26. listopada 2021

Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr

Održan koncert maturanata Glazbene škole Vatroslava Lisinskog Bjelovara

2016 06 koncertbj 13

Zreli glazbenici na koncertu zrelosti

Četrnaest maturanata koji ove godine završavaju srednje glazbeno obrazovanje u utorak je u Domu kulture koncertom predstavila Glazbena škola Vatroslava Lisinskog.

Maturanti iz razdoblja 2012. – 2016. pod vodstvom nastavnika pripremili su program u kojemu su svirali razne instrumente. Najprije je nastupio zbor kojemu je dirigirala Mihaela Jukić. Osim klasičnih za koje su se školovali, predstavljene su i dude koju je svirao Tomislav Halauš. Tradicionalnu drvenu sviralu dvojnice svirao je Hrvoje Kurtanjek. Potom su slijedili nastupi Tomislava Halauša, Luke Rasinca i Klare Hosni na klaviru. Hrvoje Kurtanjek predstavio se i na trombonu, Potom Helena Beljan na klaviru, Lalita Tasić na rogu, Ovona Lovrić na violi, Klara Hosni na klaviru, Danijel Majbaum na trubi i Luka Rasinec na klaviru.

Na kraju programa učenici maturanti su se zahvalili nastavnicima koji su im omogućili glazbenu naobrazbu. Maturanti su se potrudili na zajedničkom koncertu, a slijede pojedinačni koncerti svakog od njih. Šteta je da se ovi koncerti ne oglašavaju bolje kako bi došlo više publike.

Slične objave