Crosst.hr

Održan sastanak s bjelovarskim poduzetnicima na kojem se razgovaralo o mjerama Grada u 2019., zoni Korenovo, cesti Gudovac-Farkaševac i brzoj cesti

2018 grad poduzetniic2018 2

Grad Bjelovar redovito surađuje s bjelovarskim poduzetnicima kako bi zajednički unaprijedili gospodarstvo. U skladu s tim i ove su godine predstavnici Grada održali godišnji sastanak s poduzetnicima kako bi predstavili što je napravljeno na tom planu u ovoj godini te što se planira u sljedećoj. Sastanak je održan u utorak, 13. studenoga 2018., u Velikoj gradskoj vijećnici.

 – Kao i svake godine, tako smo i ove odlučili imati sastanak s bjelovarskim poduzetnicima. Poduzetnici su oni koji su ove godine uplaćivali sredstva u gradski proračun zajedno s našim građanima. Možemo reći da je ove godine bilo izuzetno dobro punjenje gradskog proračuna, za otprilike 20 % veće nego 2016. godine, rekao je bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak izrazivši  zadovoljstvo time što je velik broj bjelovarskih poduzetnika radio upravo za Grad Bjelovar.

2018 grad poduzetniic2018 3

– Naime, Grad Bjelovar je krajem 2017. i cijelu 2018. godinu  imao mnogo projekata koje su naši poduzetnici koristili, a upravo to dizanje gospodarske aktivnosti znači i puno bolje punjenje proračuna. Grad za iduću godinu sprema 127 milijuna kuna za projekte, za čiji velik dio se očekuje da će ostati upravo ovdje. Prema najavama, sukladno rastu proračuna, očekujemo dodatan rast proračuna i u 2019. godini, a što to u konačnici znači da naši građani mogu očekivati puno više projekata koji će biti ostvareni na području Grada. U prvih devet mjeseci je u komunalnoj infrastrukturi potrošeno isto koliko je bilo u 2017., a najava za 2019. godinu je novih 30% povećanja u komunalnoj infrastrukturi. Komunalna infrastruktura je uvijek ona problematična- ona koja nikako da krene. Međutim, možemo sada odgovorno tvrditi da je već pokrenuta. Danas želimo čuti ono što poduzetnici smatraju da je još problem u gradu, želimo to pokušati riješiti u idućih nekoliko mjeseci kako bismo bili spremni da u 2019 zajedničkim snagama povučemo maksimum, obrazložio je gradonačelnik.

Gradonačelnik se osvrnuo i na moguću opasnost na koju su nedavno upozorili bjelovarsko- bilogorski župan Damir Bajs i njegov varaždinski kolega Radimir Čaćić.

Podsjetimo, Vlada je sama sebi propisala limit, da smije za sve hrvatske jedinice lokalne samouprave, općine i gradove, ali i regionalne ukupno u tri godine dati podršku za domicilnu komponentu do 50 milijuna kuna.

– Nažalost, prvi put se dogodilo da ove godine nije bilo dovoljno sredstava. Događa se velika ekspanzija europskih projekata, kao što je grad Bjelovar s dna ljestvice došao na prva mjesta od hrvatskih gradova po uspješnosti, tako i drugi gradovi guraju. Stoga mi imamo jednu hiperinflaciju europskih projekata, a imamo sporu državnu administraciju koja ne može sve te projekte odraditi. Nama se događa da ćemo sada morati rebalansirati proračun za nekoliko desetaka milijuna kuna iz razloga što smo za neke projekte dobili odobrenja, međutim do potpisivanja ugovora nam je trebalo šest do osam mjeseci. U tih šest do osam mjeseci mi smo te projekte mogli izgraditi. Sad prebacujemo 30 do 40 milijuna kuna vrijednih projekata u sljedeći proračun iz razloga što nismo mogli na vrijeme raspisati javnu nabavu. Još jedna opasnost koja prijeti je ta da smo mi, gradovi županije, dobili kroz porez na dohodak milijardu i 300 milijuna kuna u ovoj godini. Sada postoji opasnost da se 300 milijuna kuna, kroz ovu poreznu reformu opet vrati nazad državi, istaknuo je gradonačelnik Hrebak i dodao su župani potpuno u pravu.

 

2018 grad poduzetniic2018 10

Igor Brajdić, zamjenik gradonačelnika zadovoljan je velikim odazivom poduzetnika te ističe kako je svrha ovog sastanka približiti se poduzetnicima i obrtnicima te uvažiti njihova mišljenja kako bi zajednički provodili ideje.

– Ove godine u proračunu grada predviđeno je 2,5 milijuna kuna potpora za poduzetnike i obrtnike – nije to velik novac, ali ja čak ni ne smatram da treba biti velik novac za potporu, ali on treba biti dobro raspoređen. Vidjeli smo na primjerima prošlogodišnjih mjera, gdje je koristilo rekordan broj poduzetnika i obrtnika, čak 120 njih. Poduzetnici su pohvalili mjere, koje smo i napravili u suradnji s njima i Hrvatskom gospodarskom komorom te Udruženjem obrtnika Bjelovar, istaknuo je Brajdić.

Brajdić je dodao je i kako je najkorištenija mjera rast broja zaposlenih, odnosno novo zapošljavanje i ulaganje u strojeve i opremu.

– Prošle godine, poduzetnici su konkretno u tu svrhu uložili 3,5 milijuna kuna na što je Grad Bjelovar u principu donirao milijun i pol. Ove godine je na raspolaganju 2,5 milijuna kuna. Što se pak 2019. godine tiče – novih potpora neće biti već će se zadržati na potporama iz 2018. godine, koje su se pokazale dostatnima i koje će se nastaviti provoditi.

 

2018 grad poduzetniic2018 28

Zamjenik gradonačelnika se osvrnuo i na nezadovoljstvo obrtnika koji se ne osjećaju dovoljno zastupljenima na gradskim manifestacijama:

– Zaista nastojimo što više da bjelovarski poduzetnici i obrtnici, ali i naša poljoprivredna gospodarstva budu zastupljeni na svim gradskim manifestacijama. Zaista se trudimo oko toga; bitan nam je svaki čovjek, svaki obrt, svaka tvrtka u Bjelovaru i nastojat ćemo tu suradnju još poboljšati.

 

2018 grad poduzetniic2018 19

Gabriela Patačko iz Udruženja obrtnika Bjelovar

– Problem kod obrtnika je nešto drugačiji nego što je to u poduzetništvu. Kod nas stvari ne stoje ovako sjajno. Trenutno u Bjelovaru ima 482 otvorena obrta za razliku od recimo 2000. godine, kada je to bilo 1164, što je smanjenje od 50,6 %. To se rapidno smanjilo u zadnjih deset godina. Trenutno u Bjelovaru u ovoj godini imamo otvorenih 47 obrta, a zatvorenih 36. Ipak se vidi mali pomak. Međutim prvu godinu kolege obrtnici ne plaćaju komorski doprinos pa nama to radi još dodatni pad u naplati i radu samog Udruženja i same Komore, pojasnila je Patačko.

Pedeset posto novih obrtnika čine mlade osobe, čiji je raspon od 18 do 30 godina, a dobrim djelom koriste poticajna sredstva samozapošljavanja.

Tako je Patačko naglasila kako obrtnici nikako nisu zadovoljni dosadašnjom suradnjom s Gradskom upravom, s načinom sufinanciranja rada i predstavljanja obrtništva na sajmovima i prezentiranja obrtnika. Smatraju da su sredstva s kojima raspolažu jednostavno premala.

– Ove godine smo od Grada, za predstavljanje svih obrtnika;  na sajmovima diljem Hrvatske, dobili iznos od 15 075 kuna. Za rad obrtnika kojih je trenutno 482 u Bjelovaru. Ja se nadam boljoj suradnji, drugačijem načinu sufinanciranja obrtništva – da konačno obrtnici u ovom gradu dobiju status koji zaslužuju. Problem kod obrtništva nije samo u ovom gradu – problem je na razini države, jer je stavljena stigma na obrtnička zanimanja. Sve manje djece se upisuje u obrtničke škole. Očekujemo bolju suradnju s Gradom, s Turističkom zajednicom, s kojom također nemamo suradnju već dugi niz godina. Bjelovarski obrtnici nisu zastupljeni u mjeri u kojoj to zaslužuju ni na jednom manifestaciji koja se održava u Gradu. Ta suradnja je prekinuta već dugi niz godina, mi čak nijedan službeni mail nismo dobili godinama od Turističke zajednice kojoj plaćamo članarinu, naglasila je Gabriela Patačko, predsjednica Udruženja obrtnika Bjelovar.

 

2018 grad poduzetniic2018 8

Zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić je odgovorio:

– Mi smo prošle godine u dogovoru s  prošlim predsjednikom Udruženja napravili program, gdje se išlo na poticanje više od strane Grada za poduzetnike i obrtnike, tako da je dodijeljeno najviše sredstava do sada; a u suradnji s Vama, ove godine možemo napraviti jedan potpuno drukčiji koncept, jedan model gdje će se poticati rad Udruženja. Što se tiče Turističke zajednice, mislim da dobro radi posao, natječaji su uvijek javno objavljeni i transparentni, pa pozivam obrtnike da se jave na njih.

Gradonačelnik Hrebak također je izrazio svoje viđenje situacije:

– Mi možemo spašavati ono što stvarno ima perspektivu, što treba spašavati. Kada sam vidio koja su to zanimanja, koja grad Bjelovar treba poticati, rekao sam da to nema smisla; užari, kovači. Moramo odrediti u kojem stoljeću živimo, napraviti jedan dobar plan zajedno s vama i onda odlučiti. Nije problem uložiti i 300 tisuća kuna u razvoj obrta, ali budimo otvoreni. Ja nikad ne bježim od istine da bih samo radio dobar PR. Zar mi doista trebamo s 300 tisuća kuna podupirati ona zanimanja koja će sigurno nestati? Ja sam za obrtništvo koje će stvarati, rasti, koje će danas-sutra možda imati neko poduzeće, ali idemo vidjeti koja su to zanimanja, a ne da financiramo zanimanja koja će za nekoliko godina izumrijeti. Uvjeren sam u to da će za tri godine doći nova kriza koja će biti jednako teška i bolna kao i kriza koja je iza nas, pa stoga se moramo pripremiti. Idemo napraviti sastanak gdje ćemo možda čak do kraja godine neke konkretne stvari po ovom pitanju napraviti. I dapače, nema razloga da ovu cifru ne podignemo, rekao je Hrebak.

Gradonačelnik Hrebak na sastanku se dotaknuo još jednog tekućeg problema, a problem je vezan za cestu Gudovac-Farkaševac i brzu cestu.

2018 grad poduzetniic2018 41

– Imam osjećaj da je ta cesta crna tema. Ne volim o njoj pričati, ali volim na njoj raditi. Mi cijelo vrijeme radimo. Naime, zamišljeno je sljedeće; da se Farkaševac ne pusti u promet dok ne napravimo korak do Bjelovara, a krak do Bjelovara je na tih 17 km. Na njemu treba biti 20 objekata, od kojih je dosad napravljen jedan objekt – samo onaj u Korenovu. S druge strane, imovinsko- pravni odnosi su praktički gotovi do Breze, koja usprkos tome mora čekati, dok se ne završi imovinsko- pravni od Gudovca do Korenova. Rekao sam da to nema smisla; idemo cestu raspodijeliti po 5 km da gradimo; da za ovaj dio za koji imamo sve rješeno raspišemo natječaj. Idemo je graditi jer će nam toliko manje trebati da sagradimo ovih ostalih 10 km. Jer ako ćemo čekati 15 km, može trajati do sedam godina. Istina je takva da, ako se potrudimo ta cesta može do Bjelovara doći za pet godina. I to u vrhunskim uvjetima. Sve drugo je laž. Rok za završetak ove ceste, Gudovac-Farkaševac je 26.12. Ta će cesta otprilike izgledati mrvicu lošije nego Bjelovar- Čazma, ali to je kratkoročno riješenje. Dugoročno ćemo imati Zagreb- Bjelovar, kratkoročno ćemo imati ovu dionicu do Farkaševca. Ne vidim što je loše u tome da dobijemo 30 milijuna kuna vrijedan projekt od Hrvatskih cesta, a da se paralelno bacimo na posao, da se ova priča brze ceste izgradi. Zato je zona Korenovo izuzetno bitna. Želim da unaprijed razmislimo što će se dogoditi za 4 i ili  5 godina, i da se tome prilagodimo. Moramo biti spremni i za nove stanove, za novo širenje Bjelovara. Grad Bjelovar je jedini grad u županiji u kojeg je više ljudi došlo nego što je iselilo, rekao je gradonačelnik na sastanku s bjelovarskim poduzetnicima.

 

 • 2018_grad_poduzetniic2018_2
 • 2018_grad_poduzetniic2018_3
 • 2018_grad_poduzetniic2018_4
 • 2018_grad_poduzetniic2018_5
 • 2018_grad_poduzetniic2018_8
 • 2018_grad_poduzetniic2018_10
 • 2018_grad_poduzetniic2018_19
 • 2018_grad_poduzetniic2018_20
 • 2018_grad_poduzetniic2018_23
 • 2018_grad_poduzetniic2018_24
 • 2018_grad_poduzetniic2018_25
 • 2018_grad_poduzetniic2018_26
 • 2018_grad_poduzetniic2018_28
 • 2018_grad_poduzetniic2018_35
 • 2018_grad_poduzetniic2018_41
 • 2018_grad_poduzetniic2018_44
 • 2018_grad_poduzetniic2018_47

 

 

Pročitajte još

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Uvjeti korištenja

Uvjeti korištenja

Portal www.bjelovar.info, obrt za medijske usluge, Gundulićeva 6, 43 000 Bjelovar, OIB: 06014229707 u nastavku donosi Uvjete korištenja koji se primjenjuju na sve sadržaje i usluge  portala www.bjelovar.info. Korištenjem bilo kojeg dijela ovog portala, smatra se da su korisnici upoznati s Uvjetima korištenja te prihvaćaju koristiti sadržaj isključivo na vlastitu odgovornost kao i za osobnu upotrebu. Vlasnik izdavač portala www.bjelovar.info zadržava pravo izmjene Uvjeta korištenja bez prethodne najave ili objave.

Autorska prava

Bjelovar.info zadržava autorska prava na sve sadržaje objavljene na portalu, u bilo kojem formatu (tekst, slika, video, zvuk, grafika i slično ). Bez pismene dozvole vlasnika tvrtke izdavača, strogo je zabranjeno kopirati, umnožavati ili na bilo koji način koristiti sadržaj portala.

Pravo na prenošenje

Mediji koji žele prenijeti vijesti objavljenu na portalu bjelovar.info, slobodni su to napraviti uz prethodnu najavu, uz obavezno navođenje linka na originalni izvor teksta, te smiju prenositi maksimalno dvije trećine teksta, dok ostatak mora biti povezan na originalni izvor na portalu.

Poveznice na ostale stranice

Zbog prirode sadržaja, portal bjelovar.info ponekad će prenositi i objavljivati poveznice na vanjske stranice. Obzirom na prenošenje, ne smatramo se odgovornima za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem vanjskih poveznica, niti se smatramo odgovornim za sadržaj koji se nalazi na tim poveznicama.

Zaštita privatnosti

Portal bjelovar.info poštuje privatnost podataka svih svojih korisnika i posjetitelja. Podaci dobiveni registracijom korisnika prikupljaju se samo i isključivo radi poboljšanja usluge (newsletter i sl.) te se ni na koji drugi način neće koristiti. Podaci se neće dijeliti s trećim osobama, prodavati, davati na uvid ili sl. Jedina situacija u kojoj će podaci biti dati na raspolaganje trećoj su one regulirane zakonom, odnosno u slučaju da bilo koja od institucija RH vlasti zatraži uvid u podatke, a radi provedbe zakona o zaštiti ugleda, privatnog i poslovnog vlasništva, te osoba.

Prava i obveze korisnika

Korisnicima, čitateljima i posjetiteljima bjelovar.info  portala strogo je zabranjeno:

 • Objavljivanje sadržaja koje krše postojeće hrvatske i međunarodne zakone. Sadržaja koji na bilo koji način šteti drugim osobama, tvrtkama, ugledu i percepciji
 • Objavljivanje sadržaja koji je rasistički, šovinistički, štetan, uvredljiv, vulgaran i prijeteći
 • Objavljivanje lažnih informacija koje mogu naštetiti drugim korisnicima
 • Prikupljanje, čuvanje i objavljivanje podataka drugih korisnika portala
 • Lažno predstavljanje
 • Preuzimanje, korištenje i objavljivanje sadržaja zaštićenim autorskim pravima
 • Svjesno širenje malicioznih datoteka koje mogu naštetiti portalu ili njegovim korisnicima

Registracija korisnika

Korisnici su obvezni registrirati se kako bi mogli ostavljati komentare ispod članaka na portalu. Slijedom Uvjeta korištenja, podaci dobiveni registracijom se čuvaju i neće se dostavljati trećim osobama.

Pravila komentiranja

Svaki ostavljen komentar na portalu bjelovar.info nije autorsko pravo tvrtke vlasnika izdavača te ista kao takva nije odgovorna zbog eventualnih posljedica koje komentari mogu izazvati. Komentari su samo i isključivo stav osobe koja ih piše, nikako stav tvrtke izdavača portala na kojemu su komentari ostavljeni. Zadržavamo pravo brisanja svih komentara koji na bilo koji način krše domaće i/ili međunarodne zakone, dovode u pitanje ugled pojedinaca i tvrtki, lažno informiraju, vrijeđaju bilo koju osobu, po rasnoj, nacionalnoj, spolnoj, dobnoj ili statusnoj osnovi.
Brisanje komentara neće biti prethodno najavljeno niti naknadno pravdano.

Izjava o privatnosti

Ova pravila o privatnosti sastavljena su kako bi služila onima koji su zabrinuti kako se njihovi osobni podaci koriste na Internetu. Osobni podaci, kako su definirani temeljem Zakona o zaštiti osobnih podataka, su podaci koji se mogu koristiti samostalno ili s drugim podacima za identifikaciju, kontakt ili pronalaženje osobe, ili kako bi se identificiralo pojedinca. Molimo vas da pažljivo pročitate naša pravila o privatnosti kako biste jasno razumjeli kako ćemo prikupljati, koristiti, štititi ili na drugi način obrađivati vaše osobne podatke na našoj web stranici.

Koje osobne podatke skupljamo od posjetitelja našeg bloga, web stranice ili aplikacije?

Kada naručujete ili se registrirate na našoj stranici, prema potrebi, bit ćete zatraženi unijeti ime, e-mail adresu, poštansku adresu, telefonski broj, OIB ili druge podatke kako bismo vam olakšali korištenje usluga.

Kada prikupljamo podatke?

Prikupljamo podatke prilikom registracije, narudžbe, prijave na newsletter, ispunjavanja obrasca ili unosa podataka na našim stranicama.

Kako koristimo vaše podatke?

Vaše podatke koje prikupljamo prilikom registracije, narudžbe reklame, prijave na newsletter, ispune anketa, komentare, pregleda stranica koristimo u slijedeće svrhe:

 • za personalizaciju korisničkog iskustva, te kako bi omogućili dostaviti sadržaj i ponude za koje ste zainteresirani,
 • za unaprjeđenje naših stranica kako bi vam bolje služile,
 • kako biste nam omogućili da vam pružimo bolju uslugu prilikom odgovora na pitanja korisničkoj podršci
 • za administraciju natjecanja, promocija, anketa ili drugih značajki stranice,
 • za bržu obradu transakcija,
 • za slanje elektroničke pošte u vezi vaše narudžbe ili drugih proizvoda i usluga.

Kako štitimo podatke o posjetiteljima?

Naše web stranice su redovno nadzirane kako bi izbjegli sigurnosne propuste i poznate ranjivosti sustava kako bi vas posjet bio što sigurniji.

Redovno koristimo malware scanning i sukladni smo s PCI-DSS standardom.

Vaši osobni podaci čuvaju se iza osigurane mreže te su isključivo dostupni samo ograničenom broju osoba koje imaju posebna prava pristupa takvim sustavima, te su dužni čuvati informacije tajnima. Osim toga, sve osjetljive/kreditne informacije koje nam dostavljate su šifrirane pomoću Transport Layer Security (TLS) tehnologije.

Provodimo niz sigurnosnih mjera kada korisnik podnese nalog, podnosi ili pristupa svojim podacima radi održavanja sigurnosti vaših osobnih podataka. Sve transakcije obrađuju se kroz izdvojeni sigurni servis i nisu pohranjene ili obrađene na našim serverima.

Koristimo li “kolačiće”?

Da. Kolačići su male datoteke koje stranica ili njegov davatelj usluga prenosi na tvrdi disk vašeg računala putem web preglednika (ukoliko mu dopustite), a koji omogućuje sustavu stranice ili pružatelju usluga prepoznavanje vašeg ​​preglednika, te zadrže i zapamte određene informacije. Na primjer, mi koristimo kolačiće kako bi nam pomogli spremiti i obraditi proizvode u vašoj košarici. Oni se, također, koriste kako bi nam pomogli u razumijevanju vaših postavki temeljenih na prethodnoj ili trenutnoj aktivnosti na stranici, što nam omogućava pružanje vama boljih usluga. Kolačiće, također, koristimo za pomoć pri prikupljanju sveobuhvatnih podataka o prometu na stranici i interakciji, a sve kako bismo mogli ponuditi bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti.

Mi koristimo kolačiće za:

 • pomoć pri pohrani i obradi proizvoda u košarici,
 • razumijevanje i spremanje korisnikovih postavki u svrhu budućih posjeta,
 • prikupljanje sveobuhvatnih podataka o prometu i interakcijama na stranici kako bi ponudili bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti. Također možemo koristiti usluge pouzdane treće strane koji prate te podatke u naše potrebe.

Možete odabrati da vas vaše računalo upozori svaki put kada je kolačić poslan ili možete izabrati da isključite sve kolačiće. Možete to učiniti kroz postavke web preglednika (poput Internet Explorera). Svaki preglednik je malo drugačiji, pa pogledajte u izborniku “Pomoć” vašeg preglednika kako bi naučili ispravan način izmjene vaših kolačića.

Ako korisnik onemogući kolačiće u svom pregledniku:

 • ako onemogućite kolačiće, neke značajke bit će onemogućene. To će isključiti neke od značajki koje čine vaše korisničko iskustvo na našim stranica učinkovitije i neke od naših usluga neće raditi ispravno.

Objava prema trećim stranama

Ne prodajemo, trgujemo ili na drugi način prenosimo vanjskim stranama vaše osobne podatke.

Poveznice trećih strana

Povremeno, prema vlastitom nahođenju, možemo uključiti ili ponuditi proizvod ili uslugu treće strane na našim stranicama. Stranice trećih strana imaju odvojena i nezavisne pravila o privatnosti. Stoga nemamo odgovornost za sadržaj i aktivnosti na tim stranicama. Ipak, želimo zaštititi integritet naše stranice i dobrodošle su bilo kakve povratne informacije o tim stranicama.

Google

Zajedno s dobavljačima (trećom stranom), kao što je Google koristimo kolačiće te strane (kao što su Google Analytics kolačići) kako bi se sastaviti podatke o korisnikovoj interakciji s funkcijama usluga na našim web stranicama.

Pristajemo na sljedeće:

 • korisnici mogu posjetiti našu stranicu anonimno,
 • nakon što smo izradili pravila o privatnosti, dodat ćemo link na njih na našoj početnoj stranici ili na prvoj značajnoj stranici nakon ulaska na naše web stranice,
 • naš link na Izjavu o privatnosti uključuje riječ “privatnost” i može se lako naći na gore navedenoj stranici.

Korisnici će biti obaviješteni o svim promjenama politike privatnosti na našoj stranici u Izjavi o privatnosti. Korisnici mogu promijeniti svoje osobne podatke putem:

 • e-maila,
 • prijavom na vlastiti račun,
 • razgovora s nama ili slanjem upita.

Kako naša stranica obrađuje signale koji se ne smiju pratiti?

Poštujemo signale koji se ne smiju pratiti i ne pratimo, postavljamo kolačiće ili koristimo za oglašavanje kada je postavljen „Ne Prati“ (DNT) mehanizam preglednika.

Je li naše stranice dopuštaju praćenje ponašanja treće strane?

Važno je napomenuti da dopuštamo praćenje ponašanja treće strane.

Zaštita od SPAM-a

Zakon o zaštiti osobnih podataka i Zakon o elektroničkim komunikacijama su zakoni koji određuju pravila za komercijalnu e-poštu, uspostavljaju zahtjeve za komercijalne poruke, daje primatelju pravo da zaustavi primanje takvih e-mailova, i navode teške kazne za prekršaje. Mi prikupljamo vašu e-mail adresu radi:

 • slanja informacija, odgovora na upite, i/ ili bilo kakve zahtjeve ili pitanja,
 • procesa narudžbe i slanje informacija i ažuriranja koje se odnose na narudžbu,
 • možda ćemo vam slati dodatne informacije vezane uz vaš proizvod i /ili usluge,
 • promocije putem e-mail liste ili za buduće slanje e-maila našim korisnicima nakon sto je izvršena prvotna transakcija.

U skladu sa zakonskim propisima pristajemo na sljedeće:

 • nećemo koristiti lažne ili obmanjujuće teme ili e-mail adrese,
 • identificirati poruku kao oglas na neki prihvatljiv način,
 • uključiti fizičku adresu naših poslovnica ili sjedišta,
 • praćenje promotivnih usluga trećih strana putem e-maila u svrhu poštivanja ovih pravila, ukoliko iste budu korištene,
 • ispoštovati brzo zahtjeve za ne-uključivanje/odjavu,
 • dopustiti korisnicima odjavu pomoću linka na dnu svakog e-maila.

Ako se u bilo koje vrijeme želite odjaviti od primanja budućih e-mail-ova, slijedite upute na dnu svakog e-maila, a mi ćemo vas odmah ukloniti iz korespondencija.

Kontaktirajte nas

Ako postoje bilo kakva pitanja u vezi ove izjave o privatnosti možete nam se obratiti koristeći podatke u nastavku.

Bjelovar-info medij, obrt za medijske usluge
Gundulićeva 6
43000 Bjelovar
Hrvatska
info@bjelovar.info

 

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.