Crosst.hr

Održan tradicionalni Mimohod pobjednika – Barutana 91

2016 09 mimohod2016 62

Odana počast poginulim bjelovarskim braniteljima na spomen obilježju Barutana

Tradicionalni Mimohod pobjednika “Barutana 91” bio je i ove godine središnji događaj obilježavanja Dana Grada Bjelovara i Dana bjelovarskih branitelja.

Ovogodišnji Mimohod pokazao je svoju pravu veličinu koja se godinama očekivala. Osim predstavnika Grada Bjelovara, Bjelovarsko-bilogorske županije, bjelovarskih branitelja okupljenih u Koordinaciju udruga hrvatskih branitelja proisteklih iz Domovinskog rata, građana Bjelovara i bjelovarskih učenika, Mimohodu pobjednika prisustvovao je i general, pukovnik Mladen Markač.

Prije polaska povorke na Barutanu, general Mladen Markač se obratio svima nazočnima, istaknuvši da je Mimohod pobjednika povorka koja ima svoju važnost, kako bi zanovili svoja sjećanja, da ne zaboravimo i da liječimo svoje duše.

Nakon govora generala Markača, povorka je krenula na područje Barutane gdje su odali počast poginulim braniteljima polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomen obilježja, a nakon toga je održana koncelebrirana sveta misa.

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.