Crosst.hr

Održana 1. Bilogorska kestenijada na OPG-u Vila Bilogore kod Grubišnog Polja

2016 10 kestenijada2016 12

Ideja o Kestenijadi krenula je iz samog OPG Vila Bilogore uz potporu Turističke zajednice BBŽ

U subotu 15. listopada u Maloj Dapčevici kod Grubišnog Polja, na seoskom turističkom domaćinstvu i izletištu Vila Bilogore, održana je Prva Bilogorska kestenijada.

Ideja o Kestenijadi krenula je iz samog OPG Vila Bilogore uz potporu Turističke zajednice BBŽ.

Uz razna jela bazirana na kestenima, bilo kuhanim ili pečenim, organizirane su i kreativne radionice za najmlađe na temu kestena. Za mališane željne igre tu je bila okućnica Vile Bilogora opremljena igralištem s ručno izrađenim drvenim igračkama, koje je za svrhu manifestacije bilo uređeno u duhu jeseni i kestenja.

Dok su najmlađi posjetitelji učili o važnosti kestena ili uživali na igralištu, za odrasle je održano organizirano natjecanje u streličarstvu u suradnji sa Streličarskim klubom “Graničar” iz Grubišnog Polja.

Uz same domaćine iz Vile Bilogora, svoju ponudu eko-proizvoda na bazi meda i ostalih pčelinjih proizvoda predstavili su gosti iz Garešnice s OPG Balja. Za nepca ljubitelja slatkog svih uzrasta pobrinula se bjelovaraka trgovina slastica “Čarolija” sa svojim kreacijama domaćih kolača.

Da bi ” Bilogorska kestenijada” protekla u pravom duhu kao događaj za pamćenje domaćini su u suradnji s virovitičkim portalom za promicanje cikloturizma Nippy Adventures, organizirali biciklijadu pod nazivom ” Do Vile Bilogore na kestenijadu i srneći” u dužini od 18 km od Virovitice do izletišta Vila Bilogore.

U samom nazivu biciklijade bilo jasno da su domaćini, uz proizvode od kestena i slastice, ponudili i druge gastronomske delicije bilogorskog kraja za sve posjetitelje. Dok su se za glazbeni ugođaj pobrinuli gosti iz Bjelovara ” Tko pjeva zlo ne misli “.

Predstavnica pokrovitelja manifestacije, direktorica Turističke zajednice BBŽ Jasna Vaniček-Fila izrazila je zadovoljstvo uspjehom manifestacije.
-Vjerujem da je ovo početak tradicije, a posebno me veseli da su manifestaciju posjetili i gosti izvan županije. Uz domaćine, goste izlagače i suorganizatore iz drugih dijelova županije, kestenijada je bila događaj gdje je predstavljen cijeli Bilogorski kraj, rekla je sa zadovoljstvom Jasna Fila, direktorica TZ BBŽ.

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.