Crosst.hr

Održan svečani domjenak u organizaciji BBŽ i župana Damira Bajsa

2016 12 zupanij svecanidomjenak 62

Povodom božićnih i novogodišnjih blagdana svim građankama i građanima naše županije, župan Bjelovarsko-bilogorske županije Damir Bajs zaželio je Sretan i blagoslovljen Božić i Sretnu Novu 2017. godinu.

Tijekom održavanja svečanog domjenka u organizaciji Bjelovarsko-bilogorske županije, župan Damir Bajs se ukratko osvrnuo na 2016. i trendove u gospodarstvu i razvoju Županije koji se očekuju za iduću godinu.

– Ova godina je bila dobra godina za sve nas u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. Ako bi izdvojili najvažniji dio, onda je to stanje gospodarstva, jer ovo je treća godina zaredom od 2014. s pozitivnim trendom kada govorimo o prihodima gospodarstva i dobiti. Kada govorimo o reinvestiranju od preko milijardu kuna u proizvodne pogone što je najviše u cijeloj Hrvatskoj, pokazuje da smo na dobrom putu. Naša Županija je prepoznata kao područje za dobro ulaganje, što je utjecalo i na trećinu manje nezaposlenih s obzirom na prije tri godine, što je najveći pad u cijeloj državi. Zajedno s tim, povećan je broj zaposlenih u gospodarstvu preko tisuću, povećane su plaće; a sve to je jedini ključ za budućnost za sve nas koji ovdje živimo. Sada smo korak ispred drugih i bolji smo od prosjeka Hrvatske, a na nama je da ostanemo na tom tragu i za iduću 2017. godinu. Tu bi također napomenuo projekt pruge prema Bjelovaru koja se gradi i od iduće godine bit ćemo povezani s metropolom na onaj način kako svi očekujemo. Poljoprivreda se također probudila, gdje smo po prijavama na natječaje ministarstva prvi ili drugi po prijavama odobrenja; tu je i 106 milijuna kuna iz sredstava Europske unije koja su uložena kod nas i to je pokazatelj da mi možemo biti jednako dobri ako ne i bolji od drugih. Naravno i dalje postoje problemi, jer ne možemo se izvući odmah od posljedica negativnih trendova od prije i trebat će barem malo vremena da uđemo među desetak razvijenih Županija u zemlji, ali put je dobar, naglasio je župan Damir Bajs.

Povodom božićnih i novogodišnjih blagdana svim građankama i građanima naše županije, župan Bjelovarsko-bilogorske županije Damir Bajs zaželio je Sretan i blagoslovljen Božić i Sretnu Novu 2017. godinu.

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.