nizom sadržaja. Ovdje koristim prigodu da pozdravim doktora Vladimira Halauka, specijalistu i epidemiologa koji je u mirovini, a koji svojim životom i pozivom svjedoči kako se kretanjem i raznim rekreacijama čuva zdravlje, a sve to mi danas ovdje promoviramo, naglasio je gradonačelnik Korušec i odbrojavanjem otvorio 15. humanitarnu utrku „Trčanjem protiv raka“.

Svi sudionici utrke, trčali su dva kruga oko gradskog parka, a nakon toga čekala ih je mala okrjepa bjelovarskih sponzora.

Sudionici utrke nosili su majice s natpisom “Trčanjem protiv raka”, a svi oni koji su uživali u humanitarnom programu, mogli su majice kupiti po simboličnoj cijeni od 20 kuna. Majice su kupili i gradonačelnik Antun Korušec te zamjenice Lidija Novosel i Jasna Višnjević.

I ovogodišnju akciju „Trčanjem protiv raka“ podržao je Grad Bjelovar i Bjelovarsko-bilogorska županija te mnogi drugi sponzori.

Koliko je prikupljeno sredstava, ne znamo, ali možemo pohvaliti Ligu protiv raka Bjelovarsko-bilogorske županije na odličnoj organizaciji koja je privukla veliki broj sudionika, posjetitelja, ali i znatiželjnika koji su ostali oduševljeni ovom lijepom i zdravom humanitarnom akcijom.

Podsjetimo – Trčanjem za zdravlje – trčanjem protiv raka – Terry Fox Run

Ova se utrka održava u znak sjećanja na Terrya Foxa, Kanađanina kojemu je zbog raka amputirana noga nakon čega je Terry krenuo trčati s protezom na amputiranoj nozi preko Kanade kako bi prikupio novac za oboljele od raka. Na toj utrci je i preminuo, a u znak sjećanja na njega i njegovu želju da pomogne oboljelima od raka ovakve simbolične utrke održavaju se na raznim mjestima u svijetu.

Slične objave