Crosst.hr

Održan tradicionalni Božićni Gala koncert u Bjelovaru

2016 12 bozicnigalakoncert2016 5211

Božićni Gala koncert izrastao u brend grada Bjelovara

Božićni Gala koncert izrastao u brend grada Bjelovara

U utorak navečer u Školsko sportskoj dvorani u Bjelovaru održan je 14. po redu Božićni Gala koncert, koji je ovu veliku sportsku dvoranu ispunio do posljednjeg mjesta. Gledatelji koncerta nisu bili samo iz Bjelovara, jer glas o kvaliteti ovog glazbenoga događaja već se uvelike proširio i na druge županije u Hrvatskoj. Moglo bi se reći da je ovaj koncert postao mjesto na kojem bi svatko važan trebao biti viđen, a snimala ga je Hrvatska televizija pa je u toliko sve bilo još pomnije uređeno i pripremljeno. Program je tekao glatko, uobičajeno, a dekoracija pozornice plijenila je istovremeno i jednostavnošću i glamurom ogromnog lustera koji je bio glavni ures događaja osim, dakako, pjevačkih zvijezda, predivnog Djevojačkoga zbora Brevis iz Osijeka, te Božićnog Gala orkestra u kojem sviraju poznati Bjelovarčani. Svi izvođači dobili su zasluženi pljesak od publike, a najviše se pljeskalo Alanu Bjelinskom, dirigentu koji već skoro deset godina zaredom upravlja Božićnim Gala orkestrom sastavljenom od iskusnih i sjajnih glazbenika koji se za ovaj koncert nalaze svake godine u Bjelovaru.

Osim domaćih tradicionalnih božićnih pjesama, izvedene su inačice s engleskog, francuskog govornog područja, a jedna je izvedba bila i u aranžmanu Stephanie Sounds, članici poznatog London Community Gospel Choir-a koji je jedan o najpoznatijih gospel ansambala u svijetu. Gošće iz Londona dobile su također veliki pljesak publike nakon svake izvedene pjesme, a nastupili su još Natali Dizdar, Renata Sabljak, Marko Tolja, Martin Šaban i Plesni klub Optimus.

Cijela priredba bila je dostojanstvena, zanimljiva i očigledno je da iz godine u godinu postaje sve bolja i sve organiziranija s obzirom na činjenicu da je riječ o Božićnom Gala koncertu drugačijem od svih ostalih, jer tu se božićne pjesme pjevaju u jazz, rock, gospel i drugim tonovima.

Božićni Gala koncert postao je zaštitni znak Grada Bjelovara sa sjajnim glazbenim izvedbama, svjetskih i domaćih izvođača.

Uz činjenicu da nas u siječnju čeka Međunarodni tjedan udaraljkaša, Bjelovar svake godine počinje i završava svoj društveni život glazbom i to na jedinstveni svoj način, pa nije čudo da iz Bjelovara dolaze mnoge glazbene zvijezde i izvođači u orkestrima diljem Hrvatske, ali i svijeta.

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.