28. listopada 2021

Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr

Održan prvi AKTUALNI SAT Gradskog vijeća Grada Bjelovara u novom sazivu – Donosimo detaljne informacije

2021 07 02 gradsko vijece 46

Druga po redu sjednica Gradskog vijeća Grada Bjelovara održana je u četvrtak 1. srpnja i to nakon dužeg vremena u velikoj vijećnici Grada Bjelovara. Svi zainteresirani, sjednicu su mogli pratiti i putem online prijenosa. 

2021 07 02 gradsko vijece 16

Na samom početku sjednice, minutom šutnje odana je počast svim poginulim hrvatskim braniteljima, nakon čega je jednoglasno prihvaćen Zapisnik 1. konstituirajuće sjednice Gradskog vijeća održane 15. lipnja. Drugoj po redu sjednici je od ukupno 21 vijećnika bilo nazočno njih 17

2021 07 02 gradsko vijece 24
Mario Holiček (HSLS)

Prvo pitanje na Aktualnom satu postavio je vijećnik Mario Holiček (HSLS), kojeg je zanimao detaljniji plan infrastrukturnih ulaganja u grad Bjelovar

2021 07 02 gradsko vijece 39
Igor Brajdić, zamjenik gradonačelnika Grada Bjelovara

– Mi kontinuirano održavamo sastanke sa svim izvođačima radova, kako ne bismo došli u situaciju da primjerice neku cestu asfaltiramo i onda ju za otprilike dva tjedna ponovno idemo prekopavati, jer je netko nešto zaboravio postaviti. Činjenica je da određeni radovi traju duže i da su građani zbog toga frustrirani, no kada cjelokupna infrastruktura bude posložena, njihovo zadovoljstvo je itekako veliko. Dakle, nema asfaltiranja sve dok se ne posloži kompletna infrastruktura. Grad Bjelovar ima oko 300 kilometara cesta, oko 100 kilometara smo dobili od Županije te za njihovo održavanje na godišnjoj razini imamo oko deset milijuna kuna. Uvijek postoji plan i program, odnosno postoje prioriteti. Trenutno se u Bjelovaru radi Ulica don Frane Bulića, novi most u Lugu, Ivanovčanska ulica u kojoj su se stanari napokon priključili na vodovodnu mrežu, zatim imamo kružni tok u Hrgovljanima s kojim se kreće sljedeći tjedan, dječje igralište u Ulici Jakova Gotovca, asfaltiranje Ulice kneza Višeslava, Ulice Ivana Dončevića, Ulice Vijenac, Ulice put žrtvama u Lugu, Ulice Alojzija Stepinca, spoj Gornje Plavnice s vinogradima i Diklenicom te dio nogostupa na Križevačkoj cesti. Znamo da u Bjelovaru imamo najveći infrastrukturni projekt, odnosno aglomeraciju, pa napominjem da će se za asfaltiranje u svim dijelovima Bjelovara gdje ide aglomeracije pobrinuti Grad Bjelovar, detaljno je pojasnio Igor Brajdić, zamjenik gradonačelnika. 

Iako nije prisustvovala sjednici, vijećnica Danijela Hajdinjak – Prihić uputila je pitanje u pisanom obliku. Članicu stranke Centar zanimalo je što će biti s organizacijom i provedbom programa “Produženi dnevni boravak” u osnovnim školama, odnosno mogu li roditelji na njega računati i na koje će se točno škole i razrede odnositi. Drugo pitanje išlo je u smjeru rješavanja problema prehrane bjelovarskih studenata u centru Bjelovara. 

– Predlažem da se korigira udio financija koje Grad Bjelovar izdvaja za sufinanciranje bjelovarskih vrtića. Gradonačelniku predlažem da čim prije krene u osnivanje stručnog tima koji će se baviti rješavanjem navedenog pitanja, naravno u suradnji sa svim ravnateljima vrtića. Izmjena bi se trebala nalaziti u proračunu Grada Bjelovara za 2022. godinu s primjenom od 1. siječnja 2022, pojasnila je Hajdinjak – Prihić u pitanju poslanom u pisanom obliku.

2021 07 02 gradsko vijece 32
Milan Mateković, pročelnik Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje i sport u Gradu Bjelovaru

– U školskoj godini 2020./2021. “Produženi dnevni boravak” bio je organiziran samo za učenike prvih razreda osnovnih škola, sukladno uputama Zavoda za javno zdravstvo iz razloga sprječavanja mogućnosti zaraze koronavirusom, a navedene upute su na snazi i dalje. Ukoliko se okolnosti ne promjene, organizacija boravka će u novoj školskoj godini biti provedena na isti način i vjerojatno samo za prvašiće, sukladno prostornim, pedagoškim i materijalnim uvjetima škola. Vezano za prehranu studenata. Nakon što je Hotel Central bez prethodne najave otkazao studentsku prehranu u siječnju 2020. godine, studenti su u ožujku iste godine ostali bez ikakvog oblika prehrane. Upućen je poziv na 11 adresa potencijalnih dobavljača prehrane, a na natječaj se javio samo jedan jedini ponuditelj, restoran Snježana iz Bjelovara smješten pored KTC-a. Studenti od listopada 2020. godine ponovno imaju mogućnost subvencioniranja prehrane, u studentskim anketama naglašavaju kvalitetu hrane u spomenutom restoranu, dok su komentari na udaljenost objekta od centra grada sporadični. Cilj je objedinjavanje studentske prehrane i smještaja na lokaciji starog Doma učenika srednjih škola na čemu se intenzivno radi, odgovorio je Milan Mateković, pročelnik Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje i sport te zahvalio na prijedlogu

2021 07 02 gradsko vijece 32
Milan Mateković, pročelnik Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje i sport u Gradu Bjelovaru

– Gradonačelnik Hrebak i zamjenik Brajdić održali su nekoliko radnih sastanaka na navedenu temu te je dogovoren model postupnog povećanja izdvajanja za sufinanciranje privatnih vrtića s ciljem izjednačavanja ekonomske cijene privatnih vrtića s gradskim. Prvo povećanje sufinanciranja odvija se od 1. srpnja ove godine, sada 50 kuna mjesečno po djetetu, a od 1. siječnja 2022. godine još 50 kuna te se na koncu s 1. siječnjem 2023. predviđa dodatnih 100 kuna. Pored ovog povećanja, u navedenom razdoblju se očekuje i dodatno smanjenje cijene vrtića s 500 na 400, zatim s 400 na 300 kuna, dodatno je pojasnio pročelnik. 

Na temu dječjih vrtića nadovezala se i vijećnica Zlatka Pemper (HSLS).

2021 07 02 gradsko vijece 35
Zlatka Pemper (HSLS)

– Iako smo svi bili presretni zbog otvaranja novog vrtića u Gudovcu, nakon puštanja u rad aplikacije za transparentan upis mališana u vrtiće, na kraju je bez mjesta u vrtiću ostalo 150-ero djece. S obzirom da potreba za dodatnim smještajnim kapacitetima postoji, zanima me u kojoj su fazi projekti izgradnje novog vrtića u Ulici Viktora Bubnja i onog u Ždralovima? 

2021 07 02 gradsko vijece 39
Igor Brajdić, zamjenik gradonačelnika Grada Bjelovara

– Bjelovar je u pogledu vrtića među socijalno najosjetljivijim gradovima u Hrvatskoj. Gradski vrtić Bjelovar godišnje sufinanciramo s 9,9 milijuna kuna, a četiri privatna vrtića s 8,4 milijuna kuna. Dakle, jednako nam je važno da gradski i privatni vrtići budu u istom rangu, prvenstveno zbog djece. Upravo smo zbog toga uveli aplikaciju za upis djece. Po prvi put se sve vidi jasno i transparentno. Nema više upisa preko veza. Moramo nastaviti raditi na izgradnji novih vrtića, to je sasvim sigurno i jasno. Što se tiče izgradnje vrtića u Ždralovima, po tom pitanju pregovaramo s crkvom, da li ćemo ići u zamjenu zemljišta ili oblik kupnje. Ističem da nam crkva zemljište želi darovati, no Grad Bjelovar ne smije ulaziti u proces darovanja. Natječaj za ruralni razvoj biti će raspisan 16. srpnja i trajati će do 30. rujna. Ukoliko sve uspijemo napraviti do tada, naravno da ćemo se na njega prijaviti. Ukupno je u gradske i privatne vrtiće upisano 1 126-ero djece, što nije mali broj. Projekt izgradnje vrtića u Ulici Viktora Bubnja je spreman i prijavit ćemo ga na Nacionalni plan popravka i otpornosti u vrijednosti nešto većoj od 15 milijuna kuna, rekao je Igor Brajdić, zamjenik gradonačelnika. 

Sljedeće pitanje postavio je predsjednik Gradskog vijeća Grada Bjelovara, Nenad Martinovski (HDZ).  

2021 07 02 gradsko vijece 9
Nenad Martinovski (HDZ) – predsjednik Gradskog vijeća Grada Bjelovara

– Zanima me plan asfaltiranja ulica nakon aglomeracije, a imam i prijedlog koji se odnosi na izgradnju dječjih igrališta, negdje u sklopu škole u Ždralovima ili pored, odnosno na gradskom zemljištu ukoliko takvo tamo postoji? 

2021 07 02 gradsko vijece 42
Zoran Preskočil, službenik ovlašten za privremeno obavljanje poslova pročelnika Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i uređenje

– Izvođači prilikom izvođenja radova dužni su cestu vratiti u prvobitno stanje, što obično podrazumijeva polovicu ceste. Kako se radovi u sklopu aglomeracije budu završavali, tako će Grad Bjelovar pristupiti asfaltiranju. Svaka cesta je za sebe i svaka zahtijeva drugačiji pristup asfaltiranju. Ulica don Frane Bulića je u završnoj fazi, kompletna obnova Ivanovčanske ulice je krenula prije nekoliko dana, tijekom ovog mjeseca će početi asfaltiranje u Ulici Vijenac, zatim u Ždralovima Ulica kneza Višeslava, Ulica Ivana Dončevića, Ulica kralja Tomislava, Ulica Mije Bobetka te dalje ovisno kako će biti završeni radovi. U Ulici Alojzije Stepinca su potrebni veći zahvati, pojasnio je Zoran Preskočil, službenik ovlašten za privremeno obavljanje poslova pročelnika Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i uređenje.

 

O mogućnostima izgradnje dječjih vrtića govorio je pročelnik Milan Mateković

– U ovom trenutku nažalost nije moguće graditi dječje igralište pored Područne škole Ždralovi. Naime, prostorni uvjeti ne mogu dozvoliti daljnju izgradnju ili dogradnju, bez dokupa novog zemljišta, pojasnio je Mateković. 

 

Slijedeći vijećnik koji je postavio pitanje bio je Ivan Vlašić (HDZ). Njega je zanimalo postoji li mogućnost sanacije mjesnog doma u Velikim Sredicama. 

2021 07 02 gradsko vijece 40
Ivan Vlašić (HDZ)

– Dom je u jako derutnom stanju, nije siguran za korištenje, s krova padaju crijepovi i čak su se počeli odvajati zidovi. Drugo pitanje poslali su stanovnici MO Letičani i odnosi se na košnju trave i čišćenje graba kod MO-a, jer uslijed svake obilnije kiše dolazi do većih problema. Predlažem da se u MO Velike Sredice izgradi dječje igralište. Naime, riječ je o jednom od većih mjesnih odbora, pa smatram da bi bilo dobro djeci osigurati prostor za igru, rekao je vijećnik Vlašić. 

 

Na pitanje je odgovorio službenik ovlašten za privremeno obavljanje poslova pročelnika Upravnog odjela za gospodarstvo Grada Bjelovara. 

–  Za sanaciju mjesnog doma u Velikim Sredicama potrebna su velika financijska sredstva. Tlocrtna površina zgrade iznosi 750 kvadratnih metara, a osim doma, u sklopu zgrade se nalaze i stanovi, odnosno sobe kojih je desetak. Dio stanara je raseljen, dok za ostale tražimo smještaj. Broj stanara je trenutno smanjen na četiri. Godine 2019. Grad Bjelovar je izvršio pregled građevine i izrađen je troškovnik adaptacije. Samo za osnovnu sanaciju troškovnik je iznosio 946 tisuća kuna. Kada bismo dodali današnje povećanje cijena i trošak instalacija, došli bi do iznosa od 2 milijuna kuna, što nam je neprihvatljivo. Radije bismo tu lokaciju u skorijoj budućnosti iskoristili za neku bolju namjenu. S obzirom da se dom nalazi u Bjelovaru, projekt sanacije nije moguće prijaviti na Natječaj za ruralni razvoj. Vezano za Letičane, košnja je dogovorena i s njom se kreće već krajem sljedećeg tjedna, rekao je Davor Sušak, službenik ovlašten za privremeno obavljanje poslova pročelnika Upravnog odjela za gospodarstvo Grada Bjelovara.

Na pitanje o održavanju graba u Letičanima odgovor je dao Zoran Preskočil

2021 07 02 gradsko vijece 42
Zoran Preskočil, službenik ovlašten za privremeno obavljanje poslova pročelnika Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i uređenje

– U ovoj godini nismo planirali kopanje graba, međutim ukoliko se radi o kritičnoj situaciji, gradski službenici će izaći na teren. Ukoliko je nešto zaštopano, to možemo sanirati, no na kopanje će stanari morati pričekati do sljedeće godine u novom proračunskom razdoblju. Prijedlog izgradnje dječjeg igrališta u Velikim Sredicama podržavamo, s tim da bi prvo bilo dobro predložiti lokaciju, nakon čega ćemo prosuditi da li zadovoljava sve uvjete i čekati neko slijedeće proračunsko razdoblje, jer u ovome to nije moguće, kaže Preskočil. 

Treća po redu vijećnica koja je postavila pitanje vezano za bjelovarske vrtiće bila je Sabina Oltra Botičan (NL Damir Bajs). 

2021 07 02 gradsko vijece 43
Sabina Oltra Botičan (NL Damir Bajs)

– S obzirom da 150-ero djece nije dobilo svoje mjesto u vrtiću, ima li Grad Bjelovar plan ili ideju tim mališanima na neki način pomoći? Prijedlog je da se roditeljima koji će morati angažirati privatnu dadilju, pomogne financijski jer ta stavka mjesečno iznosi između dvije i dvije i pol tisuće kuna, kazala je vijećnica. 

2021 07 02 gradsko vijece 58
Gradonačenik Dario Hrebak odgovara vijećnici Sabini Oltra Botičanin

– Transparentnost Grada Bjelovara polako ide na sve razine. Sudeći po postavljenom pitanju, ispada da se 150-ero djece samo odjednom stvorilo u Bjelovaru, a taj je problem bio daleko veći tijekom prijašnjih godina. Nakon 40 godina napravili smo potpuno novi vrtić u Gudovcu u kojeg je upisano oko 50 klinaca. Oporba nas je tada prozivala, čak nam se i ismijavala jer smo odlučili izgraditi vrtić u Gudovcu. Kao, postavljalo se pitanje koji će roditelj svoje dijete upisati voditi u Gudovac? Problem vrtića je problem svih nas. Ili ćemo se igrati politike ili konkretno raditi. Nakon uvođenja aplikacije za upise, polako su počeli padati kosturi iz ormara. Ok, jedan dio djece se doselio u Bjelovar i to nam je friška poruka da ako želimo razvijati grad, moramo planirati nove objekte. Smanjili smo cijenu vrtića sa 750 na 500 kuna, pa je vrtić roditeljima postao puno prihvatljiviji. S prvim danom sljedeće godine idemo na dodatno sniženje cijene vrtića, a tijekom 2023. na još jedno. Jedan jedini način dobivanja dovoljnog broja mjesta u vrtićima je izgradnja još barem dva objekta, no čini mi se i više njih, poručio je gradonačelnik Dario Hrebak.

 

O lošem stanju ulica u Vinkovićevom naselju u Bjelovaru govorila je vijećnica Antoneta Đokić (SDP). 

2021 07 02 gradsko vijece 78
Antoneta Đokić (SDP)

– U naselju se na cestama nalaze zaista velike rupe i o njima sam razgovarala s tamošnjim stanarima. Rečeno mi je da se u vrijeme kiše rupe ispunjavaju vodom, dolazi do zapljuskivanja pješaka, stvaraju se velike lokve, djeca se ne mogu rolati, niti voziti bicikl, sve u svemu situacija nije dobra. Dodatno, u naselju nema ni nogostupa. Zanima me kada će Grad Bjelovar krenuti rješavati ovaj problem, s obzirom da se naselje nalazi u neposrednoj blizini centra grada, upitala je Đokić

Odgovorio je gradonačelnik Hrebak. 

2021 07 02 gradsko vijece 55

– Vinkovićevo naselje će nam u narednom razdoblju sasvim sigurno biti prioritetno. Imali smo problematično Naselje kralja Petra Krešimira IV i to dugih 30 godina, zatim Vukovarsku ulicu i ostale. Aglomeracija Grad Bjelovar po mojoj procjeni košta između 12 i 15 milijuna kuna, što u ovoj i slijedećoj godini moramo osigurati. Idemo napraviti ulicu po ulicu, ali temeljito i kako treba. Kada napravimo cestu, želim da gradski oci slijedećih 30 do 40 godina budu mirni, a ne da se ponovno svako malo nešto mora rondati i kopati. Vinkovićevo naselje nema aglomeraciju i trenutno se moramo posvetiti ulicama koje su ušle u obnovu putem tog projekta. Nakon što navedeni dio završimo, krećemo dalje, poručio je gradonačelnik. 

Posljednje pitanje unutar Aktualnog sata postavio je vijećnik Damir Bajs (NL Damir Bajs). 

2021 07 02 gradsko vijece 91
Damir Bajs (NL Damir Bajs)

– Moje pitanje je vezano uz školstvo i najave oko izgradnje novih školskih zgrada, konkretno u Ždralovima i naselju Sjever. Što je s projektnom dokumentacijom, raspolažete li s nekim novim informacijama i slično, upitao je Bajs. 

2021 07 02 gradsko vijece 53
Dario Hrebak, bjelovarski gradonačelnik

– Zemljište namijenjeno za školu u naselju Sjever bit će isplaćeno i izgradnja se planira financirati iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti. Nedavno je potpisan ugovor za izradu glavnog projekta kojeg namjeravamo imati kroz sljedeća tri do četiri mjeseca, jer je idejni projekt već završen. Vjerujem da bi do kraja godine mogli riješiti i građevinsku dozvolu. Šteta za javno privatno partnerstvo iz 2013. godine i veliku najavu gradnje škola na području Bjelovara i Bjelovarsko – bilogorske županije. Od toga svega je ostalo jedno veliko ništa, ali barem su zato projektanti vrlo dobro zaradili, poručio je Dario Hrebak na što je Bajs dao repliku.

2021 07 02 gradsko vijece 84
Damir Bajs (NL Damir Bajs)

– O tome koliko je novih škola napravila Bjelovarsko – bilogorska županija, a koliko Grad Bjelovar dalo bi se govoriti, završio je Bajs. 

 Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Uvjeti korištenja

Uvjeti korištenja
Portal www.bjelovar.info, obrt za medijske usluge, Gundulićeva 6, 43 000 Bjelovar, OIB: 06014229707 u nastavku donosi Uvjete korištenja koji se primjenjuju na sve sadržaje i usluge  portala www.bjelovar.info. Korištenjem bilo kojeg dijela ovog portala, smatra se da su korisnici upoznati s Uvjetima korištenja te prihvaćaju koristiti sadržaj isključivo na vlastitu odgovornost kao i za osobnu upotrebu. Vlasnik izdavač portala www.bjelovar.info zadržava pravo izmjene Uvjeta korištenja bez prethodne najave ili objave.
Autorska prava
Bjelovar.info zadržava autorska prava na sve sadržaje objavljene na portalu, u bilo kojem formatu (tekst, slika, video, zvuk, grafika i slično ). Bez pismene dozvole vlasnika tvrtke izdavača, strogo je zabranjeno kopirati, umnožavati ili na bilo koji način koristiti sadržaj portala.
Pravo na prenošenje
Mediji koji žele prenijeti vijesti objavljenu na portalu bjelovar.info, slobodni su to napraviti uz prethodnu najavu, uz obavezno navođenje linka na originalni izvor teksta, te smiju prenositi maksimalno dvije trećine teksta, dok ostatak mora biti povezan na originalni izvor na portalu.
Linkovi na ostale stranice
Zbog prirode sadržaja, portal bjelovar.info ponekad će prenositi i objavljivati linkove na vanjske stranice. Obzirom na prenošenje, ne smatramo se odgovornima za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem vanjskih poveznica, niti se smatramo odgovornim za sadržaj koji se nalazi na tim poveznicama.
Zaštita privatnosti
Portal bjelovar.info poštuje privatnost podataka svih svojih korisnika i posjetitelja. Podaci dobiveni registracijom korisnika prikupljaju se samo i isključivo radi poboljšanja usluge (newsletter i sl.) te se ni na koji drugi način neće koristiti. Podaci se neće dijeliti s trećim osobama, prodavati, davati na uvid ili sl.
Jedina situacija u kojoj će podaci biti dati na raspolaganje trećoj su one regulirane zakonom, odnosno u slučaju da bilo koja od institucija RH vlasti zatraži uvid u podatke, a radi provedbe zakona o zaštiti ugleda, privatnog i poslovnog vlasništva, te osoba.
Prava i obveze korisnika
Korisnicima, čitateljima i posjetiteljima bjelovar.info  portala strogo je zabranjeno:
•    Objavljivanje sadržaja koje krše postojeće hrvatske i međunarodne zakone. Sadržaja koji na bilo koji način šteti drugim osobama, tvrtkama, ugledu i percepciji.
•    Objavljivanje sadržaja koji je rasistički, šovinistički, štetan, uvredljiv, vulgaran i prijeteći.
•    Objavljivanje lažnih informacija koje mogu naštetiti drugim korisnicima.
•    Prikupljanje, čuvanje i objavljivanje podataka drugih korisnika portala
•    Lažno predstavljanje
•    Preuzimanje, korištenje i objavljivanje sadržaja zaštićenim autorskim pravima
•    Svjesno širenje malicioznih datoteka koje mogu naštetiti portalu ili njegovim korisnicima.
Registracija korisnika
Korisnici su obvezni registrirati se kako bi mogli ostavljati komentare ispod članaka na portalu. Slijedom Uvjeta korištenja, podaci dobiveni registracijom se čuvaju i neće se dostavljati trećim osobama.
Pravila komentiranja
Svaki ostavljen komentar na portalu bjelovar.info nije autorsko pravo tvrtke vlasnika izdavača te ista kao takva nije odgovorna zbog eventualnih posljedica koje komentari mogu izazvati. Komentari su samo i isključivo stav osobe koja ih piše, nikako stav tvrtke izdavača portala na kojemu su komentari ostavljeni.
Zadržavamo pravo brisanja svih komentara koji na bilo koji način krše domaće i/ili međunarodne zakone, dovode u pitanje ugled pojedinaca i tvrtki, lažno informiraju, vrijeđaju bilo koju osobu, po rasnoj, nacionalnoj, spolnoj, dobnoj ili statusnoj osnovi.
Brisanje komentara neće biti prethodno najavljeno niti naknadno pravdano.

Izjava o privatnosti

Ova pravila o privatnosti sastavljena su kako bi služila onima koji su zabrinuti kako se njihovi osobni podaci koriste na Internetu. Osobni podaci, kako su definirani temeljem Zakona o zaštiti osobnih podataka, su podaci koji se mogu koristiti samostalno ili s drugim podacima za identifikaciju, kontakt ili pronalaženje osobe, ili kako bi se identificiralo pojedinca. Molimo vas da pažljivo pročitate naša pravila o privatnosti kako biste jasno razumjeli kako ćemo prikupljati, koristiti, štititi ili na drugi način obrađivati vaše osobne podatke na našoj web stranici.

Koje osobne podatke skupljamo od posjetitelja našeg bloga, web stranice ili aplikacije?

Kada naručujete ili se registrirate na našoj stranici, prema potrebi, bit ćete zatraženi unijeti ime, e-mail adresu, poštansku adresu, telefonski broj, OIB ili druge podatke kako bismo vam olakšali korištenje usluga.

Kada prikupljamo podatke?

Prikupljamo podatke prilikom registracije, narudžbe, prijave na newsletter, ispunjavanja obrasca ili unosa podataka na našim stranicama.

Kako koristimo vaše podatke?

Vaše podatke koje prikupljamo prilikom registracije, narudžbe reklame, prijave na newsletter, ispune anketa, komentare, pregleda stranica koristimo u slijedeće svrhe:

 • za personalizaciju korisničkog iskustva, te kako bi omogućili dostaviti sadržaj i ponude za koje ste zainteresirani,
 • za unaprjeđenje naših stranica kako bi vam bolje služile,
 • kako biste nam omogućili da vam pružimo bolju uslugu prilikom odgovora na pitanja korisničkoj podršci
 • za administraciju natjecanja, promocija, anketa ili drugih značajki stranice,
 • za bržu obradu transakcija,
 • za slanje elektroničke pošte u vezi vaše narudžbe ili drugih proizvoda i usluga.

Kako štitimo podatke o posjetiteljima?

Naše web stranice su redovno nadzirane kako bi izbjegli sigurnosne propuste i poznate ranjivosti sustava kako bi vas posjet bio što sigurniji.

Redovno koristimo malware scanning i sukladni smo s PCI-DSS standardom.

Vaši osobni podaci čuvaju se iza osigurane mreže te su isključivo dostupni samo ograničenom broju osoba koje imaju posebna prava pristupa takvim sustavima, te su dužni čuvati informacije tajnima. Osim toga, sve osjetljive/kreditne informacije koje nam dostavljate su šifrirane pomoću Transport Layer Security (TLS) tehnologije.

Provodimo niz sigurnosnih mjera kada korisnik podnese nalog, podnosi ili pristupa svojim podacima radi održavanja sigurnosti vaših osobnih podataka. Sve transakcije obrađuju se kroz izdvojeni sigurni servis i nisu pohranjene ili obrađene na našim serverima.

Koristimo li “kolačiće”?

Da. Kolačići su male datoteke koje stranica ili njegov davatelj usluga prenosi na tvrdi disk vašeg računala putem web preglednika (ukoliko mu dopustite), a koji omogućuje sustavu stranice ili pružatelju usluga prepoznavanje vašeg ​​preglednika, te zadrže i zapamte određene informacije. Na primjer, mi koristimo kolačiće kako bi nam pomogli spremiti i obraditi proizvode u vašoj košarici. Oni se, također, koriste kako bi nam pomogli u razumijevanju vaših postavki temeljenih na prethodnoj ili trenutnoj aktivnosti na stranici, što nam omogućava pružanje vama boljih usluga. Kolačiće, također, koristimo za pomoć pri prikupljanju sveobuhvatnih podataka o prometu na stranici i interakciji, a sve kako bismo mogli ponuditi bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti.

Mi koristimo kolačiće za:

 • pomoć pri pohrani i obradi proizvoda u košarici,
 • razumijevanje i spremanje korisnikovih postavki u svrhu budućih posjeta,
 • prikupljanje sveobuhvatnih podataka o prometu i interakcijama na stranici kako bi ponudili bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti. Također možemo koristiti usluge pouzdane treće strane koji prate te podatke u naše potrebe.

Možete odabrati da vas vaše računalo upozori svaki put kada je kolačić poslan ili možete izabrati da isključite sve kolačiće. Možete to učiniti kroz postavke web preglednika (poput Internet Explorera). Svaki preglednik je malo drugačiji, pa pogledajte u izborniku “Pomoć” vašeg preglednika kako bi naučili ispravan način izmjene vaših kolačića.

Ako korisnik onemogući kolačiće u svom pregledniku:

 • ako onemogućite kolačiće, neke značajke bit će onemogućene. To će isključiti neke od značajki koje čine vaše korisničko iskustvo na našim stranica učinkovitije i neke od naših usluga neće raditi ispravno.

Objava prema trećim stranama

Ne prodajemo, trgujemo ili na drugi način prenosimo vanjskim stranama vaše osobne podatke.

Linkovi trećih strana

Povremeno, prema vlastitom nahođenju, možemo uključiti ili ponuditi proizvod ili uslugu treće strane na našim stranicama. Stranice trećih strana imaju odvojena i nezavisne pravila o privatnosti. Stoga nemamo odgovornost za sadržaj i aktivnosti na tim stranicama. Ipak, želimo zaštititi integritet naše stranice i dobrodošle su bilo kakve povratne informacije o tim stranicama.

Google

Zajedno s dobavljačima (trećom stranom), kao što je Google koristimo kolačiće te strane (kao što su Google Analytics kolačići) kako bi se sastaviti podatke o korisnikovoj interakciji s funkcijama usluga na našim web stranicama.

Pristajemo na sljedeće:

 • korisnici mogu posjetiti našu stranicu anonimno,
 • nakon što smo izradili pravila o privatnosti, dodat ćemo link na njih na našoj početnoj stranici ili na prvoj značajnoj stranici nakon ulaska na naše web stranice,
 • naš link na Izjavu o privatnosti uključuje riječ “privatnost” i može se lako naći na gore navedenoj stranici.

Korisnici će biti obaviješteni o svim promjenama politike privatnosti na našoj stranici u Izjavi o privatnosti. Korisnici mogu promijeniti svoje osobne podatke putem:

 • e-maila,
 • prijavom na vlastiti račun,
 • razgovora s nama ili slanjem upita.

Kako naša stranica obrađuje signale koji se ne smiju pratiti?

Poštujemo signale koji se ne smiju pratiti i ne pratimo, postavljamo kolačiće ili koristimo za oglašavanje kada je postavljen „Ne Prati“ (DNT) mehanizam preglednika.

Je li naše stranice dopuštaju praćenje ponašanja treće strane?

Važno je napomenuti da dopuštamo praćenje ponašanja treće strane.

Zaštita od SPAM-a

Zakon o zaštiti osobnih podataka i Zakon o elektroničkim komunikacijama su zakoni koji određuju pravila za komercijalnu e-poštu, uspostavljaju zahtjeve za komercijalne poruke, daje primatelju pravo da zaustavi primanje takvih e-mailova, i navode teške kazne za prekršaje. Mi prikupljamo vašu e-mail adresu radi:

 • slanja informacija, odgovora na upite, i/ ili bilo kakve zahtjeve ili pitanja,
 • procesa narudžbe i slanje informacija i ažuriranja koje se odnose na narudžbu,
 • možda ćemo vam slati dodatne informacije vezane uz vaš proizvod i /ili usluge,
 • promocije putem e-mail liste ili za buduće slanje e-maila našim korisnicima nakon sto je izvršena prvotna transakcija.

U skladu sa zakonskim propisima pristajemo na sljedeće:

 • nećemo koristiti lažne ili obmanjujuće teme ili e-mail adrese,
 • identificirati poruku kao oglas na neki prihvatljiv način,
 • uključiti fizičku adresu naših poslovnica ili sjedišta,
 • praćenje promotivnih usluga trećih strana putem e-maila u svrhu poštivanja ovih pravila, ukoliko iste budu korištene,
 • ispoštovati brzo zahtjeve za ne-uključivanje/odjavu,
 • dopustiti korisnicima odjavu pomoću linka na dnu svakog e-maila.

Ako se u bilo koje vrijeme želite odjaviti od primanja budućih e-mail-ova, slijedite upute na dnu svakog e-maila, a mi ćemo vas odmah ukloniti iz korespondencija.

Kontaktirajte nas

Ako postoje bilo kakva pitanja u vezi ove izjave o privatnosti možete nam se obratiti koristeći podatke u nastavku.

Bjelovar-info medij, obrt za medijske usluge
Gundulićeva 6
43 000 Bjelovar
Hrvatska
info@bjelovar.info

 

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.