03. prosinca 2021

Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr

Održan prvi Kongres zdravlja pod pokroviteljstvom Bjelovarsko-bilogorske županije

2021 09 12 bjelovar foto 72

U nedjelju 12. rujna Bjelovarsko – bilogorska županija bila je pokrovitelj događaja prvog Kongresa zdravlja pod nazivom “Zdravlje i ljepota – siguran put do uspjeha” koji je okupio eminentne stručnjake koji su održali nekoliko predavanja namijenjenim frizerima, kozmetičarima, pedikerima, nail – artistima i make – up stručnjacima. Teme predavanja bile su vezane uz cijepljenje, kozmetologiju, pojačanu higijenu prostora, antioksidanse iz ljekovitih mediteranskih biljaka, kao i epidemiološke mjere te pomoći Vlade Republike Hrvatske prema malom i srednjem poduzetništvu.    

2021 09 12 bjelovar foto 82
Prvi kongres zdravlja u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji

Na samom početku, sve prisutne je u ime organizatora tvrtke SHAPEIT j.d.o.o. pozdravila Jadranka Šepek i zaželjela dobrodošlicu na prvi Kongres zdravlja u Bjelovarsko – bilogorskoj županiji. Pokrovitelj i glavni sponzor događaja bila je Bjelovarsko – bilogorska županija i župan Marko Marušić koji je također prisustvovao kongresu.  

2021 09 12 bjelovar foto 98
Marko Marušić, župan Bjelovarsko-bilogorske županije na prvom Kongresu zdravlja “Zdravlje i ljepota – siguran put do uspjeha” 

Mislim da nas je ova epidemiološka situacija osvijestila koliko je važno brinuti o vlastitom zdravlju. Zdravlje se u ovom slučaju krasno implementiralo i u područje obrtništva. Vlada RH je osigurala kompletnu pomoć za očuvanje radnih mjesta u vrijeme pandemije, dok će Bjelovarsko – bilogorska županija učiniti sve da osigura ubrzan i kvalitetan razvoj domaćeg poduzetništva. Drago mi je sam danas iz prve ruke čuo s kojim problemima se naši obrtnici u današnje vrijeme najčešće susreću. Kao što sam već puno puta rekao, moja vrata su otvorena svima i stojim vam na raspolaganju, kazao je župan Marušić.  

Posebna gošća Kongresa zdravlja bila je prim. mr. Maja Grba – Bujević, doktorica medicine, saborska zastupnica i ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu. Govorila je o koronavirusu koji svakodnevno mijenja život kakav smo poznavali prije pandemije te o njegovom utjecaju na mnoge aspektne naših života.   

2021 09 12 bjelovar foto 123
prim. mr. Maja Grba – Bujević, saborska zastupnica i ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu

Danas nisam ovdje kako bih vas nagovorila na cijepljenje, već da razgovaramo o dilemama i stvarnim činjenicama. Cijepljenje je dobrovoljno, neobavezno, a tako će i ostati. S obzirom da je sve privremeno zastalo ili usporilo, ljudi su postali svjesniji sebe i pronalaze više vremena za brigu o sebi. Do sada je u svijetu koronu preboljelo 219 milijuna ljudi, preminulo ih je četiri i pol milijuna, a u Hrvatskoj imamo 8 349 umrlih osoba. Do sada smo u RH potrošili tri milijuna cjepiva, od čega se 4 732 sumnje odnose na ozbiljnije nuspojave što iznosi 0,1 posto na sva utrošena cjepiva. Po prvi puta u povijesti, ujedinili su se svi znanstvenici svijeta i zbog toga je vrlo brzo proizvedeno cjepivo. Zadnje cjepivo prije toga napravljeno je prije 15 do 20 godina. Niti jedna faza ispitivanja cjepiva nije preskočena. Sa druge strane, vidljivo je da dolazi do povećanog zanimanja za fizički izgled i potrebe za korištenjem raznih kozmetičkih usluga. Očito je da nam je pandemija na neki način “darovala vrijeme”, ali i dodatne brige, kako istodobno njegovati fizički izgled, a ne zaboraviti na zaštitu zdravlja te kako istodobno biti u blizini nekoga, a ne ugroziti ga svojom blizinom. Osim svih dosadašnjih mjera koje se provode za suzbijanje pandemije, ponovit ću da dosadašnje znanstvene spoznaje upućuju na cjepivo koje jedino i ima izgleda dovesti do stvarne promjene. Primjena cjepiva i povjerenje u struku udaljava od  neizvjesnosti, a približava završetku kriznog razdoblja, zaključila je prim. mr. Maja Grba – Bujević. 

Savjetnica ministra za dentalnu medicinu i predsjednica Nacionalnog povjerenstva za dentalnu medicinu Anka Jurišić – Kvesić detaljnije je govorila o kozmetologiji i načinu djelovanja koronavirusa, odnosno kako i na koji način davatelj usluge iz pojedine grane kozmetologije može osnažiti i zaštititi svoje zdravlje te pružiti sigurnost i zaštitu svojim korisnicima usluga, a da bude sve u skladu sa strukom i traženim propisima te mjerama koje su na snazi. 

2021 09 12 bjelovar foto 134
dr.sc. Anka Jurišić-Kvesić, savjetnica ministra za dentalnu medicinu i predsjednica Nacionalnog povjerenstva za dentalnu medicinu

Svi smo bili u lockdownu, razmišljali smo na koji način primite pacijente i klijente, kako zaštiti sebe i njih. Bilo je zaista puno pitanja, nedoumica, izazova. Mi već posljednje dvije godine imamo problema s ovim virusom, remeti nam svakodnevicu, mijenja stil života, donosi razna ograničenja. Dentalni stručnjaci su u cijeloj ovoj priči jako ugroženi jer ostvaruju direktni kontakt sa pacijentima, poručila je Jurišić – Kvesić. 

Jedna od tema bila je i način prepoznavanja oboljenja kod klijenata koji su korisnici usluga frizera, kozmetičara, pedikera, nail-artista, make – up stručnjaka. Također, u ovom dijelu govorilo se i o zaustavljanju širenje bolesti. 

2021 09 12 bjelovar foto 147
Branka Grabar – Tripalo, liječnica i profesorica dermatologije

Za vrijeme ove pandemije zaista je vrlo važno konstantno održavati higijenu prostora, alata i pribora s kojim se služite. Naravno, osim COVIDA 19 postoji i cijeli niz drugih bolesti za koje vrijedi isto. Ukoliko se posao obavlja nestručno, nedovoljno pedantno i s nedovoljno opreza, posljedice mogu biti vrlo zabrinjavajuće, poručila je Branka Grabar – Tripalo, liječnica i profesorica dermatologije na Obrtničkoj školi za osobne usluge. 

2021 09 16 kongres zdravlja 3
Ana Tolp, profesorica kemije

Ana Tolp, profesorica kemije na Obrtničkoj školi za osobne usluge održala je prezentaciju o pojačanoj higijeni prostora i pribora za rad uvjetovanu pojavom virusa COVID – 19 i  prevenciji profesionalnih oboljenja, dok je inženjerka agronomije, Dubravka Orlić – Bašlin govorila o antioksidansima iz ljekovitih mediteranskih biljaka, njihovom značaju u njezi kože i prevenciji zdravlja. 

2021 09 16 kongres zdravlja 1
Dubravka Orlić – Bašlin, inženjerka agronomije

Imamo vlastitu plantažu ljekovitih biljaka i destileriju u kojoj radimo eterična ulja i hidrolate. Onime čime se posljednjih godina intenzivno bavimo su antioksidansi. Postavili smo tri brenda koji se već nalaze na tržištu. Riječ je o stopostotnim  prirodnim proizvodima funkcionalne namjene, od krema, šampona, sapuna, tonika za lice, mlijeka za tijelo, do masažnih ulja, dakle puno toga što se u salonima ljepote može koristiti. Dakako, imamo i prirodne osvježivače prostora te dezinficijense koji nisu na bazi alkohola, pojasnila je gospođa Orlić – Bašlin. 

2021 09 12 bjelovar foto 83

Uz obrtnike, na prvom Kongresu zdravlja nazočile su i predsjednica Udruženja obrtnika Gabrijela Marija Patačko i Snježana Hajdarović ispred Udruženja CEH-a frizera, kozmetičara i njegovatelja. Sudjelovanje je za sve bilo potpuno besplatno, dok su polaznici na kraju događaja dobili certifikat o sudjelovanju i poklon paket iznenađenja u prekrasnim vrećicama koje je izradila tvrtka Zlatna Nit iz Slatine, a sve predavače nagradio je Cvjetni atelje Marina iz Bjelovara sa prekrasnim cvjetnim aranžmanima.
Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Uvjeti korištenja

Uvjeti korištenja
Portal www.bjelovar.info, obrt za medijske usluge, Gundulićeva 6, 43 000 Bjelovar, OIB: 06014229707 u nastavku donosi Uvjete korištenja koji se primjenjuju na sve sadržaje i usluge  portala www.bjelovar.info. Korištenjem bilo kojeg dijela ovog portala, smatra se da su korisnici upoznati s Uvjetima korištenja te prihvaćaju koristiti sadržaj isključivo na vlastitu odgovornost kao i za osobnu upotrebu. Vlasnik izdavač portala www.bjelovar.info zadržava pravo izmjene Uvjeta korištenja bez prethodne najave ili objave.
Autorska prava
Bjelovar.info zadržava autorska prava na sve sadržaje objavljene na portalu, u bilo kojem formatu (tekst, slika, video, zvuk, grafika i slično ). Bez pismene dozvole vlasnika tvrtke izdavača, strogo je zabranjeno kopirati, umnožavati ili na bilo koji način koristiti sadržaj portala.
Pravo na prenošenje
Mediji koji žele prenijeti vijesti objavljenu na portalu bjelovar.info, slobodni su to napraviti uz prethodnu najavu, uz obavezno navođenje linka na originalni izvor teksta, te smiju prenositi maksimalno dvije trećine teksta, dok ostatak mora biti povezan na originalni izvor na portalu.
Linkovi na ostale stranice
Zbog prirode sadržaja, portal bjelovar.info ponekad će prenositi i objavljivati linkove na vanjske stranice. Obzirom na prenošenje, ne smatramo se odgovornima za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem vanjskih poveznica, niti se smatramo odgovornim za sadržaj koji se nalazi na tim poveznicama.
Zaštita privatnosti
Portal bjelovar.info poštuje privatnost podataka svih svojih korisnika i posjetitelja. Podaci dobiveni registracijom korisnika prikupljaju se samo i isključivo radi poboljšanja usluge (newsletter i sl.) te se ni na koji drugi način neće koristiti. Podaci se neće dijeliti s trećim osobama, prodavati, davati na uvid ili sl.
Jedina situacija u kojoj će podaci biti dati na raspolaganje trećoj su one regulirane zakonom, odnosno u slučaju da bilo koja od institucija RH vlasti zatraži uvid u podatke, a radi provedbe zakona o zaštiti ugleda, privatnog i poslovnog vlasništva, te osoba.
Prava i obveze korisnika
Korisnicima, čitateljima i posjetiteljima bjelovar.info  portala strogo je zabranjeno:
•    Objavljivanje sadržaja koje krše postojeće hrvatske i međunarodne zakone. Sadržaja koji na bilo koji način šteti drugim osobama, tvrtkama, ugledu i percepciji.
•    Objavljivanje sadržaja koji je rasistički, šovinistički, štetan, uvredljiv, vulgaran i prijeteći.
•    Objavljivanje lažnih informacija koje mogu naštetiti drugim korisnicima.
•    Prikupljanje, čuvanje i objavljivanje podataka drugih korisnika portala
•    Lažno predstavljanje
•    Preuzimanje, korištenje i objavljivanje sadržaja zaštićenim autorskim pravima
•    Svjesno širenje malicioznih datoteka koje mogu naštetiti portalu ili njegovim korisnicima.
Registracija korisnika
Korisnici su obvezni registrirati se kako bi mogli ostavljati komentare ispod članaka na portalu. Slijedom Uvjeta korištenja, podaci dobiveni registracijom se čuvaju i neće se dostavljati trećim osobama.
Pravila komentiranja
Svaki ostavljen komentar na portalu bjelovar.info nije autorsko pravo tvrtke vlasnika izdavača te ista kao takva nije odgovorna zbog eventualnih posljedica koje komentari mogu izazvati. Komentari su samo i isključivo stav osobe koja ih piše, nikako stav tvrtke izdavača portala na kojemu su komentari ostavljeni.
Zadržavamo pravo brisanja svih komentara koji na bilo koji način krše domaće i/ili međunarodne zakone, dovode u pitanje ugled pojedinaca i tvrtki, lažno informiraju, vrijeđaju bilo koju osobu, po rasnoj, nacionalnoj, spolnoj, dobnoj ili statusnoj osnovi.
Brisanje komentara neće biti prethodno najavljeno niti naknadno pravdano.

Izjava o privatnosti

Ova pravila o privatnosti sastavljena su kako bi služila onima koji su zabrinuti kako se njihovi osobni podaci koriste na Internetu. Osobni podaci, kako su definirani temeljem Zakona o zaštiti osobnih podataka, su podaci koji se mogu koristiti samostalno ili s drugim podacima za identifikaciju, kontakt ili pronalaženje osobe, ili kako bi se identificiralo pojedinca. Molimo vas da pažljivo pročitate naša pravila o privatnosti kako biste jasno razumjeli kako ćemo prikupljati, koristiti, štititi ili na drugi način obrađivati vaše osobne podatke na našoj web stranici.

Koje osobne podatke skupljamo od posjetitelja našeg bloga, web stranice ili aplikacije?

Kada naručujete ili se registrirate na našoj stranici, prema potrebi, bit ćete zatraženi unijeti ime, e-mail adresu, poštansku adresu, telefonski broj, OIB ili druge podatke kako bismo vam olakšali korištenje usluga.

Kada prikupljamo podatke?

Prikupljamo podatke prilikom registracije, narudžbe, prijave na newsletter, ispunjavanja obrasca ili unosa podataka na našim stranicama.

Kako koristimo vaše podatke?

Vaše podatke koje prikupljamo prilikom registracije, narudžbe reklame, prijave na newsletter, ispune anketa, komentare, pregleda stranica koristimo u slijedeće svrhe:

 • za personalizaciju korisničkog iskustva, te kako bi omogućili dostaviti sadržaj i ponude za koje ste zainteresirani,
 • za unaprjeđenje naših stranica kako bi vam bolje služile,
 • kako biste nam omogućili da vam pružimo bolju uslugu prilikom odgovora na pitanja korisničkoj podršci
 • za administraciju natjecanja, promocija, anketa ili drugih značajki stranice,
 • za bržu obradu transakcija,
 • za slanje elektroničke pošte u vezi vaše narudžbe ili drugih proizvoda i usluga.

Kako štitimo podatke o posjetiteljima?

Naše web stranice su redovno nadzirane kako bi izbjegli sigurnosne propuste i poznate ranjivosti sustava kako bi vas posjet bio što sigurniji.

Redovno koristimo malware scanning i sukladni smo s PCI-DSS standardom.

Vaši osobni podaci čuvaju se iza osigurane mreže te su isključivo dostupni samo ograničenom broju osoba koje imaju posebna prava pristupa takvim sustavima, te su dužni čuvati informacije tajnima. Osim toga, sve osjetljive/kreditne informacije koje nam dostavljate su šifrirane pomoću Transport Layer Security (TLS) tehnologije.

Provodimo niz sigurnosnih mjera kada korisnik podnese nalog, podnosi ili pristupa svojim podacima radi održavanja sigurnosti vaših osobnih podataka. Sve transakcije obrađuju se kroz izdvojeni sigurni servis i nisu pohranjene ili obrađene na našim serverima.

Koristimo li “kolačiće”?

Da. Kolačići su male datoteke koje stranica ili njegov davatelj usluga prenosi na tvrdi disk vašeg računala putem web preglednika (ukoliko mu dopustite), a koji omogućuje sustavu stranice ili pružatelju usluga prepoznavanje vašeg ​​preglednika, te zadrže i zapamte određene informacije. Na primjer, mi koristimo kolačiće kako bi nam pomogli spremiti i obraditi proizvode u vašoj košarici. Oni se, također, koriste kako bi nam pomogli u razumijevanju vaših postavki temeljenih na prethodnoj ili trenutnoj aktivnosti na stranici, što nam omogućava pružanje vama boljih usluga. Kolačiće, također, koristimo za pomoć pri prikupljanju sveobuhvatnih podataka o prometu na stranici i interakciji, a sve kako bismo mogli ponuditi bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti.

Mi koristimo kolačiće za:

 • pomoć pri pohrani i obradi proizvoda u košarici,
 • razumijevanje i spremanje korisnikovih postavki u svrhu budućih posjeta,
 • prikupljanje sveobuhvatnih podataka o prometu i interakcijama na stranici kako bi ponudili bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti. Također možemo koristiti usluge pouzdane treće strane koji prate te podatke u naše potrebe.

Možete odabrati da vas vaše računalo upozori svaki put kada je kolačić poslan ili možete izabrati da isključite sve kolačiće. Možete to učiniti kroz postavke web preglednika (poput Internet Explorera). Svaki preglednik je malo drugačiji, pa pogledajte u izborniku “Pomoć” vašeg preglednika kako bi naučili ispravan način izmjene vaših kolačića.

Ako korisnik onemogući kolačiće u svom pregledniku:

 • ako onemogućite kolačiće, neke značajke bit će onemogućene. To će isključiti neke od značajki koje čine vaše korisničko iskustvo na našim stranica učinkovitije i neke od naših usluga neće raditi ispravno.

Objava prema trećim stranama

Ne prodajemo, trgujemo ili na drugi način prenosimo vanjskim stranama vaše osobne podatke.

Linkovi trećih strana

Povremeno, prema vlastitom nahođenju, možemo uključiti ili ponuditi proizvod ili uslugu treće strane na našim stranicama. Stranice trećih strana imaju odvojena i nezavisne pravila o privatnosti. Stoga nemamo odgovornost za sadržaj i aktivnosti na tim stranicama. Ipak, želimo zaštititi integritet naše stranice i dobrodošle su bilo kakve povratne informacije o tim stranicama.

Google

Zajedno s dobavljačima (trećom stranom), kao što je Google koristimo kolačiće te strane (kao što su Google Analytics kolačići) kako bi se sastaviti podatke o korisnikovoj interakciji s funkcijama usluga na našim web stranicama.

Pristajemo na sljedeće:

 • korisnici mogu posjetiti našu stranicu anonimno,
 • nakon što smo izradili pravila o privatnosti, dodat ćemo link na njih na našoj početnoj stranici ili na prvoj značajnoj stranici nakon ulaska na naše web stranice,
 • naš link na Izjavu o privatnosti uključuje riječ “privatnost” i može se lako naći na gore navedenoj stranici.

Korisnici će biti obaviješteni o svim promjenama politike privatnosti na našoj stranici u Izjavi o privatnosti. Korisnici mogu promijeniti svoje osobne podatke putem:

 • e-maila,
 • prijavom na vlastiti račun,
 • razgovora s nama ili slanjem upita.

Kako naša stranica obrađuje signale koji se ne smiju pratiti?

Poštujemo signale koji se ne smiju pratiti i ne pratimo, postavljamo kolačiće ili koristimo za oglašavanje kada je postavljen „Ne Prati“ (DNT) mehanizam preglednika.

Je li naše stranice dopuštaju praćenje ponašanja treće strane?

Važno je napomenuti da dopuštamo praćenje ponašanja treće strane.

Zaštita od SPAM-a

Zakon o zaštiti osobnih podataka i Zakon o elektroničkim komunikacijama su zakoni koji određuju pravila za komercijalnu e-poštu, uspostavljaju zahtjeve za komercijalne poruke, daje primatelju pravo da zaustavi primanje takvih e-mailova, i navode teške kazne za prekršaje. Mi prikupljamo vašu e-mail adresu radi:

 • slanja informacija, odgovora na upite, i/ ili bilo kakve zahtjeve ili pitanja,
 • procesa narudžbe i slanje informacija i ažuriranja koje se odnose na narudžbu,
 • možda ćemo vam slati dodatne informacije vezane uz vaš proizvod i /ili usluge,
 • promocije putem e-mail liste ili za buduće slanje e-maila našim korisnicima nakon sto je izvršena prvotna transakcija.

U skladu sa zakonskim propisima pristajemo na sljedeće:

 • nećemo koristiti lažne ili obmanjujuće teme ili e-mail adrese,
 • identificirati poruku kao oglas na neki prihvatljiv način,
 • uključiti fizičku adresu naših poslovnica ili sjedišta,
 • praćenje promotivnih usluga trećih strana putem e-maila u svrhu poštivanja ovih pravila, ukoliko iste budu korištene,
 • ispoštovati brzo zahtjeve za ne-uključivanje/odjavu,
 • dopustiti korisnicima odjavu pomoću linka na dnu svakog e-maila.

Ako se u bilo koje vrijeme želite odjaviti od primanja budućih e-mail-ova, slijedite upute na dnu svakog e-maila, a mi ćemo vas odmah ukloniti iz korespondencija.

Kontaktirajte nas

Ako postoje bilo kakva pitanja u vezi ove izjave o privatnosti možete nam se obratiti koristeći podatke u nastavku.

Bjelovar-info medij, obrt za medijske usluge
Gundulićeva 6
43 000 Bjelovar
Hrvatska
info@bjelovar.info

 

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.